След като потопи икономиката на Франция, Макрон се засили да праща войски в Украйна. Това е несериозно

След като потопи икономиката на Франция, Макрон се засили да праща войски в Украйна. Това е несериозно

Автор: Веселин Киров за "Гласове" 

Еманюел Макрон, или както е по-известен сред френските медии - Моцарт на икономиката, иска да изпраща войници в Украйна, за да брани европейската репутация и ценности. Колкото и налудничаво да звучи това твърдение, тъй като Украйна не е нито член на ЕС, нито на НАТО, то е истина. Излиза, че освен кредитната карта, която Макрон е издал на Украйна от 3 милиарда евро помощ на година, президентът на Френската република е решен да изпрати и войници да загиват на чужда земя за чужда кауза. Реакцията от руска страна не закъсня. От Москва отговориха, че всеки френски войник в Украйна ще бъде върнат в ковчег в родината си. 

Макрон, освен че е готов да въвлече света в Трета световна война, явно е забравил, че войната е скъпо удоволствие и не всеки може да си го позволи. Дългът на страната вече надскочи 3 000 милиарда евро, което се равнява на 112,5 % от БВП, безработицата гони 10-те процента, а бюджетният дефицит за 2023 г. е 5,5% при положение, че европейските норми позволяват дефицит не по-голям от 3%. Тази катастрофална картина беше предсказана от Франсоа Фийон, бивш премиер на Франция, през далечната 2007 г., когато пред националната телевизия той изрече следните думи : “Аз съм начело на една държава, която е в ситуация на финансов фалит и която последните 15 години има хроничен бюджетен дефицит“. Това беше казано в момент, когато външният дълг се крепеше на около 2 000 милиарда евро. 

Впоследствие, след идването си на власт през 2017 г., “Моцартът“ на френската икономика успя за 7 години да увеличи с 862 милиарда евро френският дълг. 

След като финансите на Франция са в плачевно състояние, какво да кажем за армията ? 

Отговорът е пределно кратък и ясен : Франция се надява скоро да може да произвежда 4000 снаряда месечно. Това се равнява на броя снаряди, които руската армия изстрелва на ден в Украйна. Френската армия, с нейните 20 000 военни в бойна готовност, има капацитета да удържи фронт не повече от 80 км. или по-български географски ширини, разстоянието от София до Дупница, а фронтът в Украйна е около 1 000 км.

При тези стряскащи данни има само един въпрос : “Макрон, имаш ли реална представа за къде си се запътил ?“. 

 

Следвайте ни в Телеграм

 

 

Коментари

 • Тихомир Томов

  29 Март 2024 8:20ч.

  Очакванията на остатъците от Френския Народ са повече бели играчи в Националния тим !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  29 Март 2024 8:21ч.

  Готино! Нали, Еманюл Бонапартович.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  30 Март 2024 5:45ч.

  И аз съм Мунчо.Здравей адаш! Точен си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 2796

  29 Март 2024 8:37ч.

  Toва е френският Асен Василев

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  29 Март 2024 8:38ч.

  P.S: ,,ГЛАСОВЕ", аре пак ме изтрийте като пиша, че франсетата са тотални смешници като военни, които дори исторически имат САМОСТОЯТЕЛНО ПОСТИГНАТА победа на бойното поле по времето на Бонапарт, при Аустерлиц. От тогава насам са пълен т@ш@к. От тогава насам, когато се е налагало, че и сега, основната военна способност на френските военни е да закусват, обядват и вечерят на маси, покрити със снежно БЕЛИ покривки . Що ли? Ми, да могат веднага да се ПРЕДАДАТ с бял флаг, като видят чужда армия срещу себе си. Толкоз за тез посерковци. И Ем. Бонапартович.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичко за Интересите на Лондонското Сити

  29 Март 2024 8:42ч.

  ...от коя банка идва, все пак 😉

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  29 Март 2024 8:49ч.

  Този палав геронтофил...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мен

  29 Март 2024 8:54ч.

  Микрона геронтофил поначало има изкривена представа за света. Спи с баба, чийто син е по-възраснен от "татко му Микрончо". Но все пак, той ако прати франсета в Покрайната руска територия, той самия няма да е там, а при баба си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не спи с баба

  29 Март 2024 12:03ч.

  Само в България не следите скандала последните седмици. Американската консервативна журналистика упорито повтаря че т.н. “баба” не е никаква Бриджит, а травестит. Трансформиран преди много години гей, който е станал “жена”. А истинската Бриджит е покойник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жалко че Францата е дала такива видни

  29 Март 2024 9:20ч.

  личности като Наполеон(ако да е корсиканец),Дьо Гол а и някой други добри военни,сегашните са абсолютни посерковци точно като нашите т.н. офицери и генерали!Жалки плюнки!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Ат.

  29 Март 2024 9:34ч.

  Франсетата скоро ще станат най-голяма мюсюлманска държава в ЕС. Как го мислеха умаядите, какво стана - 500 години по-късно ще вземат дори по-добра плячка от Испания - ще вземат Франция, Фландрия и северна Германия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Все ми се струва, че Макрон има добри шансове да го махнат френските военни

  29 Март 2024 10:19ч.

  Тогава пък ние ще имаме добри шансове да научим колко демократичен и евроатлантически правилен може да е един военен преврат :D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • HEXAGONE

  29 Март 2024 11:58ч.

  Френски войници нямат работа в Украина ! Това е аксиома и сбърканякът от Елисейския дворец направи фатална грешка. От 170 години Франция и Русия не са воювали и почти винаги са били в приятелски отношения или даже съюзници ! Нищо не налагаше това изостряне, които предизвиква геят, нищо не печели Франция, само загуби. Развалените отношения с Русия ще имат дълготраен ефект и ще навредят на френския бизнес. Macron démission !😡

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живо Тописов

  29 Март 2024 18:45ч.

  "Как един крал погуби Фрснция"роман на Морис Дрион.Сега един президент се кани да го направи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Макрон

  31 Март 2024 1:00ч.

  Прави се всичко възможно, за да предизвикат реакция от Русия. Очевидно е, че някой иска Световна война. През последните 2 години правят всичко възможно, за да предизвикат Русия да я започне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи