Мария Захарова: В Литва актьори не искат да играят лоши украинци, а в Калифорния приеха закон за смяна на пола на деца без да питат родителите

Мария Захарова: В Литва актьори не искат да играят лоши украинци, а в Калифорния приеха закон за смяна на пола на деца без да питат родителите

Мария Захарова в Телеграм:

Литовският държавен младежки театър е изправен пред буря от вълнения. Украинският режисьор Серхий Лозница решава да постави пиеса по романа "Доброжелателните" на Джонатан Лител, отличен с наградата "Гонкур" през 2006 г. (оригиналът на френски език е Les bienveillantes), който е публикуван във Франция. В пиесата се разглеждат събитията от Втората световна война, включително Холокоста.

Актьорите от театъра обаче не харесват факта, че в пиесата се разглежда по-специално сътрудничеството на етнически украинци с нацистите в изтреблението на еврейското население. В хода на сюжета украинските националисти първи изразяват готовност да убиват жени и деца, защото "те не са хора, а евреи" (звучи ли ви познато?), докато нацистите все още обмислят как германските войници и техните семейства ще реагират на изтреблението на цивилни. 

Литовските актьори не искат да играят "лошите украинци". Забележително е, че украинската страна също се намеси в скандала. 

Директорът на музея "Голодомор" О.Стасюк настоява Вилнюс да се откаже от продукцията. Няма причина да се създава негативен образ на украинците в "приятелски настроената към Украйна Литва".

Режисьорът трябваше публично да се оправдае и да се закълне, че категорично подкрепя Киев в сегашната му ситуация с Русия.

Епизодът е изключително забележителен. Историческата истина за масовото участие на украинските националисти в Холокоста просто не се вписва в проукраинската пропаганда, която доминира на Запад.

А литовците очевидно не искат да си спомнят за сътрудничеството на техните предци с нацистите в престъпното изтребление на еврейското население. 

 От 200-хилядната еврейска общност, живееща в Литва по време на нацистката окупация, 95% са унищожени с активното съучастие на местните сътрудници на фашизма.

Това не е само театър. Това дори не е театър на абсурда. Това е анатомичен театър, в който се препарира историческата истина.

-----------------

На 29 септември 2022 г. губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм, член на Демократическата партия, подписа закон, внесен от неговата партия в щатския сенат, който защитава децата, които възнамеряват да се подложат на хормонална терапия и операция за смяна на пола в Калифорния, както и придружаващите ги лица, от съдебно преследване, задържане и извеждане от семействата им. 

Законът е приет. 

Той също така забранява предаването на информация за такива непълнолетни лица на други държави. Законът може да влезе в сила през януари 2023 г., ако бъде признат за конституционен в съда. 

Сега накратко: децата в Калифорния ще бъдат оперирани, без да бъдат информирани родителите им и дори против тяхното мнение. В същото време лицата, които ще придружават децата в Калифорния за такива операции, са защитени от закона. По същество се узаконява "туризмът" на непълнолетни за операции за смяна на пола. А как ще наречем тези, които ще ги доведат там, тези прословути "придружители"? Доставчици? Мениджъри на осакатяването на деца? Съучастници в експерименти с деца? 

Имайте предвид, че Калифорния е място, където производството, потреблението и разпространението на наркотици, регистрирането на еднополови бракове и хазартът с всички произтичащи от това ползи са легализирани в безпрецедентен мащаб. Нещо липсваше, нали?

 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

 • Който не е чел

  02 Окт 2022 18:12ч.

  въпросната книга , да го направи. Ще разбере много неща от първо лице.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Права си Маша, това е чудовщната "Нова реалност" ...

  02 Окт 2022 18:42ч.

  ...Обаче и вие не сте само в бели облачета и нимби на ангели ! Защо държите исо на глобалистите - сатанисти ? Защо маскирахте руснаците и им наложихте ковид-терор ? Защо ги лъжете за "вируса" ? Защото учавствате в "парцелирането на Света" по Клаус Швааб и водите война на абсурда в Украйна ? Която война най-малкото може да я спечелите за три дни ?..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи