ПП вече не смята записа за компромат и дори се гордее с него

ПП вече не смята записа за компромат и дори се гордее с него

"Продължаваме промяната" рязко смени позицията си за записа, разпространен от депутата им Радостин Василев, като вече не го смята за компромат и дори се гордее с него. Това стана ясно от позиции във "Фейсбук". Депутати от ПП също започнаха да публикуват целия запис.

Най-напред лидерът на ПП Кирил Петков написа:

"Ако искате да видите как работи една нормална демократична партия и колко са трудни решенията, които трябва да се вземат, моля изслушайте целия запис.

Знам, че е близо 5 часа, но си заслужава. Аз съм горд, че с тези хора променяме България, рамо до рамо. Свестен екип от смислени приятели!

Денят започна по един начин, но завърши исторически - приехме механизма за разследване на главния прокурор. България бавно, но сигурно се превръща в нормална европейска държава!".

В четвъртък Петков смяташе друго. Той даде извънредна пресконференция, на която обяви, че е в ход активно мероприятие срещу ПП-ДБ и възможността да се състави правителство, тъй като политици от формацията са били записвани по време на работни срещи в Народното събрание и на заседанията на партийните органи. "Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел провал на преговорите за съставяне на правителство", добави Петков. Той обвини Радостин Василев, че ще пусне ''части от фрази, които са верни, но придават различно значение''. Така ще се разпространят манипулации и лъжовни внушения. Петков дори цитира част от фразите: "Бойко Борисов е само медиен противник"; "Ще изперем Борисов, той е наш приятел"; "Христо Иванов е намерил начин да не се вдига имунитетът на Бойко Борисов"; "Мария Габриел е само жена на мъжа си, не е политически противник"; "Няма да се борим срещу корупцията. Няма да се борим срещу мафията''. "Над десет часа записи са синтезирани в четири минути, за да дадат грешни внушения с цел шантаж и манипулация'', каза съпредседателят на ПП-ДБ. Имало и внушения за политически натиск от Европа, свързани с Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и международни политици с цел създаване на дипломатически скандал. Плюс още много лъжи и грубости: „След тези две бутилки ще повръщаме”; „Има ли две бутилки вино?"; „На база нещата, които се случват в България, ще повръщаме”.

Радостин Василев наистина пусна само част от записаното и наблегна на някои от фразите, но след това разпространи целия запис, откъдето може да се види точния контекст. Това доведе и до смяната на позицията на ПП.

Пост по скандала публикува и Христо Петров - Ицо Хазарта, който също е депутат от ПП:

"Майка ми доста често в последната година и половина ме пита: "Добре бе, Ице - защо не им ги казвате на хората нещата така, както ти ми ги казваш на мен?"

Била е права.

В желанието си да ни смажат, господарите на тоя плъх ни направиха услуга, за която само бихме могли да мечтаем.

Пред вас е пълен запис на нашия Национален съвет - вътрешно събитие, на което на 21 май ние от "Продължаваме Промяната" обсъдихме какво по дяволите да правим в тази ситуация. Беше адски тежък разговор, за който очевидно никой не предполагаше, че ще бъде слушан от цяла България само пет дни по-късно.

Това сме ние, дами и господа - с грешките ни, със съмненията ни, с правилните ни ходове и с глупостите ни. Избрали да влезем в най-гнусната кал и помия на света, с една обикновена мечта - да направим от България място, с което да се гордеем и да не се чудим къде да избягаме от нея.

Никой от нас не беше си представял колко сами сме всъщност в тая война.

Който има нерви да слуша пет часа - нека слуша. Моето скромно мнение се чува на 2:37:00.

Сигурно и вие като мен се чудите кой прави тия записи през всички тези години. Истината е, че не знам. Обаче в тая връзка ще ви питам следното:

- Чували ли сте записи на Делян Пеевски?

- Чували ли сте записи на Румен Радев?

- А чували ли сте записи на "Възраждане"?

Благодаря за вниманието!"

В позициите не се засягат най-скандалните части от разговора - настояването на Асен Василев да се сменят светкавично всички шефове на служби и редица държавни служители "законно или незаконно".

Днес Росен Желязков от ГЕРБ поиска ПП да каже ясно дали смята записа за автентичен и дали се разграничава точно от тези пасажи. От това зависи позицията на ГЕРБ за ротационното правителство.

 

Източник: "Сега"

 

Коментари

 • сащ е сатана

  27 Май 2023 11:25ч.

  Скандалните про100 к!р0, асен фасилеф, лорерци, атанасофци, борисофци са с ампутиран морал, не притежават традиционните християнски ценности! Агресорът сащ е поробил гореизброените или са клонинги...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  27 Май 2023 11:27ч.

  Типично по англосаксонски.Превръщаш своята най-голяма слабост в най-силното си оръжие.:)) Smooth operator.... https://m.youtube.com/watch?v=4TYv2PhG89A&pp=ygUUc21vb3RoIG9wZXJhdG9yIHNhZGU%3D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е как?

  27 Май 2023 13:05ч.

  Изпоизнасрахме се, казва Кирчо, но няма да се изложим (пред чужденците).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сабрутко Сабрутев

  27 Май 2023 17:08ч.

  И с лайняна пръчка, не можете да ни стигнете носа (толкова сме го навирили). Гордост без предразсъдъци, моля!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мдааа

  27 Май 2023 11:28ч.

  Типични симптоми на психопатия! Социопати не различаващи добро от зло! 100% евроатлнтици!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пешо

  27 Май 2023 13:13ч.

  Съгласен. Пълни социопати.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Превръщането на дефекта в ефект

  27 Май 2023 11:31ч.

  Очаквано, мозъчният тръст на ПП, напълно и в духа на ДБ, превръща недостатъка на това да бъдат изненадани със запис от конферентната връзка в предимство, доказващо демократичния маниер на обсъждане на важните решения. Това е подобно на естетизирането на грозотата. Концепция и стил. Тази изврътливост не носи никаква морална санкция. Важното е фирмата да спечели в крайна сметка. Предполагам, че онези споменати 7% – 10 % процента от гласоподавателите на ПП, също мислят така, защото са корпоративни личности. Посланието на Киро е за тях. За нас остават недоумението, потресът и сарказмът. Предполагам, в такива условия Алеко пише втората част на "Бай Ганьо".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аха!

  27 Май 2023 13:52ч.

  Някой им е подсказал как да излязат от ситуацията, създадена, по мое дълбоко убеждение, от същия някой! Пак, по мое дълбоко убеждение, днес, българите минават тест за достойнство и кръвна връзка! Смешните технологии, които пробутват на изпразненото от духовно съдържание западно общество, на тази територия не минават! Предполагам, че КУРаторите на нашите набедени за политици човечета, най-после ще прозрат една проста истина! Българинът храни спомен за образоваността си, която има дълбоки корени, надхвърлящи спорните 45 години! Но и на тях им е късно вече да се учат! Камбаната бие и за тях!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария...

  27 Май 2023 11:32ч.

  В, този запис не чухме да се говори за: здравеопазване, демографска криза, земеделие, животновъдство, образование..........Чухме за: изнудване, измами , държавна измяна, национално предателство, корупция.........................Къде е Радев? Защо мълчи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Миме

  27 Май 2023 11:39ч.

  Ами ПП-ДБ са правили ала-бала с президента. Радев щял да отцепва структури от ГЕРБ, за да си прави партия. Има го в записа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай шиле

  27 Май 2023 15:15ч.

  Едно доуточнение, направихме ала-бала с президента означава "алабалосахме" го.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  27 Май 2023 11:35ч.

  Като ще се гордеем с такива обсъждания, нека мненията ни тук да се публикуват без изтриване и забрани. Да опознаят електората си откъм опакото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  27 Май 2023 11:37ч.

  Браво Кире! Продължавай с тез опорки и скоро ще си само лош спомен и нарицателно в българската политика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  27 Май 2023 11:40ч.

  Каква демократична партия, какви демократи 7 - 10 % интелектуалци, като най големият интелектуалец е Кирил кретена, Ала Бала два портокала и троянски кон по машините... Много нагли боклуци, безочливи! Бъдете проклети и хазарти и лени и лорери и целият гнусен сбирток събран от козяк и натресен подло с манипулация на изборите и машините! Кики олигофренът сам си призна, и се видя как мислите да правите избори с ваше МВР и от Божанов троянски коне....това ви е демокрацията, измислена като честа на Лена и нейният рогат Ленин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантически идиоти!

  27 Май 2023 11:43ч.

  Кировците и кокоровците са невменяеме. Те не могат да разберат какъв огромен гаф са направили. Идиоти! И напират да управляват държавата! Затвора трябва да управляват! От заключената килия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Stefan

  27 Май 2023 11:58ч.

  Те и на "Евровизия" някои се гордеят с обезобразяването си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  27 Май 2023 12:02ч.

  По-нагли и от най-наглите които мога да си представя, а аз имам добро въображение. И безскрупулни тепегъози, като намазани с тефлон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сигурно не е лесно

  27 Май 2023 12:06ч.

  да се намерят у нас подобни 100-процентови де@или. Но явно Козяк успяват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кико Канадчето за изборите или как си направиха 25%:

  27 Май 2023 12:09ч.

  "Всичките схеми, които направихме, интелектуалците са 7%. Ако пуснеш народа да се презентира нормално, ние трябва да сме макс 10%. Направихме леко "ала-бала" през президента" Явно народът, т.е. ние не се „презентираме“ / избираме/ нормално.Избираме , пък схемите отчитат друго / фалшиви, сгрешени протоколи, намеса в софтуера и т.н /.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радеф е проклятие за България

  27 Май 2023 12:15ч.

  А резидента мълчи! Ни дума, ни вопъл ни стон! Скрил се в миша дупка! Докара шарлатаните, а сега си трае! Ни лук ял, ни лук мирисал! Вкара идиотите и се спотайва! Отврат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай шиле

  27 Май 2023 15:20ч.

  Нещо май не разбирате. Ала бала през президента, буквало означава че от посолството с тези кретени леко са му подляли вода за да използват институцията за подкрепа. Ок?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо никой не поиска оставките им?

  27 Май 2023 12:11ч.

  Американските представители - ристюфци, прости кирофци, асенофци, лорерци, атанасофци са горди, че защитават банкянския и имунитета му, горди са, че го защитават, горди са, че ще го "изперат" здравословно, дори са горди, че мафиотските им практики са одобрени от чужди посолства! дебетата и пепетата са изметта на българската нация! А ристюфците е национален предател - гордостта на демонична България! С неговата фикс идея за "съдебна реформа" всъщност са били публични клишета, докато похапва в ресторанти за сметка на фондация "америка срещу България"! Накрая - излезе, че Гешеф е прав - това са политически боклуци! Гешеф е изпреварил времето, като го изрече дни по-рано! Странното е, че никой от дебетата и/или от пепетата не проговори! Още по-странното е, че медиите заглушиха Радостин Василев и никоя медия не го покани! Цветанка Ризова пък покани неадекватната Лена, вместо да покани Радостин! Потресаващото е, че никой не поиска оставките на ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ - простият к!р0, асен фасилеф, лорерци, ристюфци, атанасофци...... Защо никой публично не им поиска оставките?! Дори антибългарите армани сбърканяни и хаджи(джендер)офци при д!к0ф не посмяха да кажат за измяната на ристюфците, простият к!р0 или пък асен фасилеф! Решението е просто: Отнемане на българското им гражданство, ако откажат да заминат да воюват на страната на ус-рай-на, за която са толкова загрижени!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Аз съм горд, че с тези хора променяме България"

  27 Май 2023 12:17ч.

  Ъхъм, истината е лъжа, войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила, а Простото е "най-горното говедо на еволюцията" (не трийте, цитатът е от буквара на Петър Берон).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария...

  27 Май 2023 12:18ч.

  Избори до дупка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MM93

  27 Май 2023 12:26ч.

  Този канадски прошляк, все едно урсула гинеколожката го е раждала ... хем грозни, хем нахални !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ало, прокуратурата!

  27 Май 2023 12:44ч.

  Аз това го разбирам като самопризнания!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чували ли сте записи на...

  27 Май 2023 12:45ч.

  Не сме, ама това сигурно щото не са такива "модерни" олигофрени да си правят сбирките онлайн.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “Правим си ала-бала с президента”

  27 Май 2023 13:09ч.

  А какво прави самият президент, никой не знае. Укрил се е и кротува. Наоколо атентати, убийства, преврати, а той се е сврял някъде и мълчи. Оставил е “шарлатаните” си да играят голо хоро с мафиотите на Борисов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шарлатани бате!

  27 Май 2023 17:09ч.

  Радев, да кажеш нещо? И ти ли си “горд” като Кирчо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  27 Май 2023 13:15ч.

  Кой довлече тези!!! От първия ден се видя акълът им.... Видя се и акълът не тъпите им гласоподаватели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много просто!

  27 Май 2023 14:02ч.

  Същите, онези, които засяха Европа с такива умни и интелигенти като Бербок и Сандо- КАН ката!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  27 Май 2023 13:55ч.

  затова не гласувам защото не им вярвам те трябва да са пациенти на докторката от курило сега тези които гласувате за тях не се ли срамувате от избора си затова избори до дупка докато изчистим тази из-ме-т от политиката

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  27 Май 2023 15:53ч.

  ми (ами) честно дъ ви кажъ,виждате ли,повярвайте ми, разбира сА,вижте,извинявайте, разбирате ли , ште се съгласите съ мени :Простотията ни докосна шизофренни висоти. (казах един алабализъм, простете ми хамализмити уважаеми кировъртоглави и габриелапеперуденъ:пъъъъърхами отъ политикокоректнаеротика ) баси

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  27 Май 2023 15:54ч.

  как забравих,чи днес е Уйййкиндъ нъ вълшебниъ ни омайно сладък майчин език

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  27 Май 2023 15:57ч.

  дъ се доуточня,чи когато казнът тука йероглифите тогавъ зъ нула врме ште е вместо Уййк, Чин-Чан-Чун. слънчево баааалансиран 4ин4ан4ун. шизофиния по български:чинчанчун:ееех какво бъдишти ни се задавъ жълтоосранопаветно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  27 Май 2023 16:18ч.

  Кики простото е във вихъра си. Гласувалите за него, радвайте се за какъв олигофрен сте гласували. Кокорчо педераста е друга бира. Това чупте ли: "След година може да не сме тук, но парите по ПВУ ще сме ги усвоили!".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Но кой ще назове честта и кой позора"

  27 Май 2023 20:22ч.

  След като се оказа, че Киро се гордее с позора си, очакваме и Бойко да каже, че не го плюят, а дъжд вали. Тогава вече завесите може да се спуснат. Няма да има какво повече да се гледа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • fiba

  28 Май 2023 8:48ч.

  "Не знам защо от известно време разни анализатори и политолози ни внушават, че с ПП/ДБ било свършено, понеже, видите ли, били излъгали електората си и той нямало да им прости... Нищо подобно! Някои хора май наистина не познават манталитета на въпросния електорат... За този електорат, единственото нещо, което има значение, е "Да го начукаме на комунистите! Рашките да си идат в Сибир! Възраждане да бъдат забранени! Да влезем в Шенген! Да подкрепим братска Украйна"... Докато ПП/ДБ гъделичкат тези g-точки, електората им ще си ги подкрепя, ако ще не с Боко, ами и с Дон Корлеоне да влязат в коалиция... Няма излъгани, няма отвратени, няма огорчени и разочаровани. Не е свършено нито с ПП, нито с ДБ... Вие наистина нямате идея за какъв малоумен, истеричен и злобен електорат става дума тука." Препечатка. Само за сведение

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "- Чували ли сте записи на Делян Пеевски? - Чували ли сте записи на Румен Радев? - А чували ли сте записи на "Възраждане"?"

  28 Май 2023 9:30ч.

  "- Чували ли сте записи на Делян Пеевски? - Чували ли сте записи на Румен Радев? - А чували ли сте записи на "Възраждане"?" ха ха ха .. да не би нарочно да сте ги пуснали, за да ни информирате ? Просто сте АМАТьОРИ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕдНа

  29 Май 2023 9:30ч.

  Така е, когато задните части и лицето разменят местата си!Няма неща, които да предизивикат отвращение в един зад..к!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи