Шкварек: Министър Йоловски обвини Кирил Петков, че заплашва него и семейството му за 600 млн. лв., а градско-либералната мрежа мълчи

Шкварек: Министър Йоловски обвини Кирил Петков, че заплашва него и семейството му за 600 млн. лв., а градско-либералната мрежа мълчи

Само ще припомня, че в изминали години, и при предишни правителства, за най-малкото нещо се съшиваше скандал ("Гейт"), който после се разнасяше от разследващи журналисти, антикорупционни фондове и прочее с години.

В България съвсем наскоро действащ министър (Александър Йоловски, ел. управление) обвини един от политическите лидери (Кирил Петков) от управляващия кабинет в натиск заради обществени поръчки за 600 млн. лв, влючително заплахи към него и дори към семейството му. В следствие на това Прокуратурата е образувала досъдебно производство, а от Главната дирекция „Жандармерия" му назначиха охрана.

Във всяка друга държава това щеше да е скандалът на годината, да се нищи из основи и най-вероятно да прекрати политически кариери. В България също щеше да е огромен скандал, за който Антикорупционният фонд да са пуснали поне 3 серии филм до момента, Комарницки да е нарисувал 5 карикатури, "Капитал" да имат корица по случая, а "Богините" на разлседващата ни журналистика да са направили 10 репортажа и изписали 50 фейсбук статуса ...
... ако правителството беше друго.

Ако не беше на техните. Ако обвинените в натиск не бяха от "Добрите".

Ако цялата градско-либерална мрежа, барабар с всичките "разследващи журналисти" и НПО-та не беше просто една лицемерна, платена, куха сбирщина партийни активисти.

Хора, които не вярват в абсолютно нищо - нито "върховенство на закона", нито в "борба с корупцията", нито дори в "Европа". В нищо, каквото и да било, освен в това, че техните трябва да са на власт. И като са там - да се крепят там.

Затова и не очаквайте от този случай да стане дори наполовина такъв скандал, какъвто беше "средния пръст на Валери Симеонов" през 2021-ва.

Когато техните хора са на власт и човек да убият, това ще се подмине. Когато другите са на власт - и от петно по панталона ще направят национална новина. Така работи тази мрежа, и затова да гледате филмчета на "Антикорупционния фонд" или репортажи на някоя от "Богините" е равностойно на това да си пуснете партийна телевизия.

 

Коментари

 • fiba

  06 Дек 2023 11:58ч.

  гария също щеше да е огромен скандал, за който Антикорупционният фонд да са пуснали поне 3 серии филм до момента, Комарницки да е нарисувал 5 карикатури, "Капитал" да имат корица по случая, а "Богините" на разлседващата ни журналистика да са направили 10 репортажа и изписали 50 фейсбук статуса ... Пропуснал си Дарик, там пък колко гости щеше да има по темата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без име

  06 Дек 2023 13:08ч.

  интереса клати феса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бате Винету

  06 Дек 2023 13:17ч.

  От прокуратурата търсят Мата Хари като основен свидетел на заплахите към министъра. Тя го споделила с Пепи Еврото, а той го казал на една жена на женския пазар в Дубай. Тя пък го казала на кака Сийка от Турия. Абе, сложна работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само мошеници във властта

  06 Дек 2023 14:06ч.

  Вярвам на министъра, за какво му е иначе да прави скандали от нищото. А кой е Кирил Петков е ясно от самото начало, само как хората не го "прочетоха" и как гласуваха за него си е мистерия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сивоасфалтник

  06 Дек 2023 14:08ч.

  „Познавам и Божидар Божанов, и Кирил Петков и това, което прочетох в медиите, е абсурдно“, казва Акаденков по въпроса. Прав е Шкварек - умнокрасивитетът не е стожер на законността, а на желанието си за власт, която веднъж получена, няма да пусне ей така. Нищо, че в авангарда стоят спорни с интелекта, експертността и моралните си качества люде като Киро, Асен, ген. Атанасов, Ристьо (който да не забравяме как се качи като куче в джипа на Бобоков, за да обсъждат културен проект за Русе).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Emil

  06 Дек 2023 14:51ч.

  Необходимото и достатъчно условие да си умен и красив градски либерал! Корупцията е лоша, тогава и само тогава, когато ни заобикаля и ние не участваме в нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  06 Дек 2023 14:52ч.

  Шкварек това инфо от къде го има? От един Тошко? Дето рева за едни доклади, пардон компютри? Дето после се оказа не били компютри, а компоти. И не били внос, а за реекспорт...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ник

  07 Дек 2023 10:28ч.

  Даже няма да чета, трябва да си доста глупав, за да вярваш в това. Утре някой друг йоловски може да се оплаче и от шкварек, а някой друг шкварек ще гради репутация въз основа на разсмиващи лъжи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мари

  07 Дек 2023 21:24ч.

  Няма никакво значение кой лъже в тази ситуация, Йоловски или Петков. В една от онези държави, които са ни уж образец, това щеше да завърши с оставка, съд и присъда за един от двамата - а не да увисне във въздуха без никакви последствия, както у нас. Така че Шкварек е напълно прав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Без геноцид няма как да се размине съществуването на ППДБ

  09 Дек 2023 12:08ч.

  Няма начин

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи