Оливър Стоун: САЩ може да взривят ядрено оръжие в Донбас и да обвинят Русия

Оливър Стоун: САЩ може да взривят ядрено оръжие в Донбас и да обвинят Русия

Американският кинорежисьор Оливър Стоун се опасява, че САЩ може да взривят в Донбас ядрено оръжие, за да обвинят Русия. На страницата си във Фейсбук Стоун сподели опасенията си за възможните планове на Запада. 

Световно известният режисьор е обезпокоен от това, че версията как Русия ще използва ядрено оръжие в Украйна все по-често се появява в западните медии. По този повод той се пита за причините за тази настойчивост и намира вероятен отговор. 

"А ако САЩ подготвят почвата за ограничен ядрен взрив в Донбас, който ще убие хиляди украинци? В такъв случай целият свят, като кучето на Павлов, ще обвини Русия", обобщава Стоун. 

"Следя ситуацията в Донбас от 2014 г. Проследих гибелния пожар в Одеса, незаконните убийства на журналисти, кметове, политици и граждани, забраната на най-голямата опозиционна партия, който имаше по-висок рейтинг от правителството на Зеленски", споделя режисьорът. 

"Бях шокиран от чистата омраза срещу руското малцинство в Украйна. Това е дълга и тъжна история, развиваща се след преврата от 2014 г, организиран с участието на САЩ, който лиши Украйна от нейния неутралитет и я направи откровено антируска; в последвалите 8 години около 14 000 невинни бяха убити (в Донбас, бел. ред.), като нито един от тези случаи не беше сериозно отразен от нашите медии", разказва Стоун. 
"Наблюдавах нарастващите страхове през последните седмици, след като Виктория Нюланд отново изплува отнякъде, за да ни предупреди, че ако Русия използва каквото и да е ядрено оръжие, ще плати скъпо. Това бе подхванато моментално от висши държавни чиновници в САЩ и от телевизиите през следващите дни, които раздухаха версията - Русия ще използва ядрено оръжие. Tова ме накара да се запитам дали САЩ не подготвят сцената за използване на ядрено оръжие с неустановен произход в Донбас, който да избие хиляди украинци? Разбира се, ако това се случи, да не дава Господ, светът, като кучето на Павлов, ще обвини Русия", смята Стоун. 

"Това обвинение вече е отправено предварително, независимо от това кой ще натисне спусъка. Неговото използване неминуема ще повлияе на останалите 50% от световното мнение, което не е в лагера на Запада. Русия ще бъде обявена за Сатаната. Имайте предвид, че е трудно да се разбере откъде е изстреляно ядреното оръжие, особено в такава бързо развиваща се ситуация като настоящата война, при която изглежда, че Русия може да бъде обвинена във всичко, независимо от това колко е абсурдно", коментира още Оливър Стоун. 

"Вероятно ще отнеме няколко дни, за да стане ясна истината, но тя не е важна. Абсурдът е, че САЩ водят абсурдна война. Надеждата е, че чрез нея се доближаваме с още една стъпка към появата на един нов Елцин, който да даде на нашата страна още една голяма идеологическа и бизнес възможност. По-важното в тази игра, обаче, е да изолираме Китай от Русия. Разбира се, ако Русия падне, Китай е следващата цел. Вярвам, че това е мечтаният сценарий за неоконсервативните анархисти в нашето правителство да изпълнят целта си за един по-добър "основан на правила свят", завършва коментара си Оливър Стоун. 

 

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Коментари

 • ЗИП

  04 Май 2022 20:12ч.

  Ядреното оръжие е като всяко друго оръжие.Не е забранено неговото използване от различни конвенции за разлика от биологичното и химическото! Прекалено много ажиотаж около него .:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минаващ

  06 Май 2022 10:10ч.

  Проблемът е другаде: ако все пак САЩ взривят ядрен заряд в подземията на Азовсталь, то каква е гаранцията, че "Мъртвата ръка" няма да задейства ответния удар и половин час по-късно САЩ да отидат в историята??? Верно, в америка все още има военни с глави на раменете, но има и безглави политици, които не са наясно какво правят...Нищо лично - само автоматика!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  08 Май 2022 21:40ч.

  И американчетата си имат "мъртва ръка" тъй, че кого плашите????? Още когато СССР създаде системата и в САЩ е разработена подобна.....На 03.01.2022г. петте ядрени държави /официални/ се събраха и обявиха, че ЯДРЕНА война няма да има! Ноо средствата за масова дезИНФОРМАЦИЯ удобно го пропуснаха.....Справка: полк. А. Девятов от ГРУ.......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Vsgnqd

  12 Май 2022 17:53ч.

  oral bactrim 480mg - <a href="https://bactrimx.store/">bactrim 480mg drug</a> sildenafil 50mg sale

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Lspvbm

  02 Юли 2022 20:14ч.

  tadalafil sale - <a href="https://celecoxibr.com/">purchase celebrex online</a> buy tamsulosin online cheap

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Mezizp

  03 Sep 2022 12:04ч.

  buy azathioprine generic <a href="https://azathioprinen.com/">purchase azathioprine</a> order telmisartan 80mg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eusyks

  18 Авг 2023 14:43ч.

  tadalafil 5mg for sale <a href="https://sldfgra.shop/">purchase sildenafil without prescription</a> order generic sildenafil 100mg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  04 Май 2022 20:33ч.

  от нагло-саксите може да се очаква абсолютно всякаква гадост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стоун

  04 Май 2022 23:28ч.

  или съвсем се е видиотил, или яко е закъсал за пари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OffBG

  05 Май 2022 2:18ч.

  За рубли, нали? Май някой друг е видиотен тук...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за - 23:28ч.

  06 Май 2022 2:57ч.

  И защо? Та това е един от малкото, който направи филм за събитията след 2014 г и е напълно наясно със ситуацията. Даже с Медвечук има интервю. Него го забравихме, какво става. Днес гледах един български журналист, Христо Грозев при Гордон. Какво да коментирам, то е толкова грозно всичко, защо някои си мислят, че те ще оцелеят, само защото са продажни, точно обратното е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • старец

  05 Май 2022 15:39ч.

  Някой още ли не е разбрал каква е целта на англоговорящите ? - Тук проблемът не е толкова Русия , а пълното подчинение на европейския пазар /това са 800 000 000 потребители/... Европа трябва да бъде подчинена . затова избраха урсуса фон лайна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  05 Май 2022 16:29ч.

  от 15 г на руснаците им промиват мозъците с приказки колко велика е РФ, колко е несправедливо, че СССР се разпадна, рускиј мир да е обединен, изпепелјаваме този и остъклјаване онзи(с јадрени оръжија), медали за завојуването на Вашингтон, земите от Одеса до Владивосток и от Донецк до Мурманск са руски, Алјаска ште ја доведем в родното пристаниште и неја...зомбиране!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  05 Май 2022 16:33ч.

  в това зомбиране всеки ден можеше да се прочете как започват јадрена војна. Обратното, в англ. преса не видјах такива заплахи с јадрена војна до преди 2 седмици, когато јасно им казаха-ако вие използвате тактичен(=ограничен) јадрен удар, и ние ште използваме тактичен јадрен удар. В РФ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дъртият дегенерат

  05 Май 2022 17:36ч.

  зачеркна всичко, постигнато в малдостта му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за - 17:36ч.

  06 Май 2022 3:00ч.

  Такива като теб сте малцинство, просто много крещите и затова си мислтете, че сте много. И да викате, и да не викате, все тая, светът е друг, цивилизацяиата на Холивуд или ще приключи, или тя ще приключи света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рис

  05 Май 2022 18:37ч.

  Оливър Стоун е от малкото хора, които не само виждат, но и казват какво се случва. Надявам се повече хора да му обръщат внимание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за - 18:37ч.

  06 Май 2022 3:01ч.

  Той не за първи път прави изявления. И има кой да го чуе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така става ли?

  06 Май 2022 10:46ч.

  Русия може да взриви ядрено оръжие в Лондон и да обвини САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По-добре

  06 Май 2022 15:35ч.

  Да го използват по Вашингтон и да обвинят Лондон

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • каква драма, да не кажа трагедия!!!

  06 Май 2022 18:22ч.

  Имаше брифинг на началника на РХБЗ ген. Кирилов от 23.04 - точно по темата. Когато тоя дето му е работата го казва - не е новина. Когато го казва кино режисьор - е най-четената новина. Затова Путин каза, че има оръжия, с които Запада не разполага, и затова беше пусната анимацията за удар по Берлин, Париж и Лондон. Някои други центрове за вземане на решения не бяха показани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • каква драма, да не кажа трагедия!!!

  06 Май 2022 18:27ч.

  Аз мисля, че ще има ядрен елемент в конфликта. Точно какъв - не знам. Бих препоръчал сутринта на 9-ти май преди парада да бъде извършен превантивен удар срещу основните центрове за вземане на решения и срещу основните площадки за изстрелване на ядрени ракети от Запада. След това - Парад, след това - довършителни работи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • каква драма, да не кажа трагедия!!!

  06 Май 2022 18:29ч.

  Ако бях на мястото на добрите еврейчета, какво бих направил?! В Украйна има няколко АЕЦ-а, всеки с по няколко реактора. Могат да бъдат гръмнати с Градове. Т.е., Украйна Е ядрена държава. Разбира се, понеже добрите еврейчета са много умни, си имат и всякакви други варианти, вкл. високи технологии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • каква драма, да не кажа трагедия!!!

  06 Май 2022 18:31ч.

  Обаче този ужасен злодей Путин каза, че първо ще бъдат ударени центровете, а след това евентуално някакви дребни изпълнители на заповеди на територията на Украйна. Ами сега?! Да не се забравя, че Израел е в пълна готовност за ядрен удар срещу Иран. Кво да не се забравя, то няма кой да го каже!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Първата половина на първото изречение е новината, другото е лъжата, aka "наратив"

  06 Май 2022 20:20ч.

  Russian units deployed to Syria are assembling at the air bases of Hmeimim, Qamishli, Deir e-Zor and T4, ready for some to transfer to the Ukraine warfront. DEBKAfile’s military sources report that the Russians are handing over key bases to Iran’s Revolutionary Guards and Hizballah.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дърт Анонимър

  06 Май 2022 22:34ч.

  Всички тук пишещи, ако не сте разбрали, пак сме в трюма на потъващия този път англосаксонски титаник. Не забравяйте кой каза "Майната му на православието!" и след това "Майната на ЕU".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи