Тома Биков: Нинова нарушава Конституцията като ползва мандата, за да реши казуса с КЕВР

Тома Биков: Нинова нарушава Конституцията като ползва мандата, за да реши казуса с КЕВР

Корнелия Нинова вече ползва мандата, за да реши противоконституционния казус с КЕВР, който беше забъркан с помощта на нейните депутати и партньори. По този начин, тя гази Конституцията още веднъж. Защото мандатът не е даден, за да бъде решен проблемът с незаконния избор на председател на КЕВР, а за да бъде съставено правителство. Последното очевидно няма да се случи, след като мандатът ще бъде върнат на 15 август.

Ако имаше шансове за правителство, то нямаше да има нужда от подобни противоконституционни действия. Единственият изход от тази ситуация е Нинова да върне мандата още днес, а президентът да насрочи незабавно предсрочни парламентарни избори. Всичко останало ще бъде още една стъпка към обществения и държавен разпад, към който вървим от година и половина.

 

 

 

Коментари

 • Колко плаща Герб

  23 Юли 2022 9:29ч.

  за рекламата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ваксиниран Веган

  23 Юли 2022 12:49ч.

  Колкото и да е антипатична тази персона, в случая е прав. Конституцията е ясна, мандата е даден за съставяне на правителство, а не за решаване на други задачи, колкото и да са важни. Съдебната реформа да не би да по-малко важна. По тази логика Корнелия може да задържи мандата още 10-на години. докато направят и нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи