Либералната кула на Кремъл

Либералната кула на Кремъл
Избуялата реторика на Студената война налага с маршова стъпка черно-бялото мислене, разделителни линии, лагери на свои и чужди. Методично се транслират образи на врага – “демонът Путин” (или чекист, или Сталин, Берия и Зорге – три в едно), срещу “сатаниста Обама” (или масон, илюминат, “афробандеровец”) според липсата на вкус, за мисъл да не говорим, тук се играе на емоции и страхове, породени от самодостатъчно невежество.

 

 

 

Перфидно се подменят ключови понятия: “демокрация” с прикачената “ценност” евроатлантическа като неизбежен геополитически избор, “хуманизъм” с извратената представа за толерантност като диктатура на малцинствата (от всякакъв вид) над все още осъзнаващите се като общност с позабравената и охулена дума “народ” – защото народът защитава общността за сметка на личната саможертва, малцинствата – само себе си, за сметка на всички останали, набедени за “архаично стадо”. 

 

След Кьолн и безнаказаната гавра с европейките от “новите европейци” точно пред катедралата навръх Нова година (празникът винаги е предпочитан за масов терор, защото загнездва атавистичен страх, унижение със закъснител, целящ подчинение в Стокхолмски синдром) пред разширените зеници на полицаите, заблудени от фойерверките, а всъщност парализирани пак от страх, но политкоректен, да не ги обвинят в расизъм, ксенофобия, фашизъм и т.н., и каква беше реакцията на властта? 

 

Кметицата нападна публично жертвата и оправда насилника, както подобава на тази вече широко разпространена порода стъкленооки еврократи, тотално отклонени от християнските ценности, а вече и от римското право. Мъжете в Холандия сложиха минижуп в знак на солидарност с жените, Долче и Габана рекламираха хиджаб в новата си колекция (добре дошли “нови европейци”), жените си слагат бради в знак на солидарност с третия пол – отклонението се налага като норма през “забавното”, смей обаче да не го приемеш сериозно, тутакси ще те заклеймят като асоциален и опасен. 

 

Тази режисирана навигация на “полет над кукувиче гнездо” на колективния Запад е все още далече от нас, да не забравяме балканския консерватизъм, макар и начумерен, но симпатично неугледен насред метросексуалните граждани на света, които звънят за помощ, когато пред очите им се гаврят с жените им. При нас пораженията са други – предпазливо наблюдаваме и даже филмираме с телефон, когато пребиват до смърт наш съгражданин.

 

Цялата тази апокалиптично описана хроника от нашето европейско ежедневие е резултат от неолибералната стратегия за опитомяване на гражданската съвест с внушението, че справедливостта е комунистически анахроничен бяс, че социумът трябва да се смири с пропастта между “посветените” (умни и красиви, винаги в малцинство, но на върха) и “профаните” (лузъри, бедни), с “магьосниците” (право по рождение, не по вътрешно развитие и усилие) и “мъгълите” (родените без качества, оттук и без права, но и без да им дойде на ум да имат такива) – омайващата приказка за Хари Потър е като песента на сирените – води до гибел на съзнанието. 

 

Илюзията, че Русия е обетована земя, остров, предпазен от транслибералната идеология, е поредната самозаблуда, породена от отчаяние и надежда едновременно. Разделението на плебс и патриции е част и от философията на руските неолиберали, които щяха да са безобидно истерични, ако част от тях не заемаха ключови позиции в Кремъл. Герман Греф, председателят на Сбербанк на Руската федерация, е най-откровен и ще цитирам неговото публично изявление, предадено от националния ефир на “Россия 24” през 2012 г.: “Вие говорите страшни неща, предлагате да се предаде властта в ръцете на населението… знанията в древността са били зашифровани, защото ако хората разберат основата на своя “аз”, ще бъде извънредно трудно да се манипулират, хората не искат да ги манипулират, когато притежават знания… ако се смъкне пелената от очите на милиони хора и се направят самодостатъчни, как ще се управлява такова общество, ако всички имат достъп до информация, не препарирана информация от обучените от властта аналитици, политолози и огромната машина на СМИ, ужким независими, а всички знаем, че СМИ се грижат за запазването на стратите”. 

 

Кастовото делене, това на “стратите”, за които говори Греф, е транслибералният идеал, антропоцентричен и даже ариоцентричен (за “новите арийци”, новите посветени, руснаците използват думата “небожители”). Оттук и вчерашното му изявление на Гайдаровия форум, че е “нужно да се променят държавните институти, а ключова роля в този процес е образованието. От детските градини до вузовете – целият модел на образование трябва да бъде изменен”. С Герман Греф е солидарен министърът на образованието в Русия и там отдавна се въвежда Болонската система с цялата й пагубност, чиито плодове събираме в Европа и у нас. Американските санкции не засягат образователния сектор в Русия – показателна “информация за размисъл”.

 

Кремъл има и други кули, либералната е стожерът на транснационалния елит, на част от него, съдбата й ще е вавилонска, но може да помете всичко и да осъмнем в друга реалност. Античната мисъл “образованият се различава от невежия, както живият от мъртвия” не е претенциозна сентенция. “Върви, народе възродени” не е клише на просветен химн. Но Платон го е казал в “Мита за възнесението на Ер”: “Виновен е, който избира, а Бог е невинен”. Изберете не “забавлението”, а усилието, развитието иска работа и воля, трениран ум и добро сърце (без последното всичко е напразно). Впрочем една от причините за яростното отношение към християнството е, че християнинът (по дар, по призвание, не по ритуална принадлежност) е свободен и не може да бъде манипулиран. Българите наследяваме свободата на православието и свободата на възрожденския трепет пред образованието. Трябва само да си го припомним и да не свеждаме очи пред бурята.

 

 

Коментари

 • мрън-мрън-мрън-мрън-МРЪН

  16 Яну 2016 12:52ч.

  "Християните", ако въобще има такова животно, не се занимават с писане на "прогресивни" пасквили на коляно, всеки божи ден, срещу заплащане от Матушката. А "българите" в по-голямата си част са толкова "християни", колкото са и "българи" - по етикет. Съдържанието е съвсем друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гюро

  16 Яну 2016 13:23ч.

  Къде Тънкото вратле видя либерали в Русия? Путин е всичко друго, но и не либераст. Русия премина през този стадий по елциново време и се видя, докъде го доведе това. В нестройния вой на участниците в политическия живот винаги може да се подберат заявления и изказвания, които да поддържат дадена теза. Важна е способността да се отличат водещите тенденции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай Подгорни

  16 Яну 2016 13:47ч.

  Спокойно,Дарина.Скоро Китай ще стане ядрена суперсила.Тогава всичко ще се оправи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моника

  16 Яну 2016 13:48ч.

  "Либерали"в Русия колкото поискате, само че са се скатали и чакат удабен момент да ударят ножа в гърба на управлението на Путин,което откровено не им харесва,но мълчат.И Герман Греф е един от останалите"американски демократи",който работи подмолно срещу Русия.Такива като него са най–опасни,защото много трудно се разпознават под маската на загрижеността за развитието на страната.Дано трезвомислещите във властта и управлението, навреме осъзнаят голямата заплаха,която преставлява Греф.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • факт

  16 Яну 2016 14:02ч.

  Много верен анализ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самаел

  16 Яну 2016 14:45ч.

  Мрънкалника и мрънкалниците ще бъдет зачистени и това е задължително, ако не е от нелибералите, то от идеите които споделя, щото това са идеите на Ангела на отровата, тъй че вече няма и нужда да бъде зачистван, той се е самозачистил. Ще го разбере, ама връщане няма да има...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Николай Подгорни

  16 Яну 2016 15:01ч.

  Не ти ли омръзна да повтаряш ката папагал, че "Китай ще стане ядрена суперсила"? И като стане, какво ще се промени?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хмм

  16 Яну 2016 15:35ч.

  За съжаление, не ми достига компетентност по Русия в този точно момент, та не мога да преценя: авторката успокоява соросоидната паплач, че не всичко е изгубено и Русия е разяждана сигурно отвътре, или наистина предупреждава, че Русия всъщност не може да спаси Европа със здравомислие и естественост на силите за самосъхранение, които ние се надявахме да са живи там?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай Подгорни

  16 Яну 2016 15:44ч.

  ДО ГОРЕПИСАЛИЯ-Цялата световна политика ще се промени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поморийски

  16 Яну 2016 16:55ч.

  Отличен текст! Авторката е на много високо ниво на грамотност в няколко области на познанието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • факт

  16 Яну 2016 17:27ч.

  http://khazin.ru/khs/2197942 http://limonov-eduard.livejournal.com/771285.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Николай Подгорни

  16 Яну 2016 17:36ч.

  Нещо по–конкретно?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  16 Яну 2016 19:27ч.

  както винаги точен и адекватен анализ, само дето "лебералната кула" (май по думите на руснаците и по спомени №7) рухна, следващият Президент ще се казва тов. Сергй Шойгу, и слава Богу - либерастията, толерастията и изобщо всички зарази на глобализацията като метод на експанзия на транс и глобал корпорациите, облечени в новите дрехи на пиндостан трябва да бъдат отрязани с термо-ядрени, ракетно-бомбени удари, иначе жална ни Майка и честит ни НСР...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги

  16 Яну 2016 21:32ч.

  Да, товарищ Сергей Кужугетович Шойгу ще бъде достоен приемник на Путлер. Засега се е ограничил със строеж с крадени пари на дворец в китайски стил на името на дъщеря си. http://alburov.ru/2015/10/shoygy/ И като всеки уважаващ себе си мафиоз го прехвърля (двореца) на името на балдъзата си. И даже му се налага да заличи данни в публичния регистър Росреестр! https://navalny.com/p/4543/ Какво да се прави, засега все още трябва да се преструваме на порядъчни! Как ли ще се развихри като стане президент! Може да започне още една война! А по въпроса за термо-ядрените и ракетно-бомбените удари, за които мечтае путлероида "софиянец" ще, му припомня една поговорка: "Тоягата има два края!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  16 Яну 2016 21:55ч.

  в допълнение до неграмотната ви "оранжева" пропаганда, като не ти аресва тов. Шойгу, що не обелиш някоя и друга дума за метресата тиквена със замъче някъде по Испанията? или само жужетата са лоши, от фашингтонският обком сте непогрешими - с дотук около 500 000 000 жертви, къде колатеръл, къде преки за около 200г. история - постижение си е - не отричам, колко бяха по списък, че не помня? https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Койчо Койчев

  17 Яну 2016 0:09ч.

  Анализите са приятна гаргара за интелектуално ниво на автора и занимателно четиво тези под него. Иначе от началото на съзнателния живот на човечеството и въобще законите на живата природа на земята всичко се гради на два обикновени философски закона, че "Развитието е борба на противоположностите" и че "Щастието на едните се гради върху нещастието на другите". В цялата история на човечеството няма режим, при който да няма разделение на доволни и на недоволни. Принципа за равенство между хората не съществува. Има отделни страни, в които ножицата на различията е доста събрана, но и там мирния живот е благодарение на примиряване с положението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Андрей Зыков

  17 Яну 2016 9:10ч.

  Одной из важнейших составляющих гибридной войны является как раз война информационная. Россия инвестирует огромные финансовые средства в различные телевизионные и новостные источники, такие как RT, Sputnik, и не только в Чехии, не только в Европе, но и в США. В последние годы Россия действительно очень умело пользуется пропагандой как одним из важных инструментов. Даже сами российские источники говорят о том, что размах и эффективность российской пропаганды значительно возросли по сравнению с советскими временами, и что сегодня она больше ориентируется на полуправду и не подчеркивает достоинства собственной системы, а, скорее, указывает на недостатки других систем. Российская пропаганда нацелена на релятивизацию всех понятий таким образом, чтобы у людей не было уверенности ни в чем, чтобы они задавались вопросом: «Чему я вообще должен верить?» В этой атмосфере неопределенности и недоверия пропаганда добивается максимальных успехов. Мы же можем либо реагировать теми же средствами и инструментами, что, однако, не соответствует нашим ценностям, либо отвечать иным образом — фактами, достоверной, своевременной и точной информацией.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алексей

  17 Яну 2016 9:38ч.

  Либерально-демократическая дискуссия в России сегодня переживает настолько же прискорбный, насколько и тотальный кризис. Само по себе это кажется невероятным — экономический кризис, провал украинской политики, последовательные неудачи целого ряда стратегических начинаний, внешнеполитическая самоизоляция, грубый и фальшивый пропагандистский «беспредел», который жители России никогда раньше не принимали за чистую монету, даже когда он был сделан намного искуснее — это ли не идеальная почва для расцвета либерально-демократических идей, для формирования базы если не перестройки-2, то хотя бы оттепели по образцу 60-х годов прошлого века, тем более что власть в России сегодня, не в пример советской власти тех времен, за слово в тюрьму или психушку не сажает, иностранные радиостанции не глушит и границу не закрывает? И тем не менее создается впечатление, что власть в общем-то совершенно топорными приемами (которым очень далеко до уровня сусловских) сумела абсолютно нейтрализовать влияние либеральной идеи даже на умы «образованного класса». Это противоречит логике, и, в сущности, это неправда. Власть не могла этого сделать, хотя, возможно, и хотела, без деятельной помощи со стороны самопровозглашенных носителей либеральной идеи. Чем дальше, тем больше многие «либералы» напоминают шекспировского Гамлета: в своей борьбе со злом, которая уж очень напоминала личную месть и борьбу за власть, хотя и не осознанную самим Гамлетом, принц датский имитировал безумие, скрывая свои рациональные планы; однако он не осознавал того, что его рациональность сама была рациональностью безумца — он действительно помутился рассудком на почве скорби по отцу. Итог его борьбы — гибель правых и виноватых, гибель Датского королевства и приход к власти в стране норвежца — вряд ли может быть назван успехом. В случае с сегодняшней российской либеральной платформой на первый взгляд кажется, что ожидаемый исход значительно более мягок, и единственным покойником будет сама эта платформа. Однако это не так — на то Шекспир и гений, чтобы понимать, как кончается история с недееспособной властью, агрессивным обществом, готовым на лояльность любой ценой, и сумасшедшей оппозицией. Он бы не стал писать про «частный случай». Сегодняшняя ситуация несет в себе целый ряд смертельных угроз для российского общества — от невосполнимого экономического отставания и утраты экономической самостоятельности до скатывания в коммуно-фашистский режим в результате прихода к власти радикальной группы на волне всеобщего агрессивного единения. И именно либералы могли бы быть силой, успешно противостоящей подобным перспективам. Популярность Путина среди рабов связана с тем, что ему «удалось вернуть ситуацию, когда мир боится России». «Но страх — не уважение

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Андрей Зайчев

  17 Яну 2016 10:38ч.

  Мы это уже давно поняли, но Греф нашел слово: дауншифтинг. Причем полный. Адекватность этого определения сомнений вызывает мало. Вопрос в том, что теперь будет. А будет вот что, и это уже происходит. Те добрые люди, которые последние пару лет, после Крыма, радостно хлопали себя по ляжкам, а остальных, до кого могли дотянуться, по морде, сейчас изменили тактику. Теперь они с криком: «гипс снимают, клиент уезжает», готовятся к жесткой силовой борьбе, за остатки бюджетного бабла. Пирог, еще недавно такой пышный, на глазах усыхает, а остатки сладки. В связи с этим приоритетной задачей становится свалить экономический блок российского правительства — всех этих Силуановых, Набиуллиных, да и того же Грефа. То есть тех людей, которые, разумеется, бессильны исправить ситуацию в экономике, её без радикальных политических реформ и десяток нобелевских лауреатов не исправит, но хотя бы как могут мешают раздербанить по карманам последние государственные финансы. Они держатся, разумеется, не на Медведеве, хотя главные критические стрелы уже летят в него, а не в Путина. Ответственность Путина за состояние нашей экономики и социальные последствия этого состояния огромна. И он со всей очевидностью не готов идти на необходимую политическую либерализацию страны, без чего мы обречены на потерю глобальной конкурентоспособности. Но при этом Путин, видимо, понимает, что падение команды даже не либеральных, а профессиональных экономистов, умеющих говорить «нет», приведет к одному: к последнему распилу. С повизгиванием и возбужденным хрюканьем страна будет выжрана и вылизана до донышка за считанные месяцы, под отвлекающий барабанный бой очередной внешнеполитической авантюры. И тогда нынешняя черная полоса покажется белой, а нынешний дауншифтинг покажется алгрейдингом

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и.г.

  17 Яну 2016 10:45ч.

  Развръзката наближава!!!............."Либералните кули" на Кремъл ще се окажат повече на брой от Антилибералните кули!!.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • балканец

  17 Яну 2016 10:47ч.

  Емир Кустурица: "Русия ще постави всички на местата им"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кривата краставица

  17 Яну 2016 11:29ч.

  Бог е дал на човека свободна воля да избира как да постъпва, но го е задължил да отговаря за постъпките си. Неолибералите не само отнемат този избор, не само вкарват човека в калъпа на „единственото решение“, което трябва да бъде получено от „експерти“, но и умишлено размиват понятието отговорност. Никак не е случайно медийното клише „еди-коя си терористична групировка пое отговорност за атентата“. Досега нито един терорист не е застанал доброволно пред съда, за да понесе последствията от постъпките си според закона, те само признават авторството си, но медиите не спират да повтарят тази глупост. Също така никак не е случайно, че Меркел покани пришълците в Германия, а после реши да ги разселва по квоти из другите държави. Неолибералите подменят смисъла и на други ключови понятия – нация, родина, семейство – и всичко това се прави за да може по-лесно обикновените хора да изгубят ориентири и да станат послушни. Точно затова християнството беше отхвърлено като обща ценност от Еврогейския съюз. ЕС като неолиберален проект няма нужда от хора със свободна воля, защото това противоречи на свободата на капитала. Представете си какво би станало, ако някой постави морала над печалбата. ЕС има нужда от консуматори, които поемат всякаква телевизионна помия, включително мъже в поли и жени с бради. ЕС има нужда от консуматори, които поглъщат готови решения спуснати отгоре от висшата каста на „експертите“. А ние българите сме необходими на ЕС точно като такива хора втора категория чинно изпълняващи директиви и заповеди. Наивници са тези, които мислят, че „Европа“ носи добро на България. Висшата каста в Брюксел е затворена, свободни места за просветени няма, търсят се само мъгъли. Уважавам Дарина Григорова, но ще си позволя дързостта да я посъветвам. Ако тя желае да се противопостави на неолибералния проект, трябва да промени стила си на писане. Всяко нейно изречение е като стрела, всеки текст – като силен концентрат, но в този вид нейното слово е достъпно само за нейните съмишленици и неразбираемо за широката публика. Трябва да се пише по-достъпно, защото в крайна сметка е много по-важно да намалиш броя на наивниците, отколкото да имаш висок оригинален стил. Руските интелектуалци даващи отпор на неолиберализма използват съвсем обикновен говорим език, с което несъмнено са много по-полезни на сънародниците си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България и Русия са като два вековечни стълба — издигнати, за да крепят заедно

  17 Яну 2016 16:41ч.

  цялото християнско небе. Преди повече от хиляда години Византия се залови да християнизира степните народи, които днес образуват Русия. Християнизацията беше план на великия православен духовен додач от онова време — патриарха Фотий. Той мъдро прецени, че за християнизацията на Степите са нужни славяноречиви мисионери — защото там живееха люде, запленени от добродетелите на сплотеното словенство и поради това използуваха славянската реч като лингва франка, макар сред тях да имаше и угро-фини, и тюрки, и северни перси… Понеже под ръка му бяха съвсем неотдавна покръстените българи на княза Борис Първий, Фотий подготви измежду тях най-закалените мъже на духа, които трябваше да дадат началото на Християнска Русия. Изпроводи всички тях в дивите размирни земи под предводителството на солунските братя Методий и Константин, синовете на градоначалника на Тесалоника. Изпрати ги даже в сърцето на коварството, в прикаспийския Казаран-Итил — на догматически прения с представителите на другите две монотеистични вери. Макар и да не успя веднага в тази си мисия, Фотий пося семето на бъдещото разтление на Царството на Злото. Така единият Православен Стълб, въздигнат в сърцето на Балканите, помогна за осъществяването на другия — даде тласък за въздигането му сред Приднепровските, Кримските, Кубанските, Кумоманичките и Поволжските Степи. Десет века по-късно стана ясно, че по някогашните Свещени Български земи е настъпил застой и бездуховен вакуум, причинен от «османското присъствие» по Балканите. Тогава Свещената Руска земя изпрати в манастирите на Атон на свой ред цяла армия от воини на духа, които с огромни усилия се постараха да върнат религиозното самосъзнание на ограбените от робството люде. Този път пък другият Православен стълб — руският — подложи крепко рамо за спасяването на жертвите на средновековния ислямски глобализъм, разбеснял се в тази част на света след падането на Константинопол. Духовната реставрация на жертвите от кошмарната османска политика (политика на превръщане оцелелите християни в добитък) се осмисли по-късно от завоеванията на Русия по време на Руско-Турските войни, а при последната от тях — когато беше освободена и България — лично Руският Император даде огромна сума волни пожертвования за изграждането на православни черкви в десетки, ако не и стотици забравени до този момент от Бога български селения. Те и досега са там — по селата: може би позабравени от заслепения от новата глобалистична чалга-култура «американизиран» български селяк. Но това е временно слабоумие на масите — ще се надживее. И никакъв конюнктурен нео-либерализъм няма да успее да помрачи блясъка на истинското свободолюбие — по Славянски и по Източно-Православен Християнски образец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги до софиянец

  17 Яну 2016 19:30ч.

  Ти чете ли статиийте за Шойгу? Що не дадеш линк за замъчето на "метресата тиквена"? По възможност със снимки и документи, както в материала за мошеника Шойгу. Май не можеш! На мен мутрата Борисов също ми е отвратителен! Но това няма нищо общо с Путлер и Шойгу. Руските путлероиди са измислили един много оригинален аргумент и вие, българските им съмишленици, охотно го повтаряте: "Щом американците вършат мръсотии и престъпления, и ние имаме право да в правим същото!" Щом американците са избили за 200 години 500 МИЛИОНА ЧОВЕКА!!?? (Това пък от къде го изрови), Путлер има много да наваксва, така ли? Трий, Ленче, трий! Колкото пъти го изтриеш, толкова пъти ще го публикувам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • въпросче

  18 Яну 2016 7:57ч.

  Сравнението е един от най-старите и най-мощни методи на познанието, но само когато е извършено правилно! Всеки сам може да сравни руските текстове, поместени от лакейчетата (по-точно лакейчето Галошко) и графиките в тази статия: http://oko-planet.su/first/306745-povtorenie-1998-go-da-nu-na.html Да напомням ли, че числата с които са построени графиките са от официалната статистика, т.е. те са изчислени по специална, известна и обикновено международно призната методика поради което са много по-достоверни от "числата", пробутвани от отделни индивиди за да подкрепят собствените си възгледи? Да напомням ли, че когато сравнението цели да оцени определен период, задължително се сравнява поне началото и края на този период? Да напомням ли, че всяка система притежава известна инерционност, което налага допълнителни усложнения при сравняването? А руската пропаганда е страшно "нахална" и "безочлива"! Ето, прилапали са дори бившия кмет на Лондон и са го направили рубладжия! Не, не може да има никаква друга причина за твърдението му, че той вече не вярва на западните медии и се информира само от Русия Тъдей.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Алексей

  18 Яну 2016 9:07ч.

  Интересно, че същевременно левите говорят за криза на лявото: "Напомню любопытную вещь. История показывает повторяющуюся ситуацию, в которой кризис левого движения достигает пика именно во время кризиса капитализма. Наблюдатели, особенно заинтересованные, думают: «О, кризис капитализма, тут-то левое движение и поднимется», — а ничего подобного. Каждый раз, когда капитализм в кризисе, он, во-первых, сопровождается кризисом левых организаций и, во-вторых, выявляет те диспропорции, проблемы и несостоятельность, о которых я говорил ранее...Что плохо у левых? Принципиально плохо то, что у них на сегодня просто не может быть активной социальной базы, поскольку их социальная база лежит «под властью» — под «путинским режимом», под «управляемой демократией», под «Единой Россией», в конце концов." (Б. Кагарлицкий).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги

  18 Яну 2016 14:41ч.

  "Дали "въпросче" наистина си мисли, че хората са глупаци, та пробутва данните в поста си от 13.01.2016 в 21:11 Защо сравнява точно 2004г. с 2015г? На всеки непредубеден е ясно, че жизнения стандарт на руснаците се понижава СЛЕД агресията срещу Украйна и наложените санкции през 2014г. Коректно е да се сравняват данни от 2013г с такива от 2015г." Това беше моят отговор на мошеническата статистика на "въпросче". Сега се опитва да пробутва още по-мошеническа! Този път се сравняват показатели от 2015г с, представете си, 1998г, когато Русия обяви дефолт!!?? Следващия път нашия дезертьор сигурно ще сравнява 2015г с 1917г! Но да караме по ред. 1. Статията http://oko-planet.su/first/306745-povtorenie-1998-go-da-nu-na.html е препечатана е от http://cont.ws/post/182010 Там няма автор! Явно никой не иска да си сложи името под тази глупост! 2. Писах "сравняват" в кавички и ето защо! От показателите за 2015г са взети: валутните резерви, външния дълг, цената на нефта, добива на нефт и производството на птиче месо. От другите показатели 2 са от 2008г, 1 от 2010, 1 от 2011, 2 от 2013 и 2 от 2014г. И цялата тази галиматия се представя като аргумент, че през 2015 не може да има дефолт като през 1998!! "Да напомням ли, че когато сравнението цели да оцени определен период, задължително се сравнява поне началото и края на този период?" Всекиму е ясно, че това е глупост! А ето нещо което говори съвсем ясно какво е положението на Русия през 2015г. Златновалутните и резерви през са 2013г 509,692 млрд. долара, а през 364,708 млрд. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD_%D0%BF%D0%BE_%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8B%D0%BC_%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BC Курсът на рублата в началото на 2014 беше около 35 р/дол., а днес е 76,565 р/дол.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги

  18 Яну 2016 14:47ч.

  Поправка: Златновалутните резерви от 364,708 млрд. са за ноември 2015г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги

  18 Яну 2016 20:12ч.

  Само това ли са възраженията на лакеьсборецъ–тдезертьор по моя пост? Значи всичко останало е вярно! Не вяpвам на очите си!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги

  18 Яну 2016 20:18ч.

  Ленче, защо изтри поста на "въпросче"? Тъкмо му отговорих! Не съм очаквал от теб такова нещо, да триеш съмишлениците си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • въпросче

  18 Яну 2016 20:21ч.

  Твърдението, че "когато сравнението цели да оцени определен период, задължително се сравнява поне началото и края на този период" е наречено от лакейчето Гошко-Галошко глупост. Интересно би било да каже как трябва да се постъпи за да е умно? Може би вместо да сравним началото и края трябва да чопнем един миг и да го обявим за целия период? Няма спор, много "умно" и безкрайно манипулативно, а нали на лакейчетата им се плаща за манипулация, не за информация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и.г.

  18 Яну 2016 22:22ч.

  Развръзката е близо!.....Неумолимите и незаобиколими Закони на Икономиката(винаги Неразбираеми за лявомислещите) събориха СССР и Соцлагера в 1989-та!........ А в 2016/17-та ще съборят и Путинска Русия!.........................и пак левите Няма да разберат, защо става така!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги

  18 Яну 2016 23:52ч.

  Тъкмо в "твоята", с извинение "статистика" е чопнато от ШЕСТ ГОДИНИ (2008 2010 2011 2013 2014 и 2015) по нещо и всичко това се представя за резултат за 2015г! Ето това е манипулация! Tрий, Ленче, трий! Колкото пъти го изтриеш, толкова пъти ще го публикувам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги

  19 Яну 2016 18:17ч.

  Тъкмо се канех да напиша отговор на последната писаница на "въпросче" и........ Ленчето му изтрила поста!!! Даже и тя разбира какви ги пише той!! Трий, Ленче, трий! Колкото пъти го изтриеш, толкова пъти ще го публикувам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пиши, кака, пиши,

  20 Яну 2016 3:32ч.

  Току виж се получил голям докторат! То нищо чудно и да го защитиш - в нашата система всеки недоучка-графоман с малко увереност може да се сдобие с академична титла. За сравнение вж. притежателя на този "вестник".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Горното "пиши" се отнася за автораката

  20 Яну 2016 3:33ч.

  която си знае.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи