Кога Димитър Главчев ще отстрани дясната ръка на Тагарев Владимир Миленски от МО?

Кога Димитър Главчев ще отстрани дясната ръка на Тагарев Владимир Миленски от МО?

Автор: Евгени Генов 

Полк. Владимир Миленски: Идеята на премиера-президент Радев е да ерозира доверието в демокрацията

Полк.  Владимир Миленски: Румен Радев е един от главните играчи, които създадоха  бъркотията в нашата авиация. С благословията на Бойко Борисов това феодално владение – армията, беше дадено на Каракачанов да го осребрява по най-съветския начин...

Полк. Владимир Миленски: С искането на Радев да ремонтираме съветските самолети в Полша подаряваме победи на Путин.

Полк. Владимир Миленски: Служебното правителство да не се занимава с изтребители, действията му не подлежат на демократичен контрол.

Това са все извадки от заглавия на агенции с изказвания на дясната ръка на отишлия си военен министър Тодор Тагарев и все още директор на Информационния център (ИЦ) на МО Владимир Миленски - бивш адютант на комунистически началник на Генщаба, бивш комунист, бивш полковник и настоящ пенсионер. За да сме обективни, трябва да отбележим, че въпросните изхвърляния на Миленски са малко преди Тагарев да го вкара във властта или, по-точно, във висшия чиновнически ешелон на МО. Учудващото в случая е друго. Тодор Тагарев е бил наясно с омразата, която Миленски храни към президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и въпреки това го назначава на управленски пост, който командва военните медии – военната телевизия и в. „Българска армия“. А това си е парекселанс кадрова вакханалия, управление на инат от страна на Тагарев. За което, рано или късно, се носи политическа  отговорност. А ако някой си мисли, че ексдругарят Миленски е туширал политическата си злоба, дълбоко се заблуждава. Не, той просто се е снишил по живковски и чака бурята да отмине. Чака неговият патрон да се върне на власт. В МО усилено се говори, че малко преди да освободи поста, Тагарев събрал политическия кабинет и дал указания никой да не се уволнява, особено хората, които е назначил, защото след два месеца се връщал на власт.

Та ето ви пресен пример в това отношение. Съвсем наскоро чествахме 75 г. НАТО и 20 г. България в НАТО. Дето се вика, ехото от празничните фанфари още не е заглъхнало. Та по повод тези две годишнини в Централния военен клуб (ЦВК) се проведе мащабна конференция, на която присъстваха президентът и Върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, тогавашният премиер Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел, военният министър Тодор Тагарев и т.н. Как армейският официоз в. „Българска армия“, пряко подчинен на  Миленски, отрази събитието? На първа страница - нито ред за форума. Челният материал е за някакво безлично видеоинтервю на Тагарев. Форумът е отбелязан на първа страница с една-единствена снимка, голяма плоча, отдолу с текст с отправка на 2-3 стр. за събитието. И кой мислите, че е на тази снимка? Бившият президент, преди 22 г., Петър Стоянов, който остана в най-новата политическа история на България единствено с фразата по повод Иван Костов „Иване, кажи си!“. И украинската посланичка Олеся Илашчук. Кадърът показва как двамата разговарят. Не разбирам какво е отношението и каква е заслугата на г-жа Илашчук към членството ни в НАТО, за да я удостоят с честта снимката й да е на първа страница на в. „Българска армия“? Когато са ни приемали в пакта, тя  най-вероятно е била тийнейджърка.

Първа страница на в.“Българска армия“, отразяващ конференцията за „20г. България в НАТО.“ На нея „греят“ украинският посланик Олеся Илашчук и бившият президент Петър Стоянов. Действащият главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, който произнася реч на форума, е сбутан на 3-та стр.Вестникът е пряко подчинен на Владимир Миленски

Не разбирам - при жив, прав, здрав и действащ президент и Върховен главнокомандващ Въоръжените сили да сложиш на първа страница снимката на бивш президент, преминал безславно през политическия небосклон преди 22 г., си е чисто ЧП, казано на армейски език. Или извънредно произшествие. За което отговорността се поема само и единствено с уволнение или с оставка. Защото това е умишлен саботаж. Съзнателно неспазване на армейската йерархия. На първа страница е сложен текст със заглавие с името на Тагарев, на втора пак с него. А президентът Румен Радев е сбутан чак на трета редом със Соломон Паси  и отдолу е самото „светило“ Владимир Миленски. Това, ако не е гавра, здраве му кажи. Президентът е сложен не при втория, не при третия, а при най-безличния ешелон в системата на отбраната. Не съм изненадан. Г-жа Олеся Илашчук грее на първа страница на вестника, защото прекият началник на редакцията ексдругарят Владимир Миленски често се разхожда на работното място с украинското знаме на ревера (такава е и профилната му снимка във фейса), сякаш е служител на украинското МО. А главният редактор на вестника Пламен Димитров - служил като готвач в казармата и бивш стипендиант на Сорос по негови признания, се снима на най-високия български връх Мусала с украинското знаме, вероятно за да го забележат и в Киев.

Главният редактор на в.“Българска армия“ Пламен Димитров- служил като готвач в армията, стипендиант на  Сорос (по негово признание) развява украинското знаме на най-високия български връх „Мусала“

Надявам се служебният министър Атанас Запрянов  да извика Миленски и да му обясни кой кой е в йерархията на Въоръжените сили - по Конституция и по закон. За да не изпадат неговите подчинени в подобни смешни ситуации.  
Интересно е и това ще търпи ли  служебният премиер Димитър Главчев разпасалия се  висш чиновник в МО Владимир Миленски?

 

 

Коментари

 • ДДТ

  15 Апр 2024 8:50ч.

  когато баце му каже ,никога нищо не е зависило и няма да зависи от този малоумник дето две изречения не може да каже ,добре ,че му пишат думичките които трябва да прочете иначе ще мучи като преяла крава

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  15 Апр 2024 10:22ч.

  Когато и да е, все ще е късно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Миленски се опита да забрани православния водосвет за Армията Българска на Гергьовден

  15 Апр 2024 10:51ч.

  Такъв пенсионер военен клел се и плюл по християнството, самопредставящ се антихрист, няма място не само в армията, но и в коя да е държавна институция на православна България. Миленски искаше да я няма Божията закрила над българските военни - синове, бащи, съпрузи! Ай сиктир и на жалките алчни глупави индивиди и бивши готвачи, то бива и бива простотия за пари, ама това минава всякакви граници. ... След два месеца Тагарев се връщал на власт ли?! Я, цялото политическо ПРЕДАТЕЛСКО АНТИБЪЛГАРСКО ръководство на МО - ВЪН! Не стига че пуснаха служител на Пентагона да има кабинет в министерството като чиновник, че и тези антибългари върху главите ни да тъпчат. Марш от България на всички чужденци нахални и наши предатели!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • A ето го и знаковото интервю на Т.Т.

  15 Апр 2024 21:15ч.

  пред Atlantic Council: https://www.atlanticcouncil.org/event/a-conversation-with-the-minister-of-defense-of-bulgaria-todor-tagarev/ както и интервюто му за украинския вестник "Европейска Правда" с обещания/идеи за допълнителни възможности за помощ за Украйна от България, надхвърляща милиарда $, вече предоставена, за който Кирил Петков се похвали през декември 2022 г... Лоялният приятел на Украйна Тагарев, намери начини да изтръска брашняния чувал, въпреки, че предишни български политици били отказали - България нямала била повече възможности за предоставяне на помощ... (Тodor Tagarev, the new Bulgarian Defence Minister, in an interview with Ukrainian news agency Hlavkom, was asked to comment on the format of Bulgaria's participation in the EU initiative on ammunition for Ukraine, as Bulgarian officials had previously stated there was no such possibility.) Подробно описание на идеите на предания приятел на Украйна (вече реализирани) за допълнителна помощ в статията (линка).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дон Корлеоне

  17 Апр 2024 19:19ч.

  Срам и позор за БА с такива продажни ръководители...Защо няма да има парад, защото няма с какво- нито хора, нито пари, нито техника!Парите и техниката отидоха в Украйна, а за 1200 лева кой ще си заложи кожуха да защитава някой, било то и от НАТО, а и коя държава ат НАТО ще си изпрати да гинат децата им за България, илюзия!Така армия не се прави, с хора дето не се служили е много трудно да не кажа невъзможно, факт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи