Косачов: България се нареди сред гробокопачите на истинската европейска мечта

Косачов: България се нареди сред гробокопачите на истинската европейска мечта

"НАТО се опитва да заграби и да подчини останалата част от Европа. Следва глобализация на алианса към останалия свят, където Китай е стратегическа цел номер две след Русия", отбелязва зам.-председателят на Съвета на федерацията

Колективният отказ на България, Черна гора и Северна Македония да пропуснат самолета на руския външен министър Сергей Лавров е насочен срещу две суверенни европейски държави, необходима е съвместна със Сърбия твърда реакция. Това мнение изрази днес Константин Косачов, зам.-председател на Съвета на федерацията – горната камара на руския парламент, предадоха ТАСС и БТА.

"Днешният демарш естествено не опира до самолета. Той е насочен срещу Русия като държава и срещу Сърбия като държава. Реакцията, надявам се, ще е съвместна и крайно твърда, във формат не само на дипломатически протести, но и на конкретни, практически ответни действия. Да не вземе да им стане навик", написа сенаторът в Телеграм.

Той не се съмнява, че колективният отказ на трите страни да пропуснат самолета на Лавров за Сърбия не е тяхно решение, отбелязва агенцията.

"С влизането си в НАТО всичките три страни изгубиха суверенитета си сериозно и за дълго, а Евросъюзът за тях, било за членките, било за кандидатките, е само прикритие на това позорно обстоятелство. Става дума за натовски демарш и без САЩ той не би бил възможен. С пряката си намеса в двустранните работи на две суверенни европейски страни, нечленуващи в алианса - Русия и Сърбия, НАТО се опитва да заграби и да подчини останалата част от Европа. Следва глобализация на алианса към останалия свят, където Китай е стратегическа цел номер две след Русия", отбелязва московският парламентарист.

Косачов нарича липсата на собствен суверенитет у обединена Европа основен проблем в продължаващото разцепление на онази Европа, която би могла да стане единна и неделима.

"Към погребалната бригада в лицето на Великобритания, Полша, трите балтийски страни и Чехия сега се присъединиха България, Черна гора и Северна Македония. Гробокопачи на истинската европейска мечта", пише руският политик.

Говорителката на руската дипломация Мария Захарова потвърди, че на самолета на Сергей Лавров е било отказано да прелети през въздушното пространство на страните около Сърбия. Тя заяви това снощи в ефира на програма по италианската телевизия "Ла сетте".

По-рано сръбският в. "Вечерне новости" съобщи, че България, Северна Македония и Черна гора са отказали да предоставят въздушен коридор за самолета на Лавров, заминаващ за Сърбия, а посланик Елеонора Митрофанова потвърди решението на София, напомня ТАСС.

 

Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

 • MarlboroMan

  06 Юни 2022 16:26ч.

  айде и поредният кремълски наглец се изказа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  06 Юни 2022 16:53ч.

  А Вие се научете да пишете грамотно и тогава се изказвайте. Аман от такива като Вас - агресивна посредственост, която носи само вреди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жоро🤣

  08 Юни 2022 8:51ч.

  той е наглец, а ти си трол! Ако пък не си значи си истински 80% българин!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марияна Стоянова

  09 Юни 2022 13:01ч.

  Дори 80 %от народа в България счита, че страната не се управлява както трябва, особено във външна полика. Колкото до ЕС, каква мечта е това, станахме обслужващ персонал, зависими, без собствено производство, техни потребители, че да са добре! Прави са гробопач или каквото щат, но за съдружия и пактове и пари трабват референдуми, а не протежета!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  06 Юни 2022 17:18ч.

  Косачев, България я наредиха в тази редица други. Но и вие не сте целите в бяло, защото през 1989-90 години сте предали всичките си съюзници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не са ги предали, оставиха ги на избора им

  06 Юни 2022 18:07ч.

  защото не можеха да ги поддържат финансово. Това бе грешката на СССР от Брежнев нататък, че се ангажираше да плаща на държавата за да получи вярност. А много по-евтино е да се плати само на лидерите на държавата за същата вярност, това прави САЩ и Западът въобще. А пък самите държави какво са без лидерите си, както е казал народа "Вържи попа за да е мирно селото".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Корупцията е част от колективния Запад - Империята на лъжата

  06 Юни 2022 18:36ч.

  Затова "борбата с корупцията" в колективния Запад е най-използваната дъвка - защото е безкрайна, безнадеждна, полит-коректна и доходна. "А много по-евтино е да се плати само на лидерите на държавата за същата вярност, това прави САЩ и Западът въобще."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жоро🤣

  08 Юни 2022 8:56ч.

  Изобщо не си прав!! Не си живял в онзи живот на НРБ! Парите тогава не бяха всичко както сега! А лидерите ни лесно неможеха да отидат и да живеят на Запад! Руснаците просто сами убиха социализма щото искаха да бъдат господари!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жоро🤣

  08 Юни 2022 8:58ч.

  СССР драги дори ни дължеше към 100 милиона преводни рубли, към 1990г. които се равняваха на повече от 100 милиона долара!! Кой кого е издържал е доста спорен въпроса! Не си живял тогава не пиши за живот който не разбираш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  06 Юни 2022 18:06ч.

  Има общо решение на ЕС и НАТО за недопускане до въздушното пространство и тези страни като членки го изпълняват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Общите решения в ЕС и НАТО

  06 Юни 2022 18:08ч.

  се вземат с консенсус, значи нашите подлоги са ги одобрили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Естествено, че са ги одобрили

  06 Юни 2022 18:31ч.

  Естествено, че са ги одобрили. Русия ни обяви за неприятелска държава, спря ни газа, а Митрофанова ни третира като крепостни селяни. Какво очакват от нас руснаците. Да работим за техните интереси? Защо да го правим? Какво ще получим насреща - война, окупация, геноцид, както става в Източна Украйна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Когато говори лъжа, той говори своето

  06 Юни 2022 18:36ч.

  защото е лъжец и баща на лъжата." (Йоан 8:44)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Когато лъжеш вярваш ли си на лъжите?

  06 Юни 2022 18:44ч.

  След като извършихме неприятелски действия срещу Русия - затворихме си за нея въздушното пространство, подкрепихме анти-руски санкции, обявихме я за агресор в гражданската война, която започнаха киевските фашистки превратаджии през 2014 г.; отказахме да плащаме договорения газ в USD в Газпромбанк...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Исус Христос в спор с децата на дявола. Библия, Йоан, 8:44:

  06 Юни 2022 18:49ч.

  "Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  06 Юни 2022 19:08ч.

  Никаква гражданска война в Украйна Мунчо няма. Ако искахте да имате Украйна това можеше да го направи пияндето Елцин през 1991 г. Същият гласува за разтуряне на СССР без никой да е искал от него това. Сърдете се на него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна ли си, Мунчо ли си, дете на дявола ли си?

  06 Юни 2022 19:35ч.

  Сам си говориш пред огледалото, без да се виждаш. А може би си душевно болен и страдаш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сърбия да си прави изводите

  06 Юни 2022 18:12ч.

  какво е ЕС, както и каква съседка й е България щом пречи на дипломатическата й дейност. А в дипломацията всичко е реципрочно, трябва и те да откажат право на преминаване през Сърбия на който трябва дипломат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бедрок

  06 Юни 2022 18:31ч.

  И кво сега, англосаксите ще ми говорят за изкуствен интелект, пък се оказа че техния интелект бил първобитен. Да живее първобитното общество, маймуните, австралопитеците и мастодонтите, бронтозаврите и Фред Флинстоун. Яба даба дуууууу!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  06 Юни 2022 18:53ч.

  Европейска мечта няма, има само илюзия, засега .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мимето

  06 Юни 2022 20:34ч.

  Сръбският външен министър може да отиде в Москва. Него няма на какво основание да го спрат при полет над България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  07 Юни 2022 1:40ч.

  Вучич можеше да отиде в Москва и нямаше да се чуе изобщо, но за окупаторите на Украйна е сладко да се представят за жертви в момента, в който те издевателстват над жертвите в Украйна. А и така фашистите от РФ ще преброят полезните идиоти от ЕС , на които могат да разчитат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ама каква Европейска мечта бе!? Европа е синоним на фашизъм!

  07 Юни 2022 0:08ч.

  Европа вече е мръсна дума в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно

  07 Юни 2022 8:33ч.

  Европа е мръсна дума в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "истинската европейска мечта" ?

  07 Юни 2022 8:40ч.

  Може би е имало такава мечта в Русия. Няма лошо в мечтите ... Европа е първият успешен проект на ДАВОС - как така? - ами вижте резултата: 1) свободно движение на стоки и работна ръка, каква работна ръка? - евтината ; какви стоки? - произведени в Източна и Южна европа с по-малко заплащане на труда -- 2) богатите стават по-богати -- 3) разруха на ел стопанство с цел кризи и глад

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европа е успешен проект на ДАВОС

  07 Юни 2022 8:45ч.

  Ако знаете какво значи Планът 2030 ( на давос) , ще разберете как Европа е първото прилажение на плана. Статия със заглавие " Ще притежаваш нищо и ще бъдеш щастлив" беше -- беше , скриха я - на официалната страница на световния иконом форум, с дата под заглавието от 2016 .... Но пак се намира в нета, на англ. Който търси, намира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уравнението на Билл

  07 Юни 2022 8:53ч.

  През 2008 ГЕйтс говори в лекция за климата и показва Уравнение: P (population/население) х S ( service per kapita) х E ( energy per service) х CO2 -- значи, Co2 въглеродният двуокис, който руши климата, зависи от броя на населението, което използва сервизи, които струват енергия, която отделя СО2, който води до глобално прегряване (global warming)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уравнението на Билл

  07 Юни 2022 8:56ч.

  Има го в тубата, под заглавие: "INNOVATING TO ZERO"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  07 Юни 2022 23:11ч.

  За всички "фили" и "фоби" другарят Клаус Шваб ви го каза в прав текст преди време, че и книга "написа"...........Цифровият КЦ ви чака, също "гарантираният доход" и "социалният рейтинг".....Справка "братски" Китай.......А вий, вий сте идиоти, както е казъл поетът......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • школата в Давос

  08 Юни 2022 8:57ч.

  Кандидатите за прием в давоската школа са подложени на строг процес на подбор. Първите класове от 1992 г. включват мнозина, които са либерални политически фигури, Ангела Меркел, Никола Саркози, Тони Блеър. В момента има около 1300 възпитаници на училището, сред тях бивши и настоящи министри на здравеопазването за Германия, включително Йенс Шпан, федерален министър на здравеопазването от 2018 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Име

  08 Юни 2022 9:00ч.

  https://www.truthandaction.org/exposed-klaus-schwab-schools-that-train-young-great-reset-dictators/2/ ---- В списъка на давоското училище са Ясинда Ардерн, министър-председател Нова Зеландия, чиито строги мерки за локдауни са хвалени ; Еманюел Макрон; Себастиан Курц, Австрия; Жан-Клод Юнкер от Европейската комисия; Аналена Баербок, лидер германските Зелени и министър на външнте работи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цоко

  08 Юни 2022 10:28ч.

  А не е ли било по-направо да минат през Румъния? Защо са искали да заобикалят чак през Черна гора?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи