Няколко ракурса към вилата в Барселона

Няколко ракурса към вилата в Барселона
Между „какво толкова“ и „дайте да не бутаме държавата“ се движеха мненията на повечето анализатори за аферата БББ (Бойко, Борислава, Барселона). Но това всъщност не са две крайности, между които може да бъде открита истината, а един целенасочен опит за прикриване на скандала. Съвсем съзнателно властта допусна оценъчните мнения да се развихрят на воля, за да не може сухата фактология да излезе на повърхността.

 

Снимка: Фейсбук профил на премиера Бойко Борисов  

 

Докато при „Апартаментгейт“ ние видяхме нотариални актове, документи за парични преводи, интервюта с пряко замесените лица, сега се движим малко на сляпо. Вярно, каталунските органи провеждат свое разследване, но се набива на очи, че главните действащите лица- Александър Чаушев, Яна Горанова, Силвия Николова, Борислава Йовчева и нейните роднини са грижливо скрити от общественото внимание. Водещите медии и издания избягват да изговарят имената им, да не говорим за публикуването на техни снимки. Вместо това се канят едни и същи коментатори, за да ни засипват с камари от клишета. Не че е кой знае каква изненада, разбираемо отдавна българската журналистика на търси истината и смисъла на събитията, а просто чинно изпълнява поредната поръчка.

 

Но дори извън полето на фактите, интерпретациите са старателно дозирани. Под формата на стремеж към благоприличие се налага разбирането, че не бива да се засяга темата за отношенията между Бойко и Борислава. А те са ключа към скандала. Засега министър-председателят отказва да отговаря дали познава въпросната дама, с надеждата, че „пожарът“ скоро ще бъде потушен.

 

Разбираема е неговата позиция, но ние като общество имаме право да знаем всичко за публичните си личности. Щом сме им предоставили привилегията да управляват нашите съдби и пари, имаме правото да нахлуваме в личното им пространство, включително и под юргана им. На който не му харесва, да си стои непопулярен.

 

Във всяка европейска страна би представлявала огромен интерес информацията дали ръководителят ѝ има непризнато от него дете. Навсякъде подобно нещо предизвиква обществен и политически резонанс. Фактът, че темата у нас е почти закрита за медиите, говори не за виския им морал, а е поредното доказателство за липсата на журналистическа свобода. Вместо това, постоянно ни се натяква, колко долно е да се нахлува в личния живот на Борисов. И призива се отправя все от хора, на които им личи отдалеч, че са впрегнати да провеждат кризисен пиар, щедро заплащан или от самото управление, или от кръгове, подобни на разследваните в Каталуния. Толкова за интимния аспект на нещата.

 

Сега по-имиджовия. В момента той най-много бие по Бойко Борисов. Самият той добре охарактеризира ситуацията с думите „омаскариха ме“. Странно, дали досега е живял с разбирането, че се ползва с репутацията на почтен човек сред българите? И още по-странно, замислих се, че никога не е провеждано социологическо проучване, което да попита хората дали вярват, че премиерът ни е честен човек. Защо ли?

 

Но в конкретния случай самият факт, че разследващите органи на една страна проучват министър-председателя на друга, съюзна държава, за пране на пари е потресаващ. Борисов е пред риска да се превърне в черната овца сред европейските лидери. А тук се правим, че изобщо няма никакъв проблем. Я да си представим, че подобна информация беше излязла за президента Радев, например. От изгрев до залез медиите щяха да ни набиват в главите какво неизличимо петно е лепнато на родината ни, ще ни се натяква да се вгледаме в „истинското лице и в извора на корупцията“ и ще се апелира горещо към държавния глава, ако е останал с поне грам достойнство, да си подаде оставката незабавно. 

 

Но щом нещата касят г-н Борисов, речетативът е съвсем друг. Говори се основно за съседа – гад, за руските рубли и за несправедливото отношение към премиера ни. Изобщо, първата цел на Борисов в момента е да влезе в ролята на жертва. Горкият, търси разбиране дори и от строителните работници по магистралата. Важно е да се втълпи, че това не е само удар по него, но и по всички нас, които злият външен враг иска да лиши от едно мъдро управление. И лека-полека целия скандал да се набута в отработената схема за противопоставяне на българите Запад-Изток, комунизъм- антикомунизъм, за да бъдем лишени от всякаква възможност да си правим обективни заключения.

 

Следващият аспект е юридически. Как българската правоохранителна система ще отреагира на ситуацията. Досега тя служеше за верен помощник на властта, като или отказваше да раследва управленските престъпления, или ги оправдаваше. Нека си спомним случая „Ало Ваньо“ или по-малко известната история на самопризнание на Борисов, че немска фондация е финансирала създаването на ГЕРБ. Нещо абсолютно забранено от закона.

 

Съдбата се пошегува, та сервира скандала точно в момента, когато ни убеждаваха, че вече имаме не просто работеща, а настървена прокуратура. И Гешев е нейното острие. Ха сега да видим колко е независим и колко е безкомпромисен новият главен прокурор. Или за него е приоритет да се бори с престъпления, за които са изтекли сроковете на давност, а текущите дела ще ги остави за своите наследници. Ха да видим и дали ще излязат записи от разпитите на заподозрените лица, или последните ще бъдат поканени просто на кафе в следствието, колкото да се отбие номера. 

 

Много е вероятно, както Гешев ни убеждаваше, че Пеевски няма никакво отношение към КТБ, да повтори същото и за Борисов и къщата в Барселона. Не трябва да има никакво съмнение, че ако скандалът добие критични измерения, премиерът няма и да се замисли да пожертва репутационния образ на Гешев, стига да намали собствените си щети. Което поне ще сложи край на приказката за новопоявилия се юнак в поредната борба с престъпността. Но за това след малко.

 

Сега и за политическия аспект. БББ е вторият скандал след „Ало, Ваньо“, който поставя под съмнение почтеността лично на Борисов. И това не бива да се подценява. Аферата с Мишо Бирата може и да не получи съдебно развитие, но тя осакати тежко ГЕРБ. Спря политическото му развитие в зародиш и трайно остави партията да се колебае с електорална подкрепа около един милион избиратели. Тя си остана най-мощната партия, но не успя да придобие доминиращ характер. Нещо повече, Борисов се лиши от възможността да влезе в ролята на баща на нацията и към него отношението се промени - от този момент насам, отрицателните оценки към личността надминават положителните минимум с два пъти.

 

Въпросът е каква сега ще бъде политическата цена. Дали ГЕРБ ще претърпи електорални загуби не е много ясно. Неговите избиратели изглежда са готови да простят всичко на своя идол. Но безспорно негативните оценки ще нараснат и то не само количествено, но и качествено. Те ще придобият по-остри форми, управлението ще почувста срещу себе си диханието на една по-мощна омраза и отвращение. Което означава, че за останалите политически сили ще става все по- лесно да взаимодействат помежду си на анти-ГЕРБ основа и обратното, все по-трудно ще става колаборирането им с ГЕРБ. А всеки новопоявил се политически проект, за да отговори на обществените нагласи, ще трябва да се детерминира като ярка анти-ГЕРБ сила.

 

Но струва ми се, че БББ ще предизвика и „скрити рани“ върху тялото на днешното управление. Именно защото ангажира прокуратурата, скандалът ще се превърне в истински лакмус за така прокламираната нейна готовност да се бори с престъпността по високите етажи на властта. Тя или трябва да „подгони“ Борисов, или ще покаже своята същност на властова прислужница. Каквато всъщност е. Защото цялата пушилка, която сега се вдига, няма за цел да създаде ефективна правоохранителна институция, а само да напомпа личния рейтинг на Гешев. Който догодина да бъде вкаран в употреба и в парламентарните, и в президенстките избори. 

 

Странно е и поведението на опозицията и главно на БСП. Ако БББ-скандалът не е повод да се внесе персонален вот на недоверие към министър-председателя, не знам какво очакват да се случи. Дали Борисов е участвал в схема за пране на пари или не, няма никакво значение. Достатъчно основание за носене на политическа отговорност е фактът на самото му познанство с лица, заподозрени в подобни деяния. 

 

Обратно, жажадата за власт на коалиционните партньори на Борисов оправдава напълно очакванията на публиката. Те са влезли в ролята на перфектните службогонци, готови да преглътнат всичко и всеки, стига дори само с ден да бъдат повече на власт. Идеалните полезни идиоти, на които предстои утре за бъдат захвърлени на „кучетата“ на Гешев.

 

Скандалът явно няма да разклати прословутата ни стабилност в краткосрочен план, но той има потенциала да усили противниците на Борисов и ГЕРБ. И да се изправим пред ситуация, когато днешната власт ще трябва да избира между властта си и виталността си. А досега, винаги когато попадаше в окото на общественото недоволство, Борисов захвърляше властта. Въпросът тук опира и до всички нас. Колко дълго като общество ще сме склонни да се фокусираме върху скандала БББ и какви изводи ще си направим от него. 

 

Свързани статии:

http://glasove.com/categories/komentari/news/samotniyat-prezident

 http://glasove.com/categories/komentari/news/lyatoto-kato-nachin-na-upotreba

 

 

 

Коментари

 • 1978

  27 Фев 2020 9:26ч.

  И последният аспект е комичния. След всичките золуми, които сътвори в рамките на трите си мандата (плюс тези като кмет), този, който държи толкова време еднолично цялата власт в държавата, да си иде заради едно е#@не... Не може да се каже, че съдбата няма чувство за хумор...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Без прошка

  27 Фев 2020 9:46ч.

  Че то да не би само нашият Бибтко да е с девиации от нормалността? Че то другарчетата му в Европейските държави също не са много от нормалните. Берлускони кви ги вършеше - събираше курветини на партита, Макарон пък-геронтофил,Меркелица и Тереза Мей бездетни бабички,Юнкер пък ишиастно пиянде,ръмунците пък - корумпета.... Разликата е,че на европейските девианти хич не им прощават ,а ги разпъват на кръст за всяка слабост на личния им живот. Нашите подгъзурни медии,с малки изключения са обслужващ персонал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ама бутайте държавата бе!

  27 Фев 2020 9:48ч.

  Изкарайте и реалното финансово състояние! България е фалирала държава, крепи се на глоби, данъци и такси и се чудят как да премахнат борда, за да вземат и тях пари. Махайте го този крадец и некадърник БОКО!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Великолепен коментар за този

  27 Фев 2020 9:49ч.

  омразрн тип но жалкото е че проф.Иво Христов се оказа не напълно прав заявявайки че 85% от гласувалите за чиновническата партийка герб са дебили!Не 85% а направо 95% са дебили,жалко за тая пасми подкрепяща Борисов!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо Мънчев - Сливата

  27 Фев 2020 10:14ч.

  Всичко това е така с една важна корекция. Премиерът вече не е в състояние да пожертва репутационня образ на главния прокурор, защото последният зависи единствено от Херо и Ким...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разследването в Барселона е за ПРАНЕ НА ПАРИ,

  27 Фев 2020 10:20ч.

  а не кой кого онодил, чие е детето и на кого е къщето! Гешев, който смачка случая "Ало, Ваньо", ще тупа топката, докато "Глобална България" търси лостове за влияние в Испания. До три месеца ще му се чуе гласът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  27 Фев 2020 11:18ч.

  мени ни ми давъ миръ ни чи е мутръ,ъъъъ чи е закръглен глупак. (сига като духна навън ветър и се видя какво предстъвлявъ bg гражданстовото,което произведе дивизъ:ууууучи маме,зъ дъ ни ръботиш:ако това колективно мислене не е шизофренно здрав му къжете другаре селене нейдни:и тодора и бойко е ваш избор (колко мило им се лигавите:бааайТошу:баааатиНИбойку) и недейте дъ се опръвдавъте съ чууууужди нъмеси:вие другари посегнъхте и на майчин език,дето бил омайно сладък:какъвто езикъ,тъкъв и мозъкъ селене съ селене:хайде тичъйте въ billa нъ "проооооооооомоциъ" папагали съ "95 % нет ума" както викъ Чехонте:приятен уууууукенд селене съ селене (Паисии ви е малко)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е-ти държавата, е-ти и ЕС,

  27 Фев 2020 11:39ч.

  големият морал, голямата справедливост, ако и сега му се размине...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде вън!

  27 Фев 2020 12:01ч.

  Разликата е, че до сега за Борисов беше безопасно да остави властта за малко и след това да се върне пак. Но, това вече няма да сработи. За всички е пределно ясно, че именно той е създателя и носителя на порочния грабителски модел, който унищожава България. И няма начин той да не е вътре в този модел. А Барселона е само щрих от панорамата, макар и унищожителен за самия Борисов. Прави се на ербап, ама не иска ДНК тест за детето. Разбира се, че къщата не е негова, той само е дал парите. Дори и за дебилите от държавната администрация е ясно, че елементарната демагогия и простотия не могат да го спасяват повече. Казаното до тук, не означава, че БСП, ДПС, както и другите политически смешници стават за нещо полезно. Имаме още дълъг път.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димитър

  27 Фев 2020 12:44ч.

  За какви привърженици на ББ говорим при тотално фалшифицирани избори ? Държавните чиновници и техните роднини си пазят хляба , но едва ли са толкова глупави да го подкрепят безрезервно при всичките му идиотии , които всекидневно ни поднася тоя тъпак !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  27 Фев 2020 12:50ч.

  Всички кабинети на Борисов са били обсадени. Обсада имаше и пред дома му по едно време, както и записващи устройства в тоалетната му. В момента, в който ГЕРБ спечели избори и още на другия ден започват да се предизвикват предсрочни избори. Доказателство са множеството оставки и после спечелени избори отново. Как може това да се тълкува по друг начин, освен, че опозицията на правителството има проблем с демокрацията и демократичния ред и тя иска да дойде на власт без избори, които НЕ може да спечели? Но същевременно обвинява спечелилата партия в недемократичност, защото тук става дума за цяла една партия, както знаем и за коалиционни партньори, а не за един човек. Очевидно е, че когато дойдат избори, българският народ мери, струва, преценява и в крайна сметка избира ГЕРБ като по-малкото зло. И щом народът вижда по-голямото зло в опозицията, тя да би се кротнала малко и да си огледа проблемите. Но те се ориентират все към ченгесарски методи и стратегии за сваляне на правителство и пак са във вихъра си. Да, това наистина засяга целия народ, защото той си е казал думата на избори и се очаква правителството му да работи след тези избори и да му се позволи да си върши работата. А на практика ние се занимаваме само с дневния ред на тази групичка, които искат да го свалят, всички се занимаваме с тях, през всичките тези години, да им доказваме едно и също, че трябва да си гледат работата, която не е да правят пучове. Какви реформи да се правят и какви дългосрочни политики да се планират от правителство, което е под постоянен обстрел? Да, това е българско правителство, добро или лошо, корумпирано повече или по-малко, но на което е гласувано доверие и наистина народът не е длъжен да доказва на БСП или на Радев постоянно своя избор! Стигна се дотам, че да се обижда електората, макар да се знае, че хората с най-високо образование и най-успешни в личен план, гласуват в дясно, а не в ляво. Сега ожесточението вече мина границите, оклепаха и България в чужбина, при това без да са събрали едно доказателство. Благодаря на Алфа, че постоянно излъчват озлобения и самонадеян Радев, който говори за зайчарника. Така, слушайки за „зайчарници“, за „копои“ и други няколко цветисти изрази, с които едната власт хули другата власт, постоянно си припомням, защо точно съм против тази конкретно опозиция. Днес излезе статия, че парите не са незаконно придобити от наркотрафик или проституция, от контрабанда, а са законно спечелени от ... обществени поръчки. Тези няколко фирми са спечелили 6 милиона, а останалите не знам колко милиарда от еврофондовете, са отишли в други български фирми! Ще публикувате ли целия списък на фирми, които са спечелили всички тези милиарди, които всяка година Европа ни дава с еврофондовете? И ще ги обявите ли за престъпници?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кукуряк, не зная

  27 Фев 2020 14:23ч.

  по дължината на постовете ли ти плащат, ама ми омръзна да ти превъртам тъпотиите. Форумът на "Гласове" е за интелигентни читатели, а не за наивни политически внушения. Аман!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мона

  27 Фев 2020 15:34ч.

  Няма друг Министър Председател, освен Борисов, на когото работната обстановка е толкова неописуемо трудна! На Борисов му създават изключително много трудности всеки един час, всяка една минута, всеки един ден и нощ, 24/7 и той въпреки всички спънки, комплоти, стачки, заговори, клевети и клетви, прави чудеса, като работи изключително ефективно. Само това е достатъчно, за да произведат Борисов за национален герой. И той е! Да се справяш с тази ненормална булгарска простотия е огромен подвиг. Опозицията е напълно безсилна, защото Борисов е безгрешен в работата си! Убедена съм, че няма да го бутнат, напротив, правят го по-силен! Той е истински Super Man

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  27 Фев 2020 15:51ч.

  27.02.2020 в 15:34 Защо наричаш това "българска простотия", ние не сме ли българи? А Радев не провежда ли консултации за промяна на Конституцията, за което САЩ потвърдиха, че са се договорили? Означава, че са го инициирали те всичко това. Тогава не разбрахме с кого са се договорили, сега се изясни. Щеше да бъде българска простотията, ако всички ченгеджийски номера бяха минали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Суперменът Борисов

  27 Фев 2020 16:31ч.

  толкова много работи, толкова е интелигентен, професионалист и всестранно развит, че няма друга страна като България в Европа и света, която да е станала благодарение на неговия труд толкова богата, гражданите и също повече от 80% да са богати, всички да са паралии с яхти по моретата и мезонети във всички европейски столици и почти на първо място по благосъстояние в ЕС! И това само в резултат на изключителната личност и всестранно развитие на премиера ни! Още малко и ще бъдем първи в ЕС и по интелект, най-богатата и развита страна с най-доволните граждани на Европа, нека ни завиждат всички!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кукуряче, тоя път Боко ти няма да подаде оставка

  27 Фев 2020 18:02ч.

  Причината е проста - липсват два елемента от пейзажа, а именно благожелателно настроена БСП (Станишев се пада нещо като братовчед на Цеца Секса) и масонско служебно правителство (Радев втори път няма да се излъже). Затова Боко ти ще драпа със зъби и нокти до края на мандата, а след това ще се пробва за президент. Иначе ще трябва да влиза в затвора - испанския.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мона, нали ти казаха да одиш в ПИК?

  27 Фев 2020 18:06ч.

  работната обстановка на любимия ти наистина е неописуемо трудна - пляскане на карти, гледане на талавизия, люпене на семки, ритане на топка (в обедната почивка, да не си помислиш нещо!) и други управленски подвизи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чакай с'я

  27 Фев 2020 18:32ч.

  Т'ва на Мона не беше ли ирония?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бе чакам, ама иронията предполага

  27 Фев 2020 18:48ч.

  довеждане до абсурд, докато при Мона се наблюдава възторга на Деса Общата и някои телевизионни водещи, без намек за неодобрение. Е, може и мойто чувство за хумор да не е съвсем таквоз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кукуряче,

  27 Фев 2020 18:53ч.

  Радев провежда консултации за промяна на Конституцията съобразно изискванията на ЕС и Венецианската комисия, за което ГЕРБ се ослушват вече трета година - много им е удобен каскет, който не подлежи на контрол. Какво са се договорили САЩ по въпроса е неизвестно - досега не са конкретизирали какво точно мислят да променят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дори да е истина този комплот

  27 Фев 2020 19:07ч.

  той само показва РАЗМАХА на Борисов, когото топманекен чака в луксозна вила на луксозно място, за разлика от фелдфебела Радев, разсипал семейство и кариера заради една военно-полева жена, макар и ужасно грозна и състарена, но все пак съгласила се да му пусне за жалката рента от 6 бона годишно парично доволствие. За целта са използвани и военно-полеви капути, модел ЛАТЕКС от 69 г., въведени на въоръжение в БА заедно с ПКК3К-М, Полеви командирски клозед с 3 клекала - модернизиран.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сашо Диков

  27 Фев 2020 20:21ч.

  Гешев може да се поинтересува от консултантския договор за 34 млн. евро на Иван Саздов https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/sasho-dikov-pred-frog-geshev-moje-pointeresuva-konsultantskiia-dogovor-34-mln-evro-ivan-sazdov.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лазар Кузев

  27 Фев 2020 22:18ч.

  Защо ви е БББ, защо ви е "ало Ваньо", "защо ви са "двете каки", защо ви е "ти си го избра", защо ви са ремонти на ремонтитите, защо ви е НАП - срива, защо ви е "апартамент гейт", защо ви са "уж къщите за гости", защо ви е водната криза, защо ви е кризата с боклука и отравянето на въздуха, защо ви е отравянето на р. Марица и нейни притоци, защо ви е далаверата с лекарства в здравеопазването, защо ви са документираните манипулации на избори /със записи и видеоматериали, които , естествено остават без съдебни последици/, защо ви са още десетки и десетки подобни събития?!!!!! Всичко това е НЕИЗБЕЖНО проявление на три ФУНДАМЕНТАЛНО ПОГРЕШНИ линии на властване: 1. Фактическо сливане на изпълнителната и законодателна власт в едно лице. 2. Политически и бизнес зависима съдебна система 3. Решително доминиране на партийно - политически - далавераджийската лоялност над професионалните качества - на всички нива на управление - довело до изхвърлянето от работа на по - голямата част от истинските професионалисти и демотивирането на малкото останали такива, оцеляващи в дълбока вътрешна емиграция, ежедневно и ежечасно подтискани /под формата на ръководство/ от партийни некадърници. Това са трите направления, в които ГРОБ многократно надминаха "постиженията " на всички предишни властници.Казвам го от акуратно осмислен личен опит. Човек трябва да е или силно идеологически поразен /чак до степен "умен и красив"/ , или с природно ограничен разсъдъчен капацитет, или просто - мръсник, за да поддържа тези властници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лиза

  27 Фев 2020 23:03ч.

  Г-жа или Г-ца Мона, плюс още един /една/ не представил се, моля сменете си дилъра или си пийте лекарствата редовно. Колко ли мозъчни гънки трябва да имаш, или да ти липсват изобщо, за да напише подобни идиотизми. УЖАССССССС

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не ви ли е странно

  28 Фев 2020 2:29ч.

  че излиза Ханке и започва да говори срещу Костов, излиза некъв сенатор и се притеснява за БТВ, излиза некъв секретар-ка и говори за промени в Конституцията? Не виждате ли, че тези хора работят в полза на БОКО и всичко правят за да не се промени положението тук... понеже Президента заяви, че ще променят Конституцията и веднага се появи онзи чичко, за да обвиним Радев в двойна игра и промените да не се случат, за да може Гешеф да си играе коня, излиза Ханке и настройва българите против еврото, излиза другия и буквално заявява, че в България свобода на словото не трбява да има, идват и ни оставт някъв смешник за директор на БНР пак с тяхно одобрение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дедовия

  28 Фев 2020 6:52ч.

  Хооо, тоя пък сега се е прекръстил на Мона!? Баси, за некой и друг гейберастки лев кво ли не правят "електоралните единици"!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кукурякът е герберка с две лица!

  28 Фев 2020 8:15ч.

  С Мона все пишат по едно и също време. ГЕРБ-ЖЕНИ поздравяват г-жа Helleborus за усърдието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вещица-та

  28 Фев 2020 15:26ч.

  Защо Мона не е и Лиза, след като си имаме Леонардо, че и повече от него?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Vassil Zdravkov

  28 Фев 2020 17:36ч.

  Раследването в Барселона за любовница и пране на пари е нищо в сравнение с взривяването на джипа на борисов през 1997 г. Като стана гл. секретар на МВР борисов заяви, че знае поръчителите и извършителите, но след това приложи закона на мафията "омерта". Най-интересното в случая е, че Цв. Бориславова, която пострада тежко в атентата срещу борисов също мълчи. Т. е. трябва да се доверим на грамите на посланик Байърли, че двамата са замесени в сериозни престъпления.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МИМ

  29 Фев 2020 5:28ч.

  ,,по-малко известната история на самопризнание на Борисов, че немска фондация е финансирала създаването на ГЕРБ. Нещо абсолютно забранено от закона.,, Голяма работа са тези германци. Що е made in Germany e супер. Направено един път. Преди има няма сто и две-три години спонсорираха Ленин и болшевиките та още им тупаме праха. Та се питам за ГЕРБ!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вятър с устатата

  29 Фев 2020 11:19ч.

  до Мона-едно време имаше една проститутка и се казваше Мона свирката

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • феликс едмундович

  29 Фев 2020 23:27ч.

  Нямат спиране руските провокации в България. Именно руските служби услужливо ровят ако трябва и в цял свят, само и само да сътворят мръсотия и скандал в България. Не че Русия ще стане по-богата от това, но пък ще направи мръсотия, кал, ще създаде хаос и страх в България. Това са любимите състояния на Империята на Злото, които тя иска да насади навсякъде, където стъпи тъпият руснак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  04 Март 2020 19:00ч.

  на 29.02.2020 в 23:27 Почеркът не е руски. Руснаците имат пропаганда, но тяхната пропаганда никога не е била да свалят чуждите правителства. Тяхната пропаганда е да облъчват народите с любов към Русия и да се хвалят и величаят, общо взето, докато оформят някаква проруска партия и прослойка. Подобно подхожда и Турция. Подходът анонимно и с подставени лица да се създава напрежение спрямо действащо правителство, с цел да се свали е американски. С което няма как да твърдя, че са те, но те са направили това в твърде много държави, в които са искали да се внедрят. Почти навсякъде по света, новините за корупция в правителството са съпровождани от новини как американците ще спасяват народа там, от корумпираното правителство. Вече си стана клише, лесно се разпознава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гери

  05 Март 2020 9:52ч.

  Преди няколко години един испански прокурор повдигна обвинения срещу Пиночет. Същият беше осъден от испански съд и искаха екстрадицията му, за да го вкарат в затвора. Това ми дава основание, че щом са го захапали испанските магистрати, няма да го оставят на мира, докато не се изясни цялата картинка. В турски сериал, който следя :), една възрастна жена каза следното: Истината има много лош нрав. Точно когато решиш, че си я скрил от целия свят, тя излиза и те помита. Сега човека- слънце не иска ДНК експертиза. Обаче майката на това момиченце, пък и то като порасне, ще си търси законните права за наследяване, защото само с едната къща в Барселона не се живее.Е, тогава ще е финалния рунд на драмата, със всички лешояди- подставени лица и опитите да откъснат по-голям дял от баницата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На ход е Гешев

  11 Март 2020 11:37ч.

  Тук е мястото да напомним, че заподозрените в аферата лица, могат да окажат натиск, да прикрият доказателства или да се укрият, което изисква прилагане на съответните мерки за неотклонение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи