Борисов може да стане премиер за четвърти път заради глупостта на БСП

Борисов може да стане премиер за четвърти път заради глупостта на БСП
Телевизията на БСП не излъчи пресконференцията на президента Румен Радев, в която той обяви, че ще се кандидатира за втори мандат. Лидерът на партията Корнелия Нинова пък за пореден път отказа да заяви дали партията ще го подкрепи на следващите президентски избори, които са през есента. Същевременно десните го обсипаха с похвали и положителни оценки за края на манадата му. Очевидна е промяната в отношението към Румен Радев, която тече в тези среди след вакуума, в който Корнелия Нинова и БСП поставят президента с упорития си отказ от категорична подкрепа за втори мандат, заради политически сметки след парламентарните избори и евентуални управленски коалиции, които могат да го изключат като опция за кандидат-президент.

 

Доскоро за десните Радев беше льотчик, зелени чорапи, протеже на Решетников и пионка на Путин. Днес е голям опонент, алтернатива на статуквото, борец срещу корупцията и т.н. Има видима промяна в отношението на цялата дясна преса, която подкрепя умните и красивите. Виждат успешен и нормален лидер и го използват, което е съвсем логично и политическо. Ненормално е мълчанието на БСП, които сами се отказват от най-печелившия си политик в последните 15 години - да ме прощават лидерите им. Абсурдно е самоубийственото им упорство да кажат две прости думи - "да, Радев има успешен мандат, огромно доверие сред българите и ние ще го подкрепим, за да продължи".

 

Всякакви увъртания за процедури са нелепи. Румен Радев бе издигнат за първия мандат без никакви процедури в БСП. Никой от партията не знаеше кой е той. Корнелия Нинова просто му се обади и го покани да е кандидат, той се съгласи,  а тя го представи на електората.

 

Днес нищо не пречи на Нинова да направи същото при номинацията му за втори мандат. Освен тънките сметки и българската глупост, която не прощава. С поведението си към Радев БСП ще загуби катастрофално изборите, няма да участва в никакво бъдещо управление и ще продължи да стои в маргинална опозиция още десет години. А тъкмо бяха започнали да заличават спомена за избирането на Пеевски за шеф на ДАНС, с което Станишев унищожи всичко добро, което постигна с левицата.

 

Въобще БСП изригват през определен период от време и нанасят незабравими травми в паметта на българите, които после с години не искат да чуят за тях. Всъщност днес БСП са много нормална партия, в която има много свестни хора, които нямат нищо общо с историческата патологията на левицата (манталитета БКП е при ГЕРБ) и ще бъде наистина жалко, ако тези свестни хора не получат шанс да влязат в управлението.

 

Предната незабравима травма бе катастрофата "Виденов" (днес Румен Гечев е водач на листа, което също е скандално и подигравка с паметта на хората), по-предната при Луканов с купоните за хляб и опашките за мляко в 4 сутринта, а архи-катастрофата се нарича Тодор Живков, от която социалистите упорито не се отказват, но в същото време се борят с неговата реинкарнация Борисов.

 

Политическа и идеологическа шизофрения.

 

Поради това изпадат в глупаво разкрачена позиция на хора, които въобще не са в час - нито за миналото, нито за настоящето и които не могат да предложат никакво бъдеще. Оттам и упоритият отказ на българите да ги припознаят като алтернатива. И са прави.

 

Мисля, че днешната внезапна симпатия на десните към Радев не е сляпа - получили са взаимност от отсрещната страна. Радев все по-отчетливо дава политически сигнали към тях, а негов юридически съветник е лицето на "Отворено общество" по проблемите на правосъдието Иванка Иванова (много добър експерт, между другото). Накратко -

 

левите изтърват Радев от глупост, десните го задушават в зомби прегръдка,

 

а той няма никакъв политически опит и екип, за да се оправи в тази разпадаща се среда, и няма да се превърне в никакъв голям опонент на ГЕРБ. В резултат - Борисов ще стане премиер за четвърти път или ще продължи да дърпа конците в сянка, без да сдава властта.

 

БСП и СДС би трябвало да влязат в учебниците в раздела "Как сами да загубим избори, които предварително сме спечелили". А Борисов ще препотвърди сентенцията на Оскар Уайлд, че с малко повече кураж, човек може да преживее и с лоша репутация.

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • ха ха ха

  05 Фев 2021 10:09ч.

  Точно там ви е грешката на всички... не всяка цена си заслужава, после няма да мога да се понасям! ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://afera.bg/румен-радев-се-сближи-с-цветанов-покра/

  05 Фев 2021 10:11ч.

  Ха ха ха, точно на Корнелия и трябва да влиза в таз дружинка :DDD

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, ама не

  05 Фев 2021 10:16ч.

  Четем: "Всякакви увъртания за процедури са нелепи. Румен Радев бе издигнат за първия мандат без никакви процедури в БСП." Същевременно на 17 август 2016 се случва това: " Ген. Румен Радев е кандидатът за президент на БСП Националният съвет на БСП издигна о.з. ген. Румен Радев за президент, имена за вицепрезидент още не са обсъждани. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на съвместен брифинг с ген. Радев след проведеното тайно гласуване. Тя съобщи, че ген. Радев е избран за кандидат-президент на първия тур с 99 гласа, Румен Гечев е получил 38 гласа, а Таско Ерменков - 13 гласа." Тоест Радев е минал през ситото на вътрешнопартийно гласуване, което си е процедура откъдето и да го погледнеш...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ala_Bala

  05 Фев 2021 10:18ч.

  Радев беше избран с подкрепата на десните русофили. С изявяването си като строител на Триморието загубва всики.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вашите имена /задължително/

  05 Фев 2021 10:21ч.

  брей колко антикумунета имало в нашта рОдина

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  05 Фев 2021 10:31ч.

  Оскар Уайлд е абсолютен гений... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  05 Фев 2021 10:51ч.

  Много страшно тва Триморие.Кат един геополитически Торбалан ще дойде и ще изяде русофилите в България. Апропо следя руските федерални телевизии и моа да ви уверя, че там и дума не се обелва за никфо Триморие . По принцип руснаците са кат американците и обичат да се плашат и д бъдат плашени, но явно Триморието им се вижда "слабоалкохолно"... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хубава статия, обаче...

  05 Фев 2021 10:59ч.

  За хора на статуквото не гласувам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  05 Фев 2021 11:04ч.

  "Бедни, бедни, Македонски! Защо не умря при Гредетин", а Дачков? Явно Радев е новият човек на империята на доброто. Затова и угодните ни медии, смениха дясната си плоча. Кеворкян има доста по-смислено откровение, по темата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОКО

  05 Фев 2021 11:30ч.

  Не мога да проумея дали журналистите наистина са слепи и глухи или някакви пачки ги карат да не виждат и да не чуват, но от следващия ден след като Румен Радев обяви кандидатурата си за нов мандат, цялото ръководство на БСП, вкл. и Нинова в интервюта и предавания по телевизиите дадоха да се разбере, че Нинова е знаела за това което ще направи Радев (няма как да бъде друго след като Илияна Йотова участва в двойката, дадоха сто пъти отговори на въпросите дали ще подкрепят Радев за нов мандат, като казаха, че през целия първи мандат до момента той не се е отделил и за миг от принципите заради които беше избран и подкрепен от БСП през първия мандат (което за тъпаците значи, че ще бъде подкрепен и сега) и последното което всички казват е, че предстоят парламентарни избори и още листите за тях не са подредени и гласувани камо ли да се губи време сега да се коментират президентските избори, които са наесен. И най-важното, което журналята не искат да признаят, вероятно заради пачките е, че в БСП има процедури за всички избори и никой, дори и Нинова не може да ги пренебрегне и да обявява кандидатпрезидентска двойка. Така е в демократична партия, органите и трябва да се произнесат. Защо не питат едноличния главатар на ОПГ ГЕРБ кой ще е кандидата на неговата ОПГ за президент, след като там е най-лесно- мутрата сам го номинира и избира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  05 Фев 2021 11:41ч.

  Помните ли кой създаде любимецът ви БОКО? ... суперменът на Балканите? - Медиите! Същите тези медии сега създават новият ви супермен, същият безхарактерен плужек, само дето има една сива клетка повече в манерката :D Нинова знае, че това е мръсен, гаден капан!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация

  05 Фев 2021 11:41ч.

  Изглежда Минчо Сливата е изместил автора от листите на Корнела. Иначе изводът относно глупостта на лидерката на Столетницата е верен...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ерос

  05 Фев 2021 12:05ч.

  Цитат: "а той(Радев) няма никакъв политически опит и екип, за да се оправи в тази разпадаща се среда, и няма да се превърне в никакъв голям опонент на ГЕРБ." Ами да попитам, как така сега нямал политически опит да се превърне в опонент на ГЕРБ, но можеше да вдигне юмрук на площада и да изивика прословутото-Мутри вън! Значи хем няма опит да се оправи с ГЕРБ, хем БСП са виновни, че не го издигат просто така. Ами не го приемам това. Защото когато в качеството си на президент правиш тази заявка пред протестиращите, то логично е те да очакват някакъв ангажимент от теб. Но Радев не поема такъв ангажимент. Да, няма правомощия по конституция, но той го знае. И, ако Радев наистина няма политически опит за да свърши тази задача (демонтирането на Борисов), то в БСП имат достатъчно опит и са видели това. И за това не бързат да залагат на Радев. Да, миналия път Нинова наистина го лансира без кой знае каква процедура и той беше приет. Но тогава просто им беше необходима алтернатива срещу ГЕРБ. Сега обаче Радев вече има един мандат биография като президнт. И е извършил определени действия по време на този мандат. В това число и отдалечаването от БСП което демонстрира политически доста недодялано. И е логично да има реакция от тази партия. Аз мисля, че БСП все пак ще го подкрепи за втори мандат, но това няма да бъде автоматично и така е редно при това положение. А дали Борисов ще бъде отново премиер? Да не дава Господ, но е възможно. Но това ще бъде не заради Нинова, нито заради Радев без значение дали са грашили или не. Ще се случи, ако онези които се обявяват на кресливо за опозиция на ГЕРБ по медии и протести(Слави, Мая, отровно трио, демократична България) направят коалиция с Борисов. Което е напълно възможно. И може да се случи най-вече заради онези който ще гласуват за тези политически субекти, а не за БСП. Защото за разлика от тях БСП винаги е била опозиция на ГЕРБ дори при наличието на съглашателите които Нинова вече изгони. Ако Радев също залага на подобни политически субекти ще се провали, но той има глава на раменете си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо така, г-н Дачков!

  05 Фев 2021 12:11ч.

  Цитат от статията: "Телевизията на БСП не излъчи пресконференцията на президента Румен Радев, в която той обяви, че ще се кандидатира за втори мандат. " Това не е вярно, гледах пресконференциято по всички телевизии, както и по БСТВ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  05 Фев 2021 12:23ч.

  Според мен основния повод за търкането между Радев и Нинова е неяснотата дали Радев ще прави партия. Нинова се страхува, че такава партия ще "засмуче" електорат на БСП. Но според мен Нинова тук гледа само един два хода напред а добрите шахматисти гледат поне 5 ! Да предположим, че БСП дори спечели по някакава случайност изборите и вземе 25 % а ГЕРБ вземе 24 %. С кого Нинова ще събере 51 % ? ДПС е "токсичен актив". Трифонов е неясен субект, другите са дребосъци по 4-5 %... На Нинова и требе една средноголяма партия за съюзник за да добута до 50%. Да, отначало Радев може да глътне електорат от БСП , но след това мое да натрупа "мускулна маса" и от други части на обществото....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1978

  05 Фев 2021 12:27ч.

  В случая Нинова е права. Първо, не може сама да се изтъпани да говори за нещо, за което е необходимо партийно решение - това да не е шайката с чекмеджан начело?!?! И второ, след два месеца има парламентарни избори, за какъв чеп ще се разсейват с президентските в края на годината точно сега? В случая се търси теле под вола.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://www.facebook.com/watch/live/?v=242999647410741&ref=external

  05 Фев 2021 12:30ч.

  Яворе, това е за теб и оня ЗИП... многоходовката!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  05 Фев 2021 12:30ч.

  Нинова е обстрелвана от своите си. Но кои ли са те - "своите"? Струва ми се, че се е оплела както пате в кълчища във всякакви ведети, боричкания и вътрешно-партийна схоластика. Но от друга страна, не може да се забравя, че е социалдемократ и партията 'и е такава. А спомняте ли си кои бяха социалдемократите? Да: - Предателите на работническата класа (нищо, че част от нея вече е подменена с лумпен-дигиталните роби - т.е. една аморфна маса. Русия, ЗИП-е, може да не се интересува от 3-морието, уж. Но в същност точно там 'и гори яйцето в 4-буквието. - Калининград. (В същност, едно от яйцата 'и!) И точно там е точката където пък е маясъла на пишман европейците и хиената на Европа (по др. Чърчил). Инак, прегледа на г-н Вачков на ситуацията е верен и точен. Но БСП по една или друга причина, дори и с предателства, пак не може да стане общонародна партия. И това едновременно докато се солидаризира с някакво си джендърско, социал-либерастко ЕС-"семейство". Не посочи ли Тя всички фатални за държавата точки, тенденции, политики и готвената ликвидация с кристална яснота и не посочи ли срещу КАКВО, КОИ и за ЗАЩО се бори, то Тя пак ще виси на полуразвалена система за преливане на кръв. А кръв, особено млада, просто няма достатъчно - в най-добрия случай, но и пациента вече едвам мърда! Дано най-сетне разберат (БСП), че "дясното" и "лявото" не са това за което преди десетилетия се постулираха! Критериите са ДРУГИ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  05 Фев 2021 12:38ч.

  Аз антиБСП кампания не виждам. От доста време виждам обаче бясна "антиРадев" кампания от страна на ГЕРБ и придворните им медии , цоциолози и политолози. Каква анти БСП кампания кат дори самия женерал Атанасов не изключи взаимодействие с БСП само и само да се махне Борисов !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До ЗИП

  05 Фев 2021 12:49ч.

  Къв атанасов те гони, кви 5 лв. бе? Тоз планктон е само за почистване! Предстоят Парламентарни избори, които са на път да бъдат спечелени точно от БСП и точно заради Нинова, но някои хора незнайно защо решиха, че Президентските са по-важни и ежедневно ги навират на хората в очите и видиш ли как лошата БСП не подкрепяла Радко пиратко... кое не е кампания? Всичко това отново цели провал на изборите и БОКО да продължава да си царува, а Нинова да бъде навряна в ъгъла!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  05 Фев 2021 12:52ч.

  Много добър анализ на Дачков. И естествено, на някои хич няма да се хареса. Тези същите, дето се хванаха за това пусто Триморие, иначе нещо си без никакво значение. Триморието обаче е символ. При консенсусното решение навремето между леви и десни за членството ни в ЕС и НАТО, да не припомням думите на Стефан Данаилов, в някои среди има голямо желание България да е извън всякакви съюзи и пактове, сама на чуждата милост като Грузия, Украйна, Молдова и Армения. Че как президентът ще се среща с държавните ръководители на страни, с които членуваме в едни и същи организации. Видите ли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чичо Скруч / съблюдателю /

  05 Фев 2021 13:29ч.

  бори се за сиренето!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  05 Фев 2021 13:30ч.

  Надявам се нашият хазаин да е достатъчно либерален да приеме един неодобрителен коментар. Като казваме кой е комунист, нека малко да излезем от лепенето на етикети, защото лепенето на етикети е основен подход в политическата пропаганда. Като залепиш етикета и вече никой не гледа какво наистина има вътре. Комунизмът винаги е представлявал няколко основни неща, които са в неговата сърцевина като доктрина, макар да има различни разклонения. Първият порок на този зловреден светоглед, на който единствено ще се спра за момента е насъскването на брат против брата, разцеплението и омразата вътре в семействата и народите. Комунистическите лидери насъскват някои по-примитивно мислещи хора, че другите нещо им вредят със самото си съществуване, без да са им съгрешили според законите на държавите, без да са им направили нещо, те стават виновни просто такива, каквито са, живеейки своя живот, имайки своите убеждения, традиции, култура, законен бизнес. Комунизмът е радикално движение, което посяга на живота на хората, обижда ги, стигматизира ги, те са или расисти или националисти или имат токсична маскулинност и са хомофоби или са врагове на народа, понякога са сатанисти или са ... мутри. Комунизмът заклеймява огромни групи от хора, много често самото болшинство, грубо наречено статукво, система, модел, подлежащ на разрушение. И те са постоянно в състояние на бунт, революция, опити за преврати, насъскване, протестърските движения по света са тяхно дело, с малки изключения. Комунистът е човека, който никога не успява да се уреди при никакъв режим, основан на законност, докато не наложи такъв диктат, при който директно да източва ресурси от другите към себе си. Неговите гласоподаватели обикновено са потребители на такъв ресурс или блага, идващи наготово, само поради тяхната подкрепа за беззаконието. Зад комунизма стоят и милиардери, успяващи да източат световни богатства, чрез атака на традиционното право и ред! И националната държава! Те винаги говорят за реформи, които често са издевателства над Правото и справедливостта. Така ясно ли е? Всички в момента хейтъри и протестъри, които свалят правителството, сменят модела и насъскват брат срещу брата, отговарят на това описание, те СА комунисти, включително Радев, Христо Иванов, Манолова, Трифонов, Нинова, разпознават се по злобата и отричането на свои съграждани българи, наши сънародници, по своя радикализъм и опит за тотално завземане на властта. Рано или късно подобни субекти ще изгладят различията си и ще предадат властта си на една власт, на онази, която също така винаги е искала да събори статуквото и реда, много древна. Комунистическата идеология винаги се крепи на идеи за преразпределение, на изземване на чуждото, чрез обвинения, насаждане на вина, стигматизиране, целта винаги е крайно материалистична, да се вземат едни пари от другите, на които нямаш право. Битката вътре между различните глави на ламята е до едно време, докато се изясни кой ще е на върха, докато се намери компромис помежду тях, когато ще спрат да се боричкат, както вече и започнаха да правят. И все пак разумното човечество може да извлече някаква полза от техните вражди, битката на русофили и соросоиди и по-точно на милиардерите, които стоят зад тях, се оказва полезна за нас. И не е вярно, че Нинова сама е предложила Радев, всички разбраха за разговора с Решетников, какви други разговори е имало не е ясно. Кандидатурите за президент в България май винаги са били посочвани от разни чужди тайни служби? Поради тази причина една президентска република би облагодетелствала основно тях. А за народа е по-добре задкулисията да са разединени, нека Нинова и Радев да се карат на воля, аз поне няма да им преча по никакъв начин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus на 05.02.2021 в 13:30

  05 Фев 2021 13:44ч.

  Още един борец за повече сиренце!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  05 Фев 2021 13:53ч.

  Борисов отново ще е премиер. Примирете се с това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  05 Фев 2021 14:08ч.

  Обърнете внимание на следният парадокс. Президент се избира с над 50% гласове, при нужда след повторно гласуване. Избора е или/или. При избор за президент, кандидата на ГЕРБ ГУБИ, което означава, че по-малко от 50% българи са за ГЕРБ, а повечето са ЗА БСП. Ако същият принцип или/или е и при гласуване за НС, тогава ГЕРБ НИКОГА няма да са на власт. Но ... за НС се гласува при други условия и дори с 32% получени гласове ГЕРБ са на власт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами, Дачков

  05 Фев 2021 14:43ч.

  Горе Хелеборус добре го каза. И само да допълня - 45 години трябваше да мразим всички. Трябваше да мразим капиталистите, ,империалистите, вътрешните врагове /собственици на предприятия, гадни изедници/, трябваше да мразим враговете с партин билет, Трябваше да хулим и пращаме в Белене хора с хубави апартаменти, жени, къщи. За да можем да се настаним НИЕ-правилните на техните места и да сложим ръка на имуществото им.И когато 45 години си налагал омраза в едно общество, и когато партията, налагала омразата си е още тук и се бори да вземе властта - ясно е, че не може да се пребори за тази власт по честен начин, тя ще се бори със старите и изпитани методи на омразата. Ако се погледнат коментарите не само тук, а и по други сайтове - основната опора на протеста е "Мразя ГЕРБ", "Мразя Борисов". И Радев подклажда тази омраза свсекидневно. Ето затова няма да спечели нито Радев, нито Нинова. Дай Боже. А иначе не са глупави. Защо трябваше да пускат записа на псувните на Борисов? Ами пак за да провокират омраза в хората. Въпреки, че те псуват също толкова изкусно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • trasporter

  05 Фев 2021 14:44ч.

  Мисля че Дачков не е улови правилната теза - случва се и с добри журналисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  05 Фев 2021 14:49ч.

  (Наблюдател на 05.02.2021 в 13:53 Борисов отново ще е премиер. Примирете се с това.): ми другарю 500 бехме примирени съ присъствъштите, примирихме се съ изгубените войни (но неъми откраднато знаме), после дойде баеНИтошу и съ него свикнааме,тъ сигъ съ бааааааааааатеНИбойку немъ дъ се ръзбереме. ей момчетъ и девойки; немъ дъ съм жив дъ ве видя пред църквътъ невски как някакъв пореден идиот шъ въ бъзикъ съ "коооооЙ ни скачъ е баааатебойковист". от сееелене граждъни не ставъ:европейци:ееееептен

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Наблюдателя

  05 Фев 2021 14:53ч.

  За да се осъзнаят събитията, трябва да се върнем още на Президентските избори... Беше наредено на Борисов да не манипулира изборите, съответно и гласове не се купуваха. Поставянето на Цачева от страна на ГЕРБ не беше случайно, много добре се знаеше, че това ще ядоса избирателите даже и на ГЕРБ. И понеже продуцентите в България, много добре знаят кой реално печели всички избори без манипулации, той трябваше да предложи Радев за кандидат - наистина, не се ли чудите защо ГЕРБ не предложиха ПлювналийФ? Всичко беше нагласено, даже тогава се почудих за изборът им, реших, че нещо са сбъркали, но в последствие Радев си показа рогцата ;) Между другото, какво ли ще стане, ако Нинова издигне проф. Иво Христов за Президент?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не търсете вината в БСП

  05 Фев 2021 14:55ч.

  Радев си е виновен сам. Той пръв изгори всички мостове и остана сам в дребните селски закачки с Борисов. Сега да се търси виновник е смешно. Десните са само едни използвачи. Правят му мили очи отсега, само за да им даде третия мандат, след като ГЕРБ и БСП се откажат да съставят правителство. Ако не им го даде или не се стигне до това, или пък вече след като им го е дал, той отново ще стане излишен за тях. Пак ще бъде “зелените чорапи” и “льотчика”. Имат и друга полза - подклаждайки интригата с БСП и в БСП, мислят че БСП ще губи подкрепа и те ще спечелят повече. Само че в тези сметки без кръчмар, печели Борисов. Е, НИЩО НЕ СТАВА ТАКА, КАКТО Е ЗАМИСЛЕНО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  05 Фев 2021 14:58ч.

  Освен себе си, Борисов най-вероятно ще лансира Е.Захариева за Президент.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не си струва

  05 Фев 2021 15:03ч.

  Дачков, подобно на Гоцко,Станишев,Миков,Гергов, Близашки,Йончевица...,иска от БСП идеологически компромис. И то компромис на кого? На бившите седерасти и настоящи соросоиди и джендъри? Тоя чуе ли се какви ги плещи? Че седерастите съсипаха активи за 150 милиарда лева! Тиквата все още не ги е настигнал по съсипия,макар,че усилино се труди. Това,че седерастията вече доста време не лапа баш кокала въобще не я прави чиста вода ненапита,или ,че заради времето простотиите им са забравени. Ако Нинова иска социална партия....компромис с тия паразити въобще ни си струва..,дори да не е първа сила на изборите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хехехехе... Дачков мюзевирин?

  05 Фев 2021 15:04ч.

  Нинова трябва да е стратегически луда, ако се полакоми да прави правителство на обран бостан. Държавата е замязала на болен с тежко автоимунно заболяване в терминален стадий след като три сезона бе спохождана от библейското бедствие калинки и скакалци, не ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  05 Фев 2021 15:07ч.

  Ами ,Дачков:... Ако се погледнат коментарите не само тук, а и по други сайтове - основната опора на протеста е "Мразя ГЕРБ",мразя Борисов, ": глупости нъ търкалетъ ръсите;да мразиш глупаците е да мразиш хорътъ е написал Ларошфуко.аз спициално презирах и тук и сига другаря живков:днеееес ненавиждъм канцлер на bg да е тип съ 100 думи речников фонд, да е некултурен и невъзпитън. за интиликтуалното му ниво не говоря: той се подписа въ египет под това:"благодаря,,,,,,,,за гостоприемството!" за тази запетайкъ въ моята гиманзия дипломаъ не давъхъ.но като психиатър:той е психопат ( и това го казвам не ей така) дано съм ти ясен др. Ако:на таратанци ште станемЕ европейци съ такивъ като вас кръчмарски мозъци:на 2+2 сте царе.(trasporter на 05.02.2021 в 14:44 Мисля че Дачков не е улови правилната теза - случва се и с добри журналисти.):той дачков много ненавиждъ лили иванова и др. живков,ну пък си беши против протестъ: както викъ един гербер:" дъ живй бойку!"; така бавно и постепенннну до паметник неръкотворен на "Шибънякъ" съ дачковштини ште я докаръмеиии

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дачков - квази опозиция

  05 Фев 2021 15:13ч.

  дачков е за радев, триморието и нато. ако нинова го подкрепи с нея е свършено

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  05 Фев 2021 15:29ч.

  телевизията на бсп не предаваше брифинга на ген радев лично проверявах да видя до къде ще им стигне наглостта свободните и необременени хора ще излязат и ще гласуват за ген радев не му трябват никакви партии те даже ще му навредят само овцете ще гласуват под строи и срещу заплащане

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  05 Фев 2021 15:56ч.

  с това Триморие мурзилажъ се вживјава като по-голЕм католик от Папата. Нинова си е бизнес дама отвсјакъде, иска да знае какво ште получи за подкрепата на Радев.Понјакога това, което нјама да получиш, е по-ценно, но тја не го знае.И така се стига до положението Тулупъ да спечели за четвърти път.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Перо

  05 Фев 2021 16:03ч.

  БСП и Радев много добре си подхвърлят топката. Внимават да избегнат демонстрация на близост, която би отблъснала от президента останалата опозиция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  05 Фев 2021 16:16ч.

  Бабо Маро, аз пък ще гласувам на тези избори за БСП и приемам за правилно Радев да бъде подкрепен от БСП! Надявам се, че г.Радев ще е умен и патриот да продължи твърдо с пробългарска политика, което значи политика само в интерес на България и българските граждани без подмазване към други за сметка на нечии интереси, както го е правил досега, и както тъкмо обратно го е правил и ще прави прехваления неграмотник Бойко Б. Само с обединени сили този хитър нагаждач ББ ще може да бъде свален от власт, защото в противен случай страната "отива на кино"! Надявам се, че българският народ не е глупав и всеки разумен и честен човек ще прецени, че тези избори ще имат решаващо значение за бъдещето ни въобще - затова долу ГЕРБ и ББорисов!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • консерватизмът фрисейският квас

  05 Фев 2021 16:24ч.

  Добре Гечев и (Корнелия Нинова на съвместен брифинг с ген. Радев след проведеното тайно гласуване. Тя съобщи, че ген. Радев е избран за кандидат-президент на първия тур с 99 гласа, Румен Гечев е получил 38 гласа, а Таско Ерменков - 13 гласа." Тоест Радев е минал през ситото на вътрешнопартийно гласуване, което си е процедура откъдето и да го погледнеш...) по горе един коментиращ пише. Значи не Нинова е избрала Радев. Но вече Радев е президент с доказан голям рейтинг, нямам информация дали Тръмп, Клинтън, Рейгън, Буш, Обама, дали са чакали тръпнали дали партията ще ги одобри за втори мандат. Не съм чул и такъв да е отказан, от партия в САЩ, след първи мандат на кандидатът им, и то успешен мандат - с голям рейтинг. ТОВА Е МЕГА МЕГА СКАНДАЛ, от страна на БСП. Значи Радев може да не е одобрен??? ТАКА ИЗЛИЗА, а защо процедурата не е направена преди година. ПЛЮНКА В ЛИЦЕТО НА РАДЕВ, сега той е ни вклин ни в ръкав. Но има и други партии, искащи да го подкрепят. Той не е просто кандидат, той е президент, и има рейтинг повече от всички ПАРТИИ И ПОЛИТИЦИ. (Да, ГЕРБ не подкрепиха Плевнелиев за втори мандат...)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  05 Фев 2021 16:49ч.

  Към Корнелия мостове не могат да се строят. Тя иска да ѝ се подчиняват. Подобно на Сталин прогони всички разпознаваеми имена, е той ги изби, но такова беше времето, както каза Добри Джуров навремето. Сега в БСП единствената позната фигура освен нея е Гечев, асоцииран с катастрофата на сложения за изкупителна жертва Жан от застреляния малко по-късно Луканов. Та се очертава следната картинка, или БСП ще се обезсмисли в опитите да бъде превърната в нещо като Атака №2, или ще намерят сили и ще изхвърлят Нинова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ама, разбира се!

  05 Фев 2021 17:11ч.

  Много сметки и конспирации! Дали Радев иска само втори мандат или друго, ще видим! Нинова явно беше изненадана, тъй като Радев й зададе посоката, от която няма мърдане! А тя видимо обича да командва! Я как "демократично" разпредели върхушката от БСП по многомандатните райони! През това време Борисов и Герб унищожават България с нежност и обич /по Helleborus на 05.02.2021 в 13:30/, защото не са комунисти!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до “борците срещу Борисов”

  05 Фев 2021 17:26ч.

  Яворе, продължавайте да биете по Нинова и БСП и Борисов ще изкара още три мандата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  05 Фев 2021 17:36ч.

  на 05.02.2021 в 16:16 Маги, Радев може да претендира за всичко, но не и за патриот и защитник на национаалния интерес. Той е напълно прозрачен като пионка, на която й се дърпат конците, назначенията му са или от тежката номенклатура на старата система, ченгетата или на западната такава лява организация, която е също някакъв октопод или мафия, която си назначава пионки по целия свят. Самата му комбинация с отровите и Манолова и преврата, който имаше всички белези на майдан, изпълнени по сценарий, копи пейст поведение, с каквото изпратиха всички превратаджии по целия свят, доказва, че този човек е част от система и от сценарий наистина. А пък месианските му претенции, че е по-добре от всички власти взети накуп, са направо болестно състояние, по-опасното е, че са вредни за държавата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТРЕНД

  05 Фев 2021 17:45ч.

  Листите Нинова ли ги определи и демократично? Тома Томов, Нона Йотова, Иво Христов, и други в предишните избори в листите, Нинова ли ги назчначи или демократично? Листите за европарламент, Нинова ли ги назначи или демократично? Тая първата в листата за европарламент, на БСП, от листите на Слави, Нинова ли я определи или демократично , и с колко гласа?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Питанка

  05 Фев 2021 17:55ч.

  Бившият водещ русофоб на форума на СЕГА ЗИП (не е бил в казармата) не знае, че се обсъжда в НАТО прокопаването на воден канал и свързването с воден път на Балтийско и Черно море? И тогава няколко типа корвети на НАТО са съвсем до руската граница?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутрата ни предаде и продаде за пореден път - чака ни нова Фукушима..., а радев се скътава!

  05 Фев 2021 18:09ч.

  Борисов: Договорът между АЕЦ Козлодуй и Уестингхаус е поредна стъпка за диверсификация https://glasove.com/categories/novini/news/borisov-dogovort-mezhdu-aets-kozloduy-i-uestingkhaus-elektrik-s Подписването на договора с Уестингхаус Електрик Швеция днес е поредната стъпка на България за диверсификация, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът участва в церемонията по подписването на договора между АЕЦ Козлодуй и компанията Уестингхаус Електрик Швеция за разработване на анализи на безопасността за лицензиране и внедряване на алтернативен тип ядрено гориво за блок 5 на ядрената централа у нас. Договорът поставя началото на втория етап от процеса по лицензиране на ядрено гориво за 5-и блок на АЕЦ Козлодуй в изпълнение на програмата за диверсификация на доставките на свежо ядрено гориво. Процедурата по лицензиране на алтернативно ядрено гориво у нас се реализира със съвместната работа на ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димитър Андреев

  05 Фев 2021 18:18ч.

  РУМЕН РАДЕВ СЕ СБЛИЖИ С ЦВЕТАНОВ ПОКРАЙ „ТРИ МОРЕТА“. БЛИЗОСТТА – ПО АНТИРУСКА ЛИНИЯ На консултациите относно датата на изборите в президентството изненадващо президентът Румен Радев покани бившият втори човек в ГЕРБ – Цветан Цветанов. Изненада обаче няма. След края на официалната среща, когато са се оттеглили медиите, двамата са отишли в тайна стая, за да обсъждат проекта „Три морета“, доверяват присъствали на случката. Двамата се гласят да вземат всички проекти по инициативата. Цветанов започнал да вкарва Радев в час със схемите за прокарване на фирми и подизпълнители. За целта са обсъждали включването на определени фирми чрез финансиране през Българската банка за развитие. От доста време Радев и Цветанов демонстрират близост по антируска линия. Радев изпрати представител на президентската администрация на форума организиран от института на Цветанов миналото лято като жест на добра воля и сътрудничество. Разбира се централна тема беше „руската заплаха“. Сега още повече задълбочават сътрудничеството и по финикийска линия. Радев много бързо забрави „Апартаментгейт“ и корупционните неща около Цветанов. Проектът „Три морета“, който Радев и Цветанов лансират в България е непопулярен и опасен, но кой ли мисли за държавата като замирише на пари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ---

  05 Фев 2021 18:24ч.

  Поредната нападка към Нинова, след Йончева и други, сега и Дачков. Защо? Кой има полза? Това е важното. Още никой от другите кандидати за президент не е ясен, а Радев декларира че ще опита отново за да стане ясно че няма да участва в предстоящите избори със своя партия. Нинова обяви че е знаела за това от самия Радев. Какво неясно има тук? Предстоящите избори са за парламент, а ние сме парламентарна република, не президентска република, така че тези избори са най-важни. Те решават нещата кой ще управлява, не президентските. Затова върху тях трябва да е вниманието на всички, това е важното което ще определи живота през следващите 4 години. Българите които като всички силно емоционални хора имат проблем с приоритетите и лесно губят фокус върху наистина важното за сметка на второстепенното. За съжаление това се използва от хитреците за да ги управляват чрез отвличащи мероприятия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Питанка

  05 Фев 2021 18:56ч.

  Първо нека да прокопаят канала, та да видим как ще стане...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нинова

  05 Фев 2021 19:19ч.

  продължава да се обстрелва от бившите "свои" - в Поглед инфо побързаха да направят подписка против БСП, като използват стара снимка на пловдивски партиен митинг, което показва, че предателството и нахалството за загубените привилегии нямат граници...А ето че активизираха и противникови играчи в пресата. Изобщо май наистина много ги е страх от БСП-то, за да се активира всичко от Герб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пергел

  06 Фев 2021 1:06ч.

  Дачков си е изкривил душата в тази статия, всичко му е ясно иначе, но такава му е играта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не бой се Дачков!

  06 Фев 2021 1:32ч.

  "Мисля, че днешната внезапна симпатия на десните към Радев не е сляпа - получили са взаимност от отсрещната страна. Радев все по-отчетливо дава политически сигнали към тях, а негов юридически съветник е лицето на "Отворено общество" по проблемите на правосъдието Иванка Иванова" Защо се тюхка Дачков? Защото БСП не припознава един десно припознат за свой?! Достатъчно затлачване с лъже-социалисти, лъже-патриоти, лъже-българи! Нека десните да си го носят на гръб сегашния ни триморец Румен Радев! Дреме ми, че БСП нямало да припознае предателя за свой! Напротив, радвам се, че Нинова има характер да се противопостави на измамата Румен Радев! Дано да не се поддаде на натиска от Херо Мустафа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "ГЛАСОВЕ"

  06 Фев 2021 8:05ч.

  вече са партиен вестник на БСП

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Герасим Петрински

  06 Фев 2021 11:09ч.

  Само да подчертая, че паралелът между Оскар Уайлд и Бойко Борисов е много оптимистичен. След като загубва репутацията си, го осъждат за непристойно поведение и хомосексуализъм, вследствие на което отива на каторга с тежък физически труд за две години. После си сменя името, напуска родината си и отива в Париж, където едва преживява. Хайрлия да е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  06 Фев 2021 11:10ч.

  на 06.02.2021 в 08:05 По-скоро на отлъчените от БСП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не по малко

  06 Фев 2021 15:53ч.

  Ами да се даде власт на соросоидите и джендърите е не по малко опасно от Боко 4.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • stein

  06 Фев 2021 16:09ч.

  Коментарът на Дачков този път е в десятката. Само че Нинова няма да го чуе - тя чува само себе си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пенчо

  06 Фев 2021 17:12ч.

  Корнела кроеше планове, след като БСП загуби парламентарните избори, тя самата да се кандидатира за президент, както Първанов "пое отговорността" през 2001 г. след загубата от НДСВ. А сикаджията в знак на благодарност за разпердушинването на БСП от Корнела, ще издигне за кандидат президент ПКП. Радев я изпревари, затова е бясна. Впрочем, Корнела отдавна се опитва да се разбере с мутрата и не го крие. https://www.mediapool.bg/ninova-otdavna-chakam-s-borisov-da-se-razberem-kato-mazhe-news260609.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако това стане

  11 Фев 2021 8:47ч.

  Това ще означава две неща: 1) Както БСП, така и извънпарламентарната опозиция страдат от неизлечими комплекси, поради което не могат да преодолеят остарели манри и да се обединят; 2) Не сме народ, а мърша, както е казал дядо Петко още преди близо 150 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако това стане

  11 Фев 2021 8:50ч.

  "Мантри" разбира се. Апропо, администратори, защо няма опция за нанасяне на поправки в случай, че човек късничко си види някаква грешка?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи