Калина Андролова: България дълго и ярко ще помни ПП. Няма такъв брутален куклен театър!

Калина Андролова: България дълго и ярко ще помни ПП. Няма такъв брутален куклен театър!

Реших и аз най-после да видя какво толкова значително е написала Лена на страницата си, че цялата държава това обсъжда. Зашеметително е да наблюдаваш над 3 хиляди души, които искат и вярват, че Лена може да е премиер.

Нашият народ заслужава хищниците, които покълват на почвата на съвкупната глупост. Хищниците нямат емоции, те прибират, нанасят щета и продължават. Психолозите го наричат "плосък афект". Съвсем невъзмутимо представителите на ПП запретнаха ръкави да опустошат държавата без грам отговорност, без нито секунда усещане за вина какво ще понесе нацията след тях. Хищниците не могат да различават правилно от неправилно. Те работят и мислят в диапазона "бърза полза". Манипулирането на другите е основно умение за хищника. Защото той заблуждава, източва, изчезва.

България дълго и ярко ще помни ПП. Особено пък, ако се върнат във властта отново, за да си довършат задачите, както те се изразяват. Няма такъв брутален куклен театър! Мислех си, че откакто си затворихме блоковете 3 и 4 на АЕЦ без причина, откакто направихме най-крадливата и некадърна приватизация на държавните активи и така създадохме най-неграмотните и културно най-бедните бизнес елити, откакто деградирахме образованието до степен, че излизащите от университета да стряскат с граматическите си грешки, откакто дадохме медиите, телекомуникациите и някои важни концесии на външни "наставници и контрольори"... мислех си, че нищо невменяемо вече не би могло да ни се случи, и, че да, мизернички сме, но поне вече не сме чак толкова безобразно глупави... Уви, жестоко съм се лъгала.

Явно съвкупното понятие народ не може да трупа опит. Опитът е категория на личното знание. Всяко поколение трябва да преживее своята груба измама, трябва да аплодира своите нови хищници, трябва да осъзнае своята обществена загуба. И, точно, когато се раздели с лековерността си, да посрещне хищниците на своите деца... На това някои му викат кръговрат. При нас повече прилича на Брауново движение. Нищо, голямо нищо, по-малко нищо, очакване за нещо и накрая пак нищо.

 

 

 

Коментари

 • Doktor

  23 Авг 2022 18:24ч.

  Уви,голата истина!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • братът на Иван Георгиев от Попово

  23 Авг 2022 18:53ч.

  За жалост, трябва да се съглася напълно и безрезервно с г-жа Андролова. "Съвкупното понятие народ" си заслужи поредните обирници и ще трябва да плаща за удоволствието да е тъп и безхаберен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • братът на Иван Георгиев от Попово

  23 Авг 2022 18:53ч.

  Разбира се, плащането също ще е съвкупно, т. е. ще плащаме всички, дори и тези, които от самото начало твърдяхме, че цялата извратена коалиция подгъзува на чужбински началства и планомерно ни навира в киреча.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кой ликвидира България

  23 Авг 2022 18:58ч.

  Това са избраниците на тримореца Радев ! Той е за оставка. С неговите глупости ще бъде мъка. Да каже ,от къде намери тия кретени ? То бива тъпота и некадърност но чак пък до такава степен,няма равна в последната българска история. Да назначиш проваления Шишков за сл.министър,трябва да си много тъп !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихо, бе, келеши,

  24 Авг 2022 17:58ч.

  Президент Плевнелиев громи Радев в момента по телевизията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дяволът се казва путин

  23 Авг 2022 19:54ч.

  И Андролова упорито отказва да види истината- че без Радев ПП щяха да са едно нищо и той е главният виновник. Спомни си поговорката за лудия и баницата бе, жена. Как един не се сети да обвини Радев, а не пъпътата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  23 Авг 2022 19:59ч.

  Помните ли: Ако имаме повече министри като Кирил Петков, държавата ще е много по-добре! - РРадев 2021 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боже, пази България

  23 Авг 2022 23:55ч.

  боклука на сметището, или на Белене.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разликата

  24 Авг 2022 0:26ч.

  Калина Андролова е като Цонка (Соня) Колтуклиева с висше образование.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петата българска държава логично се стича към сифона.

  24 Авг 2022 11:09ч.

  А ще има ли шеста? Само след предстоящите геополитически размествания на пластовете. След които обаче не е задължително да останем на повърхността на историята...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи