Когато лекарите протестират, обществото боледува!

Когато лекарите протестират, обществото боледува!
Не се изисква особен талант да създадеш проблем там, където го няма, особено в период на криза. Дали е умно, е отделен въпрос. Дали си струва – е риторичен въпрос. Във всеки случай гледката на лекари, блокирали булевард в знак на протест, винаги е ясен сигнал, че нещо не е наред.

 


В случая с „Пирогов“ обидата е разбираема. Това е болницата, към която всеки първо се насочва, когато състоянието му се влоши. Това е болницата, която изнесе най-голямата тежест в разгара на ковид кризата. Това е болницата, в която работят едни от най-добрите лекари. Които вече повече от година лекуват денонощно ковид пациенти, независимо в кое отделение са назначени. Точно те извършваха чудеса от храброст, когато нямаше кислород, лекарства и предпазни средства. Точно те рискуваха здравето и не се прибираха седмици наред при семействата си, за да няма починали на стълбите или върнати пациенти.

 

И точно те сега са обвинени, че са работили фиктивно. Че несправедливо са взели 1000 лв. Защото според разбиранията на здравната каса ортопед ковид не лекува. А и не може пациенти веднъж да са лекувани от ковид, а втори път - от усложненията от него?!? Защото бюрократите броят парите по пътеките, а не колко човешки животи са спасени.


В случая няма никакво значение кой е директорът на #Пирогов и дали е някому несимпатичен. Няма никакво значение и кой е министърът и дали той не разчиства лични сметки. В случая има значение, че законите трябва да се спазват – констатациите на #НЗОК, че има нарушения за 1 млн. лв., са само началото, тепърва болницата ще ги оспорва, а съдът ще реши кой е крив и кой е прав.

 

В случая има значение, че петното, което беше лепнато с обвиненията, особено към редовите лекари, няма как да бъде изтрито. И можем само да се молим при следващата криза те да предпочетат да останат лекари, а не да станат бюрократи. За да има някакъв шанс да оцелеем.

 

 

 

Гроздан Караджов, Фейсбук

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Том Сойер

  15 Юли 2021 15:32ч.

  Тъп коментар, Караджов....всички знаем какво се случва в бг болниците, аре моля ти се

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SapunRK

  15 Юли 2021 16:32ч.

  Който познава достатъчно български лекари знае, че огромното мнозинство от тях са всичко друго, но не и моралния стълб и стожер, който внушава заглавието, защото кацата с меда е твърде дълбока и твърде близо до ръчичките им. На останалата малка част от хората в бели престилки, свалям шапка и съм благодарен доживот!!! Всичко друго са манипулации.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Когато лекарите протестират за повишаването на заплатите

  15 Юли 2021 16:34ч.

  на сестрите, санитарите, работниците, продавачите, обущарите, шивачките, готвачите и т.н - тогава в България ще има гражданско общество, Караджов! Когато бившите министри на Боката Чекмеджето от Демократичните..., които винаги са драпали за държавната софра, отидат на работа в частния бизнес и осигуряват поминък и заплати на повече от 10 човека, тогава могат да се кандидатират като десни, Караджов! Нищо не разбирата от пазарна икономика, как за 30 години не се научихте, действително не ми е ясно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 3,14К

  15 Юли 2021 21:44ч.

  А който помни знае , че въпросния Караджов е един от многото касиери на старото СДС от времето на Костов. Естествено е да е солидарен с хората, които източват касата и ги изкарва мъченици. Доста стари муцуни възкръснаха от политическото бунище и след толупите идва ред на всичко знаещите и неповторими психодесни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Когато лекарите протестират, обществото боледува!

  16 Юли 2021 8:55ч.

  Тоя на две и половина ли се прави? Лекарите протестират, защото това и немуподобните му прокараха политики, които направиха от лекарите търговци, а от болниците търговски дружества. Анатема!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Професионалната му кариера започва във фондация „Отворено общество“ – София, където последователно заема длъжностите „програмен координатор“, „главен секретар“ и „програмен директор“."

  16 Юли 2021 9:00ч.

  Останалото е мълчание...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  16 Юли 2021 9:21ч.

  Посредствени мисли, родени от личностно раздвоение. Киряк.......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лайомет

  17 Юли 2021 14:20ч.

  Абе, Говньо Какви са тия "лекари" дето само ЛЪЖАТ ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петкан

  17 Юли 2021 19:21ч.

  Че е петно няма спор. Но да продължат да крадат, за да не им се "лепва петно" ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ябанджия

  19 Юли 2021 8:19ч.

  Барабар Гроздю с мъжете!!Вари го,печи го-мазен /в буквален и преносен смисъл/ соросоид!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  23 Юли 2021 22:33ч.

  Не се изказвайте, когато не познавате системата. Когато има злоупотреби, парите отиват управителното тяло на големите държавни болници, които са назначени от съответната управляваща клика. Кражбите частните болници, са по малко, защото има собственици, които са свидливи, инатести и не са склонни да пращат нагоре по веригата....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи