Става дума за икономическото и енергийното оцеляване на България

Става дума за икономическото и енергийното оцеляване на България

Голямо можене е от “топ 3 износител на електрическа енергия в ЕС” да докараш България до положение до 2 години да трябва да затвори 45 на сто от електропроизводството си - въглищните централи.

Едно на ръка, че така ставаме тотално зависими от вноса в региона, а той - както видяхме през 2017г. - при студена зима рязко секва. Без коментар и е опасността единият от двата ни ядрени ни блока да влезе в дълъг ремонт.

Още по-лошото е, че така буквално застрашаваме енергийния си суверенитет и индустрия - и то без да отчитаме, че без въглищни или газови (които нямаме) централи - електропреносната система не може да се балансира. И спекулативната мания по ВЕИ внедряването става опасно за икономика и граждани. Съвсем буквално.

Не зная дали си струва потупване откъдето и да е - все пак за икономическото и енергийното оцеляване на България става дума.

Графика 1 е енергийния микс на Електрохолд

Графика 2 е националния енергиен микс

 

Коментари

 • ""кономическото и енергийното оцеляване на България" е несъвместимо с членуването и в ЕС и НАТО, както и с поддържането на дипломатически отношения със САЩ, Великобритания, Германия и Франция

  03 Окт 2023 10:48ч.

  Това е положението след десетилетия предателствуване на "елитите" в полза на западните паразити.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оставка !

  03 Окт 2023 10:53ч.

  Долу плъхът ! 🐀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smopenue

  03 Окт 2023 10:54ч.

  Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ------ https://min.lc/medbg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • изчадие адово

  03 Окт 2023 15:42ч.

  Махай го тоз секс бе, махай ги тия упойки от дявола! Ккато видите зор сатанистите, и веднага пускате евините похоти в действие, за да отвлечете вниманието на хората от същественото. Модераторът защо не трие такива паразитни и нищо незначещи постове спрямо темата? Що за никакво администриране на форума цари тук?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Розов сън

  03 Окт 2023 12:04ч.

  Кузман е употребил думата ОЦЕЛЯВАНЕ! След появата на тази дума, всеки мислещ индивид трябва да си зададе въпрос: Защо и от какво трябва да оцеляваме, заплахата и опасността в какво се състои, дали става дума за обективни, природни сили или ... някой безлик (неясен на първо време) си е поставил задачи да ни заличи, приключи, унищожи. Писането на обемисти и в писмен вид изложения тук е неподходящо. Само да ви привлека вниманието на малко документи и обстоятелства. Вие сте умнички, ще вденете! Т.н. Териториалните планове за справедлив преход са различни документи и програми от ПВУ. За тях се говори от по-ранен период и "философски" са обвързани с онзи комплекс, който за краткост да наречем ЗС (зелена сделка). Ето ви тук нещо кратичко - ще разберете, кой ги генерира тези неща, кой ги бута, кой налива акъла на нашите чиновници. https://www.me.government.bg/themes/dokladi-na-praisuotarhauskupars-balgariya-eood-i-svetovnata-banka-vav-vrazka-s-teritorialnite-planove-za-spravedliv-prehod-2471-1642.html В малко по-късен период се появи темата за ПВУ, който формално е обвързан "уж" с преодоляването на последиците от Ковид 19, но това е само външната обвивка. Смислите на двата вида планове са различни и отиват много далеч и дълбоко. Има е преплитане. Ето една събрана картина на Българския ПВУ, в неокончателен вид. https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/BRIE/2022/733662/EPRS_BRI(2022)733662_BG.pdf Просто да се ориентирате в структурата, частите, теглата. Кой и каквото да ви разправя, двата плана са обвързани, имат един източник, философия, ядката им е една! Ако случайно се зачетете в ПВУ, не обръщайте внимание на думичката "безвъзмездни" средства. Тя е просто резултат на европейското двуличие и на мръсните планове да реализират корупционни схеми. Корупция по веригата, стигаща най-вероятно ДО ГОРЕ! Елемент на ПОДАРЯВАНЕ ще има само за крайните бенефициенти, които ще реализират проекти. И това разбира се, ЩЕ БЪДАТ ПРАВИЛНИ КОРПОРАЦИИ, които щедро ще се отблагодаряват! На никоя държава няма да бъде подарявано НИЩО. Държавният бюджет е отговорен за връщането на тези пари. ТЕ СА КРЕДИТ ЗА БЪЛГАРИЯ! ЕС няма собствени източници на доходи. ЕС не подарява пари. По разни фондове и програми и на разни етапи има преразпределение на събрани от членките средства (предприсъединителни, аграрни, структурни), но случаят с ПВУ няма никаква връзка с това. Моля, следете с наострени сетива :)))))). Ако ЕС пусне огромни тиражи билетчета за търкане, тогава може да говорим за "подаръци" и за безвъзмездни средста. На този етап говорим за КРЕДИТ! Нарочно в текста е подхвърлена думата безвъзмездно, това е СТРЪВ, това е умишлено въвеждане в ЗАБЛУДА, това е отвратителна игра за вкарване на наивници в КОШАРАТА на розовите сънища!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  03 Окт 2023 12:13ч.

  Колкото и разумни хора да пишат по темата те си имат поставена цел - да затрият енергетиката както затриха индустрията и селското стопанство и да кашират от това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  03 Окт 2023 12:30ч.

  Изтребването на плебса е в ход. Даже дават "газ" до дупка. Бързат. Но щом плебса го приема и се крие из дупките си - е справедливо от гледна точка на разбойниците, да го грабят, изнасилват, убиват. ... Нещо да ви светна в междуушията, как банките сега форсираха събиране на по-специални "знания" (информации), досега извън техните задължения и преоргативи? Някой се сещат малко какво кроят, повечето не. Бързат с въвеждане на безпаричното живуркане в собствени жилища, къщи и пр. А за да имаш "безплатна карта - се отказвате от Собственост! Но... Гъкнеш ли сетне, стоп - паре' няма! А фашугите на власт в ЕС и по места, да са се развили от дрожи, случайно или пъпкуване? Развили са се, щото ОБОРа не се е почиствал и дезинфекцирал десетилетия наред. И от червей в оборската тор, вече са се развили едри, едри, кръвожадни гущери. Сега предстои и тяхното селектиране - в още по ужасни и хищни чудовища. И да не забравя - те също са човекоедни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  03 Окт 2023 12:41ч.

  Започвам да се убеждавам, че е време за Революция и измитане на сегашните прошляци и откровени национални предатели и чужди агенти! Иначе няма да се поучи. Те сами няма да сдадат властта. А над половината българи, имащи право на глас не гласуват с оправданието, че били отвратени от всички политици, а и защото явно са прости овце! Очевидно е, че по еволюционен път нещата не се получават, защото вече влизаме в пълна регресия и упадък! Просто в момента се затрива България! А това е НЕДОПУСТИМО! Майната им на всички чужди интереси! Време е да си гледаме нашите! И ако това значи, да напуснем всякакви вредни за България съюзи - така да бъде!... И без това и нас никъде не ни искат и има защо, но това е друг въпрос…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вече наивно/доверчиво сме пуснали хайдуците

  03 Окт 2023 13:34ч.

  И ще видим зор са се отървем от тях. То и предните не бяха цвете. Нямаме мая, т.е. интелигенция. Имаме самотни качествени хора. Но се стимулира чалгата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дърт Анонимър

  03 Окт 2023 13:43ч.

  Няма откачане бацовци, хванали сме се на евроатлантическото хоро и ще го играем, каквото и да ни струва. Откачането ще стане само с пускане на наша родееща българска кръв! Сегашните предатели ще се спасят зад Атлантика!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаирсъзин

  03 Окт 2023 14:56ч.

  За далеч по-малко в съседна Гърция щяха да са вече с хоругвите на площада ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Криво седи, право съди

  03 Окт 2023 15:03ч.

  Напълно очевидно е, че това което правят, не е това, за което го представят! Партньорите и тяхната инсталирана на място Пета колона въобще не регистрират, не забелязват смъртната опасност, която е надвиснала над България. И дума не може да става, че си имаме работа с непрозорливи или напълно неадекватни типове. Изводът е ясен - погребването ни е директен план или пък го разглеждат като някаква съпътстваща, неизбежна, калатерална щета, за която не си заслужава да се разсъждава. Пълен игнор и продължаване реализацията на плана. Перспективата за оцеляване на Родината, дори и при хипотеза на някакво фантазмено изчезване на душманите, вразите и е ... крайно мъглява, илюзорна. Хипотетично на тази територия би могла да се преоснове някаква Нова България, Нова Република, но това би се случило само в рамките и като последица на някаква страхотна криза, обществена контракция, която би пренаредила цялото политическо пространство. Говорим по-скоро за планетарно пренареждане. Пренареждане, при което ставаме "независими", е дълбоко нереалистично - обществото ни и сега е пред разпад поради дефицити от най-различен вид и порядък. Пренареждане под "скиптъра" на сегашните господари не си заслужава дори споменаването. Видяхме ги, благодаря, категорично не стават! Опасни, вредни, нечестни, лъжливи и лицемерни! Какви са другите хипотетични възможности, кои субекти и фактори, около които може да се сформира някаква общност, при кумулативното едновременно действие и на техен интерес, мотив?? НОВ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ не виждам! Оборете ме! Остават: 1. Китай като глобален играч и бъдещ хегемон, който е трудно или невъзможно да бъде спрян. Ама?!?! Те вече на практика са в подножието на цифровото робство, а пък тоталитаризмът май въобще не си е тръгвал оттам. 2. Регионална доминация. 2.1. Турция. Не искам да развивам тази хипотеза, нещо вътре в душата ми се обръща! 2.2. РФ. Съжалявам, братя руси. С вас имаме исторически езикови, верски, културни и дори някакви емоционални връзки, но вие на този етап по-скоро не предлагате обществени модел и отношения, които да са за пример и да вдъхновяват. А пък ... как да го кажа по деликатно?! Имам основателни подозрения и дори убеденост, че вашите олигарси са още по-големи лайна и от нашите! Какъв е изводът?! Ген. Мутафчийски каза: Яко ще се мре! Ген. Мутафчийски се оказа, че в тесен смисъл е дълбоко неправ, макар и този смисъл да е по-близък до неговата експертиза! Не познавам личност, която да е развила убедителна и непротиворечива картина на широкия смисъл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • домачине

  03 Окт 2023 15:53ч.

  Не чакай модел и готови рецепти (животът нека си остане спонтанен, поне в качеството си на граждански живот) - достатъчни са изначални конституционни гаранции за демократична форма на управление и живо гражданско общество, наистина свободен пазар и свободна равноправна търговия... и отърваване от глобалния американски хегемонизъм, включително и спрямо международните организации, защото те всички са окупирани от англоамериканските странови елити. Стоп също на идеологизация на здравеопазването, науката и образованието по западен глобален образец - другото важно условие. Засега само Русия го предлага, като е доказала, че не се меси идеологически във вътрешните работи на страните, както го правеше СССР. Но ако Западът продължи с изолацията и маргинализацията на Русия, както ескалира напрежението от няколко години насам, вкл. и на расистка основа, Русия ще се ожесточи и след евентуална победа над Запада може и да започне да мъсти. А да не забравяме, че ние сме част от Запада към момента в доктринален план и поемаме всички негативи на недалновидните политики на правителствата ни от американски назначенци спрямо Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи