Снайперистката касапница на Майдана е била организирана от главатарите му

Снайперистката касапница на Майдана е била организирана от главатарите му
Снайперистката стрелба на 20 февруари 2014 година срещу демонстранти от Майдана е била извършена не от силите за сигурност, а от чужди снайперисти, наети от опозицията и организаторите на Майдана. Това разкрива италианският вестник „Ил джорнале“, който се позовава на подготвен за излъчване филм, в който зловещата истина е разкрита от грузински наемници.

 

„Всички започнаха да стрелят - по два-три изстрела от раз. Така продължи 1520 минути. Нямахме избор. Заповядаха ни да стреляме както срещу полицията, така и срещу демонстрантите, без разлика. Бях ошашавен“.
 
Така грузинецът Александър Ревазишвили си спомня трагичната престрелка на 20 февруари 2014 година в Киев. Тогава група неизвестни снайперисти откри огън срещу тълпата и полицаите, убивайки 80 души. Този разстрел хвърли в ужас световната общественост и промени съдбата на Украйна. Той принуди проруският президент Виктор Янукович да бяга, защото бе обвинен в организирането на разстрела.

Признанието на Ревазишвили и на други двама грузинци са събрани от авторите на документалния филм "Украйна: скритите факти“, който ще бъде излъчен в програмата Matrix по италианската телевизия "Пети канал". Истината се състои в това, че масовото убийство бе организирано и извършено по заповед на самата опозиция, която обвини за разстрела Янукович и неговите руски съюзници.
 
Във филма са показани срещата и интервютата с Ревазишвили и двама негови колеги. Ревазишвили е бивш служител от спецслужбите на бившия грузински президент Михаила Саакашвили, а двамата му приятели са бивши привърженици на партията на Саакашвили. Те са били наети в Тбилиси от Мамук Мамулашвили, военен съветник на Саакашвили. Възложена им е била задачата да подкрепят заедно с други доброволци от Грузия и Литва протестните акции в Киев срещу възнаграждение от 5000 долара на всеки.
 
С фалшиви паспорти те пристигат в Киев, където на 18 февруари Мамулашвили и други лидери на украинската опозиция раздават оръжие на грузинците и литовците. „Всеки в чантата си имаше три-четири вида оръжия: пистолети Макаров, автомати, карабини. И кутии с патрони", разказва един от грузинците.

На следващия ден Мамулашвили и водачите на протестите обясняват на наемниците, че ще трябва да стрелят срещу полицията, но и срещу площада, за да се създаде паника. Един от грузинците пита Мамулашвили в кого трябва да стрелят. Той отвърнал, че няма значение по кого и откъде ще стреляме, трябва просто да се стреля от някаква тока, просто за да се посее паника“.
 
„Нямаше значение дали стреляме в дърво, барикади или в онези, които хвърлят коктейл Молотов, потвърждава друг наемник, важното бе да се създаде хаос“.
 
„Чуваха се викове, признава Александър. Имаше много ранени и убити. Първата и единствената ми мисъл беше да се махна колкото се може по-бързо, за да не ме забележат. Иначе щяха да ме направят на решето. Някой вече викаше, че стрелбата се води от снайперисти“. 
 
 
Четири години по-късно Александър и двамата му колеги разказват, че не са получили и минимална сума за работата си. Те решили да разкрият истината и по тази причина, да разкажат кой ги е използвал и хвърли на произвола на съдбата. „В онзи момент аз не разбирах, не бях готов за това, но след това проумях. Използваха ни. И ни излъгаха“.
 
БГНЕС припомня интервюто на бившия командващ вътрешните войски на Украйна Станислав Шуляк, публикувано този септември от агенция РИА-Новости. Ето какво казва той дословно: „Аз лично знам, че организатори на това чудовищно престъпление бяха Парубий, Пашински и други. Повечето снайперисти бяха чуждестранни наемници“.
 
В момента Андрий Парубий е председател украинския парламент. По време на Евромайдана е координирал ежедневната му дейност, бил е ръководител на отрядите за самоотбрана на Евромайдана. Днес Сергий Пашински ръководи комисията по отбрана и сигурност в парламента. По време на Евромайдана е бил негов активист.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Коментари

 • Рано или късно

  21 Ное 2017 21:08ч.

  истината излиза наяве. Само дето се казаха толкова много лъжи с жестоки последствия! И сега битият без вина - бит... а виновните?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  21 Ное 2017 21:24ч.

  А зад Саакашвили стои кой? сащ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • False flag attack (фалшиво нападение)

  22 Ное 2017 8:03ч.

  Така се правят тези неща. Повече от 49 са официално признатите фалшиви нападения, за да провокират съответна реакция/събитие, а в действителност може би са хиляди. Всички войни от миналото столетие са започнати така, твърдят вярващи в конспиративни теории...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фют

  22 Ное 2017 10:54ч.

  Браво на италианските журналисти. Сега да направят и филм за зверството в Дома на профсъюзите в Одеса. За него умният и красив политолог и храненик на Сорос - Красен Станчев, заяви, че било инсценировка на русофили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • костадинова

  22 Ное 2017 11:31ч.

  Сега е време да дадат отговор О.Минчев, Коритаров, Кр.Станчев, И.Инджев и плеядата красиви и умни либерали!!!! Жалко за хората, които умряха и вярваха, че Майдана е истински. Впрочем , както и ние вярвахем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  22 Ное 2017 13:38ч.

  То това се знаеше отпреди. Провокация, за да се вдигне народа. Така стават революциите. За които ни е втълпено, че са нещо положително. Безусловно и при всички обстоятелства.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гери

  23 Ное 2017 13:39ч.

  Фашисти!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен

  23 Ное 2017 17:28ч.

  Още истини, за които се премълчаваше, ще излязат! За сваления самолет в Украйна например...Истината излиза последна, но глупаците вярват първи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спиноза

  23 Ное 2017 19:13ч.

  Но истинският организатор е САЩ, ЦРУ и ФБР и до сега имат там големи офиси. Украйна е прокси война на САЩ срещу Русия, майстори са, успяха да накарат братски народи да се самоизбиват, а те лапнаха всичко ценно там. Така направиха и в бивша Югославия, осъдиха вчера Младич на доживотен затвор, за да затвърдят лъжите си че войната я започна Югославия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи