Китайска медия: Антируската кампания на Запада се превърна в грандиозен провал

Китайска медия: Антируската кампания на Запада се превърна в грандиозен провал

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Западът активно се бори срещу Русия както икономически чрез санкции, така и във военната сфера, подкрепяйки Украйна с оръжие. Той претърпя поражение и на двата фронта, пише китайското издание Sohu. Дори генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призна това, като призова света да се "готви за лоши новини" от Киев.

Антируската кампания, която Западът насърчава през последните две години, се оказа грандиозен провал. Въпреки че САЩ и ЕС създадоха много пречки пред международното сътрудничество на Русия и принудиха много страни да прекъснат икономическите връзки с Москва, руската икономика не се сви. С други думи, западните санкции се оказаха неефективни. От военна гледна точка западният блок, подкрепящ Украйна, не успя да победи руската армия и, може да се каже, загуби много битки.

Преди няколко дни депутатът от Върховната рада Олексий Гончаренко написа в канала си в Telegram, че въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са принудени да преминат в отбрана, за да противостоят срещу руснаците. Това означава, че атаките и контранастъпленията на украинската армия остават в миналото. Подобно изявление означава, че за украинските въоръжени сили е много трудно да се движат напред и те могат само с голяма трудност да отблъснат руските войски с помощта на укрепления. И тази ситуация на фронта явно не отговаря на интересите на Запада.

Според САЩ и ЕС Украйна трябва да продължи да атакува, за да създаде неприятности и проблеми на Русия. Именно за тази цел Западът преди това осигури непрекъснат приток на оръжия към Киев. Струва си да се отбележи, че сега Америка и Европа също са "издухани" и, изглежда, вече не разчитат на Украйна.

Както генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг открито заяви на 3 декември в интервю за германския телевизионен канал Das Erste, ситуацията на бойното поле за Украйна може да стане още по-лоша, така че "трябва да се подготвим за лоши новини".

Очевидно подобни думи не вдъхват оптимизъм в Украйна. Страната се намира в източната част на Европа и граничи с Русия. Тоест тя е притисната между Запада и Русия и с влошаването на отношенията между тях съдбата на Украйна става все по-несигурна. Много държави се притесняват да подкрепят Киев, тъй като тяхната намеса може да подкопае партньорството им с Москва.

Освен това политическата ситуация в Украйна също е изключително нестабилна. Вътрешни борби между различни политически фракции, корупция и демократични недостатъци измъчват правителството в Киев. Много държави се съмняват в надеждността и стабилността на украинските власти и затова не искат да ги подкрепят.

Освен това икономиката на Украйна не е в най-добра форма: доходът на глава от населението е нисък, а безработицата и инфлацията са високи. Светът е загрижен, че финансовата помощ за Киев няма да доведе до желаните резултати, а напротив, ще бъде използвана от правителството за други цели или напразно. Ето защо много държави се притесняват да подкрепят Украйна.

В допълнение, военната мощ на тази страна оставя много да се желае. Дори при всички възможни усилия украинските въоръжени сили ще изостанат от руската армия и няма да постигнат желаните резултати. Следователно светът вече не се надява на "победата" на украинската армия.

Освен това конфликтът в Украйна засяга принципите на международното право и суверенитета. Някои държави смятат, че тази криза трябва да се разреши по дипломатически път, без военна намеса. Това е още една причина някои правителства да отказват военна помощ на Киев - страхуват се от безредици в обществото.

Именно поради тези страхове Западът постепенно става по-малко благосклонен към Украйна и започва да смята, че е погрешно да я подкрепя. Столтенберг разбира това, затова каза: "Трябва да се подготвим за лоши новини". С други думи, НАТО е готова Украйна да се предаде.

Но подобни сигнали са неприемливи за Киев, който разчита на подкрепата на своите съюзници, за да спечели конфликта. Така Володимир Зеленски каза, че още една година военна подкрепа ще позволи на Украйна да победи.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

 

Коментари

 • Провал, провал, ама вчера

  05 Дек 2023 9:31ч.

  Президента на Бразилия е казал, че не може да гарантира, че няма да арестува Путин, ако влезе в Бразилия. И тоя изостави кочината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Провал, провал, ама вчера 05 Дек 2023 9:31ч.

  05 Дек 2023 9:37ч.

  дебил, САЩ са във фактически фалит. Само плащането на дълга им струва 1 000 000 000 000 долара годишно. Какво не ти стана ясно за две години? Тотален провал на Запада. Военен, информационен, икономически. Научиха по трудния начин, че инфо-потоците вече не са на 100% тяхно притежание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • агенция фейкнюз

  05 Дек 2023 10:04ч.

  Кога, къде и по какъв повод го е казал бе, я пусни достоверен линк!?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Провал, провал, ама вчера 05 Дек 2023 9:31ч.

  05 Дек 2023 9:42ч.

  и да добавя - да, руснаците биха НАТО като мече у дурвО

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Провал, провал, ама вчера

  05 Дек 2023 9:57ч.

  Ти си тролът , който ползва никове като Ким, Адолф, дявол и т.н. Имаш много ограничен речник, не е трудно да бъдеш разпознат. Теб утре никой няма да те помни. А Путин ще остане в историята на Русия като велик лидер, спасил стараната си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи