Корнелия Нинова няма алтернатива

Корнелия Нинова няма алтернатива
Корнелия Нинова няма алтернатива. Това не е само въпрос на БСП. Хората свикнаха с ярък, смел и благороден лидер на опозицията. ГЕРБ е пътник, отписан и от Тръмп. След излизането на предишния ми следизборен коментар изплуваха още митове, които не осъзнавах.

 

 

 

Всъщност Нинова няма алтернатива като лидер на опозицията срещу Борисов. Затова тя трябва да остане начело на БСП и сигурно ще остане, защото доколкото разбирам, партийната маса й се доверява. Освен дежурният хейт на гербери и десни, койтовсъщност  е най-добър атестат за нея, срещу й се надигна и истински вътрешнопартиен бяс, но той не получи подкрепа отдолу и бързо заглъхва.

 

Най-разбираеми са ми критиките в БСП срещу Нинова отдясно. От страна на противните охранени спекулантски муцуни – кредитни милионери-приватизатори на народното имане – като Георги Гергов, които са кръвно свързани с герберската мафия с бизнеса си и сами имат много от какво да се боят от една честна, прозрачна власт. Хората, които се оплакваха твърде силно от „негативната кампания“ на БСП, от разкритията на Елена Йончева, които уж били „контрапродуктивни“, се страхуват от антикорупционни разкрития. 

 

Сега говорят, че самата Нинова била някога свързана с Гергов. Явно отдавна се е отвързала. И като си върне лидерския пост, ще може най-сетне да освободи партията от оловните феодални гири, които я теглят надолу. Затова Гергов така беснее. Това е и единствената чистка в БСП, която е абсолютно наложителна още този месец. 

 

Свързани с прогерберската партийна олигархия са и апаратчиците с вече 30-годишен стаж, които смътно помним като „млади“, но остаряха, без никога да произведат ни една политическа новина. Яркият профил на Нинова начело на БСП е жива обида за целия им живот, „изхвърлен като каса в дъното на коридора“, подъл удар от друго измерение. Може ли на трезва глава да си представим някой от тези апаратчици в обувките на Нинова? Единственият „мъж“ в ръководството на БСП е жена. Благородното поведение на Нинова след загубата (колкото и условна да беше тя) е пример, останал засега без подражание. 

 

По-малко разбираеми са ми критиките отляво, от симпатични интелектуалци като Даниела Пенкова, заложили на абсолютно непозната радикална лява кандидатка, спечелила 360 гласа. При положение, че центристката БСП е подложена от трийсет години на бесен антисоциалистически пропаганден натиск, който плаши и пъди хората от нея, какви са шансовете на радикално левите кандидати? Такива, каквито ги видяхме на изборите. Българите са бедни, но не особено леви по манталитет. Нинова ли е виновна? 

 

Неразбираема ми е критиката на партийния доайен Георги Пирински. Той има забележителни, неоспорими качества на международник. Първи би трябвало да подкрепи бащински Нинова след изборите. За достойната й борба срещу ГЕРБ и достойното й поведение след загубата. Не много разбираема ми е и критиката на принципната социалистка Албена Шавел, която чета с интерес и която досега бореше червените олигарси, а сега в хор с тях сваля Нинова. Неразбираема ми е позицията на журналистката Калина Андролова, която харесвах. Зловиди ли й се победата на колегата й Иво Христов? Неизповедими са пътищата на човешката душа. Така някога завиждаше Морийн Дауд на колегата си колумнист от „Ню Йорк Таймс“ Пол Кругман, когато получи Нобел по икономика като реверанс към Обама. 

 

Сергей Станишев отне гласове от БСП 

 

Мит, който се споделя и от Нинова. Станишев обаче взе над 30 хиляди преференции, втори в това отношение след любимката на народа Йончева. Нещо явно недоразбират критиците му. Той беше успешен премиер, може би дори най-успешният след 1991 г., вкара България в ЕС, БСП в ПЕС, харесван е в „Европа“, за което явно му завиждат, пък и за трети път го избират начело на ПЕС. Това не е без значение. България може реално да присъства в „Европа“ само чрез своята левица. Както е било още след 1933 г. Какво „дясно“ могат да допринесат в „Европа“ напористата евроселянка Неделчева-Габриел или празноглавата, макар мила буржоазка Паунова-Майдел? Йончева, Христов сега ще бъдат силно ляво попълнение в Европарламента. 

 

Срещу Станишев казват, че е за Истанбулската конвенция, но там има ужасно недоразумение в БСП. Българите не са против мерките срещу насилието по отношение на жените, за които става дума в конвенцията. Те бяха подведени да беснеят срещу митичните „джендъри“. Но нали не в „джендърите“, а в турбокапитализма е големият проблем на българите! Независимо дали „джендъри“ учат децата на извращения в училище или не, турбокапитализмът без всяко съмнение разрушава поминъка, семейството, обществото, училището. Не транссексуалната брадясала  Кончита Вурст е проблемът на Европа, а глобалният турбокапитализъм. Ето това трябва денонощно да се разяснява на хората, а Нинова тук грешно избра да яхне вълната на заблудения популизъм. Възможният прилив на „атакистки“ гласове към БСП въобще не е достатъчен да оправдае това в дългосрочен план. 

 

Социалистите винаги са били и за правата на жените. Освен че са за правата на експлоатираните. Те са по принцип рационални, не допускат подмяна на класовата политика с идентичностна джендърска или националистическа мъгла. Националистически, мачистки, религиозни и други „идентичностни“ залитания не са присъщи на социалистите. 

 

Станишев е справедливо обвиняван за плоския данък, дето, няма спор, допусна огромна грешка. Плосък данък няма в нито една развита капиталистическа страна, той е отречен още от Адам Смит. Той е регресивен, несправедлив, деморализиращ, вреден за инвестициите и вътрешното търсене. Само в източноевропейски и други бантустани, хвърлени на разграбване на глобалистките финансови институции, плосък данък се въвежда експериментално да засили неравенството и охрани компрадорската олигархия. 

 

Станишев е справедливо винен и за назначаването на Пеевски в ДАНС, и то, независимо от мотивите му, се оказа фатално за кабинета Орешарски и за спасяването на България от чумата ГЕРБ, което можеше да стане още в 2013 г.! Звучи като фантастика. 

 

Въпреки това Станишев и хората, които му симпатизират, имат своето място в БСП. В нея трябва да има постоянен баланс между хората, харесващи Корнелия и Станишев, Велизар Енчев и Кристиан Вигенин. Но като лидер в борбата с Борисов и неговите съучастници в партията Корнелия просто няма алтернатива. БСП не водеше позитивна кампания

 

След изборите Нинова посочи позитивните моменти в кампанията им, които тя най-добре знае, но останаха незабелязани. Но в кампанията определено имаше място и за повече „позитиви“. И докато лявата икономическа линия на европейската левица още не е избистрена, външната политика дава на БСП добра възможност да се очертае реална алтернатива на антибългарското компрадорство на ГЕРБ. Деликатен момент е натовската лоялност на армията и президента. Както и безспорната проевропейскост на самата БСП. Но по темите, по които в НАТО и ЕС няма единно мнение, БСП трябва да заема смела позиция в съзвучие с преобладаващото обществено настроение в България. 

 

Разбира се, няма по-гореща тема от Русия. БСП не бива да се страхува открито да показва симпатия към нея и да се дистанцира от несправедливия, истеричен западен натиск срещу Москва да се откаже от суверенитета си. Не бива, дори без да го афишира излишно, да участва в антируски прояви и формати на НАТО и ЕС като злополучното посещение на Вигенин в Киев при Порошенко. Трябва постоянно да се атакува и казионната и седесарска българска русофобия. Трябва да търси постоянно и гъвкаво тематични съюзници по тези въпроси в ЕС и вътре в ПЕС. Още повече, те ще се променят. Това със сигурност ще й донесе изборни резултати. 

 

Но, възхищавайки се на руското достойнство и твърдост, заедно с 80% от българите, БСП не бива да имитира всички руски особености. България, въпреки голямата ни културна и човешка близост, е страна, доста различна от Русия. България не е по византийски „православна“, не е по ордински високодуховна, самопожертвувателна и „съборна“ като Русия. Това са нашите исторически дадености. Имаме различни позиции по важни политически въпроси. Подходът на Русия към България не винаги е правилен. Това БСП трябва да обяснява търпеливо на руската страна. 

 

Това беше първата загуба на Радев

 

Първата загуба на Радев (на ценно време) беше, когато не състави правилния служебен кабинет и остави Борисов на свобода и така отново на власт. Сега какво е загубил? Спад на популярност президентът няма. Той всекидневно напомня на властниците истинския дневен ред на България, критикува безобразията им. ГЕРБ се топи. Катастрофата им е неотвратима. Шансът на Борисов да стане президент е нулев. Преизбирането на Радев е сигурно. 

 

ГЕРБ ще надживее Апартаментгейт

 

Няма. Апартаментгейт беше и си остава страшен за ГЕРБ, защото дойде от САЩ. Никакви други разкрития за корупцията на мутрите и лично на Борисов не хващат дикиш в условията на едноличната диктатура на вожда на всенародната партия-държава със собствен главен прокурор, послушни национални медии и „лиценз за убиване“ от ръководството на ЕНП. Думите ни, като в първото стихотворение на Манделщам за Сталин, не се чуват и на десет крачки. Кой разследва Барселона? 

 

Личността на Цветанов, разбира се, няма никакво значение сама по себе си, освен може би като педагогически куриоз. Интересна е донякъде бъдещата му участ – ще бъде ли скоропостижно експедиран при Мишо Бирата или ще получи шанс да се надява да излезе от затвора преди края на живота си, като свидетелства чистосърдечно против Борисов. 

 

Американската връзка в Апартаментгейт е брънка от веригата на действието на Тръмп срещу възприеманите от него като хора на Обама и на очертаващия се нов демократически кандидат-президент Джо Байдън американски посланици в Източна Европа и подведомствените им местни Куислинги като Порошенко – вече с три тежки обвинения в Киев, и Борисов. Интригата „Тръмп – с Русия, Байдън – с Украйна и подобните й“ се очертава да стане водеща тема в предстоящата предизборна борба в САЩ. Така намеква старата лисица Руди Джулиани. Тя бе наложена от враговете на Тръмп, но се изплъзва от ръцете им и започва да играе срещу тях. 

 

Предишният коментар по темата: http://www.glasove.com/categories/na-fokus/news/dalechen-pogled-kym-poredniya-izboren-fars-v-bokolandiya?fbclid=IwAR0NArdVGTvCSyrVDms_qwvpwfQdCpgD2T-syPcNr-iDEVdjSMQcu9K8Gjo

 

Още по темата: http://glasove.com/categories/izgubenata-bylgariya/news/za-istanbulskoto-umoizparenie-na-bylgarskata-levica?page=3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Мери

  02 Юни 2019 9:45ч.

  Съгласна съм с по-голямата част от написаното, не познавам споменатите критички, освен Андролова, която навремето имаше колонка в "Експрес" "Сексът и градът" - доста тъпа колонка. Наистина е много грозно възрастни мъже, вместо да помагат, да завиждат и да тормозят една умна, образована, симпатична и смела млада жена, очевидно с много по-голям потенциал от тях и с намерението да направи добри неща за родината си. После се сърдят, като ги наричам жалки. Успех на Корнелия Нинова и на младите и образовани хора около нея! Чупка на оядените дъртофелници от т.нар. вътрешна опозиция!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • помнещ

  02 Юни 2019 9:52ч.

  Бивш СДС активист не може да бъде ярък, смел и благороден...единствено нахален и безочлив...използващ носталгията на много вярващи в социалистическата идея...и успешно ликвидиращ малкото останало от миналата мощ...заедно с твърдите службогонци и кариеристи...Написаното не е в полза на Гергов - той е същата унищожаваща безалтернативност за БСП...и какво ли значи С в абревиратурата...като имаме предвид старта на бизнесимперията му....и двамата са гробокопачи на лявата идея...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо Мънчев - Сливата

  02 Юни 2019 9:59ч.

  Социалистът от Америка бърка - алтернатива има е това е Цветан Цветанов. Човекът каза, че е отхвърлил поканата на някаква малка партия да я оглави на момента, но едва ли ще откаже покана на червената опозиция да оглави столетницата....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Александър

  02 Юни 2019 10:04ч.

  Сергей Станишев е жаден за власт плазмодий! Водеше кампания за себе си, а не за БСП. Агитираше да го изберет преференциално и получи 30 хиляди гласа. За справка Радев получи 2 милиона на изборите за президент. Аз лично съм член на БСП, но не гласувах за тях на тези избори, точно заради Станишев. Имаше и много други хора, постъпили по същия начин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костов

  02 Юни 2019 10:13ч.

  Много глушаво си постъпил, Александър. Хванали са те на пропагандна кукичка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костов

  02 Юни 2019 10:13ч.

  Горе да се чете "глупаво".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, Корнелия Нинова няма алтернатива,

  02 Юни 2019 10:42ч.

  проблемът е че в сегашния си вид БСП не е алтернатива. Със Станишев, старите апаратчици и олигарсите, БСП пее в един и същи неолиберален хор с ГЕРБ. Това не изглежда ненормално, тъй като и в Европарламента ПЕС и ЕНП също са единомишленици от дълго време. Нинова може да бъде истинска алтернатива само ако съумее кардинално да прочисти и реформира партията в духа на КОНСЕРВАТИВНИЯ социализъм. Да не забравяме, че неин идеал за политик е Маргарет Тачър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • koko

  02 Юни 2019 10:55ч.

  Съгласен съм напълно с анализа. Станишев беше воденичен камък - като член на БСП гласувах, но с отвращение - именно заради наложения ми станишев! Нищо положително не е направил, не напразно ББ го хвали толкова! Колкото до ББ - аз сега той е непотопяем - държи държавната власт, а с това и до 1 млн. гласа от държавни служители и техните семейства. Умен хитрец - разрешил е на всички от държавната власт да крадат, кой колкотго може, само да не ги хваща обществото - тогава незабавно ги изритва, но не им отнема благините!!!!!!! Защо аз като обикновен данъкоплатец ще плащам глобите за къщиет за гости?????????????? Само от вън щего свалят, още повече че след двата танкера с втечнен газ явно и американциет ще го обикнат! Просто ужас - кой ще свали ББ и неговиет протежета, мисля че остава единствен ЦвЦв.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кривата краставица

  02 Юни 2019 11:01ч.

  Корнелия - синята роза на приватизацията и демокрацията. Хибридът винаги има алтернатива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  02 Юни 2019 11:01ч.

  "...Те бяха подведени да беснеят срещу митичните „джендъри“. Но нали не в „джендърите“, а в турбокапитализма е големият проблем на българите! Независимо дали „джендъри“ учат децата на извращения в училище или не, турбокапитализмът без всяко съмнение разрушава поминъка, семейството, обществото, училището..." Към автора - добро начало и глупав завой в посока на т.нар. "евроценности"! Хубаво е Вие, журналистите да разберете, че днес все повече, хората ще избираме политиците си, според отношението им именно към постановки от рода на тези, залегнали в истанбулската конвенция! Описаният от Вас "турбокапитализъм" може в един момент да бъде спрян и посоката променена! Но извращенията на джендъризма и законовото отнемане на деца от родителите им, оставят пустота в съзнанието на поредица поколения, която не може да запълнена! Този, който изрази ясни позиции СРЕЩУ джендъризма, "стратегиите" за детето, педофилията, кръвосмешението и пр. евроценности, той ще получи нашите гласове! И ако Нинова е уважавана от все повече хора, в т.ч. извън БСП, то е е ясната ѝ позиция СРЕЩУ тези велики ГЛУПОСТИ!!! Ако Станишев е толкова спорна фигура за социалистите и българите въобще, то е поради неговата позиция за ИК. А Вие престанете да считате народа за стадо от овци, които не разбират и лесно се "подвеждат"! Като една от "овците", ще Ви кажа - ВИЕ НЕ РАЗБИРАТЕ НИЩО от посочените документи и определенията в тях!!! Или има друга причина да говорите по Вашия начин! А БСП ако изобщо има бъдеще, то НЕ Е СВЪРЗАНО С ПЕС!!! Поне не с този ПЕС, взел на въоръжение античовешки, сатанински "ценности", копито прекъсват връзката на човека с неговата божествена природа! Битката сега е тази - оцеляването на човешкия вид като такъв! Едва след това идва ред на капитализма...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за станишев и конвенцията

  02 Юни 2019 11:49ч.

  можем да спорим до утре! Ей го, в малобритания вече се опитват да прокарат и педофилията ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  02 Юни 2019 12:12ч.

  с такива статии БСП губи и местните избори защото пак няма да гласуваме правете си изводите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • има алтернатива

  02 Юни 2019 13:44ч.

  Има алтернатива на Нинова в БСП и по този въпрос "чичо Фичо" не е прав.Преди от Москва,а сега от Ню Йорг се опитват да ни налагат някакви "правилни" тези.А въпросите опират до намирането и решаването на битката между капитала и труда в неговото многообразие ,кратък исторически период на практическа реализация вече и в условия на бурно развитие на информационните технологии.Нинова е една амбициозна жена,но в никакъв случай не е лидер който увлича масите. И хич да не губят време за лидерски избори,а да се захващат да работят конкретно за местните избори,а след това да решават кой да бъде лидер на БСП.И последно БСП/БКП/ не забравяйте,че е била партия на съмишленици уважаващи се един друг,което Нинова не много показва.Стилът Б.Борисов е вреден за БСП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гербераст

  02 Юни 2019 15:09ч.

  Хаджийски, а най-големия мит е, че Йончева била любимка на народа.. Ти го пишеш... Ама вярваш ли си? А защо никой не припомня как Йончева и любовника и Станишев редовно гостуваха на яхтата на ...Баневи? А, Хаджийски, защо не кажеш нещо по въпроса?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цар Лъв

  02 Юни 2019 15:17ч.

  Защо въобще публикувате коментарите на този Хаджийски? Вижте предните му предвиждания че не отговарят на истината. Този човек е пристрастен и не умее да коментира безпристрастно. Така новините му се превръщат в лъжливи. И накря вие помествате лъжливи новини. Сигурно му и плащате. Ако е така е прекалено да плащате за лъжливи новони. Ама решенията са си ваши и парите и новините. Бъдете здрави!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ефрейтора

  02 Юни 2019 15:24ч.

  Нинова- ' ярък, смел и благороден лидер'??? Четох до тук и ми стана ясно , че автора не е добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 02 Юни 2019 15:24ч.

  Колкото повече пишете гадости срещу Станишев толкова повече това работи за него.Ще стане,като кампанията на Нинова и Йончева.Отврат за хората.Даваите смело,плюите Сергей и ще видите Нинова през крив макарон.Друг е въпроса какви са тези,които я харесват?Явно обичат да послъгват..и не само.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До ефрейтора

  02 Юни 2019 15:43ч.

  Прав сте.Пишат зомбирани тролове без мисъл но срещу пари.Те не го мислят,а изпълняват партийни поръчения.Нормален човек не може да напише това.Само за сведение-гласувам за БСП но с разум и преференция.Няма много избор но все пак е нещо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  02 Юни 2019 17:29ч.

  Да си прибере отрочето от Америка и да му намери работа в България както направи Боко Тиквата. Тогава може да почне да се разсъждава дали става или не става. Хора, чиито деца не са в България не могат да я оправят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ей цървул

  02 Юни 2019 17:59ч.

  Гербераст качи една снимка или доказателство някакво за Йончева на яхтата на Баневи , ето ако искаш аз веднага мога да ти кача една снимка на тулупа с мутрите от СИК !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • факт

  02 Юни 2019 18:02ч.

  Аз гласувам за БСП за да паднат Герб , паднат ли ...след това ще му мисля!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фалшивото си личи

  02 Юни 2019 22:13ч.

  Жалко. Преди не беше така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че те Баневите бяха от нашите, наследствените

  03 Юни 2019 8:08ч.

  Като Станишевите, Йончевите и разни други. То и Борисовите, Цветелинините са от тях. Виж, Корнелия е от присламчените. Не им е било лесно, да им го признаем, седесари по седесарско време, социалисти по социалистическо, преструваш се, натягаш се пред наследствените, че и на мъж да се правиш. Ама пуста власт, сладка, ей!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Корнелия

  03 Юни 2019 8:30ч.

  Нинова, залага на омразата, лошотията, компроматите, доносите, и най лошите - обратни на християнските - ценности, ако това може да се нарече ценности. Тя е символ на жената, която се налага над мъжа си, деструктивна, готова да руши, ако не стане на нейната. Тя сама си призна, че този и начин на поведение и пречи в личните и отношения,и в приятелските и отношения с други хора, но ще го прилага в политиката, за да може това да и донесе успех и на нея, и на партията и, в политиката. Това обаче я прави подобна на диктатори в женски вариант - на най лошите диктатори на 20 век, но в България. Не мисля, че този и начин на поведение ще донесе нещо добро на партията и, или на България. На сегашните последни избори се видя, че езикът на омразата, на злобата, на жлъчта, на проклетията, на компроматите на подлостта, не се одобряват от българите. Затова мисля, че колкото по скоро махнат Нинова от ръководството на българската партия БСП и от българската политика, ще е по добре и за партията и, и за България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thee

  03 Юни 2019 8:32ч.

  Хаджийски прави някакви много плитки анализи, въпреки че се опитва да изглежда убедителен. Пише като последна инстанция, при това за неща, които явно не разбира напълно. Нито Йончева е толкова харесвана, нито Станишев помага на БСП, нито на някой чак толкова му пука за Русия. Единственото вярно е, че повечето хора не харесват ГЕРБ. Нинова има шансове срещу Борисов защото се знаят отдавна и му знае номерата, но много хора просто не искат да я слушат/гледат защото им изглежда твърде напориста за неща, които хората изобщо не ги интересуват. Тя влага емоция и се опитва да обяснява идеити си, но хората отдавна са спрели да вярват в идеи или каузи защото в ежедневието си всеки се спасява сам. На БСП им трябва една водеща линия като политика, около която да завъртят всичко останало - смяна на плоския данък с прогресивен. Лесно е да се обяснят ползите, а който търси някакви промяна (не революция) ще има поне една причина да гласува за БСП. Има хора в партията, които по-добре да не се показват толкова често - примерно А. Симов - говори като човек, на който морето му е до колене и някак не вдъхва доверие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  03 Юни 2019 11:37ч.

  Очевидно класовата борба на чужд терен е преминала към фазата на сънищата и мечтите. В която фаза също имало и конкуренция - конкретно очертава се вливане на Корнелия в Първично-доларовата организация в Америка. Което е родило и тази гореща задокеанска подкрепа за катастрофиларата другарка. Мъгливата задача гласяла - съюз със Станишев срещу Гергов за Истанбулската конвенция. Което е мечта в сравнение с перспективата Корнелия в Америка на борба рамо до рамо. Няма значение срещу и с Кой.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  03 Юни 2019 11:40ч.

  "Аз гласувам за БСП за да паднат Герб , паднат ли ...след това ще му мисля!". Глупости ! Ти гласуваш за да ти плащат и винаги за БКП. Тези плиткоумни лъжи можеш да ги пласираш на село, тук иглеждаш пълен примитив.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen. Gurko

  03 Юни 2019 11:51ч.

  Авторът загуби доста от натрупаните си досега точки. Станишев, небългарския гражданин и небългарина, неспечелил НИТО едни избори, член на една групичка по "интереси", подвизаваща се като ръководство на ПЕС и т.н. бла бла бла. За Майдел и напористата селска сухарка Неделчева-Габриел е напълно прав обаче.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • обърнато огледало

  03 Юни 2019 22:48ч.

  Много забавно!Авторът декларира подкрепа за Нинова и оборва правилността на всичките й действия.А и откога ксенофобията, злобата, лъжата и компроматната война правят един човек "ярък, смел и благороден лидер на опозицията".Евала пич! Много си смахнат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • една

  03 Юни 2019 22:55ч.

  Явно отдалече не се вижда добре. Ваня Григорова, която Даниела Пенкова подкрепи, има повече от 9 000 гласа.Авторът не е разбрал, но това не е единствената му грешка.Ваня Григорова беше истински ляв кандидат и направи чудесен дебют! Пожелавам й успех!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • anonimen robot

  03 Юни 2019 23:26ч.

  "Те бяха подведени да беснеят срещу митичните „джендъри“. Но нали не в „джендърите“, а в турбокапитализма е големият проблем на българите! Независимо дали „джендъри“ учат децата на извращения в училище или не, турбокапитализмът без всяко съмнение разрушава поминъка, семейството, обществото, училището. Не транссексуалната брадясала  Кончита Вурст е проблемът на Европа, а глобалният турбокапитализъм." *** Ficho, a ne ti li e idvalo na um, che "mitichnite dzhendyri" sa tvorenie na turbokapitalizma? Ili I tova e mit za koito vse oshte ne si ni osvedomil?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тома Неверни

  04 Юни 2019 11:04ч.

  Най ме впечатли коментарът на Фичо за Станишев: "той много бели направи, ама иначе е добро момче" А сега мой по-общ коментар: Целта на БСП (както на всяка партия) е властта. Властта, обаче, е средство за реализиране на някаква идеологическа програма. Идеологията дели гражданите на подържници и противници. Каква е идеологията (крайната цел) на БСП, на всяко нейно крило? -"реалният социализъм" от сталински тип? -социализъм с човешко лице? -"общоделското" сдружение на труда и капитала? Докато БСП не изясни позицията си, тя ще получава все по-малко гласове. За нея ще гласуват по инерция само немислещите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 04 Юни 2019 16:36ч.

  Хаджийски да продължава в същия дух.Приносът му Нинова да изчезне от сцената ще е значителен.Лапацало и нищо повече.С Нинова ги свързва синята идея и ще не ще я брани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • иван

  19 Юни 2019 8:50ч.

  Може ли авторът да поясни какво разбира под термина "турбокапитализъм" ? Как се дефинира? Кои са отличителните му черти? Благодаря.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи