Рон Десантис – новият враг №1 на либералната селищна система

Рон Десантис – новият враг №1 на либералната селищна система

Автор: Владислав Апостолов, БНР Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Губернаторът на Флорида качи политическата температура в САЩ. Обяви, че поема път към "голямото американско завръщане"

Губернаторът на Флорида Рон Десантис качи политическата температура в САЩ тази седмица като обяви официално, че се кандидатира за президент на изборите догодина. Това означава, че той се изправя пред потенциално епична предварителна битка с бившия президент, търсещ реванш срещу Байдън - Доналд Тръмп, за номинацията на Републиканската партия. Ако надделее, в края на 2024-а Десантис влиза в директна конфронтация за Белия дом с извънредно непопулярния сред американското общество Джо.

Рейтингът 80-годишния Байдън е рекордно нисък. Той все по-често изглежда все по-объркан и говори все по-неразбираемо, направляван постоянно от асистенти. Наскоро се видя как по време на една от редките си по-дълги срещи с медиите, Байдън държи картони с предварително дадени му от корпоративната преса въпроси, насоки за отговори, плюс едри снимки на избраните репортери, за да няма объркване. И пак имаше объркване. Демократическата партия на власт превръща демокрацията в декор, който все по-често се разпада в реално време. Осъзнал историческото скъсване на политическата класа с разума и реалността, губернаторът на Флорида, щатът с алигаторите, тръгва към "блатото" във Вашингтон, както го наричаше Тръмп.

Сега тази меко казано безгръбначна медийна среда, даваща на Джо Байдън предварително и без това беззъбите си въпроси, ще стори всичко възможно да потопи Рон Десантис в цялата кал, която модерната американска система е способна да изсипе върху някого. А това означава много, много кална кал. 

Губернаторът на Флорида вече е и кандидат за нов враг№1 на либералната селищна система. Той заобиколи корпоративните медии, както правилно сам ги нарича, за да обяви кандидатурата си в онлайн Туитър-събитие с новия собственик на дигиталната платформа Илон Мъск.

"Границата ни е бедствие. Престъпността е заразила градовете. Федералното правителство затруднява семействата. А президентът потъва... Но упадъкът е избор, а успехът е постижим. И свободата си заслужава борбата", рече Рон Десантис в първото си обръщение като кандидат за президент.

Той обяви, че поема път към "голямото американско завръщане". Десантис произлиза от работническо семейство, 15 години е бил е офицер във Военноморските сили на САЩ , има дипломи по история от Иейл и по право от Харвард. Женен, с три деца и без нито един скандал в биографията си досега.

Контрастът с Тръмп е драматичен. В този контекст някои го наричат скучен, но Десантис е решил да заложи на постиженията си като губернатор. Неговият разказ е за Флорида като големият свободен щат на Америка, противопоставил се на лудостта на локдауните, ЛГБТ индоктринацията и отровата на Критическата расова теория.

Рон Десантис триумфира на междинните избори и спечели втори мандат като губернатор на южния щат, след като смаза опонента си от Демократическата партия с близо 20% разлика в едни иначе доста разочароващи за повечето други републиканци избори. Така Десантис превърна Флорида от люшкащ между сините демократи и червените републиканци „лилав“ щат в наситено алена консервативна крепост.

Десантис беше единственият голям американски политик, който влезе във война с враждебна глобалистка корпорация и спечели. След като „Дисни“ обяви, че ще застане срещу неговия закон за засилване на родителските права във Флорида и изкореняване на сексуалната индоктринация на малки ученици, той не се огъна и мина в атака. Премахна дългогодишни привилегии на огромната корпорация в щата и показа един от пътищата за справяне с огромната мощ на пленените от идеологически паразити компании.

Тази седмица той обеща да накаже "дълбоката държава" и трибуквените служби като ФБР. "Ще махна директора на ФБР Крис Рий на първия си ден като президент. Тези организации загубиха пътя си, превърнаха се в оръжие срещу инакомислещи американци. В министерството на правосъдието трябва да има гръбнак. Хората там не трябва да очакват ласкателства от "Ню Йорк Таймс" и "Вашингтон поуст". Точно обратното. Тези структури са част от изпълнителната власт и трябва да отговарят пред президента. Давам конкретен пример – ако хората във ФБР и Министерството на правосъдието влязат в съглашение с технологичен гигант за цензурирането на информация, ще бъдат уволнени на мига", каза Десантис, визирайки монументалния скандал с координираното покриване на кошмарната за Байдън информация от лаптопа на проблемния му, меко казано, син Хънтър.

"Поправянето на курса изисква връщането на нормалността в нашето общество, на интегритета в нашите институции. Истината трябва да е наша основа – здравият разум не може повече да бъде третиран като необичайна добродетел. Във Флорида ние доказахме, че това е възможно", продължи 44-годишният кандидат за президент.

Ясно е, че той ще използва внушителните си постижения като губернатор в битката за Белия дом. Демократическата партия и нейното продължение в корпоративните медии и НПО-сектора ще разчитат на осакатяваща касапница между него и Тръмп по време на предварителните избори за Републиканската номинация. Кошмарът за управляващата класа ще изправи рамене като мускулеста фигура на жадуваното отмъщение, ако вместо взаимно унищожение, един от двамата излезе по-силен, по-свиреп и по-гладен за източване на "блатото" в окупирания според тях Вашингтон. Десантис изглежда като човек, който ще стори всичко възможно точно той най-после да пенсионира "чичо Джо" и да стане причина либералната "лаптоп класа" да вдигне дозата си с антидепресанти. С много. 

Източник: БНР

 

 

 

Коментари

 • Станимир Ю.

  31 Май 2023 16:43ч.

  Дотук добре Десантис. Само, че без чифутксия олигархат и неговата дълбока държава няма да минеш (може би вече си се разбрал с нея, или !?). САЩ открай време се управляват от тези кръгове и отърваване няма, защото те изпълняват ролята като на Украйна срещу Русия, само че този път на тези тъмни сили срещу света, който им е обещан от техния старозаветен Господ. Амитата са много по-глупави от нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помпей Йоу

  05 Юни 2023 15:55ч.

  Нека не забравяме, че САЩ са "проект". Кой стои зад този проект? Финансовите сили на Британия, те се превърнаха в световни финансови сили чрез САЩ и според мен още не е минало достатъчно дълго време, за да се еманципират напълно от своите създатели

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • США - името на халтурата

  01 Юни 2023 12:29ч.

  Стане ли дума за Америка, за "всевиждащото око" навсякъде почва да лъха на посредственост и тройкаджийство. Уви, младите и глупавите няма как да го схванат, и в това е трагедията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САМО ДА ПИТАМ!

  01 Юни 2023 18:32ч.

  "Либералната селищна система". Това е супер готин израз. :) И верен. А Десантис е Де Сантис. Това първо. И второ. Ще стане президент. Сто процента. Не се съмнявам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sinner

  02 Юни 2023 18:14ч.

  Успех!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи