Руското министерство на отбраната разполага с писмата на Хънтър Байдън за финансиране на биолаборатории в Украйна

Руското министерство на отбраната разполага с писмата на Хънтър Байдън за финансиране на биолаборатории в Украйна

Барак Обама (президент),  Джо Байдън (вицепрезидент) и Хънтър Байдън по времето на активността му за биолабораториите в Украйна.

Според Игор Кирилов, началник на силите за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили, публикуваната кореспонденция показва, че истинските цели на Пентагона в Украйна са далеч от научни, съобщава ТАСС.

Руското министерство на отбраната разполага с кореспонденцията на сина на президента на САЩ Хънтър Байдън със служители на Службата за намаляване на заплахите на Министерството на отбраната на САЩ и подизпълнители на Пентагона в Украйна, която потвърждава, че той е изиграл важна роля за създаването на финансова възможност за работа с патогени в Украйна. Това съобщи Игор Кирилов, началник на силите за радиационна, химическа и биологична защита на Въоръжените сили на Руската федерация. По думите му, САЩ разглеждат развиващите се страни като полигон за тестване на компоненти на биологични оръжия и лекарства.

„Пред вас е кореспонденцията на сина на настоящия президент на САЩ със служители на Службата за намаляване на заплахите на Министерството на отбраната на САЩ и подизпълнители на Пентагона в Украйна. Наличието на тези материали се потвърждава от западните медии. Съдържанието на писмата показва, че Хънтър Байдън е изиграл важна роля за създаването на финансова възможност за работа с патогени на територията на Украйна, като е обезпечил събирането на средства за Black and Veach и "Метабиота“, каза Кирилов на брифинг.

По думите му, публикуваната кореспонденция показва, че истинските цели на Пентагона в Украйна са далеч от научни. „Така в едно от писмата вицепрезидентът на "Метабиота" отбелязва, че дейността на компанията ще бъде насочена към осигуряване на „културната и икономическа независимост на Украйна от Русия”, което е доста странно за биотехнологична компания“, каза Игор Кирилов.

Руското министерство на отбраната публикува списък на лицата, участвали в създаването на компоненти за биологично оръжие на територията на Украйна. Както каза Кирилов на брифинга, една от ключовите фигури е Робърт Поуп, служител в Службата за намаляване на военните заплахит на Министерството на отбраната на САЩ (DTRA) и директор на Програмата за сътрудничество за намаляване на заплахите (известна още като програмата Nunn-Lugar).

„Той (Поуп) е автор на идеята за създаване на Централно хранилище на особено опасните микроорганизми в Киев“, подчерта Кирилов.

Началник на силите за радиационна, химическа и биологична защита Игор Кирилов заяви, че специалната операция на руските въоръжени сили в Украйна е позволила да се спре дейността на пет киевски биолаборатории, които работят с антракс, холера и африканска чума по свинете.

„Важен резултат от специалната операция на руските въоръжени сили беше прекратяването на дейността на пет киевски биологични лаборатории, които извършваха работа с патогени на антракс, туларемия, бруцелоза, холера, лептоспироза, африканска чума по свинете“, каза Кирилов. По думите му, част от колекцията е откарана в Съединените щати, останалите щамове са спешно унищожени в съответствие със заповед на Министерството на здравеопазването на Украйна от 24 февруари.

Режимът в Киев е разработвал технически средства за доставка и използване на биологично оръжие, заяви Игор кирилов. „Всъщност става дума за разработване от Киев на режим на технически средства за доставка и използване на биологични оръжия с възможност за използването им срещу Руската федерация“, каза той.

Игор Кирилов обърна внимание на искането на украинската компания Motor Sich към турския производител на безпилотни летателни апарати (БЛА) Bayraktar. „Искам да подчертая, че този документ е с дата 15 декември 2021 г. Същността му е: възможно ли е да се оборудва този БЛА със системи и механизми за разпръскване на аерозоли с капацитет над 20 литра. С обхват на полета на такъв БЛА на разстояние до 300 км и оборудване на контейнери с биологични препарати, създава реална заплаха от широкомащабно използване на биологични оръжия на територията на Руската федерация“, каза ръководителят на войските на РХБЗ.

Според Кирилов в САЩ е патентован и безпилотен летателен апарат за разпространение на заразени насекоми във въздуха. В описанието на патента се посочва, че с това устройство вражеските войски могат да бъдат унищожени или обезвредени без риск за военния персонал на САЩ.

Игор Кирилов заяви също, че САЩ разглеждат развиващите се страни като полигон за тестване на компоненти на биологични оръжия и лекарства. „Пренебрежителното отношение към гражданите на Украйна характеризира добре прагматичния подход на Съединените щати към организацията на военни биологични изследвания. Развиващите се страни се разглеждат като полигон за тестване на компоненти на биологични оръжия и лекарства“, каза той.

Според Кирилов постъпилите документи свидетелстват за реалното нарушаване от страна на САЩ и Украйна на задълженията по чл.4 от КБТО и Резолюция №1540 на Съвета за сигурност на ООН от 28 април 2004 г.

„Ще продължим да анализираме документалните доказателства за нарушения от американската администрация и режима в Киев на международните споразумения за неразпространение на биологични оръжия и ще ви държим в течение“, каза още началникът на силите за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили Игор Кирилов.

 

Слайдове, показани на пресконференцията на министерството на отбраната на Русия:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • баба мара

  31 Март 2022 17:55ч.

  а набедиха прилепите от пазара в ухан китаиците от векове консумират супа от прилепи и затова са над 1 милиард и изведнъж в 21 век супата зарази хората каква гавра е това с човечеството сега не се разбра кои прибра епроветките от биолабораториите ще разберем къде ще се появи новия вирус

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  31 Март 2022 17:58ч.

  Мдаа! Май при операция "Кламер" закърфичените не са били нацистките учени, а американските политици!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  01 Апр 2022 0:41ч.

  От данните се вижда, ме поне лабораторията на Брендо е останала класическа за дрога !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Lottie

  01 Апр 2022 21:09ч.

  Keep up the incredible work !! Lovin' it! https://jobland24.com/author/blancalibbyix/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровка

  31 Март 2022 18:10ч.

  Колко пъти ще повтарят тия лъжи руснаците? Няма кой да им вярва, ако има дори и мъничко мозък.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи бръчет,то ни са сал руснацити

  31 Март 2022 19:25ч.

  ъм ощи идин бюлюк миркански медии са путфанали ХънтърЧУ: nyt, nyp, cnn и т.н. Ноу изуставаш ут наратива. ХънтърЧУ и тати му мой да ги фърлат под афтубуса. Ръйш ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  31 Март 2022 18:17ч.

  Международен трибунал за северноамериканските военнопрестъпници !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно тези документи

  31 Март 2022 18:21ч.

  му трябваха на Тръмп. Не само Байдънови, но и т. нар. "д-р" Фаучи се страхува от тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тони Ф.

  31 Март 2022 19:07ч.

  от 50 години работи върху такива важни проекти, като ебола, хив и др. Не иска да се пенсионира човекът, работохолик си е... Ако сега, на 81 години, се пенсионира, би получавал най-голямата пенсия в историята - 487 000 $ на месец! Но, келепирът и тръпката (власт) в офиса явно е много по-голяма... Един журналист вече си загуби работата защото публикува точно тези цифри...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Широко Затворени Очи

  31 Март 2022 19:16ч.

  Този Фаучи е много противен, нагъл и самонадеян. Разбира се, подлец и лъжец, както цялата шайка във Вашингтон и околията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сатанист и той

  31 Март 2022 21:48ч.

  вижте им лицата - Хилари, Олбрайт, Байдън...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Владимирович Путлер

  31 Март 2022 18:22ч.

  По думите му, САЩ разглеждат развиващите се страни като полигон за тестване на компоненти на биологични оръжия и лекарства. И нашата подмандатна територия също!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С нищо не разполагат

  31 Март 2022 18:44ч.

  Освен с рубли

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ами че то

  31 Март 2022 19:09ч.

  какво може да намери човек в една 'бензиностанция'?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Maxim Chronicler

  31 Март 2022 19:27ч.

  В края на бездната. Мариуполь март 2022 https://www.youtube.com/watch?v=T7I6FWohNa8&t=120s

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поп Тодор от Елена, дето най ги знае тия работи

  31 Март 2022 19:33ч.

  Путинисти, засрамете се! Всеки нормален човек знае, че въпросните биолаборатории са фармацевтични цехове за производство на революционни парфюми, одеколони и дезодоранти! В два от тях са експериментирани ароматизирани памперси за сънливия Джо и точно това обяснява участието на скъпия му бащински предан син!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Махмут

  31 Март 2022 22:40ч.

  Какво чака Международният съд в Хага - да арестува веднага синчето за престъпление срещу човечеството

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бахой

  31 Март 2022 22:50ч.

  Трима убавци!!Житния бегач хилавия маратононец най-убав,байдънчето най-умен,а стария - взел дал отдавна!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • легЕнчев х

  01 Апр 2022 1:03ч.

  Тука всъщност по-важната новина е, че до голяма степен е изяснена структурата и организацията и целите. Както каза ген. Кирилов, работата ще продължи. Не е лошо да се работи и в друго направление - кой пречи на цивилните да се евакуират, и защо. С доказателства, разбира се, щото след това ще се съдим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • легЕнчев х

  01 Апр 2022 1:05ч.

  Оня ден питат Енчев защо Абрамович участва в мирните преговори, оня вика - не знам! Е, има ли цензура в България, или да?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • легЕнчев х

  01 Апр 2022 1:10ч.

  Ми щото е еврейн бе, затва! И Яков Кедми в интервюто - не знае защо руснаците казват, че в Украйна управляват нацистите, като Зеленски и Коломойски и пр. са евреи. Аз отдавна измислих думата национисти, ама Кедми явно не ми е чел коментарите под новините в Гласове! Кажете му, не е хубаво човек да тъне в невежество!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Интересно

  01 Апр 2022 5:31ч.

  Руските войски са започнали да напускат атомната електроцентрала в Чернобил, след като войниците са били облъчени със значителни количества радиация при копаенето на траншеи на силно радиоактивен терен

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи