Украинска журналистка за "Гласове": До 1 април ще знаем дали американците ще заменят Зеленски със Залужни

Украинска журналистка за "Гласове": До 1 април ще знаем дали американците ще заменят Зеленски със Залужни

Автор: Янина Соколовская за "Гласове".  Следвайте ни в Телеграм

Янина Соколовская е известен украински журналист и политолог, създател на международния портал "Известия" в Украйна и Канада. Занимава се с политическа журналистика повече от 30 години, автор на книги, жив свидетел и участник във всички съвременни украински революцииАктивен участник в избирателните кампании на всички украински президенти с изключение на Зеленски. Тя коментира специално "Гласове" уволнението на Залужни.

"Една рогата коза следва малките момчета" - само с помощта на тази украинска поговорка мога да разчета жеста на Залужни. Ако козата се движи бързо и активно, тогава „малките“ ще трябва да напуснат зелените полета на властта. Ако няма активни действия от страна на Залужни, тогава рейтингът му ще започне да спада, тъй като той е пряко обвързан с длъжността командир и функцията на генерал.

Очаквайки това, Зе предложи Залужни „да остане в отбора на украинската държава“. Тоест каза, че който не е с нас, е против страната. По-точно "държавата - това съм аз" (не напразно Зе играе Наполеон във филмите).

Между другото, и за всеки случай, така че опозиционните демократи да бъдат обезсърчени да промотират Залужни, Зе незабавно задейства „делото“ срещу Порошенко – странно сглобена „история с въглища“.

Ако Залужни и американците зад него са активни, тогава на първи април (1 април) ще научим, че правомощията на Ze-team са приключили и е време да си тръгне. Ако няма активност, тогава Залужни ще се превърне от морален лидер на нацията в подобие на Разумков - разумен, интелигентен, обещаващ, но не и конкурент на сегашното правителство.

Изявлението на Кирби, че САЩ ще дават пари на Украйна независимо от името на командира, също намалява размера на личността на Залужни.

За съжаление, украинският електорат е забравителен и лесно манипулируем. Ако Залужни в близко бъдеще не създаде условна военна партия, ако не прояви амбиция да вземе властта, тогава всичките му предимства ще бъдат забравени. И дори фактът, че се грижеше за хората, без да ги хвърля в неуспешни приключения. И може би милионът, който наследи от американец, е дарен на въоръжените сили на Украйна. И всичките му постижения ще бъдат изтрити с парцал.Ако се появи и прояви военната партия, ако поиска избори и въвеждане на ред, поне в снабдяването на армията и в мобилизацията, тогава огромно доверие в Залужни ще устои и ще гарантира победата си.

Уволнението на Залужни ми напомня освобождаването на Марчук от премиерския пост с формулировката „за политически амбиции“. Тогавашният президент Кучма ясно разбра кой може да го измами и безотказно елиминира своите конкуренти.

Назначаването на Сирски за командващ е като игра на раздаване. В крайна сметка е абсолютно очевидно, че ако човек все още има родители в лагера на врага, тогава врагът ще може да го манипулира. Защото майката си е майка, а сега всъщност е в обезпечение с тези, с които Украйна воюва. И съучениците на новия командир в руския военен университет са напълно способни да изчислят логиката на неговите действия и обещаващи стъпки - системата на човешки действия не се променя през годините.

Всичко това е горчиво за нас и опасно за страната. Това дори не е игра с огъня. Това са игри с това, за което се борим от 80-те, а по-възрастните от нас от 40-50-те години, да не говорим за тези, които ни оставиха с мечтата за свободна и независима Украйна.

И ето моята прогноза, която бих искал да не се сбъдне: след седмица и половина броят на плакатите със Залужни ще намалее. След месец малцина ще го помнят. На 31 март, когато силите на Зе изтекат, някой ще си спомни за генерала, но информационните изригвания, с които Ze-team е известен, ще разсеят мъдрите хора. Всичко ще си остане както е. Войната ще продължи с години и състоянието „няма война, няма мир“ (плюс обстрел на градове) може да стане безкрайно.

Гурмета като нас ще говорят за Залужни. Но, както знаем, ние сме само 25%.

П
 Превод: Желязко Атанасов
 

Коментари

 • Айде да се уважаваме

  09 Фев 2024 18:26ч.

  Дамата не е украинска журналистка, а платена от Кремъл пропагандаторка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  09 Фев 2024 18:41ч.

  Тя доста често участваше в дискусионни тв предавания в Русия, но си е чиста украинка с промит мозък. След СВО, в резултат на изказванията си (лъжите), е подсъдима в Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, 18:26, у лево, баце!

  09 Фев 2024 19:00ч.

  Викаш, всеки, щом има мнение, е "платен" от някъде? Бре чадо, соросоиден плазмодий, не мери другите със собствения си аршин! Евроджендърче, ти си знаеш ...! Анадънму?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако ще да

  09 Фев 2024 23:37ч.

  смени и Сирски със Серски, резултатът ще е насерски

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  09 Фев 2024 18:35ч.

  Преди малко, по повод на рокадите в Украйна, попитаха висш държавен служител на САЩ за уволнението на Залужни. Той отговори “Това е вътрешно дело на Украйна и ние не се месим”. И така г-жо, кой управлява Украйна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гледач, 18:35, баце, "умнико"?

  09 Фев 2024 19:02ч.

  Идиот ли си или само се преструваш? Не отговаряй, колегите по сий форум знаят отговора ...! Анадънму?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  09 Фев 2024 19:18ч.

  Не зная ти какъв си и с какво не си съгласен. Виж новините.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  09 Фев 2024 20:25ч.

  Който плаща, бе адбал-наблюдател с голям диоптър и без мозък!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментарите й малко махленски

  09 Фев 2024 18:40ч.

  но за укропропаганда стаа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  10 Фев 2024 19:33ч.

  1 април е сериозна дата !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  09 Фев 2024 18:44ч.

  И кво значение има това? Да си сменят пешките колкото искат. Те пешките са си пешки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Іде коза рогатая, Іде коза вухатая

  09 Фев 2024 18:47ч.

  До діточок маляточок. Ніженьками "туп-туп", Віченьками ""луп-луп", Хто лиш сосочку ссе, Молочка хто не п"є, Того буцну прийду, На ріжки посаджу.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  09 Фев 2024 19:00ч.

  Е, Янина е тъз, която, когато я питаха - "Що спирате, водата на Крим, що спирате ел. енергията му?", отговаряше "Крим е наш, ще правим, каквото си искаме!" - видях го и го чух, не са ми го разказвали. Гледал съм я много пъти. Редкостная сволочь.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Интерпретьор

  09 Фев 2024 19:06ч.

  Преводът е далеч от приемливото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  09 Фев 2024 19:59ч.

  Препоръчвам на "Гласове" да проучват предварително лицата,чиите материали публикуват.Тази дама е тотално провалена,за сметка на това има сериозни умения в печеленето на пари.Украйна има много добри експерти,повечето от които бяха принудени да я напуснат,за да се спасят от нацистките преследвания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жорката

  09 Фев 2024 20:24ч.

  Ми проучихме: После российского вторжения на Украину, покинула Россию[15]. 26 июля 2023 года СК РФ возбудил уголовное дело против журналистки о фейках о российской армии.:«Публичное распространение заведомо ложной информации об использовании Вооруженных сил Российской Федерации»[17]. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F,_%D0%AF%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B0_%D0%9B%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B0

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Пут Ин

  09 Фев 2024 20:04ч.

  Тая пача ако работеше в Русия досега щеше да е изгнила в затвора по закона за компрометиране на армията. Че сега и отнемане на имуществото за това гласуваха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вземи проучи нещата бе, двугънково

  09 Фев 2024 21:18ч.

  Ами тя точно в Русия работеше дълги години, както се вижда от информацията в горните постове, до средата на миналата година се ширеше по тамошните телевизии (и аз съм й гледал и слушал глупостите) и плюеше по "анексията на Крим" и по враждебността на Путин по най-известните руски ТВ канали. Ако изговаряше подобни лигави помии в ЕС, нямаше да я допуснат до централни медии изобщо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Посетител

  10 Фев 2024 0:09ч.

  Янина беше ежедневно в Първи канал, във "Время покажет", поне до началото на СВО, макар че още веднъж я видях пак там, някъде началото на 2023-та година. Много се изненадах...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  09 Фев 2024 20:23ч.

  На мен, пърсънали, ми е през грездея дали ударения от ракета в главата ще смени ударения по рождение между краката...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  09 Фев 2024 20:35ч.

  Няма къде затова нека да е тук. Интервюто на Тъкър Карлсън показва още един проблем. Путин и Байдън. Путин отговаря на въпроси на акула на журналистиката два часа без суфльор. Байдън се здрависва с въздуха и разправя че се е срещал с "немския" президент Митеран, който е починал 1996 г. Наздраве на кикитата. Кво шмъркате?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  10 Фев 2024 17:33ч.

  Тази дама ми е много антипатична с високомерното си самоуверено поведение. Който и е гледал изказванията по ТВ му е станало ясно защо хохлите са пропаднала държава. Подобно поведение имат и някои руснаци в изявите си ( Петр Толстой депутат журналист) което е и доказателство, че са един народ поне по манталитет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Северомакедонец

  11 Фев 2024 11:03ч.

  Идёт коза рогатая...е руска поговорка (в украинския перевод няма рима) и е аналог на торбалан и непослушание деца. Дори само Това е иллюстрация на дьлбоката сьветска сьщност на новоукраинците... А иначе сме свидетели на реализация на плавен транзит кьм мечтаното замразяване на конфликта с президент Залужни, премиер Порошенко и никакьв мир. Ренегатите са по старателни от местните и не им пука....Класическа фашизация от латино тип...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гадни същества

  12 Фев 2024 21:59ч.

  Запалиха цяла Европа, първо изнудвайки я с газ, после заливайки я с отвратителни храни, после с некачествена продукция. Докога ще ни тровите, мръсници? Признават си че са на управление директно от щатите, т.е. са слуги на военно-проюишления комплекс. И като компаньони на най-богатите, получават добро заплащане. Леки жени и мъже, борят се да защитават интереса на богатите. А президентът им е едно фалшиво лице, с фалшиво име и с фалшива роля.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи