Министър Ананиев прояви глупава арогантност към президента

Министър Ананиев прояви глупава арогантност към президента
Мораториум в здравеопазването е най-лошата идея, която може да хрумне на някого. В най-хуманната професия се пази живота и здравето, и дори на вербално ниво не се обявява мораториум (смърт). Медицината и здравеопазването изискват хуманитарна настройка, а не бюджетна - ясно е, че ресурсите са ограничени, но на този пост предмета на дейност не е да режеш разходи защото така режеш хора - изискват се баланси.

 

 

Публичният бюджет за здравеопазване през 2018 г. е около 4.7 млрд.лв. и да не можеш да балансираш 25 млн.лв. е бюджетно безсилие. През 2017 г. така лишиха възрастните хора от плаково протезиране и пак ставаше въпрос за 20 млн.лв. - през юни лъгаха, че ги няма, за 2018 г. пак ги няма, въпреки че само в НЗОК ще бъдат акумулирани 407 млн.лв. в повече. На този фон да определиш мотивите на президента за "несериозни" е глупава арогантност.

 

За бюджетар, не знам, може и да е допустима, за здравен министър - НЕ.
И още нещо - нелоялността е отвратителна. Ананиев, вечният зам.-министър, за първи път стана министър по решение на президента Радев и днес квалифицирайки решенията му като "несериозни" всъщност дисквалифицира самият себе си. Впрочем, мотивите на президента са конституционни и са прецизирани от професор по право и конституционен съдия, което навява и на други мисли - дали здравният бюджетар няма и съдебно-конституционни амбиции

 

Заглавето е на "Гласове". Мнението е публикувано в личния профил на д-р Семерджиев във Фейсбук.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Гост

  10 Дек 2017 12:06ч.

  Ако трябва да сравня забраната на Герб за лекарствата и забраната на БСП, за нови болници, тази на Герб би могла да доведе до смърт на болни, тази на БСП, до неосъществени копнежи за бизнес. Поставям правото на живот над правото на печалба и ако трябва да се пести, ще пестя от ограничаване на бизнеса, отколкото от ограничаване на лечение на тежко болни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Tрудно е да отнемеш сламката от ръцете на удавник

  10 Дек 2017 13:14ч.

  само защото и тази сламка НЯМА да го спаси... В този смисъл мнението на Министъра е "жестоко" но това е професионалната му позиция. Трябва ли да си премълчи само защото е назначен от същият този Президент? Според мен дори заслужава уважение за това, че не премълчава мнението си (Speaking truth to power). Нямате представа колко много лекарства в наши дни се пускат на пазара без надлежно изпитание, поне недостатъчно дълго наблюдение на клиничните резултатите (от лечение с тях). Лобито на т.н. Big Pharma е много мощно, но движещата им сила е жаждата за печалба, не грижата за човека... Например нашумялата съставка Glyphosate (съставна част на пестицида Roundup) на книга се води безвреден, защото изследванията върху лабораторни мишки до 3 месеца не показват никакви вредни промени. Така че Monsanto, корпорацията която произвежда и продава по цял свят пестицида Roundup, с почти чиста съвест цитира това си изследване и си продава на воля този 'чудотворен' безвреден помощник на селско-стопанския труженик..... ОБАЧЕ, след края на третия месец на изследванията същите тези лабораторни мишки развиват тумори, рак и ужасни деформации. Тези отрицателни ефекти се проявяват ПО-КЪСНО... Така, че същата тази корпорация Monsanto написва 'потенциален канцероген' и си измива ръцете от всички налични факти, че мишчиците измират масово от рак през 5, 6 и т.н. месец от живота си, а нашите европарламентаристи гласуват "ЗА" продължаване на лиценза на корпорацията да продава тази отрова за нашето земеделие за още 5 години!!! След 5 години я камилата, я камилара... Това е опасността и от т.н. иновативни лекарства... Наистина по-разумно е тези пари да бъдат вложени в други аспекти на здравеопазването ни вместо в експериментални лекарства. Звучи жестоко, но е правилно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • познавач

  10 Дек 2017 14:29ч.

  кой обяви този дедо Ананиев за най-добрия бюджетар в държавата. Тези който го познават, знаят, че е един обикновен счетоводител. От класата на пловдивска счетоводителка Менда Стоянова. Поредният греше фод на Борисов в здравеопазването. Но него го интересува коридор номер 8, за кой се говори от 1991г. Ами железниците. Хвърлят се милиарди за магистрали, като поне една трета се краде а железниците са в средните векове. Като го питат онова цинге Московски срича по-носа си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Незнайко

  10 Дек 2017 14:31ч.

  На зъболекаря-импресионист илко дължим любимата на българските пациенти клинична пътека "Ухапан от алигатор". Благодаря, лечителю на зъби!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  10 Дек 2017 15:52ч.

  Арогантността е нещо напълно привично за лицата свързани с ГЕРБ. Човешкият живот за тях не означава нищо. Всичко се свежда единствено до цифри и банкноти попълващи личните им сметки. Поне до този момент не сме видели нещо по-различно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чичо Митко

  10 Дек 2017 16:33ч.

  Хора като Илко Семерджиев,Кирил Добрев ,Румен Гечев са за затвора ,а не да дават акъл.Срамота.Золумите на Илко като шеф на НЗОК са всеизвестни но той продължава да вреди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  10 Дек 2017 16:37ч.

  нормално отклонение зъ един bg селене къкъвто съм си: пнежи познавач ми го подавъ: bg газетите:tv-тътъ:радиатъ:не чух и нивидях никой дъ отрази новинътъ зъ ice отъ мюних до беееерлин съ г-жа меркел въ пилотскътъ:мнооогу подозрително мълчание:инъчи къто пенсионирън лекър въ германиъ шъ си зъмълчъ штоту ште зъсегнъ грамаднътъ bg простотиъ:селенете съ си селене и при байНИтошу и при батеНИбойку

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гюро

  10 Дек 2017 18:31ч.

  Достойна е реакцията на автора, с която отбелязва скудоумието на досегашният шеф на НС на НЗОК, сега министър в правителството на банкянската ...! Явно това му е наградата за краденето на тези лекарства, за които се тъпаниха по екраните другите ортаци на споменатият банкянски кабак. През времето, докато този е бил шеф на надзора на НЗОК, кражбата си е вървяла, като по вода, а сега същият пищи и сее простотии, щото с ветото, президентът спира кранчето, чрез което се крадат пари от данъкоплатците за джобовете на айдуците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • каруцар

  10 Дек 2017 21:21ч.

  забраната на БСП, за нови болници се преодолява елегантно с База-1 в с. Долно нанагорнище, База-2 в село Горно нанадолнище и т.н. Ще е добре да се национализират частните болници, защото бяха изградени с обществен ресурс (наши пари) щедро раздаване от "болната каса". Така ще спечели и българската медицина и здравеопозването за народа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лекар

  10 Дек 2017 22:07ч.

  Семерджиев е единствения министър свършил полезна работа за здравеопазването и хората. Точка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до лекар

  11 Дек 2017 0:10ч.

  Семерджиев по-скоро свърши добра работа на лекарите в голям ущърб на пациентите - затова вие си го харесвате.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  11 Дек 2017 6:31ч.

  Оценка на действията от миналото е нещо, което се осъзнава от мислещите. Добре е, че има още такива. А иначе поговорката за рибата и тук показва, че е мъдра и вярна: " че се вмирисва от главата и след това процеса върви към тялото и опашката".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лекар

  11 Дек 2017 6:35ч.

  На пациентите може да се помогне и се помага само чрез лекарите, приятелю. Който не го осъзнава прави само глупости и затова ГЕРБ-аджийските министри на здравеопазването издържат около половин година на поста. И не ги свалят лекарите, а общото недоволство на хората. Лекарят е инструмента на здравеопазването, а не министъра или парите за здраве на човек годишно, които у нас са 15 пъти по-малко от средно европейските, 30 пъти по малко от тези в САЩ и три пъти по-малко от средните за света. Семерджиев наистина намери и балансира системата, което никой след него не успя да запази и развие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пепо

  11 Дек 2017 9:18ч.

  Не се правете на малки деца! В здравеопазването се краде особено много - факт е , че за последните 5 години парите са се увеличили с почти 1млрд, а ефект няма! Сегашния министър се опитва да ограничи възможностите за крадене и трябва да го оставим да работи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До пепо

  11 Дек 2017 10:54ч.

  Сегашния министър Ананиев е в управлението на НЗОК от 1999 г. Ясно е, че ако някой е крал, това е самият той. Той го е позволявал и се е облагодетелствал от това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цецо

  11 Дек 2017 18:23ч.

  Най- много от здравеопазването до момента е откраднало правителството Борисов 1.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гери

  12 Дек 2017 9:54ч.

  Не знам как някой може да вярва, че Кирил Ананиев ще оправи здравеопазването. Ако имаше волята и желанието затова досега щеше да направи поне една мъничка стъпка в тази посока. Той е от самото начало или почти от самото начало в надзорния съвет на здравната каса и като такъв само си е прибирал възнаграждението, което никак не е малко и с решенията си е обслужвал акулите в здравния бизнес. Този човек е абсолютна кукла на конци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Кольо от Люлин

  14 Дек 2017 21:57ч.

  Кирил Ананиев е пълен некадърник от времето на соца. Борисов се изгражда с такива, защото и той е същото недоносче. Вижте и племенника му Горанов. Майко мила, кога ще свърши това изтезание за българският народ. Кога тази пасмина ще отиде на бунището, знае ли някой ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • www.drugs.com side effects

  29 Юли 2021 10:45ч.

  is hydroxychloroquine safe to take https://plaquenilx.com/# hydroxychloroquine hcq

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи