Ултиматумът на Слави

Ултиматумът на Слави
Слави Трифонов демонстрира пълното си пренебрежение към потенциалните си съюзници и което е още по-лошо - разми границата между промяната и статуквото.

 

Главният извод от изминалите избори е повишеният резултат на т. нар. партии на промяната –ИТН, ДБ и ИСМВ. Самата логика изискваше трите партии да изградят общ план на поведение, който да им позволи да се превърнат във водещ фактор в политическия ни живот.

 

Пред тях стояха два печеливши варианта: да изградят кабинет на малцинството, който да демонстрира нов модел на управление и да продължи политиката на служебното правителство за изчегъртване на ГЕРБ, или заедно да решат да отидат на нови предсрочни избори, за да се види докъде ще стигне процесът на отлив на гласове от традиционните партии и прилива им към силите на промяната. Но за да се реализира всеки един от вариантите, необходимото условие бе да се притежава определено ниво на политическа култура, на чиято база да се изградят следизборните механизми за сътрудничество между трите партии.

 

Изявлението на Слави зачеркна тези две позитивни опции. Обявявайки претенцията си да управлява сам, без да се съобразява с ДБ и ИСМВ, Трифонов демонстрира пълното си пренебрежение към потенциалните си съюзници и което е още по-лошо - разми границата между промяната и статуквото.

 

За целта той заложи на политическото дръзновение, което обаче доби очертанията на властова алчност.  Все пак Слави не получи изборен резултат, който да му дава право да претендира да заеме господстваща позиция на терена на изпълнителната власт.

 

Бойко Борисов, който е майстор на политическите трикове, веднага съзря скрития подтекст на хода на ИТН: цели се отговорността за предизвикването на нови избори да бъде прехвърлена върху останалите политически играчи. Които се изправят пред дилемата или да признаят едно незаслужено право на ИТН, или да провокират разпада и на новия парламент.

 

В политката обаче опитът да се играе на сигурно често дава неочаквани резултати. Важно е не само как една инициатива бива формулирана, но и как е промотирана. В този смисъл подходът на Слави е повече от катастрофален. В стремежа си да демонстрира сила, той изправи ДБ и ИСМВ не пред политически, а пред екзистенциален избор. От тях по същество се изисква да влязат в ролата на Патриотите, от времето на третия кабинет на ГЕРБ.

 

Подобен ултиматум те имат пълното основание да отхвърлят. И изборът им ще бъде разбран от техните избиратели. Предложеният кабинет, нито като състав, нито като обявени приоритети, вдъхва някакъв оптимизъм сред привържениците на протеста. Той дори не създава усещането, че би могъл да продължи досегашната политика на служебното правителство.

 

Което е по-важно, самият стил на поведение на Трифонов, разкри опасността промяната да се изроди в копиране на модела на управление на ГЕРБ. В този смисъл, бъдещото електорално разширяване на ИТН ще се разглежда като опасност не само за политическите му конкуренти, но и за демократично мислещите хора в страната. Което означава пълното размиване на съществуващите сегашни лини на политическо разделение в обществото ни. При едни нови избори, партиите ще действат вече в коренно различен контекст от досегашния. В някакъв смисъл, това открива пътя и за реабилитацията на ГЕРБ. Апропо, дали ИТН са отчели възможността, предложеният от тях кабинет да получи подкрепа само от ГЕРБ и ДПС.

 

С необмисленото си действие Слави пожертва партньори и репутация, за да демонстрира новата си политическа тежест и евентуално да се пребори за още по-голяма подкрепа, ако се стигне до нови избори. Тогава Слави ще трябва или да продължи да се придържа към идеята за самостоятелно управление или да призане глупостта, която извърши в понеделник. За съжаление, вероятно ще избере първата линия на поведение.

 

Свързана статия: https://glasove.com/categories/komentari/news/dvuboyat-yavno-shche-bde-mezhdu-itn-i-gerb

 

 

 

 

Коментари

 • ха ха ха

  13 Юли 2021 9:32ч.

  Единственото хубаво, което се случи вчера е, че се показа зловонието зад славуца... всичко останало е бля бля - който го подкрепи, ще съжалява завинаги!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слави

  13 Юли 2021 9:39ч.

  печели! Изхвърли новите активни борци като ненужен баласт и заложи на гласовете на циганите за следващите избори. Всичките му министри са спуснати от Херо. Все американски кадри. Другите ще слушкат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зелен чорап от НАТО

  13 Юли 2021 9:40ч.

  Главният извод от изборите е, че Народът прати на боклука всички, защото тия ужасни 27% избирателна активност, които стърчат на сайта на ЦИК в 16 ч.на 11 юли и ще станат максимум 35, са присъда и за партиите на статуквото, и за тия измамници от "промяната".Всички умници са си турили маска на очите и не виждат, че юридически може и да са валидни тия избори, но морално няма победители и победени, а екзекуция на държавността. Мразим герб, но мразим и тия палячовци от новата почтеност, изкрещя Народът.Всичките са еднакви. Отворете си очите и погледнете истината. И сегашната шайка на Янев, и бъдещата на Василев не са припознати от Народа за свои. Те са чуждо тяло в имунната система на държавата. И от двете опции - досегашните от служебния кабинет или новите от тоя на Слави втората е малко по-малко противна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  13 Юли 2021 9:42ч.

  Като гледам тия полиглотчета (и кой измисли, че щом знаеш много езици, значи ще бъдеш добър министър? Не, ще бъдеш ДОБЪР ПРЕВОДАЧ!), определено Ванката, чучнат за министър-председател, щеше да е най-добрият избор. Дано Клоунът се осъзнае!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • tester1

  13 Юли 2021 9:44ч.

  Всички настоящи партии в България след 1989 г. произлизат от мастодонта - БКП. И ако герб бяха събрали прислугата и обслужващия персонал, на тези комунисти, то какво е останало за Слави- прислуги на прислугите. Сапунки в действие: бай тошо изкарал повече от 30 г, бодигарда му повече от 10 г, а дворцовия шут ще изкара ли повече от 3 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не гласувах

  13 Юли 2021 9:45ч.

  На 11.По причини на отдалеченост.Но нямаше за този....Жалко за България.Аз емигрирах вече 12 години.....какво правите бе хора? На запад има други приоритети .Други задачи .Там още преходи.Глупости.Жалко.Емиграция...искате да умрете с илюзии?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не гласувах

  13 Юли 2021 9:51ч.

  На 11.По причини на отдалеченост.Но нямаше за този....Жалко за България.Аз емигрирах вече 12 години.....какво правите бе хора? На запад има други приоритети .Други задачи .Там още преходи.Глупости.Жалко.Емиграция...искате да умрете с илюзии?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Избирател

  13 Юли 2021 9:56ч.

  ЩЕ ТАНЦУВА САМО ЕДНО ЛЯТО!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всъщност

  13 Юли 2021 10:03ч.

  Всъщност ако Славчо се отърве от протестърските откровено джендърски партии на Пинокио и Мая Лапацалото нещата няма да са толкова зле.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  13 Юли 2021 10:12ч.

  Слави не става за политик, плува в облаците и има странни схващания, най-добре е да си гледа шоуто, докато все още го бива. Жалко за заблудените, гласували за него, но по-добре навреме да разберем истината, отколкото със закъснение. Жалко за наивниците, гласували за него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дреалист

  13 Юли 2021 10:24ч.

  "Слави достигна нивото си на некомпетентност. Демонстрира дълбочинно неразбиране на политическите процеси. ГОЛЯМА промяна е възможна само с колективни усилия. ... .... И обратното е възможно - но само чрез военен преврат. ... "

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е съюза

  13 Юли 2021 10:25ч.

  Ами май подкрепители ша си останат само ГЕРП и ДПС, които и единствени не участваха в протеста и най вероятно както се говори са създателите на ИТН!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • стар ерген

  13 Юли 2021 10:25ч.

  Слави ще падне в собствения си капан. Бойко избираше тези около себе си така, че да бъдат по-глупави от него, но верни, за да може на техния фон, той да блести. Слави прави обратното, избира по-умни от него, които ако са умни, няма да са му верни, а и той няма как да блесне. Абсолютно самоубийство! Когато си избираш жена, имаш две възможности: да избереш вярна или красива. Но Слави от жени нищо не разбира. Стар ерген!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

  13 Юли 2021 10:27ч.

  Славче или там който му дърпа конците, заграби и се подигра с протеста и подло ни предаде....нема БСП, нема ИМВ, нема ДъБъ.... имало само ИТН..... Е ВЕЧЕ ОКОНЧАТЕЛНО НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!! И за какво викахме, за какво скачахме за да свалим един случайник с друг случайно качил се нахален случайник на влака на протеста!!!! До кога ще ни тъпчат нагли и необразовани случайници!!!! НАРОДЕ???? До кога ще спиш!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дреалист

  13 Юли 2021 10:36ч.

  Най-голямата глупост в скандалното правителство е предложението за здравен министър да сложи човек, завършил бакалавър по биотехнологии за производство на ваксини... НИЩО медицинско няма в образованието й. Тя е учила да произвежда ваксини... Естественият имунитет изобще не я интересува и тя не се съобразява с него. ... Всички трябва да се ваксинират, дори преболедувалите и всички мерки трябва да се спазват до последно. ... ... ТУХЛА ... ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гаси 7/8

  13 Юли 2021 10:36ч.

  Трифонов упорито се опитва да ни каже на всяка цена, колко е комплексиран, колко е прост и че от него политик не става. Хвърля огромни усилия да ни убеди в това, което ние отдавна знаем. ИТН електорат няма, има фенове на чалгата. Верно е, че са многобройни, защото той си ги е отгледал грижливо сам през годините, не може да му се отрече. Но концертът свърши и чалгата е заразна като Covid, но не е вечна. След всеки нов избор, феновете ще намаляват, а електорат от никъде няма да се появи. Ще почакаме, разочарованието е огромно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • полиглоти?

  13 Юли 2021 10:39ч.

  Слави министри ли ни предлага или преводачи на чужди езици?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бързак

  13 Юли 2021 10:46ч.

  Предния път Слави избърза да ни каже, че няма да прави правителство. Сега избърза да ни каже, че ще прави. Много е превъзбуден и се празни, преди да го е извадил. Бързак! За секс и за политика не става!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Актьори

  13 Юли 2021 10:48ч.

  Какво ще направи ГЕРБ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не ги щем

  13 Юли 2021 11:15ч.

  А кой е казал,че Дай България и Мутрите на Мая лапацалото са непорочни девици? Ти си самоприкачват тоз етикет,а иначе ги знаем като труженички от стария бардак. Това са безмерни нахалници,хора с навирен нос и мноооого съмнително комминтерн - болшевишко минало,днес ъпгрейтвало се в лигава жендърия. Тия не ги щем толкова колкото ГРОБ и ДПС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ashurbanipal

  13 Юли 2021 11:20ч.

  Трифонов с първия си сериозен ход даде възможност на Борисов да го изхвърли от политиката. Ако правителството на Трифонов мине само с подкрепата на ГЕРБ и ДПС, това ще е края на Трифоновата формация. При такъв развой неизбежно ще има избори след няколко месеца, при които ИТН ще са руина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • диктатура

  13 Юли 2021 11:21ч.

  дреалист, то това хич не е случайно, нали знаеш? Въпросът е какво правим, ако този кабинет от безродници стане факт и въпросната Велислава стане министър? С писане по форумите не става, трябва организиран отпор на много нива срещу принудителната ваксинация - лекари, молекулярни биолози, имунолози, юристи. Има страшно много информация какво представлявват тези продукти, които НЕ са ваксини, какви са страничните ефекти към момента и какво може да се очаква в следващите няколко години. За томболите в САЩ от 1 млн долара с участници ваксинирани може би трябва да каже нещо евентуалната министърка...Колко трябва да си тъп точно, че да не загрееш, че цялата процедурка няма нищо общо с твоето здраве?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • оооо

  13 Юли 2021 11:27ч.

  само , че слави не предлага коалиционно споразумение. нито диалог дори.играе ва банк. интересно срещу коя банка играе? правилото на слави е, че няма правило . . авторът е е дно недоразумение. повърхностен материал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Докога

  13 Юли 2021 11:31ч.

  ще продължава пропадането на тази държава и хора, които открито мразят другите хора, държат се надменно и се движат с тежка охрана сред народа си ще им определят бъдещето? Нали 30 г. гледаме това шоу, стига вече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  13 Юли 2021 11:33ч.

  Славчу не се демаскира сега с предлаганите супер калинки на райета и 50-тина звезди за правителство, а с онова незабелязано от масата му избиратели "интервю" за в. "Монд"! Независимо дали то бе проведено и подготвено като провокация, то е автентично. Но нямаше достатъчно хора от мнозинството гласували за него, да го схване и разбере. С резултат, че прокламираните "разбирания" на народният Любимец сега се наливат суфлирани в управлението на държавата. В цялостният контекст на ставащото, се вижда ясно ръката, скрита под полата на своята Кукла, държаща гологлавата си, татуирана и изплезена кукла пред ошашавената публика. ... И още нещо: - с и без участието на липсващите 65% избиратели, резултатите пак щяха да се ПРИПОКРИВАТ с прокламираните предварително чрез инструментариума на кукловодите от Козяк - разните прогнозиращи "резултатите", "агенции"... Тука има - тука нема и все по-надолу в блатото!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  13 Юли 2021 11:35ч.

  При тая конфигурация в парламента без Радев не може да има никакво правитество. Най-добрият вариант беше служебното правитество да се припознае с малка промяна за редовно. Учиндолския е тръгнал през просото и ще си счупи главата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цар Крум

  13 Юли 2021 11:58ч.

  Не харесвам Чалгопитека, съвсем меко казано. След като изгледах последното изявление на Гологлавия и Глаткомозъчния, последните съмнения за спешната му нужда от психиатрична помощ се изпариха окончателно. Но нейсе. В последните часове на денонощието ми прави впечатление как тъмночервените бивши шумкари и настоящи тъмносини партизани на Сорос, наследници на болшевишки родове и терористични фамилии, реват недоволно, щото Ристю Бойкикиев, червен бивш партизанин голтак и настоящ грантаджия с набъбнал ханш, стомах и шкембе, е лишен от участие в предстоящото разграбване на държавната баница. Голям грантаджийски рев, братя. Цялата шумкарска трибуна започна да провежда словесна канонада против Чалгопитека, защото мечтата на шумкаря Бойкикиев да стане премиер засега се превърна в далечен Сибир, а гладните шумкари вече си слагаха столовете около републиканската пица. Проваленият бивш министър на правосъдието и адвокат без права вече се виждаше като велик водач на новото партизанско ОФ. Смешковците от ИМВ също се почувстваха ограбени и лишени от възможности за облаги. Все пак шкембакът на Хаджигенов е в начален стадий, но има голям потенциал да достигне и задмине Шкебме войвода. Не познавам задълбочено биографиите на предложените министри с изключене на царското юпи, което е известно с безсрамно неизгодните сделки и действия в ущърб на България. Партизанският рев на новите шумкари обаче подсказва, че нещата не са толкова черни, колкото се опитват да ги представят. Естествен потрес предизвиква „овладяването“ на космоса от един татарин и един северномакедонец. Не знам как Зоран Заев ще отсъпи Луната, която си е изконна македонска територия, там няма как да спъти татарският крак. Глаткомозъчния очевидно се подготвя да затрие българския национален интерес. От дрогаджии всичко може да се очаква. Не знам обаче дали в космоса татаринът няма да вземе и да метне як един бой на северомакедонеца, като се има предвид, че ние на Балканите не можем да се разберем, а какво остава на Луната македонска. Така се движат нещата и от бившия льотчик Радев, който се изцепи, че България трябва да бъде в синергия със стратегическите интереси на САЩ. Уау! Това означава, че територията официално се отказва от себе си, тъй като очевидно няма как българската синергия да не бъде синергирана от американската.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не отговаря

  13 Юли 2021 12:03ч.

  на истината това, че ИМВ са си повишили резултата. Не е справедливо в управлението на държавата да влиза партия, която има едва около 140 000 гласа. Правилно постъпи Слави като ги прати там, където им е мястото. Голям е меракът им да ни управляват, дано не им се получи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Joseph Beans

  13 Юли 2021 12:17ч.

  За жалост отново сме в ситуация "От трън, та на глог"! Помислете само, отново плешив, с бръсната глава, татуиран, стероиден, арогантен простак иска да ни е диктатор! Това ли искате?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  13 Юли 2021 12:34ч.

  Зад Слави се прикриват реваншистки, а не политически сили. Действат чрез дифузия и постепенно отравят цялото общество, представете си лъжичка катран в буркан мед. Ще дам пример: Слави каза, че ще изпрати двама българи – мъж и жена в космоса, нали така, е, иносказателно, понятията мъж и жена заминават, остава – джендър; барабар с тях заминава и един северномакедонец – символичното послание е, че вече няма да има нации и национални държави, а една голя-а-ма държава, още по-голяма от тази, която описа пред „Монд“. Мога и други от простотиите да преведа, без да съм от екипа му преводачи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  13 Юли 2021 12:45ч.

  Ще се съглася с много от коментарите, наистина главното събитие е ниската избирателна активност, още не напълно известна, но очаквана към 35 процента. Хората не искат ГЕРБ, но и не припознават партиите на протеста, или на статуквото. Слави има осем процента от всички български гласове, а се държи, все едно е римски император на триумф след победоносна война. Хората не припознават БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА! Никой от тезо говорещи глави, нови или стари, не говори за най основните неща: 1. Социалното неравенство. Има даже индекс, Джини, и според него сме много зле, а този индекс мери само по декларираните доходи, сивите и чернит пари са башка, представете си за какво става дума. 800 000 с доход под 370 лева, под чертата на бедността. 2. Данъците. Сегашната плоска система е ултра дясна, несправедлива, даже повечето западни страни не я прилагат. 3. Демографията. Това може да е точка първа, българите изчезваме със страшна сила. 4. Образование, здравеопазване, социалната държава - като не ви харесва моя чугунен соц начин на мислене, погледнете Западна Европа. И още много,ама много, ромите, например, икономиката и някакво производство, все пак... За това ли говорят т.нар. политици? Слави е уникум, той е поредния илитерат, напомпан балон, който щял да даде всичко на концесия, вкл. политическата власт и отговорност, но щял да ни прати в космоса. На майната си ще ни прати той, с джендърската си адженда и липсата на всякаква воля и разум. Но...ако ние, като нация, не можем да родим адекватни, образовани и способни националноотговорни елити, това ще е краят ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дедо Йоцо

  13 Юли 2021 13:04ч.

  Да живей Славитууу. Да живей Никитууу. Иск8аме си Царя,искамеси царя,искаме си царя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Таня

  13 Юли 2021 13:32ч.

  Няма да има други предсрочни избори, има кой да подкрепи този кабинет, а и дали има смисъл? Електората на ГЕРБ и ИТН е един и същ, преди гласуваха само за ГЕРБ, сега се появи подобен "месия" , електората се раздели на две, ако се появи трети, например Азис, ще се раздели на три равни части. От образованието трябва се тръгне, качественото образование ще промени мисленето, а от там ще се промени и живота ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Блондинка

  13 Юли 2021 13:42ч.

  Ами, хора, кой ни е виновен, че повечето не са чели древногръцката литература внимателно. И така, имаме двама герои – високи, гологлави и, по всеобщо мнение, мъжкари. Е, сбориха се – по древногръцки. Какво стана по български? И двамата се оказаха куцички и не дотам здравички. И на двамата им липсва достатъчно количество народна (пък и женска) любов. По патриархален модел и двамата ги избива на тирания. Житейската реализация на архетипа е нещо фалшива. Предполагам, че хората, които не гласуваха, бяха наясно. НО, какво правим с държавата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слави е отдавнашен проект,

  13 Юли 2021 13:47ч.

  подготвян успоредно и с публиката си - умишлено деградирана чрез чалгаризиране. Времето му дойде малко късно, защото вече е и физически износен, но явно задкулисието чака до последно Борисов да се компрометира напълно. Кукловодите са същите. Доган и ДС сигурно са доволни, сценаристите от "Глобална България" и тям подобните соросоиди - също. Много симптоматични са предложенията за министър на образованието и на здравеопазването. Нямам никаква представа на какво разчитаха избирателите на Слави. Също както така и не можах да разбера онези, които навремето дадоха доверието си на "царя" и на Борисов. Това са просто последователни стъпки на негативна селекция на политическа прослойка, която да обслужва задкулисието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • с робите, така

  13 Юли 2021 14:28ч.

  Да го д-ха, наглецът от Учиндол, най-голям враг на България, заради опростачването на младите, от 25 години насам. Бог ще му въздаде, още. Но и ние трябва да му помогнем, за да не станем окончателно"латино американски" щат. Предният си получи Реквиема, ще го получи и този. Забравих да спомена и по предния, Царо, който също си го получи. Та Цар, бодигард, шут.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Иванов

  13 Юли 2021 14:34ч.

  А защо на Слави да му трябва подкрепа и от ДПС? Изобщо не му трябва. ГЕРБ + ИТН = 128 депутати. Стига и артисва. Обаче какъв кеф е да се гледат отровените мутри на протестърите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • водач на МПС

  13 Юли 2021 14:48ч.

  За Слави гласува онова поколение, израсло покрай песните му. И в това не може да има никакво съмнение. А тук и понастоящем иде реч за друго! Още преди години сини и червени се бяха договорили помежду си -менкат си Властта помежду си, никой никого не закача в кражби и в далавери. Ти на мене, аз на тебе, както и колкото повече, толкова повече... Само където се появи Борисов и им развали схемите. Но и Борисов , от алчност и от безхаберие, се превърна в изпята песен. Тук е мястото да отбележим, че за величието на великите хора се съди по отношението им към обикновените хора. Мен ме изкараха едва ли не класов враг ! Гледай им акъла прост, с какви архаизми си служат, за да обслужват собствената си некомпетентност!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абв

  13 Юли 2021 15:01ч.

  Когато излезе Слави да каже хората от новото правителство, не го одобрявах съвсем. Но когато не се писа министър председател, а номинира Николай Василев за министър председател, това предизвика уважение в мен. Аз си мислех, че като се отказва да бъде депутат, ще иска да е министър председател или президент. Не знам дали се гласи за президент, или не иска да влиза в политиката и да си остане шоумен, който създава системата на промяна в България, като е удовлетворен от това. Той си има достатъчно пари и не влиза в политиката за да краде и за да стане богат. Сигурно не го интересува и славата, или да иска да остане в историята, защото той си има славата. Това ми напомня на първичните християни патриции, които са раздавали имотите си на бедните, ставали са християни и са отивали в пустинята да станат светци, като служат на хората. И Слави казва, че трябва да има разбирателство и договорки за идеи, а не за постове. Но това изобщо не се коментира в нашите медии и от партиите, а се говори за постове, а някои говорят за политики, които да се обсъждат и на тяхна база да се правят коалиции. Промяната в обществото не е да се бориш за власт , постове и пари, а да служиш на гражданското общество и да има спорове за идеи, като всичко да става от трибуната и форума на Народното събрание, а не във задкулисни договорки. А промяната е именно в тези дребни и неважни за много хора неща, както и гражданското общество да излъчва Четвърта контролна гражданска власт, която да контролира другите три власти - законодателна, изпълнителна и съдебна - като да може да отзовава депутати, министри и съдии, както и общински съветници от постовете им, ако нарушават правилата и законите. Дори Мая Манолова, която е в партия България на ГРАЖДАНИТЕ и тя не иска да се конституира такава Четвърта контролна гражданска власт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • .........

  13 Юли 2021 15:02ч.

  положението в българия ми намирисва на полижението в украйна. нещата на там вървят. гледайте какво става в украйна същото ще стане и тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абв на 13.07.2021 в 15:01

  13 Юли 2021 15:11ч.

  Напушен ли си, драги?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • АЛЕНА

  13 Юли 2021 15:52ч.

  Явно Слави разчита на подготвен сценарий с подкрепата на ГЕРБ и ДПС в зала. Даже няма нужда от гласовете на целите им групи. Ще гласуват "по съвест" уж шарено, но достатъчно?, ьа да ома правителство!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ???

  13 Юли 2021 16:23ч.

  https://www.segabg.com/hot/ek-stranite-es-imat-pravo-da-vuvedat-zadulzhitelna-vaksinaciya ЕК: Страните от ЕС имат право да въведат задължителна ваксинация Затова се предалага и такъв министър на здравеопазването

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коба

  13 Юли 2021 16:24ч.

  Много глупости могат да се изпиша и изговорят, но баналната истина е, че в България партия е само БСП... И никакви заклинания от рода комунисти, комунета и пр. и пр. не променят нещата. Останалите са групи по интереси. И проблемът на страната продължава да е, че и БСП прави всичко възможно да не управлява и да не изпълнява отредената й роля от политическата съдба, която, както се вижда е също така неизбежна и неумолима като житейската. Другарите, обаче, всякак се опитват и те да станат кръг по интереси, с което ще се самозачертаят... Живот, к`во да праиш...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коба на 13.07.2021 в 16:24

  13 Юли 2021 17:12ч.

  "... И проблемът на страната продължава да е, че и БСП прави всичко възможно да не управлява". Обратното Коба - всички правят възможното и невъзможното БСП да не управлява - като се почне от Герб и градската десница, мине се през Козяк и купените медии, та чак до вътрешните себелюбци Станишев, Миков, групата на Краси Янков и пернишкия кмет. На всичко отгоре и глупаста на Жан на стари години?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Соня Илиева

  13 Юли 2021 17:20ч.

  ИТН единствено отразяваше протестите по телевизията си, без да вземат реално участие в тях на площадите. Сега се видя ,че именно те яхнаха протестната вълна и надеждите на хората за промяна. Шоуто над 30 години се повтаря със същите режисьори от БКП и ДС, само се подменят супергероите. Децата на предишната публика също купува скъпи билети за долнопробната сапунка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  13 Юли 2021 17:32ч.

  Нови избори. Или Бойко пак ще му даде десетина депутати.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не съм робот

  13 Юли 2021 18:03ч.

  Програмата на ИТН се крие в биографиите и експертизите на кандидат-министрите, а девизът - в една татуировка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бе хора

  13 Юли 2021 18:06ч.

  Едно не проумявам! Как така чавка изпи мозъка на семейни хора с деца,че да гласуват за същество дето до 55 години не си е дало зор да зъвъди жена,дете,даже и ни котЕ. То и затова в проектокабинета му е пълно с ЛГБТ и шороши.От 30 години шут на олигарсите,оргии,наркотици и сааа....ни види,ни чуе и едвам ходи. Ма тоа мяза на зомби бе хора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Комедия

  13 Юли 2021 18:09ч.

  С кого играе Чалгата - с Борисов или с Военния?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  13 Юли 2021 18:18ч.

  Какво очаквахте? Оплезена, татуирана, бръсната празна тиква! Защо си мислите, че другата мутра е по-добра от предишната? Тези двамата са справедливо наказание за народ, който иска някой да дойде и “да го оправи”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ултиматумът на Слави

  13 Юли 2021 19:15ч.

  На марионетката Слави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дачков по БНР

  13 Юли 2021 19:38ч.

  "Ако Слави Трифонов не получи подкрепа и се отиде на предсрочни избори, голяма е вероятността това да се случи, и те да се проведат с президентските, цялата отговорност ще остане при служебния кабинет и при президента Радев, а това няма да е в полза на Румен Радев". Е, тук вече грешиш....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Духът на времето

  13 Юли 2021 20:45ч.

  Славчо си го каза откровено и простичко, но матриалът журналя, политцоциолози и прочие амеби не вдява и не вдява, а философства и реди лакърдиите. Слави каза "ГЕРБ трябва да се изчегърта...", а всеки интелигентен може да добави и премълчаното "....и да се пренесе в ИТН".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Я виж ти ?

  13 Юли 2021 21:17ч.

  Интересно кой го е научил да приватизира ББР ? Нагло,потресаващо, криминално,некадърно и явно разбойническа цеЛ ? Интересно как ще стане откритият и явен пореден грабеж ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бирлик

  13 Юли 2021 21:48ч.

  От субект на патерици и със сиво-синкав цвят на кожата /цитирам интервюто му в Монд/ - толкова. Направи си тъпанарския кеф да плюе на "партиите на промяната" в суратите, впрочем, хак им е, защото няколко месеца се пънеха да изкарат ИТН една от тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трансхуманен рептил

  13 Юли 2021 23:11ч.

  Славуца с тая севееща кожа,татуировките,голата тиква,жендърите,царедворчетата и трансхуманните му червенотиквеничета от хамериканските университети наистина е присъединен към кастата не рептилите - не случайно няма ни жена,ни дете ни коте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С терористи не се преговаря, а чалгарите са сложени от кукловодите в точно тази роля

  13 Юли 2021 23:42ч.

  Едно НИЩО поставя ултиматум на държавността, конституционалността, законността, демокрацията, плурализмът, обществения договор, на цял един народ, на децата, на родителите им, на българщината. Нулева толерантност и никакви преговори с чалга-терористите, слуги на Козяк и военно-масонската хунта в България! В противен случай ще има много невинни жертви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • все пак

  14 Юли 2021 1:19ч.

  Здpавният миниcтъp - виpycолог c откритие в топ 100 за 2019 г. https://www.24chasa.bg/novini/article/9979690

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  14 Юли 2021 7:51ч.

  Като гледам състава на правителството на Трифонов ми липсва Кунева, а тя има още работа. В АЕЦ Козлодуй има още два атомни реактора за закриване! Бог да пази България, защото ние не успяхме!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дреалист

  14 Юли 2021 8:13ч.

  Топ сто, обаче приказва глупости. Лъже, че има 3% смъртност от ковид. Докато тя е 0.3%. И ред други каши с антителата. И - лъжата, че най-добър имунитет ставал с ваксини. Това е нагло неуважение към публиката, така лъжат и мажат рекламните агенти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Nr. 62 Като какъв се явява кукумена на има такъв народ?

  14 Юли 2021 9:25ч.

  Това е важен въпрос. Не е дупетат, няма да е министър председател, а водещ от екрана ли? Бря, че кой ще му пише сценария? Той е толкова умен колкото чича му б.б. До сега нищо лично от него – чете си написаното от по-умните от него хора, а като зейне види се че е зле. Ако някой смята опростачването и чалгаризацията за достижение – негова работа. С чалга в космоса работата няма да стане. Не по малко по-важен въпрос е и кой му написа списъка дето го прочете по ФБ? А за тия от итн – ужас ще се окажат бледо копие на магаретата на тулупа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дясното е криптофашизъм

  14 Юли 2021 14:23ч.

  В тази територия има ли патриоти??????????? Слави Т. се изплю във вратът на народът, и И НЯМА ПРОТЕСТ?? НЯМА ВИЛИ?? НЯМА ТЪЛПА С ВИЛИ ПРЕД КВАРТИРАТА НА СЛАВИ???? Дори само заради министърката на образованието която предлага. А заплахата срещу Орбан - тоест - че Слави е за пропаганда на секс и еднополова любов сред младите?? А заплахата от ликвидиране на българската държава???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цицелков

  14 Юли 2021 15:12ч.

  Виновни са всички заблудени патки из между нас които гласуваха "на сляпо" за Чалгаря, за който хората още преди време ни ПРЕДУПРЕЖДАВАХА че е "патерица" на Банкяра ! Който пък от своя страна му услужи преди години, с 2 000 000 евро за създаването на долнопробната си "чалгарска" телевизия ! И по-всяка вероятност в най-скоро време, те ще имат мнозинството в българския Парламент, и отново ще трябва да излизаме на улицата . . . ДОКОГА, БЕ ХОРА !? Този глупав народ вече наистина ще понесе последствията, за това че гласуваха за този плешив Кукловод, а не за достоен човек /ограбен от Мафията/, като - Божков !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • карък

  14 Юли 2021 16:39ч.

  При всяко свое появяване, Трифонов задейства синхронно върху себе си системите за залпов огън. Една работа, тръгне ли така, така си отива и така завършва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ехо

  14 Юли 2021 17:00ч.

  Трифонов беше до тук! Политически инвалид! Каквото и да си е наумил, няма да стане! Жалко за България, превзета от престъпници и идиоти!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  14 Юли 2021 17:11ч.

  това момче е болно не може да говори а чете текста оставен пред него как може да се подвеждате от подобни индивиди

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • История на ИБРИКА

  18 Юли 2021 8:40ч.

  Имало е такъв ИБPИKЧИЯ......... https://www.segabg.com/touche/tush-36

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Болник

  21 Юли 2021 8:37ч.

  Една от най-предпочитаните зависимости, така както хомосексуализма , е хроничната тежка соматична болест. Здравите да бъдат управлявани от болни ! Механизмът е стар и прилаган безброй пъти. В нашия случай имаме тежко хронично инвалидизарищо заболяване - Мултиплена Склероза /МС/ . Неврологична болест притичаща постепенно или на тласъци , с инвалидизация, ограничаване на подвижността, изпускане по нужда, тремор... Освен това МС дава широк набор от психотични промени ---Познавателна способност Някои от най-често срещаните проблеми засягат краткосрочната памет, вниманието, способността за пространствено виждане, способността и скоростта за извършване на всякаква дейност. Други свързани симптоми са емоционална нестабилност, лесна физическа уморяемост, както и прострация (неврологична умора). Познавателният дефицит е независим от физическата неспособност и може да се срещне и при липсата на неврологична дисфункция. Тежките увреди са значима предпоставка за влошаване на качеството на живот, загуба на работа, стрес за околните,неспособност за шофиране; ограничения в социалния живот и трудовата активност. Тези фактори от своя страна водят до значително влошаване на състоянието и обостряне на симптоматиката на пациентите. Познавателни увреждания се установяват при 40 – 60% от болните от МС, като най-нисък процент се наблюдава при пациенти лекувани в комунални условия, а най-висок при хоспитализирани. Понякога когнитивна дисфункция може да се появи още в началото на заболяването. Вероятността за наличие на МС след първата когнитивна атака, но преди втората, е 50%. Рядко се среща деменция, като се установява само при 5% от пациентите. Степента на тъканна атрофия добре корелира с когнитивната дисфункция и може да се използва за предвиждането ѝ. Неврофизиологичните последствия са в линейна корелация с подкоровата атрофия. Познавателните проблеми са резултат не само на тъканната увреда, но и на регенерацията и адаптивната функционална реорганизация. Неврофизиологичните тестове са важни за определяне на обхвата на когнитивните нарушения. Рехабилитацията може да помогне за спиране или възстановяване от когнитивните увреждания, макар че изследванията в тази област са все още незадоволителни. Инхибиторите на ацетилхолинестеразата са основните медикаменти при лечението на деменцията съпровождаща болестта на Алцхаймер, като вероятно имат потенциал за лечението на когнитивните разстройства. Установено е, че са ефективни при проведените предварителни клинични изпитвания. Емоционални Емоционалните симптоми често съпътстват заболяването, като е прието, че те са последствие както на инвалидизацията на пациентите, така и на увреждания на специфични области от ЦНС отговорни за емоциите. Депресията е най-често срещаното невропсихично състояние. Перманентна депресия се установява при 40 – 50% и 12-месечна при около 20% като това са стойности типични за болни от МС и са значително по-високи от средните за популацията, както и от тези на хора страдащи от други хронични заболявания. Изследвания чрез образна диагностика установяват известна корелация между депресията и лезиите в определени области на мозъка, като е установена връзка с невропатологията в левия преден слепоочно-теменен регион. Често срещани са и агресия, тревожност, фрустрация, отчаяние. Реална опасност за пациентите представлява възможността за самоубийство, което е и причината за смъртта на 15% от страдащите от множествена склероза... Това е положението. Както казваше Тиквата за един друг тип - "Сами си го избрахте!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи