В Европа крепне нов фашизъм

В Европа крепне нов фашизъм

Автор: Елена Кондратиева-Салгеро, actualcomment.ru Следвайте "Гласове" в Телеграм

Там където сконфузено се опитват да опростят историята, започва нов фашизъм. В Европа все още уклончиво го наричат „ислямо-левичарство“, или идеология на необузданото левичарство, но не се съмнявайте – това е той, издокаран в екзотични парцалки и стари наметки фашизъм, подчиняващ под себе си този път не само европейската цивилизация.

Ислямо-левичарството беше породено от всеобщата задължителна повинност, наречена „политкоректност“, която беше внедрявана в продължение на десетилетия от цяла кохрота европолитици от нов тип от така наречената „мека демокрация“, при която, подобно на май 1968 г., преобладаващата нагласа е „те са деца и поради това е забранено да им се забранява“, като тук под деца се разбира малцинства, мигранти, общности, обидени, унизени, оскърбени.

Ислямо-левичарството излезе от заситеното, светлолико и облечено в бяло професорско тяло от европейските университети, където равнодушното към науката, но обладано от идеологиите студентство радостно се хвърли в поредния „хипи-енд“, повярвало, че в борбата за всичко светло и добро не са нужни реални знания и съмнения.

Ислямо-левичарството оправдава и подкрепя вкупом всичко, което яростно руши „западния капитализъм“ като цивилизационно понятие. Ислямо-левичарството оправдава включително и всички деяния на ислямските терористи, доколкото те по своята същност са прицелени не в отделно взета страна или отделно взета националност, или отделно взето общество – не в Израел, не в ционистите, не в евреите – а в пълното унищожаване на западната цивилизация като такава. С целия си добре известен и отдавна проклинан „агресивен милитаризъм“ Израел е само началото, а крайната и засега още негласна, но явна цел, е насилствен всеобщ халифат, „от море до море“.

Това от известно време е ясно за някои западни политици и анализатори от онези, които вече няколко десетилетия с всички сили не биват допускани до средствата за масова информация. Затова, във връзка с последните събития, които не могат да се оспорят, колкото и глупости да бъдат изговорени, за това започна да се говори все по-силно в директен ефир и дори да се пише на първите страници на все още принципно лоялни и политкоректни вестници.

Защото тези същите викове „Аллах акбар“, под които до този момент се извършваха всички най-варварски терористични атаки, сега звучат на пропалестинските демонстрации в Европа. Заедно с други многозначителни лозунги, изявления и прокламации, нямащи никакво отношение към Палестина и нейното освобождение. Затова пък те обещават в скоро време да покажат на колективния Запад кой е на власт тук.

„Меката“ европейска демокрация, до този момент тънеща в приятната полудрямка на осъзнаването на собствената си щедрост към бежанците и мигрантите от всички видове и сортове, изведнъж се пробуди и започна да осъзнава колко страстно, люто и непримиримо е ненавиждана.

Ненавиждат я всички онези, които тя пусна и храни, без да идва в съзнание, в изкупление на прикрепените към нея грехове. А също и тези, които не пусна, но в които посади толкова люта ненавист, че тя се превърна в цел на тяхното съществуване. С отдавна известния и добре измислен лайтмотив на радикалните ислямисти и полезните идиоти на ислямо-левичарството, че цялото това спорно европейско благополучие „неверниците“ го откраднаха от вас, вие трябва да си го върнете и да изтребите „неверниците“.

Политоректна Европа дълго и мъчително идваше в съзнание. Отначало, по метода на поета Иван Бездомни – „запалих в кухнята свещичка...“, правейки „бели маршове“ по улиците след всеки нов терористичен акт, пускаше в небето балончета, рисуваше с тебешир по земята „мир за целия свят“, палеше свещи пред плюшени мечета и пред снимките на жертвите.

А президентът Оланд, ходейки начело на подобни кортежи, ръка за ръка с госпожа Меркел и други официални лица на европейската политкоректност, признаваше в частни разговори с журналисти, че правителството отлично разбира, че при такова струпване на пуснатите в страната и разпуснати във всяко отношение мигранти от четирите краища на света, от определена култура и вероизповедание, които по никакъв начин не желаят да се интегрират, „ще се наложи да им се отстъпят“ части от територията, правата и традициите.

Журналистите тогава се оказаха недостатъчно засегнати от политкоректността и публикуваха всичко това, което „не беше записано“. Тоест, фактът, че правителството вече от много години е разбирало към какво води провежданата от него политика, се оказа неоспорим. И днес вече не се оспорва.

Освен свещичките, балончетата и плюшените мечета, на помощ на новия фашизъм беше призована и историята. От училищните програми започнаха масово да изчезват всички неудобни за „новото население“ на Европа събития. Например битката при Поатие. За да не се чувстват обидени потомците на загубилите. Втората световна се сви до три страници галоп из Европа, в които фигурират Хитлер, буквално на бегом Сталинград, великото освобождение на Париж от американците и кратичък Холокост. Затова пък, още от първите дни на учебната година в програмите се появи и запълни всичко „история на арабо-мюсюлманската цивилизация“, предложена в крайно възхвалителен ключ, с нейните безспорни достижения и благотворното ѝ влияние за мира в целия свят. Според оценката на историците, всичко това е направено за „догамтическа възхвала на политкоректния принцип на топилката“ или задължението на коренното население да живее заедно с новонастанилите се, постепенните отстъпки пред които бързо и незабележимо се превръщат в повсеместен отказ от собствените традиции. Точно на същия принцип, който тук се провали с трясък повече, от където и да било другаде.

Едновременно с това западната историческа наука се опита да внедри и нова трактовка на така нареченото падане на Римската империя, която изобщо не е паднала, а тъкмо обратното – „обновила се е със свеж приток на сили“, и не от варвари, а от тогавашните мигранти, които, както показват последните поръчани изследвания, са били някакъв „излязъл от контрол експеримент“ и затова малко изпочупили и изпозаклали всичко наоколо. Оттогава насам обаче обновената Европа става по-красива от всякога. Дори и след като преминава през мрачното средновековие и приема християнството.

В сегашната ситуация на „приток на свежи сили“ западната историческа наука е склонна да вижда нов източник на прогрес, но политически некоректните анализатори и оратори силно пречат на това нейно видение. А и самите „свежи сили“ донякъде я обезкуражават с напора и нивото на жестокост, които вече е невъзможно да бъдат оправдани с никакво „колониално минало“ и „бял супремасизъм“.

Кои достижения на тази политика днес можем данаречем несъмнени? Ето тези.

В германския град Тангерхютте се канят да преименуват детската градина, която сега се казва Ане Франк, на World Explorer („Изследовател на света“ – б.пр.) Причината е доста тежка и красноречива: на възпитателите не им е удобно, а понякога е и опасно за тях, да обясняват на родителите на новозаселилите се в града мигранти от мюсюлманско вероизповедание какво е това Холокост и защо целият свят трябва да знае и помни това еврейско момиченце.

Кметът на град Тангерхютте изцяло подкрепя директорката на детската градина, заявявайки, че това учреждение, както и всички други, трябва да функционира „извън политическия контекст, в името на общото многообразие“. С други думи, „политическият контекст“, както и „многообразието“, и равенството, и братството, биват правилни и неправилни, за едни или за други.

Във факултетите на френските университети студентите, които не взимат участие в пропалестинските и анти-израелските манифестации, са подлагани на открит тормоз от страна на активистите на същото това ислямо-левичарство – същите, които преди няколко години по същия начин блокираха кампуси и факултети, ратувайки за незабавна и безпрекословна легализация на нелегалните и издаване на дипломи на всички тях без изпити. Тези същите, които преди няколко години забраняваха постановката в Сорбоната на пиесата на Есхил и се оплакваха от танцьорките в постановката „Баядерка“ на Болшой театър, защото в нея „бели играят тъмнокожи“, с което „колонизаторски си присвояват тяхната култура“.

В Париж беше въвлечена в скандал служителка на Министерство на външните работи, която в истеричен порив на пропалестински активизъм съдираше плакатите с лицата на израелските заложници и ги стъпкваше в прахта на тротоара. Този красноречив жест не остана незабелязан, особено след като се изясни, че вече „бившата сътрудничка на министерството“ е успяла за кратко да бъде и преподавател във висшето френско училище „Science Po“ (Институт по политически изследвания), да поработи в посолството на Франция в Египет, да публикува няколко нещица в няколко видни политкоректни издания и да проведе няколко шумни идеологически предавания по френското радио, с което ясно да обозначи и да вкара в умовете кои са „правилните“ човешки заложници и на кои може, и трябва, да стъпчем лицата в прахта (полюбувайте се на сцената –  

и помислете в свободното си време).

Броят само на забелязаните от френската полиция актове на антисемитизъм, бездруго рекордни в последните години, окончателно надхвърля скáлата и извиква откровена паника във властите, които тържествено обещават „да защитят и да не допуснат“, но физически не са способни да осигурят и минималната приемлива безопасност на еврейски училища, синагоги и отделни граждани.

Новинарските емисии разпиляно съобщават взаимно опровергаващи се факти и безразборна информация. Кралицата на Йордания се снима в колоритен видеоклип, с призив за прекратяване на огъня в Газа и „спиране на израелския агресор“, като същевременно обещава война на всеки, който освободи палестинските бежанци и ги пусне на своя територия, а по границите на нейната държава, както и по границите на Египет, е въведена пълна бойна готовност, за да може да се стреля на място при „нашествието“ на палестинците.

Пакистан експулсира от страната 1,73 милиона афганистанци. Решението си Исламабад открито обяснява дословно така: престъпността и тероризма на територията на Пакистан са директно свързани с нелегалната миграция, само за 2023 г. 14 от 24 терористични акта са били извършени от нелегални афганистанци. Затова, нека се махат по четирите краща на света, а четирите краища на арабския свят по никакъв начин не желаят да ги приемат и затова се кани да ги приеме Германия. Където престъпността и тероризма, официално, по никакъв начин не са свързани с нелегалната миграция и радикалната ислямизация на обществото?

ООН няма време за траурни изявления и спонтанно „изразява загриженост“ за всички подред. Иран, Ливан и „Хизбула“ също подкрепят Палестина, ужасяват се, обещават, но не искат пряко да се намесят в събитията. Целият арабски свят, от Катар до Алжир, в единен порив подкрепя и поощрява всякаква борба за „свободата на Палестина“ или за „независимостта на Афганистан“, но отказва да приема при себе си братя по вяра и по методи на воденето на тази борба, прекрасно разбирайки как ще свърши всичко това за пореден път за техните относително спокойни за момента територии.

Средностатическият европеец примира объркан между двете трагически реалности – ужасът на стореното от Хамас в Израел, и ужасът на вършеното от Израел в Газа. На средностатистическия европеец ще му се наложи да избира между два кошмара, с едно неизвестно и без никаква гаранция. Неизвестното е с какво ще се окаже изпълнен такъв избор.
Защото малцина вярват в мирното разрешаване на този конфликт. И призивите за прекратяване на огъня, хуманитарни коридори и създаване на нова палестинска държава сега звучат като досаден агитационен високоговорител, който монотонно повтаря по време на бомбардировки лозунга за „мир за целия свят“.

В същото време на Европа се предлага да реверсира историята си, да преразгледа всички трактовки и да почисти неподходящите места. От битката при Поатие до Холокоста и паметта на еврейското момиченце Ане Франк.
Показателно е, че и двете инициативи са започнати именно там, където са започнали – във Франция и в Германия. И на двете места съпротивата срещу фашизма е била честна, смела, но малка, не всеобща. От „Червения оркестър“ до Жан Мулен, те са можели да бъдат преброени на пръсти, както и са били преброявани, а и до този момент се броят, вече почти открито, изтласквайки ги от паметта като неразбираеми и неудобни за „новото население“ свидетели.
На новото население на Европа му е неприятно да си спомня Холокоста и да почита еврейското момиченце Ане Франк. Кой знае, ако са били по-сговорчиви, може би нищо е нямало да им се случи – щели са „да си пият баварско“, без да дразнят никого, кой може да докаже нещо сега...?

Ето как и ето защо там, където сконфузено отмиват паметта и вкарват историята в подчинително наклонение, започва и укрепва новият фашизъм.

Той е точно такъв, не се съмнявайте.

Източник: actualcomment.ru

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

Коментари

 • ха долар ден

  15 Ное 2023 19:54ч.

  То туй не е от вчера

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  15 Ное 2023 20:02ч.

  Първо-ционизмут си е социалдемократически "национализъм" и да цакаш с тая карта "левичарски ислямизъм(ся има БААС, имаш Бхуто, дори "зелената книга" на Кадафи, но там не е Хамас) е курвенски номер на една фашистка, разчитаща че публиката се ориентира по екс и фексбук

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  15 Ное 2023 20:08ч.

  А, да, ислямският социализъм го разбомбохте и разкостихте, докато наливахте долари и шекели в Ладен, Хамас и други братя сукмани. Дори Хомейни спонсорирахте пред лява алтернатива и днес пищят-идват ислямофашисти!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврокомисар

  15 Ное 2023 20:11ч.

  Все още имаш шанс, спаси се в путиновия православен рай!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Гилотен

  15 Ное 2023 21:50ч.

  Комисарите не можете да не защитите троцкизма, той и Троцки е бил комисар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахахаха

  16 Ное 2023 0:11ч.

  Докторе, какъв Троцки , какви пет лева. Това е някакъв тъп трол, който едва ли е чувал това име.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Криви сметки

  15 Ное 2023 20:15ч.

  “Ислямофашизма-левичарството “(има различни определения за тази група, няма значение как ги наричат)беше създадено и съзнателно поощрявано от глобалистите с надеждата да се бори срещу традиционното и границите , за да им осигури световно господство. А сега бумеранг?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  15 Ное 2023 20:19ч.

  Наименованието му е Легион, има хиляда бащи, от Хитлер, до Пол Пот и опитът на цялата човешка воля за власт, и страданието и смъртта която е породила! Така че, фашизъм комунизъм, не по врат а по шия, и може още по 1000 начина да се нарече, този ад на земята който се задава, дирижиран и менежиран от изкуствен интелект, или кой знае кой...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Юдомасон

  15 Ное 2023 20:29ч.

  Правилно съждение, но вината е ваша, ние трябва да спасим планетата от вас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  15 Ное 2023 20:38ч.

  Това му се вика комплексът "ТикунОлам" и е психично заболяване, някой психиатри му викат месианско мислене! Фройд би могъл да го обясни този нагон, но според мен е налуден, до степен че да провокира Господ Бог, да се намеси и да започне да млати жестоко и на различни посоки...Харесвам миризмата на пришествие, сутрин, мирише като Победа!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  15 Ное 2023 21:00ч.

  Е ся ще пусна Караян дирижираш Вагнер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Европа крепне нов фашизъм

  15 Ное 2023 21:22ч.

  Ти в България да видиш как е укрепнал този неофашизъм..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиса

  15 Ное 2023 21:39ч.

  Съгласна съм със написаното. Видяла съм го с очите си, почувствала съм го с кожата си. Коментиращите са извън мястото и времето. Ако в Европа чрез приходът на ислямофашистите се насажда фашизмът за населението, защото там соросовите структури нямат място в обществото, то за съжаление в България левичарството/соросовите партии и НПОта насадиха фашизма много по рано. обществото е фашизирано. Фашистка диктатура на селектираната простащина. И отново пред всеки от нас застава въпросът фашист или антифашист. Защото не става въпрос какво отношение ще имаме към гоненията на евреите в Европа, а гонения ще има, а какво общество, какъв свят искаме за нас и децата си

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Алиса

  16 Ное 2023 0:06ч.

  Да, гонения ще има.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  16 Ное 2023 18:01ч.

  а кой ги вкара ислямофашистите в европа, до вчера те бяха клети бежанци, но след 7 октомври са вече терористи, ислямисти и фашисти, ами в лондон полицията имаше проблеми не с пропалестинско протестиращите, а с тези, които излязоха против тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиса

  16 Ное 2023 21:08ч.

  Кой ги вкара? Сорос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиса

  16 Ное 2023 21:14ч.

  Това че не си бил уведомен обвинявай само СМИ и източниците които си чел. В Гърция от първият ден на войната в Сирия точно ислямофащисти ги наричаха определени коментиращи по СМИ. Това, че официалната власт в България поддържаше тези формирования не те задължава да не се информираш от други източници освен казионните

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дъра-бъра, заклеймяваме, осъждаме, призоваваме, дерем гърла и ризи, леем мастило, вместо кръв,

  16 Ное 2023 0:12ч.

  но мелницата не се трогва и продължава методично и целенасочено да смила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поздравявам всички

  16 Ное 2023 8:12ч.

  които са успяли да прочетат този бълвоч докрая.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аноним

  16 Ное 2023 9:01ч.

  Колко е грозно лицето на омразата!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  16 Ное 2023 9:03ч.

  В статията, наред с някои очевидни и добре известни факти от днешна Европа, се забелязват зле прикрити оттенъци и идеи, доближаващи се до истинските фашизъм и националсоциализъм, рожби именно на същата тази стара Европа на бялата раса от края на 19 и началото на 20в. На този фон да се говори за ислямо-левичарски фашизъм ми се струва меко казано нелепо или доста лицемерно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиса

  16 Ное 2023 11:59ч.

  Разговарял ли си с хора от левицата в Европа? Аз да. За тях ислямистите са „наши братя„ Кое ги обединява? Либералният социализъм. Кой финансира походът на ислямистите в Европа? Сорос и фондации.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  16 Ное 2023 12:17ч.

  Да, съгласен съм, това е другата страна на обсъждания проблем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Pavel

  16 Ное 2023 9:28ч.

  Финансовите елити привличат мюсюлмански имигранти, за да поддържат система на лихварство, подобна на схема на Понци. Нуждаеха се от все повече евтина работна ръка и от бедни хора, готови на всичко, за да консумират парите, които се облагаха с данъци от средните класи в Европа, които бяха по-склонни да спестяват. И ето го! И браво!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киек

  16 Ное 2023 10:19ч.

  Орбан и неговата политика очевидно е доста по-приемвлива за Европа. Лошото е че отстояването на националните интереси, включващи търговия, производство, религия,начин на живот и борба с проблемите демографията и трудна работа в ЕС където мулти-култи демагогията и ЛГБТ- обществото са господстваща идеологема, граничеща с фашизъм. А са нужни прости действия: 1. Изолиране на вредоносното влияние на НПО, финасиран от чужди спонсори; 2. Пълна поддръжка на местното стопанство; 3. Създаване на непреодолими прегради пред миграцията на население с чужди за страната схващания и ценности и недопускане на анклави; 4. Подкрепа на раждаемостта сред местното население - значимо, а не поддаяния; 5. Блокиране на всяка намеса във вътрешните дела на държавата из корен, което означава силна дипломация; 6. Отказ от външни нравоучения за ценности и приучаване на населението за критично отношение към подобни вмешателства. Има и още, но Орбан е успешен, защото даде на унгарците именно това- национално самочувствие за значимост на европейската карта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това което прави, и то умишлено Елена Кондратиева-Салгеро

  16 Ное 2023 12:43ч.

  е да слага каруцата пред коня или да сменя местата на причината и следствието. Целта е ясна - дезинформация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ???

  16 Ное 2023 13:09ч.

  Салгеро, не е ли хармонизирано за ушите Калерги? Просто едно друго име с много традиция в него...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  16 Ное 2023 17:58ч.

  на територията на пакистан бяха лагерите за обучаване на муджахидини, като ги изгониха от афганистан, се върнаха в пакистан и вършат това на което са ги научили самите пакистанци - атентати и убийства, бумерангът винаги се завръща

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиска

  16 Ное 2023 21:18ч.

  Току що Пакистан е изгонил 1,5 афганистанци. Германия се е съгласила да ги приеме

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  16 Ное 2023 18:26ч.

  Ghost е много прав. Унищожиха т.н. арабски социализъм(който безспорно беше авторитарен и с религиозните фанатици не се церемонеше) и пуснаха джина от бутилката. Сега да си берат гайлето. Което естествено не значи че Израел може да трепи всичко наред в Газа по тертипа на хитлерова Германия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • !!!!

  16 Ное 2023 20:58ч.

  Освен това се пише "ТРЕПЕ".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиса

  16 Ное 2023 21:28ч.

  Твоят гост не се информирал когато трябва. ИД се заформи в Ирак от бивши офицери на Садам Хюсеин, ЧЛЕНОВЕ НА БААС. Така че иракският социализъм беше в основата на ИДИЛ. Писах го и преди. Ислямизмът е Коран плюс социалистически либерални идеи. Троцкизъм за мусулманите. Финансиран от Иран, предназначен за сунитите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свободни съчинения правиш Алиса

  16 Ное 2023 22:00ч.

  Нещата въобще не са ти ясни. Да се чете повече трябва, да се чете с разбиране.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Призрака

  16 Ное 2023 23:09ч.

  Призракът е умрял, също като идеите си. Не чете, не е научил какво е ционизъм, определя го като "социалдемократически национализъм". Ако България призове всички напуснали я /доброволно, а не принудени или изгонени!/ да се завърнат в традиционната си родина, това ще бъде ли наречено "българизъм" или нещо подобно? Виж знамето на Палестина от 1938-ма година. Всички евреи завърнали се в родината от някъде са ционисти, глупако! И тези които искат да се завърнат също са ционисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи