О'Брайън счупи рекорда по безпардонна и груба намеса в държавния живот на България

О'Брайън счупи рекорда по безпардонна и груба намеса в държавния живот на България

Автор: Георги Марков за "Епицентър". Следвайте "Гласове" в Телеграм

Снощи се обадих на моя приятел Вежди, който като доскорошен парламентарен шеф реагира остро срещу американската намеса във вътрешните работи и работите на независимата съдебна власт. Поздравих го. Той вика: "Всякакви граници са преминати".

Аз обаче мисля, че намесата на Сорос и сегашната американска администрация в България ще е БЕЗГРАНИЧНА.

Раболепието ни е световно известно, а и страхът голям, при това оправдан.

Байдън не си поплюва.... Още помня думите му от 1999 г., че сърбите трябва да бъдат бомбардирани, докато не се научат на западните ценности, както и дейното му участие в Украинския майдан 2014 г.

Но към днешна дата посещението на О'Брайън счупи рекорда по безпардонна и груба намеса в държавния живот на България. Прочее, една от многото причини да спадне драстично избирателната активност е усещането, че сме управлявани отвън, който и да бъде избран.

Клишето евроатлантически ценности е свързано за мнозина с войни, третия пол, гей бракове, джендъризъм в училищата, поощряване на нелегалната миграция, рязането на християнски глави и убийство на малолетни от ислямисти на Запад. Няма как да ги убедим, че този Запад не е онзи - на Хелмут Кол, Митеран, Ширак, Геншер, Гонзалес, Аснар, Берлускони.

Няма как да не сме възмутени:

1. Румен Радев прие официално и публично чуждестранен чиновник, координатор в администрацията на САЩ. Почти като държавен глава, само нямаше духова музика и гвардейски пера.

И Тодор Живков сигурно е приемал съветски чиновници... Къде ще ходи... Ама поне не ги показваха по телевизията, държеше си на ранга първия ни ръководител.

2. Господинът от САЩ настоява за независим главен прокурор в България. При това и по Националното радио. Не се намери държавник или съдебен орган като ВСС, например, да му отговири: за разлика от САЩ, главният прокурор у нас по Конституция е част от съдебната власт, която по конституционна дифиниция е независима в това число и спрямо намеса зад граница.

3. Никой държавник не обърна внимание на американския гост да каже, че ние не приемаме уволняване на главния ни прокурор от Байдън, който уволни главния прокурор на Украйна Шокин, чрез президента Порошенко, затова че разследва фирмата, в която работи сина му.

4. Никой не каза на координатора от САЩ, че ние не желаем прокурорите ни да се избират с парите на Сорос, както милиардер се похвали публично, че прави десетилетия в Америка. Нито да се назначават от Сорос, както Кьовеши в Румъния.

5. Никой не каза на О'Брайън, че ние не сме съгласни български прокурори да правят подписка за неизпълнение на решение на Върховния съд. Такава направиха в САЩ цели 90 прокурори прогресисти, 30 от които избрани с помощта на Сорос. Те заявиха, че няма да изпълняват решението на Върховния съд на Америка за абортите. А Сорос публично според Fox News ги поощри.

6. Никой не е обяснил на госта, че в България има Велико народно събрание, което единствено може да приеме върховни съдии да разследват главния ни прокурор, което закона РАДЕВ-ЗАРКОВ иска да направи Обикновен парламент.

7. Никой не запозна господина от САЩ, че скоро Конституционният ни съд се произнесе, че главният прокурор не е безконтролен. 2021 г. бе постановено, че той може да бъде разследван от всеки прокурор.

8. Никой не попита американските ни братя, защо след като законът "Магнитски" е замислен като лост за защита правата на човека, не се приложи в Македония, където пребиха човек само защото е българин, а цялата ни нация е наречена фашистка, татарска и прочее.

9. Така и не се обясни на американския координатор, че сме парламентарна република и по Конституция депутатите ни гласуват задължително по съвест, а и полагат клетва, че ще спазват основния закон. Нямат задължение по указания, дори и от Америка, да избират главен прокурор.

10. Като братска партньорска страна на Велика Америка никой не изрази загриженост за бецпрецедентната престъпност в САЩ и особено в Ню Йорк, за която публично наскоро говори моят любимец президента Тръмп.

11. Така и никой не повдигна въпрос за милионите, които Сорос и "Америка за Българи" наливат в НПО-та у нас и те извършват активна политическа дейност, което е изрично забранено по Конституцията ни.

Да не говорим, че се трансформираха в партии проповядващи неолибералната прогресистка философия на управляващите в Америка.

12. И накрая, защо не бе попитан госта ни с претенции на познавач на правовата държава, какво мисли за ареста на лидера на опозицията от протежето им Кирил Петков, признато за незаконно от съда. Какво мисли за Рашков, нарекъл опозицията "бивши" хора и Морфов, нарекъл победилата на изборите партита ГЕРБ "боклуци".

България има само един шанс да се отърве от колониалното си битие - хората да вземат бюлетината и на изборите да накажат партизаните на Сорос от ПП и ДБ.

PS. Aктуалният лаф на Джорджия Мелони за Макрон и Шолц: "На Титаник няма Първа класа, всички ще потънем" е поучителен и за нас. Прочее, блестяща победа на коалицията на Мелони на областните избори в Лацио и Ломбардия /областите Рим и Милано/.


Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

 • Георги Богданов

  15 Фев 2023 16:08ч.

  Гоше, тук си много прав. Поздравявам те. Ма кой от Титаник-а да те чуе- на него всички цвилят от радост, че са успели да се качат...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Неизненадан

  15 Фев 2023 16:22ч.

  Така ще е докато краварите от задокеана определят дневния ред на България

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Американците са си като у дома

  15 Фев 2023 16:45ч.

  А ние българите не!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дезавуатор

  15 Фев 2023 16:56ч.

  Унищожителни, дезавуиращи, смазващи въпроси! Заради тях, Марков, респект! Типът намеса е охарактеризиран и описан пределно ясно! Авторът е спестил оценките и назоваването на директното си мнение за лицето и националната политика, която представлява това лице. Какво ли мисли Марков за ЩАС и О~Брайън?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  15 Фев 2023 16:58ч.

  "Клишето евроатлантически ценности е свързано за мнозина с войни, третия пол, гей бракове, джендъризъм в училищата, поощряване на нелегалната миграция, рязането на християнски глави и убийство на малолетни от ислямисти на Запад." Да добавя и реформи в съдебната система (наш прокурор) и борба с корупцията (само наши хора да вземат).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  15 Фев 2023 17:07ч.

  пак се разлая този глупав елитен психопат. каква велика америка ве кресливецо. как велико само горяха с напалм цели села и де што живо е там. и деца, и дечица, и детенца. каааак наръсиха от небето цял един народ с розова отрова.много велико. каааак голЕмиъ тошко изкълчено ни пеееееши,като кога шти ги настигнимЕ. заради марковци дантелини,с празни глави,минавашти зъ айрилипетъ, бг е на това дередже.мръсник и доносник. приетял съ рашидов,ликъ и приликъ. ( i сиктир помиярски )

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин

  15 Фев 2023 17:08ч.

  президентуту за пореден път ни падна в очите! Българският президент да приема , изслушва и дискутира официално с треторазряден чиновник на САЩ?!!!! На първо четене - това не е нашия българския президент!!! Това е едно зависимо човече!! Колкото и важни да са били "новините" - инфото което този чиновник е поднесъл, то те са максимум на ниво зам. министър вътрешните работи! Ей радевия - СПРИ ДА СРАМИШ БЪЛГАРИЯ! Ние те избрахме за ПРЕЗИДЕНТ на БЪЛГАРИЯ! Уважавай институцията - спазвай законите!!! Чи си зависим и под диктовката от америчкото посолство - ТОВА и сульо и пульо днес в България го знае! НО бъди мъж и българин - не ни срами!! Ние не сме колониална държава!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев е нищо

  15 Фев 2023 18:26ч.

  и да се опита да изгони краваря другите ще скочат да го защитават цялата власт е пълна с техни хора може само да изявява неодубрение без да се кара.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • йосарян

  15 Фев 2023 17:52ч.

  "Прочее, една от многото причини да спадне драстично избирателната активност е усещането, че сме управлявани отвън, който и да бъде избран."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хора,

  15 Фев 2023 18:41ч.

  Прочетете един материал за О'Брайън в сайта Афера. Всичко в него е толкова отвратително, че още се питам това истина ли е?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска от Варна

  15 Фев 2023 18:50ч.

  Брилянтни източници, поставени на изключително високо ниво, разкриха единствено за АФЕРА невъобразим скандал, който е произвел Джеймс О’Брайън – ръководител на Службата за координация на санкциите в администрацията на президента Джо Байдън. На срещата Джеймс О’Брайън е поставил ултиматум на Борисов, че ако не се съгласи ГЕРБ да подпишат всички видове проекто закони, които е дал като списък на Румен Радев, Борисов ще бъде добавен в следващия списък Магнитски. Срещата обаче е била записана. Американецът е дал и скандални указания, които буквално гласяли, че всички, които са против ДБ и ПП ще изчезнат от политическия обзор на България в близката година и на следващите избори, защото твърде вероятно е и след предстоящите да не може да бъде съставено правителство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  15 Фев 2023 18:57ч.

  дайте им само един пръст и американците ще отрежат цялата ръка… и излагането на отсечени глави по площадите е стар обичай по тези места, който не бива да се оценява по западноевропейските стандарти…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  16 Фев 2023 9:33ч.

  Мислех, че след Омикрон ще ни пуснат О'нано, но те взеха че ни пуснаха О'Брайън. О'Брайън е персонаж от романа на Оруел "1984". А във филма на Монти Пайтън "Животът на Брайън" разпънатите на кръст пееха "Винаги гледай откъм светлата страна на живота".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Agent "НИКОЛАЙ"

  16 Фев 2023 15:18ч.

  Сообщество «Переводы» Дело Хантера Байдена и Игоря Коломойского республиканцы намерены провести ряд расследований на предмет участия Джо Байдена в грязных сделках его сына Тьерри Мейсан https://zavtra.ru/blogs/delo_hantera_bajdena_i_igorya_kolomojskogo

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  17 Фев 2023 19:16ч.

  За много от написаното съм съгласна, но не и за някои от точките: Мелони се обиди, че тя не е поканена, а тези двамата, шолц и макрон приемат важни решения за ес. А на тези избори в Италия са гласували само около 30% от иващите право на глас. Т.е. гласуват само твърдият електорат на сегашните властници, както става и у нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Касчей

  19 Фев 2023 12:16ч.

  50% добри думи, 50% лъжи и глупости,. 100% имбецил е авторАт, гнусния агент Николай.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи