Няма такава държава. Няма и такава партия

Няма такава държава. Няма и такава партия
Трифонов е активиран и ще прави това, което му се каже. Както навремето е пял песните, които са си поръчвали Васил и Георги Илиеви, Поли Пантев, Маргините, Илия Павлов - все хора, които са се занимавали с наркотици, контрабанда, мокри поръчки и т.н. Идеите на Трифонов за управлението на държавата, която я няма, са истинска катастрофа и ако бъдат реализирани, държавата наистина ще престане да съществува. Те са мислени, за да оберат лумпенския вот, а не за да се управлява с тях. Изглежда, че сценаристите му са ги писали по същия начин, по който пишат скечовете за шоуто - претопляне на брадати вицове, най-доброто от най-тъпите лафове във Фейсбук и заготовки от главата на средностатистическия българин, така както си го представя средностатистическият медиен глупак.

 

 

За седем/осми път Слави Трифонов обяви, че ще прави партия. Сценаристите му даже са измислили и име - “Няма такава държава”. Според неофициални информации учредяването ще се състои на 5 октомври. Този път изглежда, че партия ще има.

 

Въпреки че по логиката на Трифонов, щом като няма такава държава, не може да има и такава партия. И ако в България все още се забелязват остатъци от институционалност, полуработеща администрация, социално-осигурителни системи, местна власт и нормални партии, няма никакви изгледи сбиртокът на Слави Трифонов да се превърне в истинска политическа формация.

 

Няма шанс дори да е добре организирана халтура, каквато представляваше телевизионното му шоу.

 

Просто идеята не е такава. И не зависи от свободната воля на Слави.

 

Човек, който виси на екран в най-гледаното време по най-гледаната телевизия в продължение на 20 години, няма свободна воля. Той е продукт на системата. По-точно на олигархията, защото в България тя е единствената добре работеща система. Трифонов е активиран и ще прави това, което му се каже. Както навремето е пял песните, които са си поръчвали Васил и Георги Илиеви, Поли Пантев, Маргините, Илия Павлов - все хора, които са се занимавали с наркотици, контрабанда, мокри поръчки и т.н.

 

Идеите на Трифонов за управлението на държавата, която я няма, са истинска катастрофа и ако бъдат реализирани, държавата наистина ще престане да съществува. Те са мислени, за да оберат лумпенския вот, а не за да се управлява с тях. Изглежда, че сценаристите му са ги писали по същия начин, по който пишат скечовете за шоуто - претопляне на брадати вицове, най-доброто от най-тъпите лафове във Фейсбук и заготовки от главата на средностатистическия българин, така както си го представя средностатистическият медиен глупак.

 

Впрочем оттам, закъдето Трифонов се е запътил, Бареков се върна отдавна.

 

А преди тях и много други. В този смисъл, партията му не е новина. Новина е, че все още има достатъчно хора, които да се връзват. Ако не прави много тъпи грешки, Слави Трифонов може да вземе мястото на патерица в следващото управление, каквато е идеята за активирането му на политическата сцена.

 

Той е прокси на Ахмед Доган. Винаги е знаел откъде идва властта и си е опичал добре акъла, за да остане в ефир толкова години. Дори когато всеки ден плюеше от екрана срещу премиера Бойко Борисов. Представяте ли си каква власт стои зад него, за да го оставят да го прави. Впрочем така му създадоха легендата на дисидент и борец срещу системата, която ще използват сега. Нищо, че Слави Трифонов направи най-подлизурското, направо неприлично интервю с Борисов, след като се подиграваше с него години наред.

 

Така навремето Доган бе вкаран в затвора като агент на ДС, за да му се изгради легендата на борец срещу ДС и да неутрализира гнева на българските турци, оглавявайки политическата им партия след промените. И ако в това тогава е имало логика и смисъл, то при Слави Трифонов няма. Той е инсталиран, за да крепи балансите в олигархията и да обира все по-свиващия се протестен вот на все по-апатичното население. Неговото присъствие в политиката ще бъде деградиращо, така както беше деградиращо екранното му такова - 

 

простотия, крясъци и грозота.

 

Впрочем заради ефира на бТВ през него минаха много интересни гости от цял свят, но той провали абсолютно всички интервюта с тях. Как не можа за толкова години да направи дори едно като хората...

 

По закономерна ирония и този потрес ни бе сервиран от американците, защото стана възможен благодарение на тяхната телевизия. Ако някой през 1988 г., докато четях "По пътя" и "Благодатният четвъртък", слушах Оскар Питърсън и Кийт Джарет и се възхищвах на Америка, ми беше казал, че 30 години по-късно резултатът от "освобождението" и политиката на тази велика култура у нас ще се казва Слави Трифонов, щях да го обявя за ретрограден и завистлив комунист. Но да не се отплесвам.

 

По същата причина - легендирането на борец срещу статуквото - подхвърлиха на шоуто и темата за партийните субсидии. Това си беше добре обмислена разработка, която, в крайна сметка, удари опозицията и малките партии, както и политическата система въобще. Извън примитивното популистко говорене е добре да се знае, че партиите трябва да бъдат издържани от данъкоплатците и сумата от 11 или 13 лв. на глас въобще не е голяма. Объркването при разпределението на парите беше по вина на министерството на финансите и държавата, но информацията нарочно бе пусната през шоуто, за да бъде представена като грабеж от страна на партиите, което разчисти пътя за отнемането на субсидиите им. И на летящия старт на Слави Трифонов в политиката, който ще бъде брандиран като борец срещу “системата, която ни убива”.

 

А ако направят дует с Мая Манолова, ще се закрепят поне няколко сезона.

 

Има нещо много уморително в този безпросветен потрес. Този филм, или по-скоро това шоу сме го гледали до втръсване, но изглежда, че мнозинството от българите не могат да мобилизират силите си за нещо по-добро. Поне да бяха се опитали да не настъпват една и съща мотика по няколко пъти, а Слави Трифонов е толкова амортизирана в това отношение мотика, че няма накъде. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • "...но изглежда, че мнозинството от българите не могат да мобилизират силите си за нещо по-добро."

  08 Авг 2019 10:07ч.

  Ако не му разрешат да си кръсти партията НТД, Синовете на великата мечка няма ли да й пасне като наименование?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Божидар Божков

  08 Авг 2019 10:08ч.

  Блестящ анализ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мах

  08 Авг 2019 10:25ч.

  Браво, Яворе!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Махмут

  08 Авг 2019 10:33ч.

  Браво, Дачков! Десетка! Учиндолскияят е фалшив патриот, всичко досега е правил за пари, обслужвал е всички силни на деня и после си е искал своето. Най-лицемерна е позицията му към Борисов. Уж е срещу него, но пърдяят в едни гащи. Помните ли ,че така беше преди време с Доган. Но народът е изтрещял от простотия е затова си заслужава и този герой на сегашното време. Да ни е честит!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димитър Костов

  08 Авг 2019 10:42ч.

  Много приятно четиво. Тъпо е, че има хора, които наистина вярват на гологлавия богохулник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А. Андреев

  08 Авг 2019 10:48ч.

  Ясно, точно...браво

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Роман

  08 Авг 2019 10:51ч.

  Споделям критиката на Явор Дачков. Но Слави е толкова посредствен продукт на мутренско-ченгеджийския преход, че не си струва да се хаби интелектуална енергия за критични анализи по негов адрес. Още повече, че целевият електорат, от който се очаква да произведе лумпенския вот, е в състояние на трайна политическа невменяемост и никакви критични анализи не могат да коригират този умствен дефицит.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация

  08 Авг 2019 10:52ч.

  Че учиндолецъта е фалшив отвсякъде и прокси на Доган, не променя факта, че може окончателно да съсипе шансовете не БСП, чието прокси пък е авторът на този анализ... Лоши времена, след като за православните консерватори няма друга трибуна, освен тази на "столетницата".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мах

  08 Авг 2019 11:15ч.

  Интересно, след като навремето не като каква да е, а в качеството си на Омбудсман Мая Манолова съчини и в съпровод с част от тайфата му занесе в парламента законопроект по някогашния референдум на Слави, дали като корифей на правото не е впрегнала и сега юридическия си талант и от него да прави шоу, изявявайки се в конструирането и на „Нема такава държава”!? А ако се стигне внасяне на книжа за регистрация на проектираното формирование, не по-малко любопитно би било да видим реакцията на прокуратурата и съда!? Както е тръгнало, остава само един нов „Обществен договор” от електората на Слави за формализиране ликвидирането на държавата, дето така и така я „Нема”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  08 Авг 2019 11:20ч.

  Този Славчо наистина е напълно амортизиран още преди да направи партията си, но като знаем колко много дебили има сред нас, все ще се намерят 3-4 процента да му се вържат. С прости думи, управляващите ще си имат нова патерица. А дано да не се стигне до там, че наистина няма да има такава държава!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Rattrack

  08 Авг 2019 11:29ч.

  Ама защо всички са се притеснили толкова от партията на Слави? Със сигурност ще открадне гласове от Герб, БСП и патриотите. Ама чак пък такава трагедия? Щом банкянският еднокнижник си направи партия и печели избори, с какво Слави е по-лош?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  08 Авг 2019 11:45ч.

  Отлична статия, отлично поднасяне на аргументацията, забавно написана и четима на един дъх! ... * Вероятно ще направят и тази "партия". Не, че има някаква нужда точно от този тип. Впрочем именно, че ще е от Този тип, тя пасва като юмрук в окото. В окото на целокупният и пр. и пр. ... ползата е нула. Ако изборите, т.е. "партиите" биха изменили някак си статутковото, те просто щяха да бъдат забранени. ... Дийй Воле, дийй...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лоши времена, след като за православните консерватори няма друга трибуна, освен тази на "столетницата".

  08 Авг 2019 11:45ч.

  Хахахахаха, да, смешно, но вярно. Единствената организация, приличаща на партия и доближаващата се до нормалното, а имено православния консерватизъм е БСП. Невероятно, но факт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смях

  08 Авг 2019 11:59ч.

  Отровата която Слави ще пръска, натуралната простотия и глупотевина всъщност може да се окаже и положителна новина. Представяте ли си министри от екипа му. Тогава цветанов ще изглежда като академик, а ангелкова като балерина. В момента в който медиите на пеевски и на бойко го емнат, той просто няма да може да си намери място. Както е и тънкообитчив, в момента в който го подхванат на тема семейство, чалга, мутри ще рухне. При всеки него опит за каквато и да е политика ( добра или лоша ) да му се напомя, че той е чалгар и простак, че тя е грешна, защото е чалгар и простак, без значение дали е прав или не, защото е чалгар и простак... Чалгар и простак. Мдам, не го виждам и 6 месеца в тая месомелачка. Иначе да замени някой от патериците ще е с отлична роля.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добър анализ, но

  08 Авг 2019 11:59ч.

  с Доган нещата не стоят точно така - той беше вкаран в затвора не като агент на ДС, а като агент на МИТ и един от ръководителите на ТНОДБ. Партията, която основа след помилването, се наричаше ДПСТМБ, като ТМБ изчезна след намесата на др. Луканов. Доган не е злият гений на българската политика - той е послушна кукла. Като Слави Трифонов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  08 Авг 2019 12:08ч.

  гледал съм го 2 пъти. няма на какво да го оприлича. няма да го допусна за 1 минута на мсата ми.когато разбрах,че Райна Кабаиванска му е гостувала,престанах да я слушам.много българе ще му клъвнат и след това ще се самобичуват (глупаците винаги са изненадани)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • помнещ

  08 Авг 2019 12:11ч.

  Точен анализ...Чалга медия....Чалга шоу...Чалга мислене...Чалга интелект...Чалга партия....всичко е възможно в Чалгария....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-лошото от всичко е, че Славчо ще се набута в НС.

  08 Авг 2019 12:24ч.

  Всички ПИКльовци, които до сега бяха организирани да плюят по Славуца вече започват да омекват ненадейно. Включена е и неговата благотворителност по която се умиляват. Не мога да си представя по-лоша комбинация от Борисов, Слави и Манолова накуп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дамян дамянов

  08 Авг 2019 12:24ч.

  Слави е като Диков, на седераски позиции, и жали за автентичното дясно синяото неолиберализмът соросиата. Атака е пък на боклука на историята блудницата монахиня с демонът сидеров представящ се за светъл ангел. Путин и Волен съко обичат дясното и с микроскоп търсят десни русофили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дано хората не се подлъжат за пореден път

  08 Авг 2019 12:28ч.

  Аз все вярвам, че са си научили урока!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ноември

  08 Авг 2019 12:31ч.

  БСП бкп Слави, се слуги на мафиата капитала и плутокрациата и червените генерали. сдс, герб, също. дпс.. Всичките слуги на дяволът и САЩ. Но е добре че славчо има по голем рейтинг от бсп и нинова. Бе всички трябва да направят коалиция, и после всички зад решетките в кроят на ноември. тридесет години стигат, до 45 ще ги вкараме и с децата им

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аспарух

  08 Авг 2019 12:35ч.

  долу бкп нинова буда и слави

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  08 Авг 2019 13:07ч.

  Анализът на г-н Дачков е перфектен, както в повечето случаи. Бих написала още, но в момента нямам време и не искам да пиша необмислени неща. Няколко пъти ме наричат "мърша" и "овца", Мери комунето. Дреме ми... Никога не съм била комуне и не съм работила на държавна работа поради отличните си интелектуални качества. Само си мисля, като гледам и слушам хората около мен, дали си струва човек да се бори за народ, който не е спасил Левски и Ботев от малка група поробители. Честно, чудя се, може би това ни е кармата - да живеем сред страхливи простаци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма такава държава. Няма и такава партия

  08 Авг 2019 13:14ч.

  Има, има! Има чалга и чалга... Просташката чалга влезе в политиката със Симчо Сакскобурготския, а господина от Учин Дол е само логичното и следствие. Понякога историята се повтаря, но като фарс!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трафик

  08 Авг 2019 13:17ч.

  Самият факт на появяването на този нов политически субект щом стресна другите партии, значи ще има полза от него. Сега партиите за да не се оттече електората им към НТД, ще са принудени малко поне да си коригират поведението и да намалят далаверите си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ивайло

  08 Авг 2019 13:32ч.

  Славчо винаги ми е бил смешен правейки се на патриот, на борец против политическото статукво, а и на певец... Нооо, за много хора е кумир. С интерес ще наблюдавам политическата му кариера, като се надявам тя да е кратка и неуспешна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • слафчу няма чара на БОКО и никой няма да го търпи

  08 Авг 2019 13:53ч.

  Оня има някаква харизма и хората го съжаляват, а тоя славун, отдавна е станал антипатичен на повечето българи... ма да се пробва като иска, явно го е страх да слезне от сцената и да бъде забравен :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За съжаление нямам оптимизма на горните коментари.

  08 Авг 2019 14:23ч.

  Рязходете се по другите сайтове. Хора, за които знаех, че винаги подкрепят Борисов и ГЕРБ, сега се изказват възторжено за Слави. Това е нивото на средния българин, който неизвестно защо си нарочи Слави за поредния `спасител`

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Б

  08 Авг 2019 14:50ч.

  Дългият е поредната патерица на Боко Тиквеников. Все ще има будали сред 80-те % дебили, които ще се хванат на въдицата му и той ще влезе в НС с гласовете на някои бивши гербаджии, бесепари и други(без турците). След това ще гласува винаги в полза на ГЕРБ, т.е. за Боко Тиквеников това ще е един вид инвестиция-влага малко от собствените си гласоподаватели, и ги получава обратно заедно с гласоподаватели от другите партии(прилича на пари-пари прим;-) С Дългият съм гледал само едно интервю-това с Боко Тиквеников, не зная какъв борец срещу стауквото е Дългия, но по време на цялото интервю мигаше като мишок в брашно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Полет над кукувиче гнездо

  08 Авг 2019 15:01ч.

  Що се пънете да пишете, що не се ограничите само в четенето? Да не мислите, че словоизлиянията ви имат някаква стойност?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Право казано!

  08 Авг 2019 15:07ч.

  И Слави ще бъде употребен! И изплют, както и другите подобни нему! Малка част се радват на простащината му и мисля, че той няма как да победи ББ. Няма неговата харизма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мария

  08 Авг 2019 15:14ч.

  Благодаря Ви г-н Дачков!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Bill Gates

  08 Авг 2019 15:36ч.

  В 11:59 е написано, че Доган бил послушна кукла. Това беше вярно в началото на прехода, но някъде към началото на нашия век Доган стана самостоятелна фигура със всеповече нарастваща сила. Може би е вече е най-важната политическа фигура в БГ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФАКТИ

  08 Авг 2019 16:36ч.

  СЕДЕРАСТ КАТО НИНОВА. НИЩО ЗА ДЪРЖАВНО БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, НИЩО ЗА ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ВИСОКИ ДАНЪЦИ ЗА БОГАТИТЕ. 1% средна класа, има ли почва дясното в България. Че нали това е идеята им, то дясното не иска равенство, първо защитава аристокрацията и роялизмът, после плутокрацията, консервирането на живота от преди 250 години. ... 1% имат влог в банка над 5000 лева. Под 10% имат изобщо влог, като 70% от тях имат до 1000 лева - средно 200 лева. 12% са ваканцували миналата година. Всеки девети българин не може да си позволи почивка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дойче веле

  08 Авг 2019 16:38ч.

  Планът на Алекс Алексиев и ЦРУ, е да има СДС-КМЕТ на София. Бойко и ЦВетано се опънаха на сдс-евро-дупе-тати, видехме ко стана с цц. Първо Атака взеха за патерица на Каракачанов вмро, после ГЕРБ за патерица на СДС. АТАКА свърши работа, и тази степен от ракетата се изхвърля. Бойко не иска ГЕРБ да е ракета за СДС, се случи случка с Алексиев. СЛАВИ е наред да подкрепи СДС и накаже Бойко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слави няма да бъде употребен, той веше и отдавна се употребява

  08 Авг 2019 17:59ч.

  за удоволствие и радост от собственика на ГЕРБ. Още от времето, когато Слави взе дейно участие в протестите срещу Орешарски. Почти всяка вечер бяха канени протестиращи, чиито лайтмотив беше - `против лошото БСП`. Всичките му концерти, дори този на Орлов мост, който затвори София се толерираха. Кой и по коя голяма телевизия можеше да си говори каквото си иска, да говори цинизми, каквито никъде не се разрешават? Единствено Слави го играеше опозиция. Но такава опозиция, която никога на се противопостави на мутренската власт. Но върха на комедията беше интервюто му с Борисов, то не беше лигавене, то не бяха пози, не посмя да му зададе един въпрос, който би задал всеки българин, за продължаващото обедняване на народа, за спрените енергийни проекти, за престъпността. Изобщо такова облизване на банкянския задник типично за политиката на БТВ. Има ли и днес все още някой съмнение с кого ще играе Славчо ако влезе в НС? НЯМА И КАПКА СЪМНЕНИЕ, ЧЕ ТОВА ЩЕ БЪДЕ Борисов и ГЕРБ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ВЪРБАН Андреев

  08 Авг 2019 18:29ч.

  Блестящо! Но колко хора ще го прочетат и проумеят?Дано са достатъчно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за сведение

  08 Авг 2019 18:30ч.

  Живков, СДС, и експертите към Сорос, казват: 300 години и ще се оправим. Слави е от към сдс. Живков:Защо. Защото социализъма е и може да бъде само посткапитализъм, той не може да бъде преди капитализъм, ето това е генезисът на марксизъма ленинизма, те предвиждат да стане в една или две развити страни, историята така реши, той да възникне в една недоразвита страна, Октомврийската революция стана в една страна, която беше с недоразвити феодални форми на стопанисване и живот, той не може да се развива в недоразвито общество.Политбюро твърдо застана на тази позиция че ние имаме работа с недоразвито общество, което му е необходимо да натрупа всички ония количествени и качествени потенциал, за да може то постепенно да се развива и то при положение, че са назрели условията и в останалите, капиталистическите страни. Социализъма е едно недоносче, ето това е самата истина, недоносче. http://otzvuk.com/Knigi/New%20books/Revolutsia%20mente.htm

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скука

  08 Авг 2019 18:33ч.

  Много точен анализ на Слави и бъдещата му пария. Засега това е най-доброто по темата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не го гледам

  08 Авг 2019 18:53ч.

  Много, много отдавна казвах, че учиндолеца, който има огромни заслуги в чалгализирането и тоталното опростачване на народонасерението е по-лошият вариант на банкянската тиква, защото е и коварен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скука

  08 Авг 2019 19:39ч.

  Целта на този проект слави ед а активизира гласоподоаватели,трябва им активност,за да си пишат нужните им резултати,и да ударят БСП на Нинова,за да може бандата на станишев да увладее напълно отново партията. Но активност няма да има,слави е изхабен медийно,противен на хората, също като чалгата,която той създаде и най-много 4 процента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Недялков

  08 Авг 2019 20:26ч.

  Босът на ВИС-2 Васил Илиев пътуваше за вечеря със Слави Трифонов преди да го разстрелят. После Трифонов си поиска 50% от ГЕРБ… Учиндолски се пише ново лице в политиката, символ на промяната, което е някаква зла шега. Разчита на по-младите и на безпаметните, понеже в България паметта е сериозен дефицит. Аз обаче помня, вярвам, че и вие. Помня как ля сълзи в ефир след убийството на боса на ВИС-2 Васил Илиев и произнесе трогателното: „Убиха един от най-достойните синове на България“. Помня, че Васил Илиев пътуваше за вечеря именно със Слави Трифонов преди да го разстрелят като куче насред София. Помня как се изкара първи седесар покрай народния бунт срещу Виденов и призоваваше да пометат Народното събрание. Помня как бързо се извъртя и мина към червените и към „Мултигруп“ при Костов. Щедро финансиран от Илия Павлов и Сашо Дончев, громеше Командира и командирчетата. Вреди се и в Инициативния комитет по издигането на Първанов за президент. Агитираше открито, канеше го в студиото и го целуваше пламенно, уста в уста, все едно римейк на оная прословута целувка на Брежнев и Хонекер. После нов флик-флак, мина към Царя. Даже се предложи за зет, искаше ръката на княгиня Калина. За известно време бе „мигленакуневист“. Кълнеше се в Кунева, тя била най-моралният политик, издигна кандидатурата й за президент. Заигравка и с Бойко Борисов. През ден висеше в кметския му кабинет в общината и играеха карти. Тогава си поиска 50% от ГЕРБ, плюс правото да посочва половината министри. Изрепчи се и за градинката пред Японския. Бойко го отряза и онзи издивя. И досега берем плодовете на примитивното му отмъщение. Такова е „новото лице“ в политиката, чака-рака месията, поредният, който ще ни оправя и поредният, който вярва, че този народ е съставен предимно от идиоти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • братът на Иван Георгиев от Попово

  08 Авг 2019 21:41ч.

  Отлично написано, г-н Дачков! Но, това, че вие сте прозрял популизма в следващата гербава патерица, не значи, че това е ясно и за осемдестпроцентниците. Народо си сака сака чалга, кибапчита и бира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виц

  08 Авг 2019 21:52ч.

  Попитали радио Ереван има ли държава, в която Слави да може да направи партия. И радиото отговорило „Няма такава държава!“.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И с какво онзи простак е по-лош от теб?

  08 Авг 2019 22:57ч.

  И двамата работите по поръчка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Препоръка

  08 Авг 2019 23:17ч.

  Другари социалисти и прочее православни консерватори. Ваш професор-социалист и консерватор твърди, че 80% от българите са дебили. Значи има такава държава, а в нея има място и за такава партия. Затова гответе се да бъдете управлявани от ГЕРБ поне до 2032, когато ще изтече втория президентски мандат на техния лидер... И не хранете особени надежди относно Корнела, защото и тя е интегрална част от модела, съсипал България. Ако приемем, че имате основание да псувате Костов заради грабителската приватизация, нима нямате основания да псувате и самите приватизатори, сред които е и сегашната водачка на столетницата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Препоръчко,

  09 Авг 2019 0:03ч.

  не се дуй толкова. Имаме основание да плюем повече бившите лидери на златната ви БСП, че я докараха до състояние да имат 47 депутати. Дойде Нинова и ги направи два пъти по 40. Но това ви е малко. Злобицата, че хората престанаха да ви вярват не може да ви остави. Ами те бяха престанали много преди Нинова да се появи на хоризонта. Но сега си намерихте кого да плюете и се хванахте за сламката. И да я махнете Нинова нищо няма да спечелите. Хората ви познават и са наясно колко сте некадърни. А може би добре платени, та въпреки окаяното състояние да не можете едни избори да спечелите. Станишев ли ви научи как да НЕ печелите избори? Той е голям специалист по непечелене на избори и поднасянето на тепсия на властта на мутрите. Ако изгоните Нинова Парламент няма да видите, независимо колко `правилни и демократични` ще станете. Това си го имайте като обица за ухото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да пишем и ние тогава в Книгата за оплаквания и препоръки

  09 Авг 2019 7:10ч.

  Добре е да печелиш места в парламента, като особено добре е това за тези, които ще седнат там, а също и за партията им, която ще вземе повече субсидии за партийните си дейности. Още по-добре е, ако спечелиш и властта. Въпросът който виси обаче е, какво ще се промени за избирателите, иначе казано, за народа. Защото с Миков е едно, с Корнелия друго, пък ако Бойко оглави БСП ще е трето. Пълен успех ще е. Само БСП ще е станала нещо четвърто. То и сега се вижда докъде я доведе консервативния патриотизъм. До Орбан, Салвини и Льо Пен. Партиите и те се променят като хората, бил си седесар, преквалифицирал си се в бесепар, бил си комунист, станал си я седесар навремето, я гербаджия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • майска

  09 Авг 2019 7:57ч.

  Добър анализ, стряскащ и в същото време усещането за пропадане в ямата на деспотизма и разрушението остава...Защото след като видяхме Бареков и нищо не направихме, сега ни чака нещо още по-страшно, а пак не знаем как да се борим...Дори и примери като Италия и Бепе Грило или как беше там и Зеленски в Украйна не ни се дават за пример...След Америка и Тръмп целият свят полудя. Чудя се има ли утеха поне в изречението "и Фукояма проумя, че Путин не е Елцин".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация

  09 Авг 2019 9:17ч.

  Изглежда дебилите вече са доста над 80%..... Което пък дава голям шанс на Слави Трифонов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СДС

  09 Авг 2019 10:42ч.

  Парето ефективност е 80те процента.в социалната теория на елитите –В. Парето,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маргарита

  09 Авг 2019 11:04ч.

  Прекрасна статия, радвам се ,че все още има интелигентно мислещи и пишещи хора. Не се притеснявам от партията на Слави, все пак си спомням времето на "политици" като Жорж Ганчев и подобия - изплуваха и потънаха в забрава. Такъв е животът - отсява нещата. И Слави с все "партия" ще отиде там, където му е мястото - иска или не иска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дрън, дрън та пляс

  09 Авг 2019 11:04ч.

  Присмял се хърбел на щърбел е дачковото!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • `Да пишем и ние....`

  09 Авг 2019 11:15ч.

  От коментара не се видяха ни оплаквания ни препоръки. Само общи приказки. Кое е по-добре - БСП да не се променя и да седи на твърди позиции /независимо, че избори не печели и отдавна народа свали доверието си от нея/ , да се самозалъгва, и да лъже другите, че била лява/но всъщност да приема десни закони? Но да реди ред сълзи и сополи, че другите не са достатъчно леви като нея. Или да се запретне и да свърши някаква работа? Опоменатия `лош` Орбан повиши благосъстоянието на унгарците, повиши доходите, още с идването си на власт свали цената на тока, направи безплатно пътуването на възрастните по транспорта, даде хиляди евра на семейства с три деца. Но той е `десен, лош и фашизоиден` и трябва да бъде оплют като такъв. Виж Станишев, нашия много правилен и ляв вожд прие сума ти десни закони удари средния бизнес така, че още не може до вдигне глава, но той е ляв и прекрасен. Дойде Нинова, която се мъчи да тръгне по стъпките на Орбан, но целия ляв хор изпадна в истерия, че за тях тя не е достатъчно лява и не я щат и ризи ще късат, но ще я махнат. Защо ли?? Знае се защо, може да питате Гергов. Затова Парламент няма да видите без Нинова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така е, ама не е баш така

  09 Авг 2019 11:24ч.

  Слави може да е всякакъв, но си разбира от занаята. Пълни стадиони. Той. Не му ги пълнят олигарси. Пълни ги и в Лондон с българи, работещи там. А и те си имат своите качества - там парите никой не им ги подарява, трябва да си ги изкарат сами. Е, съжалявам, но пред вечно мрънкащия самопровъзгласил се за “интелектуал” и биещ се в гърдите, че не се е продал, просто защото никой не е пожелал да го купи, Слави ми е по-приемлив!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eрос

  09 Авг 2019 11:55ч.

  Много качествен анализ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • simeon georgiew

  09 Авг 2019 14:03ч.

  КАЗАНО И УМНО И ТОЧНО

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо Мънчев Сливата

  09 Авг 2019 16:18ч.

  Интересно, този път авторът и Недялко Недялков от ПИК са на абсолютно една и съща позиция. Което навява на мисълта, че проектът на Чалгаря силно нервира и двамата.... Вероятно защото застрашава собствените им проекти....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Професор Камбуров - психотерапевт по щанци и щампи, ТУ-София. Факт.

  09 Авг 2019 19:19ч.

  Мунчо, келеш, герберски. Ядеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • типичните 80%

  10 Авг 2019 8:51ч.

  Така е, ама не е баш така на 09.08.2019 в 11:24 - пълнел стадиони... ха ха... те и мухите, дето веднага накацват ла*ното, и те лесно "пълнят стадиони", щото "си разбират от работата". Затова междупрочем САЩ "взеха" Студената война със СССР. Защото заложиха на такова примитивно мислене като вашето... ама затова и днес им се връща тъпкано и с лихвите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Патерицата

  10 Авг 2019 9:33ч.

  Куция с патерицата, ще става патерица.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Напомняне

  10 Авг 2019 11:01ч.

  В страната на безногите и куция е цар...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Светлозар

  10 Авг 2019 11:05ч.

  Явор Дачков не ми е най-любимия човек,но тук съм на 150% съгласен с него ! Като се сетя как хора, които имах за разумни и интелигентни, преди години обявиха че ще гласуват за Бареков,направо ме е страх да си помисля, колко много идиоти ще подкрепят чалгарчето !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  10 Авг 2019 12:45ч.

  Нима вярвате, че Борисов, Нинова или Доган не са нечии "прокси"? Ако е така, значи сте по-наивни от 80% дебили, които ще гласуват за партията на Трифонов...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Миню

  10 Авг 2019 12:50ч.

  Прав си Дачков, но при такова опростачване на населението всичко е възможно. Шоуто е важно, мислене не е желателно. Пример Украйна: един талантлив шоумен стана дори президент без никаква предизборна борба и програма. Шоуто и само шоуто. Точно преди изборите пусна и филма си “Слуга народа” и народонаселението се влюби окончателно в него. Но онзи учител от филма Голобородка е идеализирана фигура, един Дон Кихот далеч от грубата реалност. Едно е идеал, друго е грубата действителност. В последната законите са жестоки и кръв се лее. Нашият Слави не е толкова талантлив като украинския евреин но за нашата територия бива. Тези, които трябва да са будни спят, глобалистите си плетат мрежите и така върви светът докато системата бумне...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Mike

  10 Авг 2019 16:10ч.

  С почти всичко мота да се съглася, че е на олигархията, че е на Доган, Пеевски, а както се видя, може би и на Борисов. Няма как да се съглася с тезата, че е американски продукт. Дори да приемем, че жанрът токшоу е комерсиален продукт, създаден от американските телевизионни мастодонти, то и само дотам е американското в шоуто и образа неговия фронтмен. Ориентацията на Слави е много повече патриотична и на моменти русофилска, отколкото про-американска. С времето Слави разви онази трета фаза на комплексираната личност, когато вече отказваш да се стремиш да постигнеш своя собствен идеализиран образ, а враждебно се еманципираш от него. Така и Слави, колкото и уж да декларира, че се възхищава на Запада, всъщност премина в тежък нарцисизъм, подплатен с псевдопатриотизъм, чалгаджийство и с генералната претенция за автентичност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тодор Тодоров

  10 Авг 2019 17:52ч.

  "средностатистическият медиен глупак"- това ти определение ми дава право да ти отговоря писачо на тъпотии от името на средностатистическият медиен слушател/четчящ или гледащ ! Заври се в малката си дупчица от която е гледната ти точка и чакай , пък коментирай после , след като фактите са на лице .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ала_Бала

  10 Авг 2019 23:10ч.

  Изключително точен анализ. Такъв анализ уважяемият Явор Дачков направи няколо дни преди парламентарните избори през 2001 година, когато от същите кукловоди беше ламсирана т.н. Цар. По него време от 5 години работех в Африка, за да мога да спася и изхраня семейството си. Тогава нямах непосредствена представа за нещата в България и за малко да не гласувам за Симеон Борисов, увлечен от общото "пиянство на народа". Благодарен съм за избягването на онази грешка на г-н Дачков. Всико е казано точно и ясно. Мога само да прибавя: Трифонов 20 години съзнателно участваше в оглупяването на българслия народ с просташките си вицове със сексуален привкус. Когато простотиите му започнаха да се потретят, използваше и експлоатираше и детски труд. Голяма коалиция ще стане: Борисов, Симеонов, Марешки и Трифонов. Наистина няма такава държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация

  11 Авг 2019 9:09ч.

  Има такава държава, и всички ние – без емигриралите - живеем в нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доктор

  11 Авг 2019 17:53ч.

  Каква помия от дачков върху Слави... Чиста завист!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Букстехуде

  12 Авг 2019 18:21ч.

  В днешно време е рядкост да прочетеш не само грамотно,смислено,но и със стил четиво,браво. Слави има ново парче,досущ като предното и по-предното,и по-по-предното. Той е доволен от себе си.Новият Месия.С черепи на тениската.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Името ми е Червен

  13 Авг 2019 8:36ч.

  "Навлязохме в популистката епоха" (както е сполучливото заглавие на една съседна статия, която трябва да бъде прочетена от всички, на които може да им мине през ума да гласуват за партията на Слави). "Не народът е популист", се казва там, "а демагози и авантюристи с надеждата да заменят институциите със своя произвол".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съвет

  13 Авг 2019 9:58ч.

  Стига се оправдавали народа, че не бил виновен за съдбата си. Точно обратното е, той сам избира лидерите си и когато се остави да бъде манипулиран и "дебилизиран" и вместо да протестира се свива в черупката си и псува властта само в тесен семеен кръг, това също е най-вече негов собствен проблем... Защо Дачков не направи свой политически проект, а се е свил под крилото на Корнела? Вероятно, защото рискува да не бъде подкрепен от "своя" народ. Затова пък Трифонов очевидно ще получи подкрепата му. Мантрата за "добрия" народ и "лошите" политици не работи.... "Матрялът е лош", както твърди един политик, управляващ тъкмо заради лошото качество на въпросния "матрял". Затова, вместо да завиждате и да плюете Чалгаря, се посветете на това 80-те % дебили да намалеят поне на 50% - за начало...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митев

  14 Авг 2019 14:56ч.

  Ми уйче предложи нещо ти бе, че ако продължи като до сега нема да остане никой о тая държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Stanislav Stanchov

  14 Авг 2019 18:26ч.

  Бягай от тука бе нищожество платено!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • !!!

  14 Авг 2019 19:44ч.

  И почвам да бегам бате...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Балаган

  15 Авг 2019 14:08ч.

  Отровата на "прехода"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Совка

  15 Авг 2019 14:10ч.

  Хамалин точен си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ivanka lev mancheva

  26 Авг 2019 23:54ч.

  Аз не зная подбудите точни на Явор Дачков, но написаното все пак е вярно, даже може и повече, но не и за човек като Трифонов! Къде толкова внимание към тази особа - вярно, че ни се набутва от десетилетия в очите, щем-не щем, но разберете нещо много важно, на което тази маймуна /без извинение/ ни се катери върху главите и не е спирала да се плези, а именно, защото трупа за себе си енергията ни или по-скоро я краде, чрез вниманието ни!!! Научил е нещо много важно в бизнеса, асимилирал много добре и използвал, и това е, че „Няма лоша реклама!“!!! Спрете да му обръщате внимание, не го споменавайте нито на шега, нито с ирония и съвсем скоро ще увисне „като прани гащи на простор“, а неговите кукловоди ще се окажат на място „като в небрано лозе“!!! Най-лесното „убийство“, елиминиране, е НЕ вниманието - това е достатъчно!!! Светът се ръководи от точно такива кукловоди, които целят нашето внимание, а от там и нашата сила - СОБСТВЕНАТА НИ ЕНЕРГИЯ!!! За този елемент, който вместо „като катедрала“, ще остарее „като цървул“ всяка буква е безкрайно много!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Valentin

  17 Юни 2022 13:32ч.

  Много точно казано! Може би проблема е тоно лумпенския Вот

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи