Калина Андролова: ПП-ДБ правят опит да прочистят службите за целите на корпоративното задкулисие и под глобалистки диктат

Калина Андролова: ПП-ДБ правят опит да прочистят службите за целите на корпоративното задкулисие и под глобалистки диктат

Автор: Калина Андролова, БНР Следвайте "Гласове" в Телеграм

Какво постигнаха ПП/ДБ с реформата, която ограничи правомощията на президента, включително в избора на премиер! Отговорът е нищо. След водевила с Конституцията, след стъкмистиката в бюджета и източването на енергетиката, след разгромяването на обществения доставчик на газ с цел да подхраним процъфтяваща руска газова олигархия у нас, ПП/ДБ ни обещават да хаотизират и службите с аргумента, че ги реформират. И дори поставят ултиматуми пред избирателите, че ако не гласуват за тях, нямало да има реформи. 

ПП/ДБ искат на всяка цена да орежат правомощията на президента и в назначаването на ръководители на службите. Без да си дават сметка, че споделената отговорност по отношение на службите между президент, МС и парламент е здравословна за държавата. Това е разделена власт, която предпазва държавата от ексцесии и злоупотреби от случайно появили се политически хищници. 

Военното разузнаване на България е създадено през 1891 г. след Освобождението на България. И не са ПП/ДБ тези, които ще ликвидират първата специална служба, свързана със сигурността на българската държава. Куклите на глобалистите искат сливане на военното и т.нар. „цивилно“ разузнаване в обща структура. Ясно е, че тази структура ще е по-лесна за пробиване и по-удобна за навигация отвън. Но когато ПП/ДБ говорят за реформа в службите, става дума за интересите на чужд фактор в сферата на сигурността. Защото под реформа ПП/ДБ разбират да назначат хора, които ще бъдат със същия манталитет като тях и със същите ангажименти към тези, които курират изкъсо ПП/ДБ. Дори и в съюзи като НАТО и ЕС отношенията между специалните служби са на принципа на бартера. 

Не можем да очакваме, че дадена глобална мощна служба макар и съюзническа ще ни „осинови“, ще ни предоставя информация за всички заплахи и ще работи за нашата доктрина за сигурност. Информация, за която те са заплатили, за която те са готвили кадри и която са получили, защото са изграждали високотехнологични ресурси и сложни човешки мрежи. За да получаваме обмен, ние също трябва да даваме информация. Така че ако нашите служби са хронично недофинансирани, те ще имат нисък коефициент на полезно действие, което ще обосновава натиска на съюзниците ни да ги ползват в качеството им повече на инструмент, отколкото на истински партньори. 

Затова, ако ПП/ДБ наистина искат да направят нещо добро за българските служби, то това е да настояват за увеличаване на финансирането им, а не за усвояването им за задачите на глобалистката доктрина и преподчиняването им. Но да очакваме умни и създателни действия от ПП/ДБ в областта на сигурността е нонсенс. 

Предвид неравностойното положение на България спрямо фактора, който претендира за глобална хегемония, нашите контраразузнавателни служби трудно могат да си позволят да реагират на неидентифицирани заплахи, които идват по линия на съюзнците. А не винаги интересите на съюзниците ни са еднакви или съвместими с българските национални интереси. Тоест ние сме предоставили възможност нашите партньори да работят на българска територия както си пожелаят и затова сме свидетели на бързослучващи се проекти ала ПП, които бяха извозени на вълната на жълтопаветен преврат с помощта на американското посолство, корпоративното задкулисие, НПО-мрежите и спонсорираните медии. И въпреки всичко това на кукловодите не им е достатъчно.

Кирил Петков се възмути скоро, че чуждите служби ни казвали кой е шпионин у дома, визирайки службите на Северна Македония, като даде пример защо нашите служби трябва да се реформират най-после. Първо, кой е шпионин на българска територия може да определя само българското контраразузнаване! Защото шпионинът за гърците, турците, северномакедонците или сърбите на българска територия може да не е шпионин за българите. 

Може с този човек българското контраразузнаване да има някакви отношения, които не са известни на чуждото разузнаване, и човекът, определен за шпионин отвън, всъщност да работи за българската национална сигурност. Не може чужда разузнавателна служба да казва на нашите служби кой е шпионин на нашата собствена територия. Това е правило! Част от джихадистите в Западна Европа са свързани с местното контраразузнаване и са тяхна агентура. И затова често когато такъв „шпионин“ бива заловен от партньорска служба, по служебни канали и по линия на обмена се освобождава. 

Но случаят със северномакедонското разузнаване има други цели. През подобни тестове се вижда как чужди централи вземат на ръчно управление българските специални служби, провокират реактивност, създават умишлен скандал и подпомагат креатури като ПП в посоката им към реформа. И тук изобщо не става въпрос да се оценява нивото на българското контраразузнаване. Но Кирил Петков трудно може да схване проблеми, идващи от неговите политически създатели. 

Глобалистите поначало гледат на специалните служби на всички държави неодобрително, като на пречка по пътя за демонтиране на националната власт. Защото службите са структури, които се борят срещу разпадането на националната тъкан. Затова там, където е възможно, се оказва максимален натиск за разграждането на службите до удобен канал за съюзническа навигация, нищо повече.

Неидентифицираните заплахи като обект на дейността на нашите служби стават все повече. И част от тях идват директно от политическата власт, какъвто е случаят с ПП. В този смисъл натискът по линия на глобалистката доктрина за реформа в службите е разбираем и едновременно с това – опасен. Не може да реформират службите точно тези, които са спуснати като кукли за безразсъдни действия по отношение на държавата! Защото реформата също се планира в този порядък. Българските служби трябва да се укрепват в разузнавателен и контраразузнавателен план, а това означава кадрово укрепване и увеличаване на финансирането, а не реформи, подадени от ПП/ДБ за целите на корпоративното задкулисие и под глобалистки диктат. 

Често по отношение на службите се използва и думата „прочистване“. Българските служби се състоят от млади кадри, 98% набрани след 1989 г. От кого ще се чистят службите?! От тези, които са формирали вече солиден двайсетгодишен професионален опит ли?! След 30 години прочистване и реформи да се говори отново за прочистване и реформи е доста подозрително. Когато обаче хората, които искат да властват, са некомпетентни, около тях веднага се появяват заинтересовани, които започват умело да ги манипулират. А по отношение на ПП манипулацията отвън е във видимо тежка форма. 

Източник: БНР

 

 

Още от Коментари

Коментари

 • Добър анализ!

  31 Март 2024 10:12ч.

  Поздравления за Калина Андролова!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Който е решил, че ПИПишковците могат да му свършат някаква сериозна работа, нещо се е объркАл.

  31 Март 2024 10:13ч.

  Те могат само да покрадват, но и там са като слон в стъкларски магазин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фриц Клингенберг

  31 Март 2024 10:35ч.

  Како, а ти колко си компетентна по темата, а? За Кирчо е ясно от самолет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Contra

  31 Март 2024 11:32ч.

  Службите вече са компрометирани иначе нямаше да позволят на предателска, терористична, глобохомо организация като ПП да се сформира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мужик

  31 Март 2024 11:39ч.

  Да вземаш пари от Митрофанова и Боко Тиквата едновременно. Ашколсун моме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан-1

  31 Март 2024 12:13ч.

  Реформите в службите иска да ги прави измисления ген.Атанасов, който уволняваше изключително качествени служители по списък и те не можаха да си предадат опита или отвратени минаха на другата страна. В Румъния нещата са коренно различни Там бившите служители на тяхната ДС са на почит, уважават ги и ги търсят. Дори по време на тяхната хиперинфлация пенсионираните служители от тяхното Секуритате /ДС/ бяха назначени отново за срок от шест месеца, тъй като се оказа,че пенсията на сега пенсионирания сержант е по-висока от тази на преди пенсионирания полковник. След шест месеца ги съкратиха, но вече с нови пенсии. В румънското МВР се пенсионират с пенсия равна на 100% от последната заплата. Знам го от тях. Андролова пропуска да спомене термина "приятелско разузнаване", с което се обозначава разузнаването над приятелите- и съюзниците. В това отношение те са ленинци. Нали той бе казал- доверявай се, но и проверявай.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Lindentown

  01 Апр 2024 1:09ч.

  Политическият start-up, наречен ПП, се оказа пълен провал. Но пълен провал се оказаха и партии като ДСБ (създадена от Ив. Костов), и "Да, България" (създадена от Хр.Иванов и сие 15-ина години по-късно). Ръководствата им се оказаха кухи и неадекватни, без капчица морал, и с капацитет, близък до нищото. Всички те трябва да изчезнат, и на тяхно място да се появи нещо ново- ако искаме нещо в България най-сетне да се промени. Колкото до Бойко Борисов, от него по-голям разрушител на държавата е нямало. С него започна висаджийско-сикаджийския политически модел в България, основан на борческия принцип "или идваш да работиш за мен, или си против мен и ще те смачкам". Така изчезнаха от по-малките градове, градчета,села и паланки партии с традиционно политическо присъствие там - най-вече такива като БСП. По негово време се нанесе и съкрушителен удар върху свободата на медиите в България и се появиха феномени-издатели като Д.Пеевски и грантови медии като тези на Прокопиев. По Бойково време бяха разгромени енергийни проекти като АЕЦ "Белене" и "Южен поток". Пак тогава бяха сключени безобразните сделки за F-16. По негово време стана прословутата "реформа" във висшето образование, която тотално го изроди. По негово време се народиха десетките частни болници и поликлиники, които източваха Здравната каса. И пак по негово време се появиха всякакви измислени зелени проекти и източници на електроенергия, за които можеше да се напишат наръчници по корупционни практики. Кирчовците и Кокорчовците са си направо дребни разрушители в сравнение с Бойко Борисов, нямат неговия размах. Бойко Борисов нанесе и непоправими поражения върху съдебната система- кадри на милиционерското училище в Симеоново заваляяха в съдебната система, във Висшият съдебен съвет, и дори в Конституционния съд. Колко до службите, и там не мина без свинското участие на Борисов. И те бяха обект на гербизация и политически обосновани уволнения ( помним сагата с Бойко Рашков като шеф на комисията за специални разузнавателни средства и др). България отдавна няма служби и съдебна система , и това не е от Кирчо-Кокорчово време. Основният разсипител на държавността е Бойко Борисов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Lindentown

  01 Апр 2024 13:06ч.

  Председателят на комисията по конституционните въпроси Радомир Чолаков заяви, че едва ли не се молил на ППДБ да не се орязват правомощията на президента. Сега пък и започна да се извинява за нефелните конституционни поправки. Проблемът на такива като Чолаков е, че цял живот са се въртели около държавно-партийната софра и са приели ролята да бъдат послушковци, без собствена воля. Сигурно Борисов му е скръцнал със зъби "прави каквото иска Хр.Иванов", гонейки свои конюнктурни интереси и неразбирайки (заради неграмотността си) до какви опасни последици могат да доведат въпросните промени. Ако Радомир Чолаков бе мъж с принципи и достойнство (а не п.тка), щеше ясно и категорично (като председател на комисията) да не приеме подобни текстове и да гласува против въпросните конституционни промени. Да, Борисов накрая щеше да го изрита, и Чолаков нямаше да е повече в ГЕРБ. И какво от това, би попитал някой! Проблемът е , че такива като Чолаков друга високоплатена работа, освен депутатската и партийно-назначената, няма да могат да си намерят. И на това се крепят всъщност зависимостите в България. Хора като Чолаков се спотайват и приемат униженията,за да се пъчат с високи постове и заплати. Принципността изисква жертви, но в България всичко е зависимости. Поради всички тия причини аз лично смятам, че реформи в България могат да се наравят само от външни за страната хора, които професионално са се реализирали, постигнали са добро материално положение и няма да имат никакви проблеми да се върнат във високо-платената си сфера в чужбина, когато кажат "НЕ" на такива като Борисов в България. Хора като Кирил Петков и Асен Василев нямат професионални биографии за такова нещо. Четири години работа в средна ръка компания като "McCain Foods" ( Кирил) и съдебни дела от бивши сътрудници в общия start-up ( Асен) не са успешна кариера на Запад и те с подобна биография няма да могат да се върнат и да бъдат успешни. Един бивш афганистански министър-председател преди време в интервю за " New York Post" спомена, че има "hard time" като таксиметров шофьор в Ню Йорк, но не е намерил друг начин да се препитава. Никой в Америка и въобще на Запад не чака бивши министри и депутати с отворени обятия, те си търсят работа по общия ред - това е реалността....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хитър ход на промяната

  01 Апр 2024 16:18ч.

  Първо махнаха Гешев, сложиха един, дето уж за малко, ама не смее да гъкне и шавне, щото е до над гушата затънал и това ги устройва! И се почна : кражби, назначения, дългове, сделки, комисионни, медиите мълчат, кеф! Чак черепа изпраха, дължаха му го!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  02 Апр 2024 15:04ч.

  ППДБрастите след като разпертушиниха Конституцията... ще направят същото и със службите ако ги докопат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи