Репликата на Радев за украинските кораби е грешка

Репликата на Радев за украинските кораби е грешка
Радев е вече достатъчно обигран, за да има нужда от приклякане пред европейските си колеги. Той не е безгръбначният, исторически абсолютно неизкусен Борисов! Няма нищо неловко, ако им каже сдържано: „Вижте, България и Полша, при цялата си близост по почти всички въпроси, имат различно виждане за ролята на Русия в региона. Нашето виждане е обусловено от нашата история, споделя се от голямото мнозинство българи и аз държа на него“. Това може само да събуди уважение! Държавите в ЕС и НАТО нямат и не могат да имат идентични позиции по всички въпроси. Но как да те уважават, ако не смееш да кажеш своите, защото са различни от тези на съседа?

 

 

 

Русия не само че няма да върне пленените нарушители на границата, но вече ги изправи пред съда в Симферопол и те на перфектен руски ще разкажат, че са участвали в планирана провокация, готвена от седмици. 

 

Западът реагира вяло и хладно на поредната глупашка задявка на отчаяния Порошенко. Може Помпео и Могерини и да са му създали впечатление, че му разрешават да организира една малка провокацийка на руската граница, може и той да не ги е разбрал. Но никого на Запад не го е грижа за унижението на шоколадовия олигарх. 

 

Гледах с интерес двете заседания на Съвета за сигурност на ООН за Керч в понеделник. Едното по искане на Русия, чието предложение за дневен ред бе отхвърлено от американската машинка за гласуване – от САЩ, (неизвестно защо все още постоянните членове на Съвета) Британия и Франция, а също от Холандия, Швеция и Полша. Китай, Казахстан и Боливия гласуваха „за“ руското предложение. 

 

Руският изпълняващ длъжността постоянен представител, сравнително млад човек, направи балансирано изказване, в което описа подробно инцидента и в заключение каза: „Порошенко явно ще загуби изборите на 31 март и отчаяно си търси конфликт, военно положение, отлагане на вота. Западният експеримент „Украйна“, започнат толкова безразсъдно през февруари 2014 г., е пред провал. Киевският режим, естествено, обвинява за провала си „агресията на Москва“. Руският народ обаче не престава да смята украинския за най-близък и братски. Но Русия не е в настроение да търпи провокации и ще отвръща включително със сила на нарушаването на суверенитета й.“ Почти всичко в заключителната му част, доколкото ми е известно, съответстваше на истината. 

 

Второто заседание бе посветено на писмото на украинския посланик в ООН Елченко до Съвета за сигурност. Това е възрастен потомствен съветски апаратчик, дългогодишен червен дипломат и член на КПСС, син на секретар на ЦК на Украинската комунистическа партия по идеологията, роден със сребърна лъжица в устата в Киев и, обзалагам се, поне до Христова възраст не говорещ ни дума украински. 

 

Същата гнъсна, лицемерна, нагла порода като нашите седесарски идеолози – отрочета на членове на ЦК на БКП. Лишена от капка човешко достойнство – доколкото мярата на достойнството е да си отговорен за това, което си и да се правиш на онова, което не си. 

 

Елченко говореше английски с руски акцент и премина на руски, само за да размаха пръст срещу руския си колега, че СССР нападнал на същата дата в 1939 г. Финландия, но не си взел поука оттогава. Самият документ, внесен от украинската страна на заседанието на Съвета, бе от 2014 г. Впечатлението беше, че Киев бяга от конкретика за инцидента и търси с исторически паралели и общи приказки да нагнетява негативизъм срещу „престъпния режим в Кремъл“, който ден и нощ не спи и се чуди как да вреди на независима Украйна. 

 

Западната подкрепа беше факт, но съвсем вяла. Двамата спорещи си размениха още по реплика и заседанието завърши без резултат. Западните страни явно разбират, че Порошенко отдавна не е техен актив, а е станал тежък пасив. Някои от тях вече са го отписали напълно. През март 2014 г. писах тук, че „Западът катастрофира тежко в Украйна“. Близо пет години по-късно той започва да го осъзнава. 

 

Украинският национализъм, който съществува от около 120 години, е уродливо изчадие на външни за украинския народ сили – първо на Полша, след това на Австрия и Третия райх – и винаги е бил оръдие на тези сили против Русия. Украинският национализъм е изграден изключително на омразата към всичко руско, както македонисткия – към всичко българско. Затова украинизмът не може да бъде умерен, а само краен, от нацистки тип. Омразата му към руското е ирационална и расистка като омразата на Хитлер към евреите. 

 

В годините преди, по време и след Първата световна война украинизмът е съвсем маргинален. По време на Втората световна война и непосредствено след нея обаче той надига глава и армията на ОУН–УПА стигна на моменти от 25 до 100 хиляди, може би дори до 150 хил. бойци. След разгрома на УПА от Червената армия в 1945 г., украинистите продължили с партизански и терористични действия против СССР почти цяло десетилетие. След 1991 г. украинизмът получи възможност да разпространява свободно пропагандата си и през 2014 г. майданът неочаквано за мнозина му даде цялата власт. 

 

Украинизмът на власт – това е тотално насилие срещу несъгласните и тотална пропаганда на омраза плюс беззаконие и грабежи. Такава власт не може да управлява – цари кървав хаос, икономиката, особено в градовете, се срива, животът минава на военизирани или бандитски релси. Украинизмът на власт е и известно подобие на военния комунизъм в Съветска Русия от 1918-1921 г., но с напълно противоположна класова природа и без изгледи да бъде прекратен доброволно от самите украинисти, както военният комунизъм бе прекратен от Ленин, след като стана ясно, че е нужно поне ограничено връщане на капитализма под формата на НЕП.

 

Украйна никога не е била независима. И на Запад всички знаят, че Украйна е една от „руските страни“. Тя винаги е била регион на Русия – всъщност днешна Украйна е сбор от няколко региона на Русия или техни части. Тя не може да преживее без най-тесни връзки с Русия – не може да издържи икономически, политически, демографски, културно и духовно. Това е обективна даденост, не нечие желание. За 27 години Украйна е загубила една трета от населението си, БВП на глава е спаднал под 25% от руския и 45% от белоруския, загубила е 80% от индустрията си, почти 100% от научно-техническата си компетентност. 

 

Ясно е, че всички най-добро, на което се радваше до 1991 г. тази тогава уж най-развита съветска република, с най-плодородната земя, с един от най-развитите промишлени комплекси, е било благодарение на Русия. При това от средата на 50-те години украинците доминираха и в ръководството на СССР, при Брежнев „днепропетровските“ и „донецките“ колеха и бесеха.  

 

Украйна няма воля за живот. Украинците масово отиват в Русия да печелят, да се скатават от „могилизацията“, да летуват в Крим. Там всички украински войници се предадоха, много останаха и на служба в руската армия и флот, включително висши командири. Ето и сега два от трите украински екипажа на бойни кораби се предадоха на руските си „врагове“ без съпротива, а на третия стрелбата е била по-скоро плод на недоразумение, ранените са били отнесени в болница без опасност за живота, а кокът предложил на руските си колеги горещо кафе и чай. Пленените с готовност говорят пред граничарската камера на безупречен руски. Дори по време на конфликта се чува, че си викат на руски. Някои са от Одеса, дето украински са чували само от продавачите на риба на пазара. 

 

Да, Западът осъзнава всичко това – бавно и засега повърхностно, но го осъзнава. Не, нормализацията на Украйна, която познавачите с право вече наричат денацификация, няма да бъде бърз и лесен процес. Дори националистическият режим да рухне утре, разрушената икономика, натрупаната в обществото омраза и разделение, обилието на оръжие и на беззаконни екстремистки банди, резултатите от близо 30-годишното промиване на мозъци ще искат десетилетия, преди нещо видимо да се подобри. 

 

За България, за разлика от западноевропейските страни и САЩ, трагедията на Украйна е нещо съвсем близко и безкрайно актуално. Не е достатъчно нашите ръководители да казват пред камерите, че искаме мир в Черно море и че двете враждуващи сестри да преговарят и Русия да върне пленените моряци и кораби. За Борисов всъщност препоръки нямам – той така и така отива в затвора, но Радев не може да се задоволява само да не нарича априори Русия „агресор“ като полския си колега. Сигурно Радев мисли, че е направил възможното, като не е използвал думата „агресор“. 

 

Но не – ние, които сме гласували с надежда за него, които го подкрепяме в историческата му битка срещу хидрата на ГЕРБ – искаме от него да казва винаги истината, разбира се, без да конфронтира остро европейските и американски съюзници, да я казва сдържано, но твърдо и ясно. От това само ще спечели у нас, а и навън никой няма вече време да го съди. Хората на Запад, които биха го осъдили строго, са пътници. Строгостта им изяде главата. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Джордж Оруел

  28 Ное 2018 7:48ч.

  Какво очаквате от "натовски генерал"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • резерват Мантарица

  28 Ное 2018 8:39ч.

  Гафът е колосален и за Радев, и за БСП, щом анализатор, живеещ в САЩ, е принуден (навярно извънредно) да ни успокоява. Ако Радев е казал това искрено и от сърце, той, разбира се, има право а това, но няма нищо общо с мен и по-голямата част от българския народ, които уважаваме законите и обичаме Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  28 Ное 2018 8:41ч.

  Много добре написано. Браво на Фичо !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  28 Ное 2018 8:53ч.

  И така, от една страна “украинизмът не може да бъде умерен, а само краен, от нацистки тип. Омразата му към руското е ирационална и расистка като омразата на Хитлер към евреите.” Но от друга страна пък “Руският народ обаче не престава да смята украинския за най-близък и братски.” И още: “дългогодишен червен дипломат и член на КПСС, син на секретар на ЦК на Украинската комунистическа партия“ от “същата гнъсна, лицемерна, нагла порода като нашите седесарски идеолози – отрочета на членове на ЦК на БКП. Лишена от капка човешко достойнство”. А срещу него руският “представител, сравнително млад човек, направи балансирано изказване”. Което от трета страна идва да покаже, че в условията на пълна липса на идеология и в споменатите държави, и у автора, в крайна сметка се стига до аргументи като превъзходството на една нация и непълноценността на друга.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оптик-монетарист

  28 Ное 2018 9:02ч.

  "Украинизмът на власт – това е тотално насилие срещу несъгласните и тотална пропаганда на омраза плюс беззаконие и грабежи". Сменете "укаинизмът" с "руският империализъм" и получавате другата/огледално идентична страна на медала.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “Observer”-

  28 Ное 2018 9:06ч.

  както да го сучиш е факт че т.н.украйнци като цяло са доста неприятни като порода неблагодарници,както и факт е че НАТОвският генерал Радев издъвка една никума нужна кратка и безсъдържателна реч от която на Русия и става ясно що за пилот стои в кабината на самолета!Браво на автора на дописката-ясно и точно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Другарят Василенко

  28 Ное 2018 9:08ч.

  Ейййййй, ама не може да има анализи, които да не са придружени от активно "гъзене" пред една от двете глобални световни политически фракции, начи! Вече става скучно, дайте нещо по-неутрално - преференциалните залитания в една или друга посока никога не са били от полза за изграждането на обективна, независима гледна точка. И за световния мир, разбира се!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Мильо

  28 Ное 2018 9:31ч.

  Мильо Лудия е от Харманли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прасенко

  28 Ное 2018 9:34ч.

  "Observer" от доста години живее в България и не иска да научи българския език като повечето руснаци. И като циганите. И като турците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не грешка... това беше последната му грешка!

  28 Ное 2018 9:45ч.

  Радев , за нас вече е в графа "натовски подлоги" при Плевналиев! Първата му грешка е когато подписа за по-силно присъствие на НАТО в източната и южната част на Европа... тогава допуснахме "грешка", но сега не, той е изкуствено инсталиран от нато президент, затова и ГЕРБ не се натисна на тях избори. Може би, няма да изкара пълен мандат, той подкрепата си от нас я загуби тотално!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ramsein

  28 Ное 2018 10:01ч.

  Ще ме изтриете, но да ви кажа: много сте на опашката за рубли, а не си заслужава - 1 рубла не струва и три стотинки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MrBean

  28 Ное 2018 10:05ч.

  А бе гаф не гаф,на тия хлапета дето са в тюрмата не им е весело. И да не забравяме прекрасното отношение на бг народа,но дали тяхното е същото.Вече 15 години им се вменява ,че ние вече сме врагове,че ние сме неблагодарници и т.н. Слава Богу руснаците вярват на политиците си точно толкова колкото ние. И не защитавайте политиката на Путин, скоро и пристанище Варна ще поиска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • KSB

  28 Ное 2018 10:07ч.

  Винаги е удоволствие да четеш чичо Фичо. Доста голям оптимист е относно утрешната съдба на някои днешни висши български политици, но съдбата е с доста променлива линия, та може да се окаже и прав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Докога ще търпим марионетки?

  28 Ное 2018 10:24ч.

  Последната и най-болна беше Радев, преструва се на заинтересован от народа, преструва се на "НАШ", а в същото време изпълнява американски препоръки и то по-най наглия начин! Така било, онака било, народа се надигна и той го натисна обратно в блатото, като не искал избори! Първа грешка - подписа за повече нато в района, заради руската агресия - допуснахме я, простихме му, но тази вчерашната няма да простим! Аз вдигам доверието си от поредната натовска подлога, подставена на стратегически пост в жалката ни страна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  28 Ное 2018 10:26ч.

  Ами ето какво е казал президентът Радев, цитиран от “Гласове”: „По време на нашата среща обсъдихме с тревога критичните отношения между Русия и Украйна. И призоваваме за сдържаност, за разум, за деескалация чрез диалог, без употреба на сила, за гарантиране на свободата на гражданското корабоплаване, за незабавно връщане и освобождаване на корабите от страна на Руската федерация. За нас като страни от този регион е много важно да не допуснем по-нататъшна ескалация“. И не е случайно, че думите му не са предадени, а вместо това ни е предложен коментар върху тях. Трудно могат да бъдат оборени. А дали ще вземем страната на президента или ще се доверим на човек, който многократно е променял политическите си убеждения, е въпрос на личен избор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ало, observerе

  28 Ное 2018 10:31ч.

  Не ми говори за думите му, видеото го има в news.bg Радев и Дуда призоваха за освобождаване на украинските моряци /можеш да го чуеш и сам/. Не търсете причини да го оправдавате, слава БОГУ, бързо си показа рогата този човек, повече никой няма да заблуди. От ментета и кукли на конци ни е дошло до-гуша!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • атлантически джендър ибецилизъм

  28 Ное 2018 10:45ч.

  Другарю натоффски оффицер, бяхте дотук! Ултиматуми срещу Русия всякога са завършвали с поредната национална катастрофа за България - историята е учителка, но очевидно не за лакеите по върховете! (Ако полякът ви е някакъв поставен шеф от нашингтонския обком, народът ни няма нищо общо с това.) Този път обаче няма да допуснем симптоматичната грешка да ни изправите в окопите срещу Русия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ей къде отиват парите на руските пенсионери

  28 Ное 2018 10:57ч.

  Да хранят троловете га га:-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • sangvinik

  28 Ное 2018 11:03ч.

  Aми, дано Радев наистина е прозрял какво представлява руската политика спрямо България, Русия е изконен враг на България още от 10 век

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Меркур

  28 Ное 2018 11:36ч.

  Още много изненадки ще има да видите от Румен Радев и много ще се хапете по задника за това, което сега пишете против Бойко Борисов. Не забравяйте, че видимото е само на повърхността, има още два големи слоя - едини на конспирациите на разни ложи и другия на метаисторията, която се пише в духовния свят. Правомерният духояен сеят дава подкрепата си на Бойко Борисов, и аче досега нямаше да е на власт. Ама това анализаторчетата с два пръста чело и нулева духовно-научна подготовка няма как да го знаят. Ще видите как ще се позиционира радев, който съвсем скоро ще разкрие изцялочистинската си същност. гафовете на булката му с роклите са само върха на айсберга.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба ви от Горно Нанадолнище

  28 Ное 2018 11:58ч.

  Ами пишете си колкото искате против Русия - този на род е обръгнал на какви ли не агресии, ще изтърпи и братските хули. Но защо не погледнете обективно на случващото поне само и единствено заради българските интереси. Вчера от министърката Теменужка с потрес разбрах че до 60% от еленергията ни се добива от ТЕЦ -овете, 2 от които са американски. А тази сутрин работник от ТЕЦ каза, че за откупуване на емисси плащаме почти толкова, колкото струва добива на еленергия. Да напомням ли как ни бяха закрити 3-ти и 4-ти блок на АЕЦКозродуй, как беше отказано строителството на АЕЦ Белене, а после и на Южен поток. И всичко това защото офертите бяха руски и не бяха в интерес на братските САЩ и ЕС.А нашият интерес какъв беше? Що се отнася до президента Радев - да, неговото изказване беше също против интересите на България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Документите разкриват за намеренията

  28 Ное 2018 12:04ч.

  "На украинских кораблях были обнаружены документы с приказом на осуществление скрытного перехода с целью прохождения Керченского пролива, а также методичка для общения с российскими пограничниками и береговыми службами." Осуществить скрытный переход https://colonelcassad.livejournal.com/4607215.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  28 Ное 2018 12:05ч.

  Сороспиите, приятели с тия дето разрушиха левия ъгъл на сградата на Народното събрание няма да станете, даже и като слуги ще ви ненавиждат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вальцман

  28 Ное 2018 12:09ч.

  ПОРОШЕНКО ИЗПРАТИ СИРАЧЕТА ЗА КОПАЯТ ОКОПИ ЗА ПРЕДСТОЯЩАТА ВОЙНА С РУСИЯ (И ВИДЕО) https://bgr.news-front.info/2018/11/28/poroshenko-izprati-siracheta-za-kopayat-okopi-za-predstoyashhata-vojna-s-rusiya-i-video/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бат'Ваню

  28 Ное 2018 12:52ч.

  Рядко нечистоплътно писание този път от чичо фичо. Човек все си мисли че по-долнопробно от това няма накъде, но животът поднася изненади... Очевидно най-доброто тепърва предстои.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димитър

  28 Ное 2018 13:24ч.

  Не може Президентът да каже на черното бяло и ние да го приемем за нормално ! Много жалко е , че човекът , който приемахме за почтен ни подведе ! Благодарността и уважението към Православието и Русия е е закодирано в Българските гени , независимо от опитите да бъде изличено и мисля , че тези чувства определят една от нашите позитивни национални черти ! А троловете по-горе заработват , макар и непочтено, и абсолютно неаргументирано плюят , но няма кой да им се върже , както и на безкрайните западни пропагандни лъжи !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Б

  28 Ное 2018 13:38ч.

  според Фичлето, при следващата провокация, когато руски боен самолет пикира над американски боен кораб в неутрални води, трябва да се стреля по самолета и да се свали. В крайна сметка защо трябва да се напрягат на кораба да мислят дали наистина самолета атакува или само имитира атака. Кстати, голубчик, колко пъти прочете за подобен случай относно руските подводници по атлантическото крайбрежие на щатите? Те руснаците и Кузя биха довлекли до Манхатан, но нямат междинна база в Атлантика да го заредят с кюмур:-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прот

  28 Ное 2018 14:24ч.

  Българин от Б на 28.11.2018 в 13:38 : Естествено, че бойния кораб трябва да стреля, ако действително се чувства далеч от териториални води и ако Иджиса му работи... А подводниците е важно да бъдат потапяни, стига да бъдат открити и, естествено, ако са в териториални води. Също като катерчетата на хохлите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Минчев

  28 Ное 2018 14:49ч.

  Г-н Президент, не бе нужно да се свличате до равнището на генетично мутиралия русофоб Дуда и кретена от Банкя. Вашето място е в челото на нацията. Не й изневерявайте!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всъщност президентът каза само, че трябва да се разберат с добро

  28 Ное 2018 16:37ч.

  нормалните хора това ще го разберат. Няма и дума против Русия, против руския народ. Но на троловете това не им стига. Те имат задача. Да подрият авторитета на Радев, та следващия път на негово място да дойде някоя продажна марионетка като Сидеров, такъв, който срещу заплащане би продал България с хората в нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма и една думичка на русофобия в изявлението на Радев

  28 Ное 2018 16:39ч.

  Стига вече с тези лъжи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леон Блум

  28 Ное 2018 16:52ч.

  Авторът нали беше голям седесарин доскоро, как така си промени убежденията?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • badobado

  28 Ное 2018 17:08ч.

  Няма по долно племе от руснаците. По долни от тях са само техните гъзолизци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • свободен джендъраст

  28 Ное 2018 17:24ч.

  Трябва цялото българско гражданско общество да протестира лъжите и клеветите, с които уж българските президент и премиер заляха българската общественост по спешната заръка на нашингтонското ЦК относно провокацията на Оркия. Путин днес справедливо отбеляза, че при такива събития народите по-лесно могат да различат мръсната пяна, овладяваща върховете. Е, маските паднаха - Радев (наедно с кукловодите, които го назначиха) няма да може повече да ни заблуди, правейки се на умрела лисица. Нека псевдоуправниците ни, а всъщност колониални лакеи да са наясно, че подобна пяна в решителни моменти първа оттича в канала. Вие, президент Радев и премиер Борисов, сте вече бивши за нас!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нашингтонски, душица

  28 Ное 2018 17:55ч.

  Нашингтонски като нацистки, значи, гоним първосигналната реакция. Обаче има продължение, пиндоси например, Обонго, това за предишния президент, черна маймуна бил, още кравари и какво ли не. Е, кои са нацистите тогава? Имаше един урод, живееше си в Германия, вадеше си хляба да се прави, че обича Русия на сцената, той покрай смешките пусна и лафа за американците, ну, тупьiьiьiе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някога Фичо беше интересен

  28 Ное 2018 18:15ч.

  "Същата гнъсна, лицемерна, нагла порода като нашите седесарски идеолози – отрочета на членове на ЦК на БКП." Вярно, че темата е за "предателя" Радев, но все пак, за кой точно идеолог става въпрос?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  28 Ное 2018 18:39ч.

  Въпрос и отговор на руския посланик в България. Чичо Фичо малко се е поразминал с него. А беше и той дипломат по костово време. “-Може ли да попитаме за отношението към българската позиция, която беше огласена вчера, по деескалация на напрежението и завръщане на украинските моряци? - Що се отнася до позицията на ръководството на България – да, чух изказването на г-н Радев на пресконференцията с президента на Полша, и становището на г-н Борисов. Смятам, че изявленията са премерени. Това е абсолютно нормална реакция, израз на това, че трябва да намалим напрежението между страните. Това е абсолютно нормално.”

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Б

  28 Ное 2018 19:38ч.

  чуть-чуть разминаване, защото вече не е дипломатин, а full-fledged ястребче:-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слави

  28 Ное 2018 22:45ч.

  Много интересен анализ. Прочетох го с интерес, по късна доба. Не мога да прочета мненията в форума, както обикновено, но пиша само за да поздравя Валентин Хаджийски за статията. Имам само едно несъгласие с него, а то е че не мисля, че Запада осъзнава грешката си с Украйна. Мисля, че са доволни от всякаква конфронтация и дискредитиране на Русия и най-вече Путин! Както и авторът е забелязал, никой не го интересува конкретиката и фактите. Русия е открила огън и пленила кораби. Дори и в нашите медии вчера с такъв анонс бе промотирана новината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  28 Ное 2018 22:49ч.

  Нашите средства за масова дезИнформация се скъсаха да тръбят, че инцидента е станал в Азовско море, което е въртешно море за Русия и Украйна, а в действителност инцидента става в черноморските териториални води на Русия! Целта на корабите е да минат под Кримския мост и да влязат в Азовско море отказвайки да се идентифицират пред руските гранични власти и пренебрегвайки реда за преминаване! Това ако не е провокация, какво е? Удивен съм, че дори и президента Радев се включва в тази гнусна инсинуация срещу Русия! Съжалявам, че гласувах за него! Преди изборите бях чел материали, че и той е американско мюре, но се надявах да не е така! За съжаление действителността опроверга наивните ми надежди! Учудвам се на него и на Б. Борисов толкова ли са глупави и сервилни, че се навират между шамарите! Кой ги пита за тяхното мнение! Та не се ли усещат, че стават смешни, като роско плевналиев, който спечели ненависта на целия български народ и дори неговите покровители му измислиха лични причини, та не се яви на избори за втори мандат! За съжаление няма партия, която да е защитник на българските интереси-нито леви , нито десни! На времето, когато Станишев бе на власт по същия начин изпрати след преврата в Украйна нашия т. н. външен министър Вигенин да посети Украйна и по този начин да злепостави българския народ! Антируската истерия я продължи ирландската пастирка. Сега руснаците с право ни се гневят, а този тарикат станишко си кюта кротко в Брюксел, ирландската пастирка се оглежда за пост в Брюксел или Вашингтон! Тези сегашните не се различават много от предишните! Срам ме е за тях!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Ржевски

  29 Ное 2018 1:14ч.

  И аз не съм безкрайно доволен репликата на Радев, но все пак не съм виждал по-достоен политик от Радев досега. Ако го сравните с Росен Банов-Плювналиев, смятам че ще ме разберете. Все пак беше сравнително неутрален без да казва кой е виновен, както напоително отсъдиха по родната ни американска телевизия бТВ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Йордан Йорданов

  29 Ное 2018 3:38ч.

  Руснаците са агресори и това е от стотици години! Кой си ти да коментираш това и то тенденциозно?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Йордан Йорданов

  29 Ное 2018 3:48ч.

  Спомнете си Хитлер, а сега вижте какво прави Путин! Колко земя, територии трябва да има Русия ,че да е нормална държава, а не хищник? Едно време разделиха Полша с Хитлер, а после уж Хитлер ги нападнал... Сега направиха страхотна измама в Крим, а Крим повече време е бил в Османската империя ,колкото в руската...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  29 Ное 2018 9:16ч.

  това е сценарии на сащ а порошенко е изпълнител сега ще му продадат оръжие и когато не спечели изборите ще го върнат обратно в сащ българия не трябва да се меси в тази провокация на сащ ние воина не искаме с никои искаме само мир и дружба

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • легисти

  29 Ное 2018 9:28ч.

  Йорданов, не са ти виновни руснаците, в самата Оркаина поне половината от населението са етнически руснаци. Преди да съдиш Русия, която никого не е нападнала, вземи да извадиш гредата от окото на ония, които я мразят и нападат непрекъснато, че на всичкото отгоре не й дават правото да се защити с правни средства (вж. за отказа на Запада да изслбуша аргументите й на заседанието на СС на ООН). И едно предупреждение към всички, които все още подсвирват на тая гайда с униженията срещу Русия: проявете разум докато е време, пазете се от гнева на праведника, защото ако прекалите повече, отколкото трябва, от вас остава само една пустош!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • г-н поручик,

  29 Ное 2018 11:38ч.

  Абе наистина е достоен той, ама намериха му цаката (атлантиците), т.е. жената. Общо взето, нещата са ясни отдавна, даже и да продължавате с оправданията...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моника

  29 Ное 2018 15:56ч.

  Едно е сигурно, че Путин няма да си остави коня в реката. За него не се безпокоя, ама никак. Той винаги е знаел какво прави Интересно ми е друго, интересно ми е от къде авторът на статията е толкова сигурен, че Борисов отивал в затвора! Тази констатация, тази убеденост, ме навява на мисълта, че Държавната Рада в България планира свалянето на Борисов? Държавната Рада планира завземането на властта и обявяванане на президентска република? Не знам защо, ама като ги претеглям двамата Борисов и Държавната Рада и аз със същата убеденост като автора, ще кажа, че и Борисов като Путин, едва ли ще си остави коня в реката. Опитен е генерал Борисов и този опит го натрупа в държавния пилотаж, докато Държавната Рада все още е на теоритичен си изпит, където показва задоволителни, но не отлични резултати.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жалко

  29 Ное 2018 21:39ч.

  Много повърхностна статия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  30 Ное 2018 6:28ч.

  Цялото герберско войнство събрано на едно тук, под този редакторски текст, от детските групи, през младеждите, групите по интереси и разбира се милиционерите/ ??? Явно е много напечено положението , относно изпускането на кокалЪТ /това зе перфекционистА сред тях /. Но най ме впечатли : Меркур на 28.11.2018 в 11:36 . ..." Правомерният духояен сеят дава подкрепата си на Бойко Борисов..." Явно и Началникът се вклучи в хора , а дядо попе ? П.П. Доста смислени текстове на наблюдател, който често критикувам.И на доста нормални относно морала Хора, колеги по сайт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Швейк

  30 Ное 2018 16:42ч.

  Хаджийски праща борисов в затвора само не споменава в кой затвор, в Алкатрас или другият в щата Ню Йорк.Борисов "оправи" западните Балкани, чудя се сега защоОния не го пратят в Украйна и Ялта да оправи Киевска Рус и Московията като вземе за ескорт и ЦЦ и Заринчетор предполагам руският му ще бъде по-добър от английският, може и на украинският диалект ако си прилича със шопският.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нептун

  30 Ное 2018 16:47ч.

  Поздрави Фичо за позицията. Стегнато, аргументирано, убедително. Очевидно търпиш развитие. Браво, желая ти късмет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи