Калоян Паргов: Едноцифреният резултат на БСП беше предвещан

Калоян Паргов: Едноцифреният резултат на БСП беше предвещан

Последвайте ”Гласове" в Телеграм

"Едноцифреният резултат, който получи вчера БСП, беше предвещан резултат". Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на пробграма "Хоризонт" Калоян Паргов, член на Националния съвет на БСП и председател на учредения наскоро Стратегически институт за национални политики и идеи (СИНПИ):

"За съжаление, проучването, което поръчахме на СИНПИ и което публикувахме на 23 септември, потвърди тази мрачна прогноза. Вчерашният резултат сбъдна нашите страхове, предвещаните мрачни прогнози, които имахме още от лятото и в края на коалиционното управление. В никакъв случай не съм искал Стратегическият институт да бъде лош пророк, но така или иначе като всяка неправителствена формация, която се занимава с обществено политически проблеми, това проучване отразява реалността и беше просто предвестник на нещо, за което трябваше да се вземе решение. Вие помните, че ние тогава говорихме вследствие на една дискусия, която организирахме с политолози и социолози за това върху какво би трябвало да се съсредоточи БСП до края на кампанията, за да може, ако е възможно да не се стигне до такъв едноцифрен резултат, който е болезнен за всеки социалист".

Председателят на СИНПИ не изключва БСП да участва в бъдещо управление в коалиция с ГЕРБ:

"При сегашното ръководство очевидно всичко е възможно. Както с идеологическия ни опонент "Демократична България“ бяхме в едно управление, няма да се учудя, ако този път се съберем и с ГЕРБ".

Цялото интервю с Калоян Паргов можете да чуете тук.


Източник: БНР

 

 

 

Коментари

 • 123

  03 Окт 2022 10:07ч.

  Резлтатът на БСП е нисък, защото опозицията в БСП обикаляше радиа,телевизии ,села и паланки да агитира да не се гласува за БСП.ММихов ,КДобрев, Станишев,Паргов ,Паскалев ,Владимиров говореха за грешната политтика на БСП ,че не слуша ПЕС.Йотова говорреше ,че БСП не провежда социална политика(лъжа!!!!).Радев чрез кабинета си воюваше сс БСП

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MM93

  03 Окт 2022 10:43ч.

  Точно така, вътрешната опозиция е виновна, а не ПОЗОРНАТА, безпринципна политика на Корнела и пуделите около нея ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Александрова

  03 Окт 2022 13:06ч.

  Съгласна съм с мнението 123. Дори не съм предполагала, че така наречената опозиция в партията до низости, които не са за описване. А и летецът има своя дял.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 456

  03 Окт 2022 10:16ч.

  Резултатът на БСП е поредния погром докаран от Корнела, която за 5 г. оср@ 130 г. история на българската лява партия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Едноцифреният резултат, който получи вчера БСП,

  03 Окт 2022 10:40ч.

  е съвсем закономерен резултат, с оглед на политиките, които водеше БСП във властта. Ако нещо може ви послужи за успокоение е, че поне гласоподавателите на БСП са по-принципни от тези на бесните сектанти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  03 Окт 2022 11:02ч.

  Да дърпат шалтера.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  03 Окт 2022 11:53ч.

  Според мен БСП получи резултат, който заслужава. Време е хората в ръководството и да си направят изводите и да си извадят поуките . Според мен осн. въпрос, който трябва да си зададат е - Къде сбъркахме? Можем ли да продължим с това ръководство?... Не съм член или симпатизант на БСП,но след снощното изявление на ПП ми се струва, че в БСП трябва сериозно да се замислят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рене от съпротивата

  03 Окт 2022 11:54ч.

  Българската социалистическа партия каква лява политика защитава за да има претенците за лява партия, особено ако погледнете ръководството и ще установите, че БСП е просто една дребна буржоазна партия нямаща нищо общо с лявото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1234

  03 Окт 2022 12:54ч.

  А този с какво спомогна за по-добър резултат на БСП,ако да е член още!?! ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Ат.

  03 Окт 2022 14:21ч.

  БСП е най-мързеливата партия с най-старите ръководни кадри по места, както има и най-лоша кадрова политика ... еми така не става, другари! За пет години паднаха с 700 000 гласа. На другите избори на мястото на Стефан Янев, защото уроците са, за да се учат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантическата БСП е позор

  03 Окт 2022 15:38ч.

  Това не е партията на Дядото

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Александрова

  03 Окт 2022 16:13ч.

  Социалдемократическата партия, която създаде никога не е влизала в управлението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  03 Окт 2022 17:57ч.

  Паргов, ако се спрете с цялата си компания, само ще донесете ползи за БСП! Ставате жалки и нагли!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите имена

  04 Окт 2022 11:45ч.

  Проф. И. Христов имаше имаше изказване за тях преди години - БСП нито са Българска, нито Социалистическа, нито пък - Партия. Но от същото страдат почти всички "партии" - не са това, което заявяват. Резултатът - 65% не гласуват, а от гласувалите 35% имаме 3.5% отбелязали "Не подкрепям никого".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи