Кириле, Асене, защо да съгласуваме само шефовете на службите, направо да връчим цялата власт в ръцете на посолствата, които ни готвят за война

Кириле, Асене, защо да съгласуваме само шефовете на службите, направо да връчим цялата власт в ръцете на посолствата, които ни готвят за война

Автор: Чавдар Найденов, Фейсбук Следвайте "Гласове" в Телеграм

Запазих бодрост някъде до втория час на зуум-съвещанието на ПП. Четири неща ми правят впечатление. 

Интересуват се само от постове и длъжности - зам-министри, областни управители, парашутисти в регулаторите и т.н.. Не е важно, какви задачи има за решаване и какъв е смисълът да управляват, важно е кой управлява. 

Второ, интересуват ги постовете на кметове и общински съветници, които ще зависят и от изборното представяне наесен. Затова Петков разсъждава на глас, как до тогава Борисов със сигурност ще прехвърля вината за предстоящите  провали само върху ПП. И как те пък него да прецакат.

Трето, Кирил Петков доверително съобщава, че ръководителите на тайните служби ще му бъдат "съгласувани" от "посолствата". Пита се, тъй като тези служби се намират в дебелата сянка на държавната тайна, как Киро е подбрал главните кадри, които да възглавят и водят разузнаването и контраразнуването? Ами никак - имената и егенетата ще му бъдат подадени, а той ще ги "съгласува", изричайки "Да". 

Вместо недоумение и протести, тази декларация за зависимост от чужди сили се приема топло и с облекчение от избраниците на "партията" ПП. 

Трето, на Мария Габриел ще бъде дадено да бъде премиер едно кръгче, но с министри на ПП, (т.е. само за да впише престижен пункт в своето сиви). Не върви да й се откаже, защото си е уредила чрез мъжа и свекъра няколко преки обаждания на "Урсула" и Мишел  (шеф на загадката, наречена "Съвет на Европа"). Значи не само си измисля, а наистина има връзки и познанства по върховете. Освен това се обяснява, че пред перспективата да остане на сухо, - нито премиер, нито комисар, - тя "почти се е просълзила". Затова ще бъде много сърдита и ще пише критични сигнали до ЕК. (Интересно, че от Ева Майдел не чуваме нищо. Тя също сключи брак).

Четвърто, много обичат думата ЛИВЪРИДЖ. Нека да обясня. Това е термин из областта на финансовата спекула, производна от думата "лост" (lever). Имаш вътрешна информация, че на борсата дадена стока ще поскъпне. Но имаш малко средства, за да купиш от нея и да препродадеш с печалба. Затова използваш средставата като залог, за да вземеш заем за кратко време. След което повтаряш цикъла. Т.е. залагаш и заема като обезпечение за нов заем. И т.н., дотогава ,докато се намират познати на познати, склонни да те кредитират. Средставата ти вече са нараснали десетки и стотици пъти като снежна топка. Която може бързо да се разтопи и да те остави да плащаш лихва. Но не се бавиш, купуваш голям обем от въпросната стока. След няколко часа тя поскъпва и я продаваш по новата цена. С получената сума се разплащаш за всички заеми в обратна последователност. И пак оставаш със значително по-голяма печалба, отколкото ако играеше само със собствени пари. 
Т.е. прецакваш всички, защото другите са абдали, а Иванчо е отличник. Изиграл си президента, за да ти даде пост. Постът дава достъп до медиите.  

Използваш мимолетно появилия се рейтинг, за да събереш партия по обява в социалните мрежи. Виждайки това, посолствата и медиите те взимат насериозно и загряват въздуха в балона ти. Поради обща апатия получаваш гласове, колкото ГЕРБ и малко отгоре. Коалираш се с непознати, от които най-малобройната група е единствената, която си има хал хабер за какво изобщо става дума в държавата. Много бързо правиш неща, които ядосват част от обществото  -  с което по законите на поляризацията ставаш любимец на другата част. За останалото се сещате.

Важното е, че топката расте, кредитът се увеличава, но и срокът му се скъсява. Ако депутатските места не се инвестират в правителство, а централната власт - в общинска, тя скоро ще се превърне в една студена локва. Както преди това ИТН, Изправи се и пр. 

И Макс и Мориц от Харвард - седнали по средата. 

Ето, затова се налага бързо да бъдем прехвърлени на откровено, с нищо неприкрито външно управление. Тук съвпадат интересите на Киро&Асен и на едни държави, които разбъркват огъня на войната с източноевропейски ръжен, за да не си опарят ръцете.

Източник: Фейсбук

 

 

 

 

Коментари

 • old_beggar

  29 Май 2023 17:35ч.

  Димитър Димов („Тютюн“): „Над околийския началник стоеше Областният, над Областния – Министъра, над Министъра – Правителството, а над Правителството – Мафията – невидима, всемогъща и безчовечна!“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тани

  29 Май 2023 18:26ч.

  Ето, за това историческо време, което днес се повтаря под индиго , жадува и се бори дъщерята на големия писател Димитър Димов! Не и без нейното усилие, омраза и ненавист, с която ни обливат ежедневно, стигнахме до тук. А се надявахме точно те да са радетелите за свобода, демокрация и справедливост. Всичко е приемливо, щом е от нашите съмишленици. Не искам да си представям какъв вой и демонстрации по улиците щяха да организират , ако такъв запис беше представен от омразните им противници

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Здрасти!

  29 Май 2023 18:47ч.

  Ти комай сега го разбра?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стратег

  29 Май 2023 21:00ч.

  Няма държава, дори и най-слабата, която да не може да се справи и с най-силната мафия в рамките на 24 часа. Не извинявайте положението на България с мафията, моля ви! Обърнете си "мерника" към оФцете където и само където е фундаменталния проблем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  30 Май 2023 1:08ч.

  Тя (Димова) се е предрешила на християнка, но е от лъжливите пророци, от вълците в овча кожа, от които ни казва да се пазим Евангелието (Матей 7:15).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Споко

  29 Май 2023 17:36ч.

  Колония като колония. Бананова република, в която внасят дори и бананите. Дотам ни докара "мирният преход" и дермокрацията на сиджимка. Забравихте ли плана "Ран&Ът", който предвиждаше България да достигне "оптималните" 5 милиона население?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  29 Май 2023 18:04ч.

  Всъщност цялата власт е в ръцете на посолствата. Имената са съгласувани, това са само български имена за пред хората, а самите личности, щом са съгласувани, значи са контролирани. За това се споменават и външните консултанти, дето ще помогнат със структурирането на службите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поздравления за анализа на г-н Чавдар Найденов!

  29 Май 2023 19:36ч.

  И за особено ценната информация що е то ЛИВЪРИДЖ. Великолепно обяснено и пренесено от бизнеса към политиката. Браво още веднъж за интелигентността на г-н Чавдар Найденов!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В България останаха ли мъже сред тези, които се изявяват като "автори"?!

  29 Май 2023 19:39ч.

  Ей го и тоя "автор" се попикал от страх, че и плаши другите, защото щели да ги мобилизират за фронта. Представят се, ако рашистите ни нагазят, тоя как бъро ще се изнесе и то... къде?... ами, на Запад, естествено, но никога няма да хване оръжие да защити България. Това мъж ли е или третополов скрит п*де**ст... Иначе третополовите у нас мразят ЛГБТ-тата, щото изповядват "правата" кремльовска вяра. ??‍♂️

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вагнер

  29 Май 2023 19:48ч.

  Ние вече сме тук и те знаем!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Вагнер", плашите само себе си:)))

  29 Май 2023 20:00ч.

  Все повече "вагнер"-овци отиват на концерт при Кобзон. https://media.cnn.com/api/v1/images/stellar/prod/230409161333-03-pentagon-leaked-documents-wagner-russia-restricted.jpg?c=16x9&q=h_720,w_1280,c_fill/f_webp

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вагнер

  29 Май 2023 20:10ч.

  Ок, а ти към Тина Търнър!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  29 Май 2023 20:16ч.

  Тези "рашисти" ако нагазят, ще бъдат посрещани с хляб, сол и цветя, както са били посрещани техните предци. А ти може да хванеш оръжието, но надали знаеш как се държи. Затова първи ще побегнеш към господарите си. Но пък те няма да те посрещнат с отворени обятия, а ще гледат да те подготвят, както сега го вършат с укринците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мечтите на соц. партизаните са безплатни

  29 Май 2023 22:15ч.

  С хляб и сол посрещаха "братушките" само партизаните, криещи се в гората и окрали мандрите на работливите български селяни и в последствие национализирали фабриките и стопанствата на "кулаците". Иска ви се пак руснаци да окупират България, че да изпобиете, изпратите в лагерите "Белене" и "Куциян", разселите по изоставените от вас села българите, които учат, възпитават и лекуват децата ви, работят, "копаят" си бизнес-нивичките, внасят данъци и ви хранят, че да им откраднете придобитото и създаденото, настаните се в домовете и седнете във властовите топли кресла да установите новата партизанска власт на невежите. Е, затова си заслужава да се воюва да се защити Родината от мръсните прорашистки канибалски треперещи ръчички, но няма да как да се случи, просто защото времето назад не се връща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Времето назад не се връща

  29 Май 2023 23:01ч.

  Но колелото на историята Да.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хиперреалност

  30 Май 2023 1:04ч.

  Няма такава картина, върху която градиш реториката си. Това е повод да кажеш нещо за рашистите и за Кремъл. Разбираме те, но няма фотогарафия на Мона Лиза и Микеланджело от 1516г., което Карбовски много сполучливо избра като метафора за хиперреалността, създавана в главите на болни мозъци, уплашени, че ще загубят по някакъв мистичен начин добрите си доходи и социалните си придобивки заради самия Путин. Фактически подобен уплах, че Путин ще влезе в България, по един парадоксален начин е сериозно отричане както на членството ни в ЕС, така и в НАТО. Защо най–големите привърженици на евлоатлантизма се усъмняват в неговата способност да удържи собствената си в геополитически смисъл територия, каквато е България? Що за балканска мнителност е това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Байдън каза, че в Бахмут

  30 Май 2023 1:10ч.

  са измрели 100 000 руски войници, в т.ч и вагнеровци по подразбиране. Това беше казано този път след съвсем кратко замисляне. Цифрата му хареса поради своята кръглост.Преди това старецът не ядеше сладолед и не търсеше невидимия си приятел в пространството. Как биха могли да бъдат преброени руските жертви в град, превзет от самите руснаци?! Това даже Делфийският оракул не знае.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А бе що

  29 Май 2023 23:07ч.

  не отидете да се прегледате на лекар??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мъ той

  30 Май 2023 0:07ч.

  с пари бе бате. А словоизлеяниата не.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  30 Май 2023 1:12ч.

  Чаядаре, не ние съгласуваме и ние никаква власт не можем да връчим, в нашата ситуация ние сме оприличени на роби, политическата котерия (независимо от цвят, вид и т.н.) са надзирателите, а властта е в посолството- робовладелец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чавдар Найденов

  30 Май 2023 1:16ч.

  Социолог и анализатор, завършил философия. Написаното е само пост във Фейсбук и е блестящо като аргументация. Горе някой си задава въпроси не върху текста, а върху представите си за това какво би направил авторът, написал нещо, на което очевидно не може да се възрази с подобни на използваните аргументи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  31 Май 2023 2:00ч.

  Ева Майдел не се чува, защото майка и достатъчно се облажи от ковидваксините, а колкото до "ръжена на войната", КОЙ нападна суверенна държава, КОЙ????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Който организира държавния преврат в нея, кой друг.

  31 Май 2023 22:20ч.

  ............

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи