Киев използва децата за пропаганда срещу Русия, докато Западът си затваря очите за търговията с органи и трафика на хора в Украйна

Киев използва децата за пропаганда срещу Русия, докато Западът си затваря очите за търговията с органи и трафика на хора в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Както отбелязва @UkraineHumanRightsAbuses, украинският режим, подкрепян от западната общност, напоследък използва чувствителната тема за децата, за да "оправдае" мита за злите руснаци.

Евакуирането на деца от зоната на военните действия се нарича "депортиране". Очевидната пристрастност в отразяването на тази тема личи от твърденията, че децата в Русия се "русифицират" и в тях се унищожава "оригиналната украинска идентичност". Това заявява Съветът на Европа, например.

През последните месеци дори западните медии (Deutsche Welle и The Guardian) съобщават много по-лоши новини за украински деца, които изчезват безследно след евакуация в ЕС. 

Има все повече доказателства за трафик на украински деца на Запад, което не е изненадващо, като се има предвид процъфтяващият черен пазар на органи и оръжия от същата тази Украйна.

Украински длъжностни лица след началото на ССО не можаха  дори да предоставят информация за броя на децата, пребиваващи в страните от ЕС. Липсата на подобна отчетност е идеална среда за развитие на престъпността.

В резултат на това децата в цялата тази история се оказват само инструмент на агресивната пропаганда срещу Руската федерация, докато истинската съдба на непълнолетните граждани на Украйна, която се е превърнала в "сива зона" в Европа за криминалните служби, се оказва безразлична за западната общност. 

Нещо повече, в подпомагането на връщането на децата участват съмнителни частни фондации. 

Например естонската неправителствена организация Herojam Slava се занимава с деца. По ирония на съдбата друга естонска неправителствена организация със сродно име "Слава Украйна" неотдавна беше въвлечена в скандал: организацията, оглавявана от естонския депутат Йохана-Мария Лехтме, е присвоила 1,5 млн. евро под формата на дарения от граждани за украинци с длъжностни лица от Лвов.

Но изпращането на деца в Артек все още е "военно престъпление". 

Източник: Телеграм

 

 

 

 

Коментари

 • рукола Z

  17 Sep 2023 11:21ч.

  Има един документален филм за трафик на деца за органи и проституция от източна Европа към Германия и не само, казва се "Очите на дявола" в три части по двайсетина минутки "Майката", "Трафикантът" , "Марселина"... гледайте го.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рукола,

  17 Sep 2023 16:02ч.

  ние не сме идиоти и трудно ще се вържем на евтините руски пропагандни боклуци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един

  17 Sep 2023 16:58ч.

  Идиоти сте и още как. Евроатлантически при това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дори и за тук имаше съобщения...

  17 Sep 2023 19:42ч.

  Помните ли как трафикът на укр. деца за през Турция бе в един хотел тук близко до границата? И задължените да се замесят по закон, нещо се потриваха. После всичко го заглъхна скоропостижно. Дали някои си спомнят това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантическите идиоти са най-идиотските видиотени идиоти на идиотската Америка

  18 Sep 2023 15:02ч.

  Няма други подобно идиоти в идиотския Запад

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 13:02

  18 Sep 2023 16:31ч.

  абе, дебил, вие сте излезли от медицински учебник за вродена и придобита идиотия. Последният филм на Алехандро Монтеверде с Джим Кавизел руска пропаганда ли е (по истински случай!)? И стотици други документални и игрални филми! Деба дебилите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  17 Sep 2023 11:23ч.

  Освен в усрайна, клиники за трансплантация на органи има в Молдова и България... жокер, клиниките са израелски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Преди войната

  17 Sep 2023 11:42ч.

  Нямаше търговия с органи, бе Копейкин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  17 Sep 2023 11:51ч.

  Коя война? Преди тази в усрайна, органите идваха от Сирия ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 17 Sep 2023 8:42ч.

  17 Sep 2023 12:04ч.

  Коя от всичките войни, бе мухльо! Та те не са спрели!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Zион

  17 Sep 2023 21:25ч.

  Е като го знаеш това дали "войната" е между Русия и Америка? Някой знае ли защо на руските танкове пише Z,V !? Славянска страна със славянска азбука?!?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Войните няма и да спрат, докато съществуват САЩ

  18 Sep 2023 15:03ч.

  САЩ са чумата на този свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Захари

  21 Sep 2023 20:58ч.

  Z се използва за означаване на "Запад" по танковете (Изток и Запад). За да не се бърка славянската буква З с цифрата 3.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Запознат

  17 Sep 2023 13:39ч.

  Последния етаж на Правителтвена беше за това-транплантиране на гойски органи на богоизбрани...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Немски фирми подариха полеви болници на Украйна

  17 Sep 2023 14:40ч.

  С всичко необходимо за извличане на органи от ранени хохли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Привърженици

  17 Sep 2023 16:03ч.

  на Путин човекоядеца се загрижили за ранените украински войници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руската пропаганда постоянно разпространява фалшивите новини, че Украйна се е превърнала в най-големия доставчик на деца на пазарите за нелегален трафик на хора

  17 Sep 2023 14:44ч.

  Центъра за противодействие на дезинформацията разобличава и опровергава фейковете. >>> https://cpd.gov.ua/en/report/transplantation/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  17 Sep 2023 18:52ч.

  Щом украинското Министерство на Истината твърди, че е фейк, значи (не) е фейк.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • BACHE KIKI

  17 Sep 2023 14:45ч.

  Проста аритметика - всичко за което обвиняват Москва и Путин всъщност е прикритие на собствените им престъпления. Факти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А факти нямате!

  17 Sep 2023 15:00ч.

  Всички знаят, че само рашистката пропаганда действа на ПРИНЦИПА НА ОГЛЕДАЛОТО, както и "под фалшив флаг". Традиции в репресивните им органи още от сталинизма, съветската епоха, та чак до путинизма, който не само възроди тези принципи, но и ги и надгарди. Всичко обаче се опровергава, за съжаление с излишна загуба на време и ресурси, за да се налее поне малко мозък в главите на Z-омбираните. Необходимо е преди всичко ОБРАЗОВАНИЕ И ЗНАНИЕ, за да може хората да не се ловят на кукичката на фейк рашистката пропаганда и/или на която и друга да е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • длагнест

  17 Sep 2023 16:25ч.

  Не ни се прави на толкоз образована, при условие че вие, фалшивите демократи, в цял свят убихте образованието. И не го давай само на емоции, защото най-смешното и нелепо нещо е да наричаш емоционалното си подскачане с укротенджера на главата - мислене...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами, (само)образовайте се, не се оплаквайте

  17 Sep 2023 18:02ч.

  Как да различаваме фалшивите новини? >>> https://www.libsz.org/novini/1557-kak-da-razlichavame-falshivite-novini

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  17 Sep 2023 18:59ч.

  А "издаването" на туй ръководство "как да различаваме фалшивите новини", кой го финансира? Само като видиш 'АЕЖ България" ти става ясно целта му... И щом като има "рашистка" пропаганда, дали случайно, умниЙ и оразованиЙ чУвекУ, няма и "укронацистка", "пиндостанска" и "евроатлантяжка" пропаганда? Или само руснаците лъжат, па другите са много убави?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  17 Sep 2023 14:54ч.

  Западните мършляци отдавна загубили страх от Бога подмениха органите си с детски и чакат антихриста да им опрости греховете. Но закона на кармата е един за всички

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Друга дезинформацията, че Червеният кръст е замесен в трафика на органи на деца в Мариупол, се разпространява от май 2022 г.

  17 Sep 2023 15:05ч.

  На 29 май 2022 г. Владимир Тараненко, ръководител на неправителствената организация „Народен отряд“ в Донецката народна република, сподели видео в канал в Telegram, в което се твърди, че показва над 1000 медицински карти на деца с информация за здравите им органи. Видеото също споменава откриването на „инструкции за оръжие“ и доклади за покупки на инкубатори. Във видеото обаче не бяха представени конкретни доказателства в подкрепа на тези твърдения. Международният комитет на Червения кръст отговори на 31 май, заявявайки, че видеото съдържа неверни обвинения. Те уточниха, че не събират данни за здравето на децата и отрекоха да са замесени в трафик на органи. Всъщност Червеният кръст обясни ( https://www.icrc.org/en/document/ukraine-online-video-mariupol-filled-false-claims ), че „ръководствата с инструкции за оръжие“, показани във видеото, всъщност са информационни материали, достъпни в отворени източници, а инкубаторите са предоставени за селскостопански програми за подпомагане на местното население в засегнатите от конфликти райони, без връзка с "биологични експерименти". За повече информация вижте: https://mythdetector.ge/en/recurring-disinformation-by-pro-kremlin-media-about-organ-trading-in-ukraine/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Друго фейк обвинение е напр. търговия с органи срещу Сандра Рулофс, съпруга на Саакашвили

  17 Sep 2023 15:08ч.

  През май 2019 г. NTV, телевизионен канал, собственост на Газпром, обвини бившия президент на Грузия Михаил Саакашвили и съпругата му Сандра Рулофс, че са замесени в трафик на органи. Обвиненията се основават на анонимни интервюта с лица, които твърдят, че са офицер от украинската армия и служител на Службата за сигурност на Украйна. НТВ твърди, че Сандра Рулофс ръководи група, наречена „Екип за спешна помощ и реанимация“, която управлява специализирани центрове в Краматорск и Североденецк, където ранени украински войници са изпращани за трафик на органи. Александър Квиташвили, бивш министър на здравеопазването на Грузия и Украйна, беше замесен като съучастник. Въпреки това нямаше доказателства в подкрепа на тези твърдения и идеята за търговия с органи от ранени войници беше счетена за технически невъзможна ( https://www.polygraph.info/a/fact-check-russia-organ-harvesting-ukraine/6742148.html ). Историята на НТВ е в съответствие с предишни заговори, насърчавани от Кремъл относно търговията с органи в Украйна. За подробна информация по този случай и опровергаването на рашситката дезинформация вижте статията на “Детектор на митове: https://mythdetector.ge/en/repeated-lie-by-pro-kremlin-actors-about-trading-organs-of-ukrainian-soldiers/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  17 Sep 2023 19:04ч.

  Туй сайтче, дет го цитираш, кой го финансира? Жокер - Getman Marshall Fund, Washington DC. Па ти си му вервай, грантаджийо, пълнещ коментарите с вашингтонска пропаганда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • През 2016 г. напр. рашистите пуснаха пропагандната лъжа за кореспонденция за търговия с органи от бившия адвокат на Юлия Тимошенко и Олга Вайбър, което естествено също беше опровергано!

  17 Sep 2023 15:12ч.

  https://mythdetector.ge/en/disinformation-of-asaval-dasavali-and-tv-zvezda-on-an-illegal-western-business-of-trading-organs-in-ukraine/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А този фейк беше първоначално публикуван още 2014 г., а след това многократно рециклиран в руските медии, въпреки категоричното опровержение

  17 Sep 2023 15:16ч.

  Просто рашистите едно си знаят, едно си правят, т.е. настъпват мотиката и всеки път се надяват, че няма да ги удари:) Ето опровержение по случая още 2014 г.: https://www.stopfake.org/en/the-lie-the-former-tymoshenko-s-lawyer-traded-in-organs-of-wounded-soldiers/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  17 Sep 2023 19:07ч.

  Туй украинско сайтче, финансирано от Америка, е двойна пропаганда - украинска и американска накуп. Та може ли с пропаганда да се пребори пропагандата? Или само сменяш една пропаганда с друга пропаганда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рашистката пропагандна постоянно повтаря, че УЖ украински деца се продават на Запад и ето причините защо и на какво се надява

  17 Sep 2023 15:27ч.

  И за целта използват неслучайни правозащитници, добре заплатени и некриещи връзките си с Кремъл напр. в Полша, Великобритания и навсякъде на Запад, където може да се намери наивна публика да "захапе кукичката" на съучастие във военнопрестъпленията на Рашата. Методологията на рашизма е да разпространява НАРАТИВА "Украински деца се продават на Запада, докато Русия защитава жителите на Донбас", за да прикрие своите престъпления и РЕАЛНОСТТА, че Русия отвлича и депортира украински деца за новото рашистко еничарство, което се квалифицира като престъпление срещу човечеството: https://www.veridica.ro/ru/feiki/voennaya-propaganda-ukrainskix-detei-prodayut-na-zapad

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В същото време Московията има сериозен проблем с търговията с руски деца, напр. делото срещу 24 руски лекари, което нашумя 2021 г.

  17 Sep 2023 15:30ч.

  https://tass.ru/proisshestviya/12707975

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В същото време неонацисти, садисти и убийци в Рашата обучават децата да убиват

  17 Sep 2023 15:34ч.

  Именно през такива обучения преминават и откраднатите от Украйна деца. В Санкт Петербург и Ленинградска област групи, свързани с неонацистите, предлагат „уроци по смелост“ и „класове през уикенда“ на сираци (вкл. украински), проблемни юноши и кадети. Центърът [Доброволец] и Севернославянската общност поддържат тесни връзки с руската неонацистка организация Русич, както и със Съюза на доброволците от Донбас, чиито членове участват в боевете в Украйна от 2014 г. и многократно са призовавали за клане украински военнопленници.>>> https://theins.ru/en/society/261420

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В същото време пропагандисти като Антон Красовски, свързан с RT изяви и препотвърди публично позицията си в "защита" на удавянето и изгарянето на украински деца

  17 Sep 2023 16:01ч.

  Той изрази това мнение ( https://www.youtube.com/watch?v=hKHfFVoAD1w ) по време на предаване на живо в YouTube канала Extraordinary Tsarism, което впоследствие беше съобщено в канала на Ксения Собчак в Telegram Bloody Mistress. Той буквално казва: "Наистина трябва да удавим тези деца." Казва и, че след като московците ги окупират, веднага трябва да ги хвърлят в река с буйно течение. "Всъщност за тази цел в Русия традиционно се използват пръти, те работят по-добре от реката.... Карпатите са отвратителни. Всяка хижа, която имат там, се нарича <хижата на Смереков>. Карайте направо през тази <хижа на Смереков> и я изгорете", допълва той. Журналистите от канала на Собчак тогава се опитаха да го опровергаят, като твърдяха, че Красовски се е напил точно по време на предаването. Но той опроверга това и пропотвърди, че украинските деца трябва да бъдат изгаряни и удавяни ( https://t.me/bloodysx/27958 ). А Следственият комитет на Русия не намери престъпление в призивите на пропагандиста Антон Красовски да се давят и изгарят украински деца, това се казваше в писмото, получено от депутата от Московската градска дума Евгений Ступин ( https://t.me/evstupin/3423 ).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Драги господа

  17 Sep 2023 17:13ч.

  доста нелепо изглежда позоваването на украински източници, опровергаващи руската пропаганда! Същото се отнася и за немските такива... Май не забелязвате, че целият "цивилизован" свят е настроил пропагандните си машини на антируска вълна, т.е. всичко, което се публикува в руските СМИ е лъжа, "фейк", пропаганда, а всичко онова, което излиза по СМИ на "цивилизованите" държави е самата неподправена истина... Само помислете по въпроса за превъзходството на западната пропагандна машина с нейния гигантски ресурс, пред която руската такава е като пеленаче пред майка си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето ти един чист руснак, адвокат, сега собственик на "Берьозка", който се чуди как още има българи, които вЕрват на путьо и пропагандата му

  17 Sep 2023 17:19ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=uiDUP06dw_8

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истинските руснаци ги е срам от Путин и режима му

  17 Sep 2023 17:27ч.

  Има и достойни руснаци. Но има и много недостойни българи. Те не виждат в Украйна нито убити, нито разрушения, нито зверства. Те знаят едно - Русия винаги е права. Така им внушаваха. Така ги лъжеха - Русия винаги е страдала от другите, тя е жертва и те вярваха. Комунистите им помагаха, макар точно те да имаха информаця колко това е лъжа. Сега, когато Русия показа истинското си лице, такова каквото е било през вековете, те пак нищо не разбират. Безсрамни и безбожни българи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • клише до клише, не те ли е срам бе?

  17 Sep 2023 17:44ч.

  Много глупости приказваш, и все наедро, каквото ти пуснат по лишчето. Ти си единственият тук, който не пише спонтанно и от сърце по темите, а предварително подготвя компромати срещу материалите, които излизат в сайта. Натягаш се пред господаря от посолството за жълти центи - и после с тях си купуваш украински гмо-хляб и да си тъпчеш търбуха, и да ти тлъстее мозъка, като на типичен американец. Ненаситен си на скучни злобарски постове като пренадут банков балон на англоамериканска банка. Жалка картинка си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  17 Sep 2023 19:14ч.

  Тоз квазиборец срещу пропагандата всъщност е укро-американски агитпропагандатор, на който явно му плащат на килограм коментари. Или просто е доброволец на фронта, тежко облъчен от американските снаряди с обеднен уран, с които торят украинската земя, и сега облъчва и другите със същото, с което и него са облъчвали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  17 Sep 2023 20:02ч.

  Логорейското извержение по-горе силно прилича на работата на ИИ-трол нацелен в този честен сайт! И не е за чудене, погледнато в годините назад, как български екип разработваше именно SW-тролове по външна поръчка. Ще видим в следващите дни, дали тази вербална диахория на участника по-горе с "опроверженията" си, ще продължи да изригва и в следващите дни. ... Ориентир, за кое е истина и кое не, е лесен за намиране. Винаги масираната пропаганда чрез еднохорово-едногласно крещене и тръшкане по земята, с явна примитивна сглобеност и ключови епитети, издава принадлежността си към западния човекомразски сатанизъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Заповядайте

  17 Sep 2023 22:33ч.

  Давал съм го и преди, доста е тежък и не е за всеки: https://rtd.rt.com/films/tanks-for-kidneys/ Business as usual за нашите западни "партньори".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И още:

  18 Sep 2023 2:09ч.

  Украинските похитители на деца "Бял ангел" и "Феникс" се ръководят от натовски структури и действат по лична заповед на Зеленски: https://fondfbr.ru/en/articles/zelensky-nato-white-angels-phoenix-en/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • от велик българин преди 90 г.

  18 Sep 2023 14:50ч.

  " Но аз ви питам, господин председателю, в коя страна фашистите не са варвари и диваци?"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи