НАТО засилва натиска срещу Русия в Източна Европа и Черноморския регион

НАТО засилва натиска срещу Русия в Източна Европа и Черноморския регион
Инициативата на НАТО „Разширяване на предното присъствие” се състои в изграждане на военна инфраструктура и на войскови бази в страните от Източна Европа и провеждане на войскови учения все по-близо до руските граници – ежегодно те вече са над 30. На базите се създават запаси от въоръжение, военна техника и военно-техническо имущество и се отработват средства и методи за масираното му прехвърляне от тиловите райони, включително от САЩ. В Румъния, Полша и Латвия са формирани щабове на коалиционни дивизи на НАТО, в Полша и прибалтийските републики са дислоцирани бронетанкова бригада на САЩ и на четири многонационални батальонни тактически бойни групи, на украинска територия се строят два центъра, способни да приемат стратегически бомбардировачи, пункт за оперативно управление на бойни кораби на НАТО и учебен център на край Одеса, лагер и полигон за използване от сухопътни части на съюза. Наскоро беше въведена в експлоатация реконструираната и модернирана бившата съветска авиобаза в източната част на Латвия. От септември т.г. в хотел „Центрум” в Молдавия са 400 цивилно облечени морски пехотинци в очакване за прехвърляне на украинска територия, вероятно за охрана на натовските обекти в Украйна при усложняване на обстановката в Донбас – впрочем през последните дни се водят ожесточени престрелки, като и двете страни съсредоточават значителни войскови части на фронтовата линия. При започване на въръжен сблъсък много вероятно е въвличането в него на Русия, което е отдавнашна мечта на НАТО/САЩ.

 

Анализът на редица събития в ЕС/НАТО и Русия и знакови изказвания на руски и европейски ръководители очертават три основни противоречия на европейския континент. Те са в идеологията, политиката и военното противопоставяне.

 

Господстващата идеология в ЕС е либералната демокрация, според която основните ценности са правата и свободата на отделния човек, който е освободен от опеката на държавата, религията и традициите - те са в основата на обществено-политическото и икономическо устройство. Тези ценности позволяват разкрепостяване на човешкия дух и дават простор за всестранно развитие на човека. Когато обаче започват да се пренебрегват характерни особености на физическата същност на човека и се проявява стремеж за тяхната промяна или подмяна, либералната демокрация се изражда в неприемливи форми за всяко разумно човешко общество и води до нейната деградация. Например, основополагащи понятия като майка, баща, семейство, пол се заменят с родител №1 и родител №2, майчиното мляко с човешко мляко и какви ли не извращения с пола. Именно такъв процес се наблюдава в повечето страни от ЕС и то в такива, които изпитват силно желание да го налагат на другите, което е в противоречие със самата същност на демокрацията.

 

В противовес на либералната демокрация, на пленарното заседание на октомврийската среща на международния дискусионен клуб „Валдай” руският президент обяви, че Русия ще се придържа към разумен, умерен консерватизъм, основаващ се на традиционни ценности като държава, семейство, традиции. На практика това е трудно преодолимо противоречие между идеологията на либералната демокрация и тази на консерватизма.

 

Второто противоречие е между привързаността към капитализма като основа на обществено-политическото устройство на обществото и стремежа към неговата замяна с модел, способен да разреши задълбочаващите се социално-икономически проблеми.

 

Преодоляване на посочените противоречия в обозримо бъдеще не се очертава, което предполага и вече протича ожесточена схватка между европейските страни с либерална демокрация и Русия. Един от важните аспекти на тази схватка е военното противоборство, което се задълбочава в планетарен мащаб и което е особено видно в отношенията НАТО-Русия.

 

Основните насоки на това противоборство бяха посочени на срещата на НАТО на 14 юни т.г. и по-точно в доклада „НАТО 2030 - единство в новата ера”. По-всяка вероятност те ще залегнат и в новата стратегическа концепция, която трябва да се приеме през 2022 г. Разработването ѝ се налага от новите хибридни опасности за съюза, от активизацията на авторитарните страни и преди всичко на Китай и Русия, от развитието и внедряването на нови технологии във военното дело, от тероризма и нелегалната миграция.

 

Важен момент е включването на космическото пространство в плановете на съюза. Засега той няма потенциал да го използва за военни цели, освен няколко негови членове, притежаващи спътници за космическа свръзка и космическо разузнаване. Това обаче не пречи евентуални бойни действия в него да се подведат към чл. 5 от Вашингтонския договор, т.е. ако бъде унищожен спътник на една страна-членка, ще се се счита, че е нападнат целия съюз. Очевидно е, че вместо заплаха, по-добре е в НАТО да приемат призива на Русия и Китай за предприемане на стъпки за недопускане на военни действия в околоземното космическо пространство, защото действащият сега договор забранява извеждане в него на оръжие за масово поразяване, но не и конвенционално.

 

Важно значение се отдава на отношенията с Русия, като се подчертава все по-нарастващата необходимост от сдържане на нейната активност и възможности. Един от начините за това е продължаване на инициативата „Разширяване на предното присъствие”, което означава изграждане на военна инфраструктура и на войскови бази в страните от Източна Европа и провеждане на войскови учения все по-близо до руските граници – ежегодно те вече са над 30. На базите се създават запаси от въоръжение, военна техника и военно-техническо имущество и се отработват средства и методи за масираното му прехвърляне от тиловите райони, включително от САЩ.

 

На срещата на министрите на отбраната на НАТО, състояла се на 21 октомври т.г., е съгласуван план за отговор на конфликтни и кризисни ситуации, който конкретизира по-нататъшните действия по разширяване не само на присъствието в страните от Източна Европа, но и в други сфери като кибер и космическото пространство,  водене и противодействие на хибридна война, разработване на нови технологии и на тяхна основа създаване на нови оръжия – за тази цел се формира фонд от милиард евро. Разработените сценарии за безопасност обхващат Балтийския и Черноморския региони и, естествено, сухопътната полоса между тях. Този план ще стане база за обсъждане на нова стратегия на съюза на предстоящата среща в Мадрид през юни 2022 г.

 

Реален резултат от дейността на съюза вече има. В Румъния, Полша и Латвия са формирани щабове на коалиционни дивизи на НАТО, в Полша и прибалтийските републики са дислоцирани бронетанкова бригада на САЩ и на четири многонационални батальонни тактически бойни групи, на украинска територия се строят два центъра, способни да приемат стратегически бомбардировачи, пункт за оперативно управление на бойни кораби на НАТО и учебен център на край Одеса, лагер и полигон за използване от сухопътни части на съюза. Наскоро беше въведена в експлоатация реконструираната и модернирана бившата съветска авиобаза в източната част на Латвия.

 

От септември т.г. в хотел „Центрум” в Молдавия са 400 цивилно облечени морски пехотинци в очакване за прехвърляне на украинска територия, вероятно за охрана на натовските обекти в Украйна при усложняване на обстановката в Донбас – впрочем през последните дни се водят ожесточени престрелки, като и двете страни съсредоточават значителни войскови части на фронтовата линия. При започване на въръжен сблъсък много вероятно е въвличането в него на Русия, което е отдавнашна мечта на НАТО/САЩ. Интересно е, че напрежението нараства след посещенито на американския министър на отбраната Лойд Остин в Грузия, Румъния и Украйна.

 

Нещо повече – на проведеното на 26 октомври т. г. заседание на Комитета по въоръженията на НАТО, в което участват само членове на съюза, за първи път присъства и Украйна. Навярно това може да се смята като стъпка към членство на страната в НАТО, за което намеква и Лойд Остин. Изказват се различни варианти за членството на Украйна – една от тях е без разпространяване върху страната на чл. 5 от Вашингтонския договор. Тази екзотична идея, ако се осъществи, ще превърне страната в острие срещу Русия, но ако то бъде пречупено, НАТО няма да има ангажимент да ѝ помогне. Освен, разбира се, чрез предоставяне на оръжия и наемни бойци, но без официално участие на съюза.

 

Не може да не се отбележат и двете противоракетни бази в Румъния и Полша, които само чрез смяна на програмното осигуряване могат да се превърнат в ударни с крилати ракети. Модернизира се и тактическото ядрено оръжие на САЩ, става дума за варианта на ядрена авиобомба В61-12, практически превърната във високоточна крилата ракета. Нейното серийно производство започва през 2022 г. и 150 броя от нея ще заменят сегашните ѝ варианти, разположени в пет европейски страни, увеличавайки многократно ефективността на тактическото ядрено оръжие на европейския ТВД.

 

Може би това е дало основание на германската министърка на отбраната да заплаши Русия с използване на ядрено оръжие в Черноморския регион. Сигурен съм, че г-жа министърката много добре знае, че с ядрено оръжие заплашва ракетно-ядрена сила, с която се съобразява даже Пентагонът! Тогава защо го прави? Смисленият отговор е, че съзнателно увеличава напрежението между НАТО и Русия.

 

Тази безсмислена и безотговорна заплаха прилича на желанието на ексминистър Паси, който преди време желаеше разполагане на американско ядрено оръжие на Балканите, без да си дават сметка и двамата с г-жа Анегрет Крамп-Каренбауер какъв ще бъде отговорът и какви ще са последиците от него за техните страни.

 

Впрочем отговорът на заплашената Русия не закъсня. На 26 октомври два бомбардировача Су-22М3 провеждат петчасово учение по нанасяне на удари по южната и централна част на Европа. Допускам, че това са обекти от системата на ПВО/ПРО на НАТО и летищата, използвани от САЩ, като „Когелничану” (Румъния), Безмер, Граф Игнатиево, а стратегически бомбардировачи „усвояват” акваторията на Балтийско и Норвежко морета. Тези учебни тренировки са ясно напомняне на политиците, че необмислени изказвания само увеличават напрежението между НАТО и Русия.

 

Всички тези действия и изказвания пряко влияят на отношенията НАТО-Русия и като следствие двете страни от 1 ноември т.г. напълно прекратяват контактите помежду си, като тонът на разменените изказвания видимо се втвърдява. Това е още едно доказателство, че напрежението между тях нараства и че в близко бъдеще могат да се очакват неприятни събития за континента.

 

Целта на тази активна подготовка на НАТО е сдържане на Русия и същевременно пренасочване на усилията към Китай. Фактът, че в новия военно-политически съюз AUKUS участват членовете на съюза САЩ и Великобритания показва, че НАТО придобива глобален характер. Ако в Тихоокеанския регион започнат, макар и ограничени военни действия, то съгласно чл. 5 от Вашингтонския договор, всички страни-членки трябва да се намесят и да защитят или да помогнат на САЩ и Великобритания.

 

Срещу кого ще се изправи НАТО и до какво ще доведе това не е трудно да си представим, включително и за Европа.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Въпрос

  29 Окт 2021 15:44ч.

  А къде е нашето място на Източния фронт на НАТО срещу Русия? Може би Върховният главнокомандващ следва да го уточни?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  29 Окт 2021 16:08ч.

  Вълна ми излезе на езика дa цитирaм недолюбвaния от мен Борис III в преговорите му с Хитлер, когато обяснява защо България, официален съюзник на Третия райх, не може да изпрати войски на Източния фронт. Немския принц и по съвместителство наш цар е казал на австрийския ефрейтор, че ако го направи, българските части със знамената и музиката начело ще минат на страната на Русия. Тодор Живков, другият голям държавник на България, обясняваше на Брежнев и Суслов колко е полезно за социализма България да си сътрудничи икономически с Германия и Япония и успявяше да си прокара линията. Значи и при Хитлер, и при Брежнев сме имали повече суверенитет, отколкото имаме сега. Сега никой не ни пита, одма ставаме прифронтова и даже фронтова държава срещу Русия и няма един глас да се чуе, че отиваме на война срещу собствената си цивилизация, на която в много отношения сме дали корена и с която сме едно исторически, езиково, религиозно, етническо цяло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • къде сме ние в тая какаманга?

  29 Окт 2021 16:14ч.

  Радев още ли иска да ни обяснява за какво ще служи проекта “Триморие”?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • легенда лиана

  29 Окт 2021 16:27ч.

  Наглосаксите се надяват пак други да им вадят кестените от огъня, а те да стоят отзад и да пращат хората за пушечно месо. Впрочем, на Путин му писна и официално заяви, че подновява изграждането на бази и военна инфраструктура в Куба, евентуално и в Никарагуа. Днес четох в руската преса, че въпросното присъствие на 400 американски морски пехотинци в Молдова е "утка" - кого плашат и те не знаят, по-скоро оказват натиск, който не е пряко военен. Излишно е да казваме, че те в директен бой няма да влязат, защото ги е шубе и нямат плацдарм. Що се отнася до Русия, тя отново, както преди ВСВ, осъществява политика на стратегическо завличане на противника за евентуални военни действия на своя територия, където опасва във вихъра си самата боеспособност на натовските съединения. След прегрупиране, вследствие на затяжна война и стратегическо отстъпление, после знаете какво следва. Примерите са от сраженията срещу Наполеон и Хитлер. Историята се повтаря, включително и военната, а Западът така и не си научи урока.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На Гергин пак Русия му е на сърцето

  29 Окт 2021 16:56ч.

  За България никога не се е притеснявал. Офицер… Какво да говорим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  29 Окт 2021 17:30ч.

  Не знам защо винаги се пропуска, че териториите, за които се говори, че в тях имало масирано присъствие на НАТО, бяха изоставени от СССР. Включително СССР разпадна военният съюз, който гарантираше суверенитета на държавите, намиращи се там - Варшавския договор. Освен това, по отношение провеждането на военни учения на определено разстояние от нечии граници в Европа, кой е документа, който регулира нещата? В Европа. Не е ли документ, от който Русия, обявила се наследник на СССР, който беше подписал този документ, се оттегли през 2007 година? И съответно не следва ли държавите, които са страни по него, да предприемат допълнителни мерки по границата си със страни, които не приемат страни по този договор? Не бива да се "пропускат" тези неща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отче Ваш

  29 Окт 2021 17:32ч.

  Това трябва да се спре, преди да се отправи към НЕБИТИЕТО с американската мечта и лозунгът на пуделите в Булгаристан на уста: "Слава Американу, слава Булгаристану, Героям слава!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите имена

  29 Окт 2021 18:28ч.

  Готви се нещо ужасно, готви се нещо страшно! ВСВ имаше защото все още нямаше ядрено оръжие. Сега има ЯО, затова ТСВ няма да има, вместо това периодично има Афганистан, Либия, Сирия... Кой ли е следващият? Полша? Румъния? БЪЛГАРИЯ? Всички гореизброени заедно? Pax Americana си отива и хапе страшно като диво животно в безизходица.... Къде сме ние и накъде отиваме!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • волк

  29 Окт 2021 19:44ч.

  Убеден съм, че поне половината от съобщенията за ефективно руско военно или военно-политическо противодействие срещу САЩ и НАТО изобщо не излизат в медиите, защото последните се контролират от англосаксонския капитал и въвеждат цензура спрямо неприятни и злепоставящи новини, а самата Русия не е заинтересована от натягане на напрежението. Но противодействие има, то е разумно и се усеща от свръхчувствителните. Затова и онова, което правят натоффчетата, е главно пропагандна пушилка чрез определени силно театрални военни маньоври - изисква се прекалено голяма смелост и непукизъм за нещо по-сериозно, което няма как да остане премълчано и от двете страни. Ето защо ще бъдем изненадвани, и нещата покрай сгромолясването на Запада ще идват постепенно, но все пак внезапно и категорично.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поредният

  29 Окт 2021 20:04ч.

  Янките са като вечният Хамлет. Хем им се иска, хем не им стиска. Пък и защо да умират негри и латиноси? Те си продават оръжието и обират ресурса на другите народи. Обикновен империализъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нова Ялта

  29 Окт 2021 22:55ч.

  Байдън, Си и Владимир Владимирович ще го направят. За целта вдигат устремно залога. Народите, които ще бъдат поделени между зоните на влияние, трябва предварително да бъдат добре посплашени, иначе ще се дърпат и ще вършат глупости. Европа отново ще бъде поделена на отсам и оттатък. Така че, българи, не се кахърете, нищо не зависи от вас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до кога

  30 Окт 2021 7:57ч.

  До кога ще търпим предатели и престъпници да унищожават България. САЩ ще превърнат България в ядрена пустиня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минаващ

  30 Окт 2021 9:14ч.

  ОТ над 3500 години има писмен паметник за един интересен момент в еволюцията на човешката цивилизация - Библейския Изход. Много малко умове са изследвали причината на това събитие. А причината може да се изследва едва въз основа на Системната теория на Лудвиг Берталамфи от преди половин век. Че даже и трябва тази теория да бъде леко надстроена... И след като приложим тази теория върху Библейския Изход , изведнаж ще се усетим, че в момента Човечеството е в процес на Втори изход- края му, и много скоро ще ни чака НОВ ПОХОД към Обетована земя... Но да се върнем на Библията – какво точно се случи в контекста на теорията на Берталанфи? А случи се един интересен феномен в историята на висшата системна структура – цивилизационната. Библейският изход описва опит за ИЗХОД от Аграрно-Неолитната цивилизация на древния Египет и опит за връшане в ПРЕДХОДНАТА Ловно-събирателна пред-цивилизация – обратно в Пустинята . Но се оказва ,че обратно движение в цивилизационния път е НЕДОПУСТИМО и затова 40години/две поколения по-късно едновремешните юдеи се отказват от връщането назад и тръгват към Обетованата земя – ДА СТРОЯТ НОВА АГРАРНО-НЕОЛИТНА цивилизация... Специалистите знаят каква е разликата между АГро-неолитната и Ловносъбирателната цивилизации – в първата отделния индивид ВЕЧЕ е подчинена на абстрактната общност, докато във втората – всеки си е сам-независим ХИЩНИК. И сега вече можем да се опитаме в този контекст да погледнем върху т.н. „НЕОЛИБЕРАЛНА“ революция от 80те години на миналия век, в която отделния индивид отново се превръща в НЕЗАВИСИМ ХИЩНИК. И тази неолиберална революция на Земята се опитва да повтори безуспешния библейски опит, вече минаха почти 40 години/две поколения, и е време да тръгнем ОБРАТНО към цивилизацията на ОБЩАТА ценност, а не на индивидуализма. Защото Неолиберализма е варианта на Ловносъбирателния ХИЩВНИК! Колкото по-бързо - толкова по-добре за оцеляването...Защото в територията на отделните ХИЩНИЦИ цивилизационна еволюция НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА и всичко ИЗМИРА!!! Хищникът носи ВСИЧКО на гърба си, и не разчита на себеподобните в селото, племето, държавата, Планетата - да му помогнат да преодолее срещнатите енергийни и интелектуални трудности и препятствия...Добре дошил в последната фаза на днешната Земна Цивилизация преди нейното изчезване... Това, което отвори Фейсбук вчера - МЕТАта - е просто форма на ЕВТАНАЗИЯ за все още разсъждаващата част на индивидуалния животинско-хищнически мозък

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до минаващ

  30 Окт 2021 11:16ч.

  Какво ти пречи двете да се опиташ да ги съчетаеш в едно? Трудно е, но не е невъзможно. На това му се вика историческа диалектика. Глупаво е да подчиняваш едностранно единицата на множеството - това повече не прилича на човешка саморефлексия, а освен това си е признак на деградация на усета за субектност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минаващ

  30 Окт 2021 16:44ч.

  За любопитните - първо разберете системната теория на Берталанфи, успейте да я надстроите с днешното познание , напр. по отношение на информацията (и то СЕМАНТИЧНАТА, а не количествената по Шенон и в апликацията на Майкрософт или Гугъл). И когато успеете за направите Системна теория на цивилизацията, тогава ще видите, че единицата не може да подчинява множеството, докато обратното е статистически значим факт - дори и в историческата диалектика :-) В момента всички са се "вторачили в пъпа си" на индивидуализма, и не могат да осъзнаят, че са компонент на Системата заедно С ДРУГИ компоненти, с техните по-различни "ценностни системи"... Даже наскоро предлагаха да правим "единение" в България между грабителите и ограбените - много било удобно за грабителите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • статистиката е наука за идеализирани чисти количества; живото е качество като единство в многообразието

  30 Окт 2021 18:52ч.

  Единицата не е изначално подчинена на множеството, тъкмо тя го обхваща в синтеза на аперцепцията. Без единица нямаме множество - всичко проявяващо се е общо и цяло в едно съзнание, спрямо всякога един конкретен субект, който си ти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • АМЕРИКАНСКИТЕ ГОСПОДАРИ НА ТРИМОРСКИЯ СИНЕРГИЧЕН РЕНЕГАТ РАДЕВ РУМЕН НАГЛЕЯТ:

  30 Окт 2021 20:37ч.

  АМЕРИКАНСКИТЕ ГОСПОДАРИ НА ТРИМОРСКИЯ СИНЕРГИЧЕН РЕНЕГАТ РАДЕВ РУМЕН НАГЛЕЯТ: Скандално видео показва грубо вмешателство на САЩ във вътрешните ни работи https://glasove.com/categories/na-fokus/news/vzrazhdane-tova-skandalno-video-pokazva-grubo-vmeshatelstvo-na-sashch-vv-vtreshnite-ni-raboti Поднасяме на вашето внимание скандален разговор между конгресмен от Ню Йорк – Claudia Tenney , която задава въпрос към държавния секретар по външните работи за Европа и Евразия – Габриел Ескобар (Gabriel Escobar). От него става ясно, че САЩ осъществяват поредното си грубо вмешателство във вътрешните работи на България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Симеон Миланов

  30 Окт 2021 20:52ч.

  Съюзници ли?! САЩ искат да признаем "македонско малцинство" https://pogled.info/avtorski/Simeon-Milanov/sayuznitsi-li-sasht-iskat-da-priznaem-makedonsko-maltsinstvo.135768

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До На Гергин пак Русия му е на сърцето на 29.10.2021 в 16:56

  30 Окт 2021 21:45ч.

  Както е казал класъкът: „Това не е България, това е периферен компрадорски капитализъм!“ Ако днес има война, защо да умирам? За луксозните яхти на Прокопиев, за любовниците на Думусчиев, притежаващи много имоти по света и у нас, за тлъстите банкови сметки (и в офшорки) на Гергов, за милиардите на Мутрата, Доган и Шиши, за крадците с ШВЕЙЦАРСКИТЕ СМЕТКИ, за туземната на чичо Сам колониална администрация, за синдикалните търтеи, обслужващи криминалния капитал, за Властта на суджуците, асансьорите, терасите, къщите на тъщите, EUROпачките в нощните МУ шкафчета, къщата МУ в Барселона, водомора, боклукомора, гладомора, сектата „Свидетели на SARS-CoV-2“, за показния живот на лустросаните рентиери от центъра на София, за наследниците на бившата буржоазия, която ни доведе до три национални катастрофи, за триморската американска подлога Радев, за позитановските политиччески мошеници? Не ми трябва такава държава. А за народа на Народна Република БЪЛГАРИЯ, за труда на няколко поколения българи, извели държавата на 27-мо място по обществено развитие през 1987 г. бих се жертвал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До На Гергин пак Русия му е на сърцето на 29.10.2021 в 16:56

  30 Окт 2021 21:46ч.

  Ако днес има война, защо да умирам? За луксозните яхти на Прокопиев, за любовниците на Думусчиев, притежаващи много имоти по света и у нас, за тлъстите банкови сметки (и в офшорки) на Гергов, за милиардите на Мутрата, Доган и Шиши, за крадците с ШВЕЙЦАРСКИТЕ СМЕТКИ, за туземната на чичо Сам колониална администрация, за синдикалните търтеи, обслужващи криминалния капитал, за Властта на суджуците, асансьорите, терасите, къщите на тъщите, EUROпачките в нощните МУ шкафчета, къщата МУ в Барселона, водомора, боклукомора, гладомора, сектата „Свидетели на SARS-CoV-2“, за показния живот на лустросаните рентиери от центъра на София, за наследниците на бившата буржоазия, която ни доведе до три национални катастрофи, за триморската американска подлога Радев, за позитановските политиччески мошеници? Не ми трябва такава държава. А за народа на Народна Република БЪЛГАРИЯ, за труда на няколко поколения българи, извели държавата на 27-мо място по обществено развитие през 1987 г. бих се жертвал. Както е казал класъкът: „Това не е България, това е периферен компрадорски капитализъм!“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 30 години не спряха да говорят глупости.

  01 Ное 2021 11:38ч.

  https://resh.edu.ru/subject/ Ще разберем най-накрая, че целта на сриването на източния блок е включвала да стане една голяма касаппница, но просто ние имаме история и имахме образование на ниво, което не позволи това. 30 години не спряха да говорят глупости. Има да я гоним вече Русия. Това е нейния държавен портал с базово електронно средно образование 1-11 клас. Несравнимо с нашите напълни и лъжи за електронно обучение за всички деца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи