The Hill: Мир чрез териториални отстъпки е единственият вариант за Киев

The Hill: Мир чрез териториални отстъпки е единственият вариант за Киев

Автор: Мик Мулваней, thehill.com

Почти всички политически и бизнес лидери в Европа и Близкия изток вярват, че украинският конфликт ще приключи с окончателното отстъпване на Украйна на някои територии на Русия - може би Донецк, Донбас и южното крайбрежие по Черно море до Крим. От време на време някой предполага, че Русия ще може да окупира цялата територия на страната, пише американското издание The Hill, цитирано от "Фокус".

Но нито един не предполага, че Украйна ще може напълно и окончателно да изгони руснаците от украинска територия.

Ако това е така, ако най-вероятният изход в Украйна е някакво разделение на страната, тогава защо сега не водим реални дискусии за прекратяване на войната, пита се авторът.

В момента Франция обмисля изпращането на френски войски на фронта под прикритието на "съветници“. А Съединените щати наскоро открито одобриха използването на западни оръжия срещу определени ограничени цели в Русия.

Подобни действия само увеличават риска войната да излезе извън сегашните граници. Но тези стъпки на Франция и Съединените щати не увеличават вероятността за пълна победа на Украйна.

Докато западното военно оборудване и логистичната подкрепа могат да подобрят възможностите на Киев, очевидно му липсва жива сила. Нищо освен пълномащабна военна намеса на Запада не може да изгони руснаците.

Според The Hill ситуацията просто върви към задънена улица. Днес в Украйна, изглежда, изборът е между мир, който включва териториални отстъпки на Русия, пълен колапс на Украйна, постоянно състояние на война или ескалация. От тях първият изглежда най-малко лошият вариант.

Източник: Агенция "Фокус"

 

 

Коментари

 • Кузелич

  08 Юни 2024 8:10ч.

  Russian media report the withdrawal of the 1009th Motorized Rifle Regiment of the Russian Armed Forces from Volchansk due to the loss of 90% of its personnel Also in the 1009th Regiment there were former Wagnerians who, entering the Kharkov area, without equipment support, refused to obey the order and did not set out to storm Volchansk. The prisoners say that only 12 people remain from a 100-man company, and the commanders still want to advance.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Още си пиян

  08 Юни 2024 8:21ч.

  Източник: "Една баба на пазара" ТВ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кузелич

  08 Юни 2024 9:40ч.

  Два майора, два пидора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  08 Юни 2024 10:35ч.

  Замени Russian с Ukrainian и ще излезе истината.🤣🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кузелич

  08 Юни 2024 12:00ч.

  Не мога,така ми го е написал ДеБелян,така го поствам

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никакви териториални отстъпки.

  08 Юни 2024 8:21ч.

  Абсолютно цялата Ненка прибрана от Россията плюс Россия – от Ламанша до Мексико.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, май това е следващата заблуда, че

  08 Юни 2024 8:27ч.

  отстъпки ще решат въпроса. В курса на събитията доста неща се изясняват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MMN

  08 Юни 2024 8:50ч.

  Абсолютно. Четох статията в оригинал, човекът е на Тръмп от първия мандат, явно разсъждават в тази насока. Но се заблуждават че ще има "търговия" в която Русия печели територии, а Украйна и Запада... каквото и да било.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  08 Юни 2024 8:35ч.

  Не ви ли омръзна вече ? МИР НЯМА ДА ИМА! В Украйна ще има само смърт, мърсотия и разрушения. Путин вчера беше безкрайно САМОДОВОЛЕН от "бавната война". Въобще според него всичко е ТИП ТОП. Сияше, че за 2024 Кремъл гепил 47 населени пункта и 880 кв км територия.Имал си нови 160 000 доброволци. Украйна губела "50-70 000" на месец. Не му трябвало големи офанзиви, пазел си войниците.Караганов го питаше "Ама да не уморим, както през 1916г" а Путин му вика "СПОКО МОИТЕ ГЕНЕРАЛИ ВСИЧКО СА СМЕТНАЛИ". И Караганов се успокои и престана да нервничи. Държанието на Путин е характерно за "спецслужбишкото дворянство". Тези хора открай време смятат, че всичко знаят, всичко са предвидили, всичко контролират и въртят на малкия си пръст. Тъй, че явно и голяма лятна офанзива нема да има. След 240 години Кремъл ще е гепил цела Украйна.... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не, ЗИП - просто се опитва да свали "лудия машинист"

  08 Юни 2024 8:54ч.

  Който е подкарал "влака на човечеството" към пропастта - това прави Путин. Лудият машинист иска да убива човеци, факт - разпалва войни и болести. Сега още по-драматично вече иска ядрен огън като преди 79 години над Япония, но вече с милиони жертви. Лудият машинист така разбира - намаляването на населението на Планетата - не с ОГРАМОТЯВАНЕ за ограничаване на раждаемостта до 2 деца, а с леене на кръв по земята на Планетата. Как се сваля "лудият машинист" свръхбогат, които харчи парите се за да убива, да разрушава, да унищожава свободният човешки дух, защо го прави? Защото е луд?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  08 Юни 2024 9:08ч.

  Щото лудият машинист управлява несметни природни ресурси и не иска да ги "сподели" с техните собствености. Айде спрете с тия глупости. Война се води за плячка. Плячката този е доста по-различна от това само да убиваш. Никой не е водил война заради това и само заради това. Ако го проумееш, ще ти станат ясни много неща. Но ти си тук не за истината, а за обосноваване на нуждата от война, ти лично война едва ли искаш, но ако е източник на доходи ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  08 Юни 2024 9:31ч.

  И Кимчетата лежат вече 3 поколения на тая кълка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ Su38 - "лудият машинист" е на Западен грозен влак

  08 Юни 2024 10:54ч.

  Не, разбираме коментара Ви уважаеми Su38 - кой е "лудият машинист", според Вас, споменат в речта на премиера на Унгария пред похода на мира, онзи ден?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  08 Юни 2024 11:09ч.

  Използвах израза на Копейката... Той под лудия машинист подразбира Путин. И войната на Путин е за плячка. Само че плячката не е материална - плячката е Русия да бъде оставена на спокойствие и да е обкръжена от врагове. Нито на него, нито на Русия са нужни териториални придобивки. Те имат смисъл за оттласкване на опасността по-далеч от неговите граници, докато тази опасност съществува. След това тези територии са ненужни при постигане на целите. Така че тази война е с неочертан край.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  08 Юни 2024 11:10ч.

  Поправка. "и да не е обкръжена от врагове".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ зеления боклук - Има си двойник боклук и за България

  08 Юни 2024 8:45ч.

  Смеещият озъбен безумец и лъжец, парапетник нещастен. Тези двамата ПОСЛУШКОВЦИ излъгаха и продължават да лъжат сънародницте си, младите хора, унищожавайки националната идентичност и националната икономика и бъдеще на Украйна и България. Правят го по указания на чужди нахални недобронамерени интереси, които са си заплюлили нашите богати на природни ресурси ТЕРИТОРИИ и с цинизъм в България (дали само с цинизъм и лъжа ли, биолабораторията на Пентагона какво изследва вече 2 години?), и с кръвопролития в Украйна - разчистват коренното население живеещо от хилядолетия по тези земи. Анатема на антихристите! Всички излизайте да гласуваме срещу войнолюбците, срещу слугите, срещу боклуците ненормалници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дон Корлеоне

  08 Юни 2024 9:08ч.

  Абсолютно прав си...мамицата ни разкатаха, продадоха държавата и предадоха народа!Това са всичко друго, но не и държавници, слуги на чужди господари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • стига сте ревали бе

  08 Юни 2024 9:11ч.

  сега имате хитачита и дънки, и не бият за вицове, и на границата не хапят кучета

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 9:11 ч. стига сте ревали бе ... - реват приятелю, тези които яхнаха властта отново

  08 Юни 2024 11:00ч.

  Същите, които преди имаха всичко, днес се пребоядисаха и взеха да говорят глупости какво нямало... Ами бяхме на ръба да имаме всичко, защото се РАЗВИВАШЕ икономическото сътрудничество между Източна и Западна Европа. Ииииии, брадъра завидя на просперитета и икономическата на ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА, и я започна ДА ПОДКОПАВА единството и разбирателството сред благоденстващите народи, уважаващи националните идентичности и традиции на всяка държава. Това е истината. Споменатите "липси" са грозна пропаганда, срещу свободата и независимостта, и просперитета на държавите от Източна и от Западна Европа, на цяла Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Красимир Димов

  08 Юни 2024 8:53ч.

  Всеки мир е по-добро решение, дано се случат преговорите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  08 Юни 2024 13:24ч.

  Ми те веднъж почти се случиха, забрави ли? Или просто не ти отърва? Гиди лицемери... Какво каза Борката за преговорите: "Дайте да воюваме"? И това ли не помниш? Много избирателна амнезия, няма що. Като по калъп сте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То и индианците

  08 Юни 2024 8:59ч.

  са били добри хора, но съдбата ги ударила. И сума бизони, по една случайност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе аз чакам ГЪБАТА,

  08 Юни 2024 9:01ч.

  пък за вас не знам. Белите ми гълабчета те бе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  08 Юни 2024 9:04ч.

  Глупости. Никакъв мир вече не е възможен. Едните искат да унищожат Русия, другите знаят това и не си правят илюзии. Не е за територии войната. Защо след няколко години такъв мир войната пак е сигурна. От вестника искат Украйна да се предаде, без да капитулира, за да се съвземе и след време пак да почва борбата с Русия. Другите не са глупаци и разумен изход няма. А няма,защото ингилизите изгориха всички мостове между руснаци и украинци, всички мостове към продължителен мир. Така че въпросът за гъбите не "дали", а "кога". Разберете, обективно е. "Шах назад" който направи, е загинал. Едната страна трябва да се откаже от целите си - раздробяването на Русия, но това са просто мечти. Защото спрат ли пушкалата те моментално са закупени от историята и хегемония над света, а това значи и физическа смърт. Знаят го и се стремят с чужди страдания да удължат живота си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ Su38 - мирът е възможен, когато дойде

  08 Юни 2024 11:03ч.

  Месията бе! Месията бог, дето го сътворяват едни човешки индивиди. За най-голям ужас и страдание на цялото човечество от това безумие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  08 Юни 2024 11:12ч.

  Ми чакай си месията. Дано го доживееш. А дотогава Сатаната ще се развява байрака.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 🌈маке лове🌈

  08 Юни 2024 9:04ч.

  🌈нот вар🌈

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  08 Юни 2024 9:29ч.

  Путин - ние няма да присъединяваме части от Украйна към Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не е излъгал.

  08 Юни 2024 9:31ч.

  Ще присъединят цялата Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • baba Pena

  08 Юни 2024 9:59ч.

  Дано по-скоро има мир. После да си решават проблемите с икономически средства. Има руски канал в Youtube - "Вечная память героям России!". Много от тях са младежи на 22 г. Някой трябва да спре тази касапница.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мирът иска жертви,

  08 Юни 2024 12:33ч.

  другари. На украинците можем да съчувстваме донякъде, но не и да ги оправдаваме. Някаква лудост ги обхвана. От американски говеда ли я прихванаха, не знам. В Европа уж медицината е на добро ниво.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  08 Юни 2024 14:30ч.

  Това че Украйна трябва да бъде разрушена като държава заплашваща Русия е неминуемо, ако трябва на края ще влезе в ход ТЯО и това дали е правилно или не няма значение освен за украинците. Но наскоро чух изказване на един американец който направо нарочи Германия за ликвидиране в този и вид. Спомням се едно изказване на Путин отпреди тази война където той едва ли не се молеше на американците да не правят така. Думите му бяха- Ние неколкократно сме били съюзници, ние ви помогнахме във Войната за независимост и от този род. След това беше срещата му с Байдън и т.н. Винаги има план А, после Б и т.н докато големите батковци мирясат но Украйна и Германия няма да са това което бяха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То пък

  08 Юни 2024 14:52ч.

  Полша и Румъния ... .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всяка война е урок по трудния начин, на страданието

  08 Юни 2024 15:02ч.

  относно това кое може - кое не, кое е разумно - кое е глупаво, кому може да се вярва - кому няма смисъл. Все пак спрямо познанието на външния свят, по-голямо е познанието за себе си, защото всичко което светът може да ти направи минава през твоята нагласа към него и реакция към него. Затова и тази война така се проточи и е трудна за завършване, тя стана демонстрация на това какво се случва на някой наивник напълно вярващ на Запада и мразещ корените си, в крайна сметка отричащ корените си за да ги замести със западната култура и начин на живот. Войната оголи тази дилема с присъщата й безцеремонност, но тази дилема се проектира и в политиката на много страни по света извън Запада, и индивидуално в психиката на огромното мнозинство хора по света, които са на същия кръстопът на историята, това е т. нар. война на умовете и сърцата. Западът затова не може да си позволи да я загуби, но сгреши като не пожела да приеме мира предложен от Путин още в началото, през март 2022 г. Това беше подарък от Путин, който Западът не прие от алчност и глупост, само че сега освен за 404, войната стана за умовете и сърцата на хората от целия свят, като не броим предимствата които дава на Китай и Азия въобще. Путин явно предвиждаше това и се опита да го избегне, без съмнение за да не се плати отново сметката на толкова решаващ световен конфликт със славянска кръв, както вече се случи през ВСВ. Само че Путин не успя, не помогнаха и осемте години на търпеливо изчакване нещата да се разрешат чрез Минските споразумения, всичко това бе възприето от Запада като страх и вътрешна слабост на Русия. Сега вече трудно може да се каже кого ще отмине горчивата чаша, както и да се посочи някакъв смисъл от тези страдания, защото нещата се оголиха достатъчно и за да ги видят и най-наивните хора по света. Ако се чувстват слаби за да спрат войната, ще имат участта на слабите, както става винаги досега в историята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи