САЩ са окупирали най-големите находища на нефт, газ, вода и жито в Сирия. Да сте чули нещо по въпроса?

САЩ са окупирали най-големите находища на нефт, газ, вода и жито в Сирия. Да сте чули нещо по въпроса?

Автор: Дахер Фарид Дахер - Ламот Следвайте ни в Телеграм

Две натовски държави са окупирали части от Сирия. САЩ владее най-големите находища на нефт и газ (включително и най-голямото находище: Омар). От 80000 барела дневно, на американците се падат 66000.

1/3 от прясната вода (язовир Табка) също се владее от американците, наред с житото. Турция пък експлоатира някои от най-важните земеделски райони в Сирия. Всички добиват продукция, но сирийците не получават нищо.

Но експлоатацията не стига само дотам. Френската компания за производство на цимент "Lafarge", например, години наред си кооперираше с ИДИЛ и Ал-Кайда в Сирия, и си набавяше продукция без да плаща данъци, дори нищо, за което през 2022 г. бе глобена с близо 800 милиона долара. Но глобена от кого и кой е взел парите? Не от Сирия. Сирийският народ не е видял нищо от тези пари и източване на ресурси. https://www.bbc.com/news/business-63305371

Но не стига, че незаконно части от странната са окупирани, хиляди артефакти и антики са разграбени, но най-лошото е, че се поставят брутални и нечовешки санкции срещу Сирия. Всяка страна, всяка компания, която дори се опита да вкара стоки в страната, бива наказана и преследвана.

От този безсрамен рекет Сирия от производител и износител на гориво, жито и лекарства, се превърна в страна, в която хората умират от глад, студ и болести. Няма лекарства и консумативи, ток и парно, храна и елементарни стоки.

Ситуацията е кошмарна, хората вече нямат дори желание да живеят, милиони хора се принуждават да бягат и то в страни, където продължават да срещат шокираща дискриминация: не им се разришава да отварят банкови сметки, работят на черно за по-малко пари, които получават на ръка, без осигуровки, без нищо. Много от жените биват женени по сметка.

Психологическите трамви, за които никой не говори, са едни най-видимите и болезнени проблеми, които са непоправими и ще предизвикат сериозни последствия за поколения напред.

Крайно време е някои страни да се засрамят. Като искаш да постигнеш нещо, да вземеш ресурсите на държава, поне го направи с дипломация, с финес, докажи, че си по-добър вариант.

Но не.

Източник: Фейсбук

 

 

 

 

 

Коментари

 • САЩ са окупирали най-големите находища на нефт, газ, вода и жито в Сирия. Да сте чули нещо по въпроса?

  05 Фев 2023 23:00ч.

  Те никога не окупират никого. Те освобождават находищата на нефт, вода, газ и жито от диктаторите и ги демократизират. Това е толкова просто и ясно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • алтернативата

  07 Фев 2023 8:39ч.

  Иначе щяха да ги денацифицират едни други...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Загрижен гражданин

  06 Фев 2023 0:08ч.

  Това е американската ,, демокрация " в действие. За тяхната ,, демокрация" е типично да грабят с пълни шепи и с каквото могат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коментар

  06 Фев 2023 0:17ч.

  Но как така сащ са окупирали , нали ни ПРОМИВАТ мозъците, че само руснаците ,, окупират"? Ха ха, по-големи окупатори от сащ няма на този свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  06 Фев 2023 2:52ч.

  Авторът защо не каже честно поантата на писанието си: Благоденствието на т. нар. "Запад" се дължи изключително на кражба. И когато вече няма къде и какво да се краде, започват войните за унищожаване на онзи, от когото има какво да се краде. Това е обществен закон и няма как да се избяга от него. Не можеш и дълго да се маскираш като честен и почтен - алчността винаги избива над комплекса за самосъхранение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Валдес

  06 Фев 2023 9:33ч.

  Абсолютно прав си. Съгласен съм с теб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чули сме, но не от "медиите", които би трябвало да ни информират

  06 Фев 2023 9:03ч.

  A от някой, които върши работа на място: https://thewallwillfall.org/2022/12/04/sanctions-kill-in-syria-life-has-become-a-living-hell/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И като допълнение

  06 Фев 2023 9:06ч.

  Картинка на американски геолози, търсещи нефт: https://substack-post-media.s3.amazonaws.com/public/images/71ec32ab-7d51-4370-b106-b26db2ff90f2_720x720.jpeg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мъка ми е за США

  06 Фев 2023 9:52ч.

  Това само казвам, пък вие занапред си правете сметката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а на мен ми е мъка за българската академична младеж

  06 Фев 2023 16:47ч.

  която отиде на студентски бригади там, по мотелите в дивотията, и решиха да останат... Чакат ли чакат зелена карта за да започнат живот... И то какъв живот!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • толкоз е академична таз младеж

  06 Фев 2023 17:24ч.

  щом си е намерила нивото, ама "Кой каквото търси ще намери", друг е въпроса колко ще му хареса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Просто

  10 Март 2023 12:18ч.

  проституция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи