Политиката на САЩ след „чудовищната измама”

Политиката на САЩ след „чудовищната измама”
САЩ трябва да продължат икономически, а следователно и политически, да доминират на световната арена, което може да се постигне чрез използване на природните ресурси на планетата, но без възникване на политически проблеми. За целта трябва да се разрушат държавните структури в съответните страни и да се създаде политико-икономически хаос. Последното може да се реализира чрез разделяне на страните по етнически и религиозен принцип, което е приложимо в страни, простиращи се от Мароко до Пакистан - този регион е наречен от САЩ „Големият Близък изток” и именно за него полковник Ралф Петерс разработва известната карта за промяна границите на региона още преди „Чудовищната измама”, но обявена през 2005 г.

 

Определението „Чудовищната измама”, както и друга информация, е заимствано от книгата на Тиери Мейсан „L’Effroyable imposture”, изд. 2002 г. и се отнася до терористичния акт от 11 септември 2001 г., в резултат на който бяха съборени двете впечетляващи сгради на Световния търговски център в Южен Манхатън, Ню Йорк. Тогава 19 ислямски терористи извършиха четири самоубийствени атаки с четири отвлечени пътнически самолета. Терористите са от „Ал Кайда” (”Базата”) на Осама бин Ладен, създадена и финансирана от САЩ с цел борба срещу съветските войски в Афганистан. Два от самолетите се врязаха в двете кули-близнаци на Световния търговски център, третият се разби в Пентагона, Вирджиния, а четвъртият падна в открито поле в Пенсилвания. По официални данни броят на загиналите при атентатите е 2974 души, повечето от които са граждани на 90 държави, работили в офисите на 430 компании, базирани в унищожените небостъргачи.

 

Впрочем ето малко информация за Световния търговски център, която илюстрира „добрия избор” за извършване на терористичната операция. Той е комплекс от седем сгради, построени на площ от 65 дка в местността „Граунд Зеро”. Изграждането му започва през 1966 г. и се финансира със 750 млн. долара от Дейвид Рокфелер. Открит е през 1973 г. От седемте сгради най-известни са внушителните „Twin towers” („Кули близнаци“) - северната кула е висока 417 м, а южната 415 м. Те са с по 110 етажа, върху покривите им има площадки за вертолети, а 50-те хиляди работещи в тях се придвижват с общо 104 асансьора.

 

Досега няма обяснение за срутването на кулите-близнаци. И двете са ударени странично, но се срутват вертикално. Няма обяснение и за взривовете, споменати от пожарникарите и чути от свидетели, нито за скъсаните, а не стопени от възникналия пожар носещи стоманени опори на сградите - и два факта са доказателство за организирано взривяване. Няма и данни, че ударът в Пентагона е от самолет - на следващия ден, на пресконференция, пожарникарите заявяват, че не са открили части на самолет около и в сградата.

 

За този терористичен акт има множество предположения и дори твърдения кой и как го е организирал – дали идеята е на „Ал Кайда” или чрез посредници е била подсказана от специалните служби на САЩ, знаели ли са за него тези служби и не са го предотвратили, или са били в пълно неведение за неговата подготовка и осъществяване. Всичко това буди интерес, но то не е същественото в случая. Важно е какво се случва след него.

 

Още в 10 часа сутринта на 11 септември Ричард Алан Кларк, специален съветник на президента Дж. Буш-младши по борба с терроризма, въвежда плана за т.нар. непрекъснат контрол. Този план е разработен от президента Айзенхауер и се активира в случай на ядрена война. На 11 септември обаче не е обявена ядрена война, което позволява на редица експерти да твърдят, че въвеждането на плана е преднамерено действие с цел създаване на силно обществено напрежение, както и на обстановка за осъществяване на предварително планирани мерки под прикритието за широкомащабна борба с тероризма.

 

В това отношение унищожаването на двете кули-близнаци е много добър повод. От каквато и гледна точка да се погледне, унищожаването им прави силно впечатление и действително предизвиква напрежение не само в САЩ. Затова и въвеждането на плана за непрекъснат контрол на пръв поглед изглежда оправдано.

 

След въвеждане на плана в действие президентът Буш и Конгресът са отстранени от власт, връзката с тях е прекъсната и те са поставени под военна защита. Интересен момент е инициативата на руския президент – след като му е докладвано от ГЩ, че Космическото разузнаване е установило изстрелване на ракета от кораб на ВМФ на САЩ по посока на Пентагона, той прави опит да се свърже по телефона с американския си колега, но не успява. По това време президентът Буш-младши е настанен във военната база в Небраска, а членовете на Конгреса се транспортирани в специално защитено укритие на Комплекса „Raven Rock Mountain”. Правомощията им са възстановени в края на същия ден.

 

В създалата се обстановка на неувереност, съмнения и страх от нови заплахи, президентът Буш-младши внася в Конгреса Закон за борба с тероризма, наречен „Патриотичен акт” - твърди се, че той е подготвян преди удара в продължение на две години. След влизането му в сила известната „Декларация за правата” по въпросите на тероризма губи сила и става неприложима, което означава въвеждане на масов контрол на американските граждани от специално създадено по-късно за тази цел Министерство на националната сигурност. Това се отнася до вътрешната политика, а твърде важно е какво ще се направи за външната, която трябва да осигури постоянно лидерство на САЩ в глобализиращата се световната икономика.

 

Силовият подход, приложен през 1999 г. срещу Югославия, е успешен, но и твърде опасен – той може да нанесе съществени вреди на неговите вдъхновители и изпълнители. Затова е нужен друг подход и неговата същност е в новата политико-икономическа доктрина „Ръмсфелд-Цебровски”. Според нея използването на природните ресурси, и преди всичко енергийните, трябва да се контролират от САЩ. Това важи за слаборазвитите страни, притежаващи значителни природни ресурси, а развитите могат да ги използват, но с благоволението на САЩ – в това отношение нека си спомним перипетиите около руския „Северен поток-2”.

 

САЩ трябва да продължат икономически, а следователно и политически, да доминират на световната арена, което може да се постигне чрез използване на природните ресурси на планетата, но без възникване на политически проблеми. За целта трябва да се разрушат държавните структури в съответните страни и да се създаде политико-икономически хаос. Последното може да се реализира чрез разделяне на страните по етнически и религиозен принцип, което е приложимо в страни, простиращи се от Мароко до Пакистан - този регион е наречен от САЩ „Големият Близък изток” и именно за него полковник Ралф Петерс разработва известната карта за промяна границите на региона още преди „Чудовищната измама”, но обявена през 2005 г.

 

Посочената доктрина не предвижда печелене на локални войни, напротив, те трябва да продължават във времето колкото трябва или, в някои случаи, колкото се може повече. Целта е разрушаване на структурите за управление на съответната страна и непрекъснато създаване на хоас, защото, според полковник Петерс, „стабилността е враг на Америка”. Това обаче означава, че трябва да се промени и предназначението на част от въоръжените сили. Задачата е възложена на министъра на отбаната Доналд Ръмсфелд, с чиято заповед се формира „Управление за трансформация на силата” - за негов ръководител е назначен адмирал Артур Цебровски.

 

Адмирал Цебровски трябва да промени, отчитайки глобализирането на световната икономика, използването на въоржените сили на страната така, че те да са в състояние да удовлетворят изискванията на доктрината. Успешната дейност на адмирала по осигуряване приложението на доктриналните постановки доведе до „добри резултати” в Йемен, Либия, Сирия, Ирак. Тези страни бяха със стабилни държавни структури, но разрушени след намесата на САЩ и хвърлени в хаос, с който и до днес не могат да се оправят. В Афганистан прилагането на доктрината продлжи 20 години и завърши с организирана от самите американци победа на талибаните с идеята, че тази територия ще стане източник на хаос в Средна Азия – навярно не напразно там остана американско въоръжение и бойна техника за 85 млрд. долара.

 

Източник на напрежение може да стане и историческата област „Голямият Хорасан”, която включва части от територията на Иран, Афганистан, Узбекистан, Таджикистан и Туркмения. Вече няколко години движението „Вилает Хорасан” се бори за създаването на исламски халифат на тази територия.

 

Победата на талибаните сигурно ще предизвика подем в радикалния ислям не само в Средна Азия, но и в други райони, населени с мюсюлмани, и ще има дългосрочни последици. В това отношение е прав арменският експерт Р. Арзуманян (www.fondsk.ru от 10.09.2021 г.), че активирането на радикалния ислям и вихрещата се пандемия са две части от стратегията на колективния Запад за създаване на нов световен ред.

 

Наскоро американският президент обяви, че САЩ се изтеглят от Афганистан и повече няма да налагат демокрация по света с военна сила. Но демокрацията може да се налага и по други начини, например с участието на части от 50-хилядния корпус спецназ, оборудван без познавателни знаци, или чрез използване на частни военни компании, с които Пентагонът, а и не само той, отдавна разполага. Затова, когато потрябва и срещу когото потрябва, доктрината „Ръмсфелд-Цебровски”, възникнала след „Чудовищната измама”, ще се приложи на практика и без огромната военна мощ на страната.

 

 

 

Коментари

 • чукча-писатель

  11 Sep 2021 10:11ч.

  Не са две сгради, а три, и не са четири самолета, а два, понеже на другите два останките не са намерени. Оттам нататъка, какво да я дъвчем тая дъвка?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • волк

  11 Sep 2021 11:35ч.

  Митологията от полулъжи и откровени лъжи около тия атентати е чудовищна. На пръсти се броят хората, които знаят самата истина, някои от тях са в руското ръководство, но загадъчно си мълчат. Истината е доста по-банална, макар да не съм антиконспиратор и да съм наясно, че управление, и то на глобална основа, е просто невъзможно без конспирации. Имаше видими събития и процеси още отпреди атентатите, които съвсем закономерно ги докараха. И това не е чисто и просто организирано от САЩ, а по-скоро последица от глупавата им политика преди това. И не си мислете, че са били Ал Кайда или талибаните, никой, освен може би американците, верни тролове като Sin и действително ваксинираните срещу ковид, не вярва на такива детски приказки за наивници...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-дрън дрън ярина

  11 Sep 2021 12:53ч.

  Аз съм само строителен техник.Удара по кулите ме завари при родителите ми.Помня добре,че като видях врязването на самолетите в кулите казах на майка.че ще се срутят до час.Освен образованието ми,бях виждал какво се случва с метални конструкции при пожар.И бях разглеждал всяка сграда в Стражица след земетресенията там.Та на близнаците взривове не им трябваха.Днес в епохата на видеосподелянето може да видите как се събарят сгради.Гледайте. Бин Ладен е бил строителен инженер.Вероятно е и гений.Направи за смях две империи.И показа на християнския свят колко е жалък.И наместо да се поучим търсим под вола теле.Ще го намерим.Които търси не където трябва намира не каквото трябва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дуцента

  11 Sep 2021 13:27ч.

  "Досега няма обяснение за срутването на кулите-близнаци"....-я веднага да си искаш парите за доцентурата.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  11 Sep 2021 18:35ч.

  „Гласове“ ни предлагат този текст, за да задействат антените ни за случващото се у нас с любезното съдействие на Херо Мустафа. А то е доста добра илюстрация на описаната от доц. Гергинов доктрина за колонизиране на Ръмсфелд-Цебровски. Тя има два аспекта: в икономически план – създаване на благоприятни условия за експлоатация на местните ресурси и овладяване на пазара от транснационалните, предимно американски, корпорации; във военен – реализиране на военните интереси на САЩ с ресурсите и живата сила на местните военни. Реализацията на тази доктрина става възможна чрез целенасочено рушене на държавните структури в страната и създаване на политико-икономически хаос - разделение, в т.ч. по етнически признак /родината-майка/ и вътрешно-политически дрязги, приватизация и/или контрол на държавните военни предприятия, вербуване на местните военни от цивилни бойци на спецназа. В колонизираните по този нов начин страни САЩ оставят/изпращат обучители, така че докато техните войници са в страната си на завет, местните, под бренда на НАТО, изпълняват заповедите на американските генерали. Мила родна картинка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-дрън дрън ярина на 11.09.2021 в 12:53

  11 Sep 2021 19:04ч.

  А третата сграда що падна по същия начина като кулите? Не те знам що за строителен техник си, но в Испания един небостъргач със същата метална конструкция горя почти 24 часа и не се срути...Та какво викаш с тава с високоякостна стомана нагрята до 600 градуса? Топи се? :))))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-до горния

  11 Sep 2021 19:21ч.

  Признай пред форума,че през живота си гвоздей не си забивал.Не знам каква трета сграда се е съборила.Може, не знам.Знам това което видях с очите си.Самолет се врязва в средата на небостъргач с 200-300 тона гориво.Няма какво друго да се случи.То е ясно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Остап Бендер

  11 Sep 2021 19:31ч.

  Желев Желязко, ако обича, да обясни защо падна третата сграда, по-ниската, нея самолет не я удари!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шишков

  11 Sep 2021 19:54ч.

  Няма нищо загадъчно. Знаят се имената на фирмите, които дълго преди падането са изпълнявали договор за подмяна на азбеста в изолациите на кулите. Вместо това, спокойно са монтирали термитни взриватели по колоните в определени етажи. Собствеността на тези фирми прави връзка с една малка ядрена държава на източното средиземноморие, прадедите на които предадоха на смърт Спасителя Иисус Христос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  11 Sep 2021 19:59ч.

  Всеки може да си приказва каквото си ще и да развива всякакви теории, вкл. че Земята е плоска, има ги и такива. Има трети самолет, ударил Пентагона и дори тези дни имаше подробен филм по NG. Кулите близнаци, всяка с тегло от половин милион тона, са ударени близо до средата. Пожарите, които са добре документирани, отслабват стоманената конструкция до степен да не може да удържи теглото на горните етажи. След което се задейства момент на силата. Конструкцията е изчислена само за статичен товар. Това е като да се блъснеш с кола с 5 км/ч или със 100 в стена. Останките от кулите при удара в земята поразяват и съседните сгради. Акцията на бин Ладен е перфектно планирана. А на о. з. полковника нещата не са му ясни, което е разбираемо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Остап Бендер

  11 Sep 2021 20:22ч.

  Няма по-тъпо нещо от трол, който си вярва...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Миаля

  11 Sep 2021 20:47ч.

  Ама и атентаторите си оставили идентификационните си документи в колите, с които са отишли до летищата, от които са се качили в пътническите самолети ударили двата небостъргача!? За да ги намерят и по тях да обявят имената им и граждани на коя страна са. Интересно как са се качили на самолетите без тези документи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антон Сираков

  11 Sep 2021 22:23ч.

  Добре е за автора, че е бил произведен полковник (ако наистина е бил произведен, де). Защото ако беше, примерно, младши-сержант, войниците от неговото отделение щяха да го мамят, както си поискат; а командирът на взвода щеше да го наказва непрекъснато, защото се опитва да го лъже глупаво и нахално. Точен е коментарът, подписан с "Шишков". С едно допълнение: Служителите в кулите-близнаци от етноса на "малката ядрена държава" (която, между другото, е изкуствено създадена) по някакво чудо не са били на работа на въпросната дата. Също, че кулите съвсем наскоро преди въпросната дата са били застраховани на стойност, значително по-голяма от реалната. Да не забравяме, че редица истински военни, между които и президентът на Пакистан - генерал Первез Мушараф, зададоха реторичния въпрос: що за противовъздушна отбрана е тази, която не реагира, когато самолети с изключени транспондери са във въздушното пространство на страната. Излишно е да питам "строителния техник Желев-Желязко" - каква е оградата на Пентагона, та съборената нейна част по нищо не прилича на ударена от самолет. За факта, че от въпросния "самолет" не са останали никакви следи, вече се спомена. А, че има "умници", които наричат реалностите "теория на конспирацията", се знае не от вчера - те са представителна извадка от 80-те процента на проф. Иво Христов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко

  11 Sep 2021 23:42ч.

  Иржи Боудник -архитект,учасник във възтановката; ''Ако не е бил керосина вероятно небостъргачите са щели да оцелеят''Не ми се смята какво количество взрив трябва само за равностойноста на удара със самолет.Вариянта взрив изисква да е заложен на всяка колона и кординирано взривяване.Няма как да стане.За такова нещо са нужни десетки хора.Тон,два ,пет просто взривени няма да има срутващ ефект.Пожара който е близо час поставя въпроса къде е бил взрива ,че се е взривил след час в огън?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истината и само истината

  12 Sep 2021 10:22ч.

  Полк. Гергинов е прав. 9/11 беше Inside Job. Заедно с разпадането на СССР това развърза апетитите на краварите да завладеят целия свят (ресурсите му де). 20 години ни будалкат с този 9/11 и е време да кажат истината, но цялата истина. 3490 американски и световни архитекти (линка по-долу) доказаха измамата, но тук става въпрос за политика, политика на дълбоката държава, а за тази политика раята не трябва да знае. http://www.ae911truth.org Адмирал Артур Цебровски е развил теорията, а братята му по кръв я изпълниха. Видяхме преди месец резултата в Афганистан. Но и това може да влиза в плана. От коментаторите от по-горе най са чели и разсъждавали Вълк, Живка Павлова, Антон Сираков и Шишков. Не продължавам, за да няма повторения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Желев Желязко

  12 Sep 2021 11:17ч.

  До Желев Желязко Моля, изгледайте краткото видео (10 сек) от разрушаването на сграда 7. https://youtu.be/zRpCwKRnL1M

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко

  12 Sep 2021 14:49ч.

  Изгледах го.Е и.Всяко нещо,ВСЯКО се характеризира с БЕЗБРОЙ характеристики,качества т.е. с БЕЗБРОЙ гледни точки.Видео подбрало една гледна точка.Ама има и други.И другите ясно показват защо пада точно тази сграда.БЕЗБРОЙ инженери обясняват.Обаче за ВЯРАТА бронебойни патрони няма открити.САЩ управляващите са всичко друго но не тъпаци.Е един умник с престъпен характер/Бин Ладен/ изигра други умници с престъпен характер/САЩ олигархията/.Насместо да се наслаждаваме на самоизтребването им,ние позволихме да бъдем въвлечени на страната на по-малко умния.Е вярно позволиха го нашите пълни кретени по стечение на обстоятелствата управляващи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  12 Sep 2021 15:57ч.

  не знам, но съм чела след произшествието тогава в някои сайтове, че всички евреи от кулите не са били на работа... И в пресата има много материали за вероятната истина, даже имаше цяла публикация на една изследователка по въпроса, доста правдива и със съответните инженерни доказателства, съжалявам, че не я запаметих, за да я цитирам. Рухването на кулите го даваха тогава по телевизията, беше същински ужас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Арх

  12 Sep 2021 17:58ч.

  Ако “3490 американски и световни архитекти” са “доказали измамата” и това не е фейкнюз продукт, то говори изключително зле за професионалната им подготовка. Кратък поглед върху изявленията им е достатъчен за професионалиста за заключението, че си има работа или с измамници, или с идиоти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  12 Sep 2021 18:15ч.

  Евреите не отишли на работа значи и се спасили. Дали е истина? Кой ги е предупредил, Израел ли? А ако кулите са били взривени, кой ги е взривил, американското правителство, естествено. За да има повод за две войни. Все едно не може да ги започне и без да разрушава Ню Йорк. Например да покаже една епруветка в ООН. И защо тогава същото правителство се е погрижило за евреите, а е жертвало другите американци? Теориите за взривове са пълна глупост, всичко е обяснено вече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истината и само истината

  12 Sep 2021 18:50ч.

  Observier-e, не американското правителство и позвънило на ония, които са се спасили, а ония които трябва. Америка е тяхна жертва и те я въртят на малкия си пръст. Те и печатат доларите и я финансират с лихва. Те разбуниха Русия с революция и я направиха враг, за да легитимират войните след това, защото те са най-доходоносните. А печалбите отиват пак в техните джобове, защото те са на върха на пирамидата. А от правителствата нищо не зависи, защото те са само изпълнители, пак избрани от тях. Така е вървял и ще върви светът, защато уж така било писано някъде. А ние само ще си чешем езиците. Observer-e имам съмнение, че някой ти плаща за писаниците ти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко на 11.09.2021 в 23:42

  12 Sep 2021 18:58ч.

  керосина изгоря моментално, ако си гледал видеата, ясно се вижда кък избухва и толкова...няма керосин...та като казах керосин, една нафтова печко дали се разтапя от това, че вътре гори нафта? :))) И между другото, имаше един сайт 911wasalie.com...съществува около година и после край с него. Видеата, анализите, разговорите...всичко е зачистено. Дали защо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • политиката след

  12 Sep 2021 22:12ч.

  https://airwars.org/news-and-investigations/tens-of-thousands-of-civilians-likely-killed-by-us-in-forever-wars/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рис

  13 Sep 2021 0:35ч.

  Никакви инженерни умнотии няма да ме накарат да повярвам, че висока сграда може да падне от огън така- етаж по етаж равномерно- както при предвидено взривяване. Такива теории са характерни за брат му на циганина, който върви от село на село, та лъже (справка Елин Пелин). Впрочем това е нито последната, нито първата лъжа на медийната машина. Дали тази машина е американска, може би е спорно. Но че лъже постоянно - е очевидно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До observer

  14 Sep 2021 12:31ч.

  Сградите направени по този начин не се изчисляват само на статично натоварване. Сиреч надолу към основата каква тежест натиска. Смята се също и тяхната айродинамика казано просто. Защото там горе духат доста силни ветрове . Смята се и нейното отклонение по вертикалата в различните посоки, усукване по вертикалата , а това въздействие не е постоянно във времето . Това не са сгради от тухли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кофти матрял

  16 Sep 2021 14:26ч.

  На мен най ми харесва момента как самолета летящ вероятно към Капитолия не е свален както е логично със заповед от ПВО над Пенсилвания, а точно в този самолет будните пътници са се разбунтували и патриотично масово са се самоубили. Нещо което не се случвало с отвлечен самолет нито преди, нито след 9/11

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи