Какво Тъкър Карлсън не разбра от интервюто си с Владимир Путин

Какво Тъкър Карлсън не разбра от интервюто си с Владимир Путин

Автор: Стефан Джендов, "Гласове" Следвайте ни в Телеграм

През изминалата седмица много хора станаха жертва, в това число и аз, на умело създадената от опитния шоумен Тъкър Карлсън лека истерия относно първото интервю, което Владимир Путин дава за западна медия от повече от 2 години. Със сигурност първото от началото на военната му операция в Украйна. Разбира се, Путин не дава за първи път интервю на „западняци“, а опитните наблюдатели знаеха предварително, че Путин няма да каже нищо ново и ще преповтори до голяма степен различни свои тези, които е изказвал през последните две години и които ще сглоби в едно общо послание.

Същината на това интервю се състои в друго. Първо, това е очевидният факт, че цялото нещо се прави изцяло за американската публика. И се прави по-специално за нейните по-ниски слоеве, за „масовката“, така да се каже, на която ѝ предстоеше за първи път да се сблъска челно с неорязаната и нефактчектната версия на Владимир Путин и неговата версия за войната в Украйна, която не е допълнително украсена от редакционното творчество, присъщо на „Ню Йорк Таймс“, „Вашингтон пост“, Си Ен Ен, Ен Би Си, Си Би Ес, Ей Би Си и останала кохорта от нищо незначещи корпоративни съкращения, работещи спрямо уеднаквена до милиметри пропагандна линия.

Именно затова бе избран и полужурналиста от тексаски тип Тъкър Карлсън – нещо, което бе признато почти директно от Кремъл. За съжаление, в обозримо бъдеще надали ще бъде допуснат някой журналист от Европа да разговаря с Путин, защото, за жалост, на никого в САЩ и Русия (вече) не му пука какво мислим ние, европейците, по отношение войната в Украйна. А и Европейската комисия доказа, че не умее да мисли за света около себе си, особено след като тя (комисията) нагледно демонстрира, че се интересува много повече от технологиите и производствения процес при пералните и съдомиялни машини.

Второ, Владимир Путин и сътрудниците му бяха напълно наясно, че целият материал ще се разглежда под лупа и ще се анализира всяка дума или движение в него от съответните служби и хората, взимащи решенията в САЩ. А това позволява да се изпратят директни послания към хората, които воюват чрез Владимир Зеленски (от който също като чиновниците в Европейската комисия абсолютно нищо не зависи) с Путин в Украйна.

Ако изгледаме втори път интервюто и се опитаме да вникнем в неговия втори план, ще забележим няколко неща. Едното от тях е, че Тъкър Карлсън изобщо не разбираше какво му говори Путин и не следеше особено добре разговора, просто защото изобщо не му пукаше какво говори Путин. За него беше важно, че той е там, той е допуснат и той взима това интервю, което е огромен и много важен момент за неговата лична кариера след ерата „Фокс“.

Самият Путин забеляза това и за всеки случай го провери още в началото на разговора, след което се отпусна удобно се и впусна в почти двучасов монолог, в който очерта рамките на основните варианти за един евентуален мир и прекратяване на войната в Украйна, които Русия би приела и ги предложи на американските си „партньори“ (както Путин ги нарича): Русия е готова да разгледа вариант на подялба на територии на някаква историческа основа; Полша си прибира нейното, Унгария прибира нейното, Румъния прибира нейното, и ние прибираме нашето, което обаче е доста повече от това, което имаме сега. Останалото сме готови да го признаем за суверенна Украйна, евентуално дори може да го признаем за независима държава със собствена идентичност и даже да го пуснем в ЕС и НАТО. Именно това беше смисълът на дългия исторически разказ на Путин, започващ още от 8-9 век, та чак до Сталин, който взел територии от други държави, та да стане Украйна толкова голяма. Споменът му за унгареца с бомбето, който видял по време на някаква екскурзия в Украйна на младини, също беше елемент от това.

- Русия е готова да разгледа вариант на мир, при който вие ни признавате това, което имаме в момента, а останалото остава Украйна. Но Украйна, която е абсолютно неутрална, никога в никакви съюзи и военни блокове не влиза, всички националистически формации се забраняват по закон, а участниците в тях се прочистват (или арестуват). Или в общи линии същото, което ни беше и варианта на мирно споразумение през 2022 година, и което вие прекратихте.

- Нямаме проблем да продължим да избиваме украинската армия, докато всичко в Украйна не рухне, докато не я „денацифицираме“ до основи и докато тя не капитулира по естествен път. Да, това ще ни отнеме повече време и усилия, ще е неприятно и за нас самите, но ние сме готови да го продължим, за да доведем нещата докрай. Ние с украинците сме нещо като роднини, с които сме изпаднали в тежък битов скандал, но накрая все някак ще се помирим. Защото винаги се помиряваме с тях. Така че си избийте от главите всякакви мисли, че сте успели да ни разделили за векове.

От тук насетне очакваме да видим как ще реагира американската страна. Дано само не ни се налага Байдън да дава интервю на руски журналист, за да разберем какъв е американският отговор. Най-малкото, защото не би издържал интервю повече от 20 минути, а и съществува реалната опасност след 10-ата минута да не си спомня защо е пратен да го дава това интервю.

 

 

 

Коментари

 • Селянин

  11 Фев 2024 7:40ч.

  Какво не разбра? Ако изобщо нещо е разбрал, значи е руски агент - няма слушалка за превод.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бяла или черна котка

  11 Фев 2024 12:25ч.

  НАТО откачи вагонът Русия от локомотивът ЕС работещ с газ и фашизъм. И закачи Русия за локомотивът Китай, на магнитна възглавница. Така НАТО и ЕС, ускориха икономически Русия, а те са само на инерция без газ. Но на Путин не му харесва Китай, и още иска да се закачи за ЕС. Понеже е психодесен, обича Милтън Фридман и Пиночет, и приватизацията, неолиберал номер едно е той, направи частна армия. Китай са комунисти, а Путин е номер едно антикомунист.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите имена

  11 Фев 2024 18:43ч.

  Оффф, пишете интересно, но - айде оправете ги тия пълни и непълни членове, че се получава "скомина" между зъбите от Вашето "за локомотивЪт"!....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИЛ

  12 Фев 2024 3:32ч.

  Владимир Путин наля вода в мелницата на Републиканците и добави,че държавата "У" никога не е имала излаз на Черно море ,което Сталин би нарисувал на салфетка ,но Байдън не е Рузвелт за да вдене за какво иде реч.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Милеслав

  12 Фев 2024 5:46ч.

  Що за несвързани брътвежи??? В написаното по горе няма никакъв смисъл

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жорката

  11 Фев 2024 7:47ч.

  Стефан Джендов е улучил ваксата. За нас интервюто беше скучно (особено първата "историческа" част). В интервюто Тъкър просто държи дръжката на микрофона. Все пак има един обстоен анализ от доц. Сивилов: https://www.youtube.com/watch?v=Re2OzSuhH54&t=9s

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  11 Фев 2024 11:18ч.

  Че Джендов може само с вакса е ясно - така е свикнал да лъска чужди обувки, не разбирам обаче самочувствието с което прави анализ на Карлсън. Единия има 10 лайка във фейсбук и в малката му държава почти никой не го познава, Тъкър има над 10 млн последователи, а това интервю, дето на Джендов не му е на сърце вече има на 500 млн гледания в различните платформи. Та видяла жабата и те така...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  11 Фев 2024 12:48ч.

  “ За нас интервюто беше скучно” Но си го гледал нали? И то не по най-лесният начин, по телевизията. Когато на мен ми е скучно да гледам нещо, НЕ ГО ГЛЕДАМ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жорката

  11 Фев 2024 17:22ч.

  Не, не го гледах цялото (само известни отрязъци). Просто се доверих на експертизата на доц. Сивилов. Той добре го разнищи по цели 8 параграфа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Я се скрий с тоя Сивилов

  12 Фев 2024 7:09ч.

  Нямам нищо против, всеки си има мнения, но като го слушах въпросния доцент, все едно сме слушали различни интервюта. ......... И каква е тая реклама за Сивилов даже под чужди мнения в ю-туб. Не е коректно, не е красиво, не е правилно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 007

  11 Фев 2024 7:52ч.

  Доста точно го е написал автора, чичко Тъкър наистина не зададе много въпроси, и въобще не разбра голяма част от тезите на Путин. Дори попита едно и също, с което го раздразни, Путин рядко прави подобни жестове на досада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  11 Фев 2024 12:54ч.

  Автора НЯМА представа какво е това истински журналист. Свикнал е, както и ти и всички българи, журналистите да се заяждат, да изказват мнения и да провокират. Работата на истинският журналист е да е посредник на предавана на информация до народа. БЕЗ да ни казва какво е ЛИЧНОТО му мнение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • русский "освободитель"

  11 Фев 2024 16:16ч.

  до Наблюдател-в миналото, освен радиоприемници, имаше и радиоточки, това бяха нещо като високоговорители, свързани с радиото, и поставени във всички стаи на една фирма. Т.е. каквато станция е избрана в радиото, това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО слушаш в стаите, само можеш да увеличиш или намалиш децибелите. Хрумва ми това заради твоето написано, че "Работата на истинският журналист е да е посредник на предавана на информация до народа", защото според теб истинския журналист трябва да е като радиоточките, т.е. да пропагандира:-) Когато интервюираш някого, целта е да извадиш фактите, за да може случателите да си направят извода. Фактите! А интервюираният естествено се стреми да каже само това, което работи за него, без да иска да отговаря на въпроси, които го компрометират. Не иска алтернативна гледна точка! На В.В.Путьо в това "интервю" му бе даден комфорта да си води монолозите и да повтаря напоително своето мнение защо няма такова нещо като украинска нация и украинска държава(но НЯМАШЕ въпрос защо 2 пъти РФ признава границите и независимостта на Украйна и как през януари 2022 лично В.В.Путьо обяснява, че няма да нахлува в Украйна, а през февруари нахлу в Украйна). Тъкър си е получил сребърниците, защото "забрави" да попита защо 1800 руски журналисти са избягали от РФ, защо има списъци с културни дейсци, които не се допускат до обществеността и дори са в затвора, защо има автори, чиито книги се свалят от книжарниците, защо след голямата чистка през 1937-38г НЯМАШЕ случай в СССР и РФ автор на книга да бъде обявен за терорист и екстремист, но вече ИМА. Защо затворите в РФ ги пълнят със затворници, само заради тяхното мнение, което е различно от официалното в Кремъл. Или накратко да беше осветлил какво е положението в РФ с Волтер-уважават ли го или не го уважават. И затова нямаше интервю, имаше пропаганда, в която В.В.Путьо си изброява опорките, които никой не го е спирал да си изброява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • срамно е днес да повтаряте комунистическите похвати

  11 Фев 2024 19:00ч.

  Днес в ролята на такива радиоточки са черните станции на Запада, както, разбира се, и говорителят на Еврокомисията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Илиева

  11 Фев 2024 20:07ч.

  Авторът не критикува, а изопачава. Подходът не е аналитичен, а преднамерено деформиращ. С това е в дисонанс с интервюто. Чудесно организирано и проведено интервю, системно вярно и ясно поднесена позиция на Путин. Не само в САЩ, а и в Европа и двете Америки пропагандата е смутена от интервюто. То няма да промени политиката на САЩ, но то откри погледа на Американския народ към критото от него. То е и пример за поведение и изказ на лидер, вярно защищаващ националния интерес, пазещ историята на държавата и народа си. Тези качества на Путин вбесяват и ожесточават, а и разобличват пропагандата против Русия и него. За нас интервюто е подкрепа в устоите ни на истината и вярата. Соросоидната и грантовата мисъл е безсилна и безстилна в деформиращата си снизходителност и към Путин, и към Такър и затова се упражнява в софистика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  11 Фев 2024 8:09ч.

  Голяма липсваща тема в интервюто е войната в Газа, а това вълнува много повече американците. Добре дошло е мнението на Путин и как вижда разрешаването на конфликта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дедо

  11 Фев 2024 8:21ч.

  Ей, едноклетъчни не почивате ли в неделя.От ранна сутрин ръсите глупости.А феномена още не се е изказал.С Галя това ли измислихте майкопродавци! И въпросът за полета до Марс не се обсъди,но всички разбраха кой ви управлява.Вие под масата ли бяхте та видяхте,че Такър е без слушалки!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цветанка Ризова

  11 Фев 2024 8:32ч.

  Имаше слушалка за симултантен превод. Никой не ходи на такива интервюта със слушалка на редактор в ухото, да му подсказва какво да пита. Това е български патент. :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  12 Фев 2024 22:06ч.

  Цицке, да беше ни обяснила първом що е туй прилагателно "симултантен"!? То, аслъ, ако Тъкър е полужурналист от тексаски тип (моля не ми придиряйте на (красно)писа - не съм журналист), то какво да кажем за целите журналя от български тертип?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бареков

  11 Фев 2024 8:29ч.

  Точен коментар. Това, че си взел интервю от Путин, не те прави автоматически топ журналист. Карлсън се оказа ниска топка и това ме изненада и мен. Можеше да му зададе страхотни въпроси в контекста на податките, които Путин правеше през цялото време, но Тъкър го остави да говори каквото си иска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • длагнест

  11 Фев 2024 9:54ч.

  Можеше, обаче го е бъзе, дори отчетено на подсъзнателно ниво... Нали знаеш какво означава гений (с дълго затаявана инициатива) да се развихри в дискусия?... Никой не е отменял хорската завист... а в случая говорим за завистта на самия дявол, който стои зад всичкия тоя грозен вековечен маскарад, наречен "угнетяване на Русия и руското", не просто на един американски журналист...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  12 Фев 2024 22:10ч.

  По-скоро Тъкър се държа все едно Путин му е отишъл неканен на гости. Аз например не намирам връзка между застъпничеството за пускането по живо, по-здраво на хванатия в крачка американски журналист и централната тема на интервюто, ама и Тъкър душа носи и си има душмани...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан Джендаров,

  11 Фев 2024 8:33ч.

  не с, м съвнем сигурен, дали си журналист, но съм сигурен, че в Русия има едно тв шоу, "ВРЕМЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ" , което преведено на руски значи" поживем-увидим", а когато започе желата от господарите ти делба, виеще плачкате а Путин ще се смее щастливо. Горко на българите, че еотгледал такива еничарчета като теб. Ще завърша като един българси гений:" Аз вечнямам мило, драго, а вий, вий сте идиоти. ",.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • има повече разлики

  11 Фев 2024 8:38ч.

  1. Тъкър е шоумен и журналист, а Путин е президент и държавник. 2. Тъкър е тексасец, а Путин е руснак. 3. Единият говори, айде да речем, английски език. Другият говори руски. Езикът е пряко отражение на мирогледа, не на индивида, а на общностната група. Те принадлежат на два различни свята. Тогава как да разбере? А има други разлики.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хихи

  11 Фев 2024 8:46ч.

  По малоумен анализ не ми се е случвало скоро да чета.Имаш нужда лекар,както между впрочем и любия ви вожд

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахо, бе

  11 Фев 2024 8:54ч.

  Това все пак е анализ, а твоето е просто една каруцарска псувня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до хихи 11 Фев 2024 8:46ч.

  11 Фев 2024 9:57ч.

  Какво не му хареса на поста, че се ядоса бе, абсолютно е прав, че езикът е отражение на мирогледа. Не може задълбочен в истината и възвишеното човек да има за майчин език английския - може да има изключения, но няма как да бъде правило... Прочее, душата сама си избира тяло, а не обратното...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Настолен указател за напреднали

  11 Фев 2024 11:00ч.

  Браво !!! Абсолютно си ПРАВ !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хихи

  11 Фев 2024 11:18ч.

  На това анализ ли му викаш.Къде виждаш карацарски псувни бе мал.......кСега чакаме и анализа на журналиста - служител в една разузнавателна служба за да испаднете в амок

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • всеки куполен покрив може да бъде отворен със флекс, или по руски с "болгарка"

  11 Фев 2024 8:50ч.

  Първо, ако Тъкър Карлсън е полужурналист, тогава какъв е Стефан Джендов? Второ, че Карлсън не разбирал какво му говори Путин е напълно естествено, защото както всички американци, никога не е изучавал история на Русия и това изисква особено напрягане, за да влезе в същността на тази 1000 +162 годишна руска история, която му беше разказана за "три минути" . А пък и тази история Карлсън трябваше да я слуша на напълно непознат за него език в реално време и със слушалка в ухото. Както изглежда обаче и повечето български журналисти имат бели петна и неразбиране относно руската история, с която все пак имаме много повече пресечни точки, отколкото имат американците. Така че това "неразбиране" не прави Карлсън полужурналист. В крайна сметка какъвто й да е Карлсън, Дугин вече го нарече "гост от бъдещето" и това е действително така. Карлсън се оказа човек с мисия, който се появи точно навреме, и тази мисия беше изпълнена с достойнство, за което историята ще му бъде благодарна. Това , че такъв човек като Карлсън е запазил здравия си разум в средата, в която се намира и има смелостта да говори и да защитава истината, такава каквато е, а не подправена от мейнстрийма е наистина удивително и най-вече обнадеждаващо. Ще ми се този пример да бъде видян от тези, които ще тръгнат по пътя на Карлсън, а не по пътя на Найо Тицин, например. Сравнението е смешно, нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  11 Фев 2024 10:01ч.

  Браво, друже! Хубаво си го рекнал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дело 205

  11 Фев 2024 10:01ч.

  Ако питате, какво общо има "болгарката", ще ви кажа. Има много общо и това общо е свръхестествено и не може да бъде повлияно от нищо и от никого, защото е предопределено. Факт е, че в един момент Тъкър Карлсън попита Путин за вярата му в това свръхестествено, което движи събитията, но Путин му отговори уклончиво. Престори се, че не вярва в него. И така, в навечерието на Сретение и в деня, в който с френска супа за пореден път под стъкления похлупак в центъра на Париж беше нахранена Мона Лиза, в центъра на Москва , на Триумфалния площад, посред бял ден се запали куполния покрив на театъра на Сатирата, в който по същото време трябваше да се играят спектаклите по родения на 11 септември 1862 американски автор (набор на Столипин и новгородския 1000 годишен паметник ) О.Хенри - "Дороги, которые нас выбирают", и детската пиеса „Вождь краснокожих“, за едно похитено момче, за което се иска откуп от бащата, който обаче се e отрекъл от него. В репертоарът на същия театър присъстват и плануваните за 1-ви 4-и февруари детски пиеси "Этот ребенок" и "Малыш и Карлсон, который живет на крыше". Всички те са отменени, заради внезапно възникналия на покрива пожар, който в крайна сметка, за да бъде потушен напълно, се наложило пожарникарите да отворят покрива с "болгарка". А покривът представлява купол, защото навремето , в 1911г, когато в Киев застреляли Столипин, а от Лувъра откраднали Джокондата, в Москва на Триумфалния площад, за нуждите на цирка, постоили сградата, която по-късно е превърната в театър на Сатирата. И ето, че днес Дребосъчето и Карлсон, който живее на покрива на Сатирата са отменени до отстраняване на щетите от пожара, но междувременно в Москва пристига още Карлсон, който живее на другия покрив и се е наел да отстранява други много по-големи щети, с едно интервю взето на 6-и и излъчено на 9 февруари. И за да се разбере за какви щети на 6 февруари иде реч трябва да се чете история, не само руска, но и българска. Но това, което вече е известен, неоспорим и необратим факт е, че куполът дами и господа е отворен с Болгарка, за да може Байдън да си общува с покойния Митеран! И вярвате или не в свръхестественото, няма особено значение за Дребосъчето и Карлсон, които живеят на покрива!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сондра

  11 Фев 2024 10:10ч.

  А какво общо имат трагедията на Яворов и Лора в контекста на тая отявлено съвременна американска трагедия в случая, та си изтипосал тоя номер над поста си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задължение

  11 Фев 2024 10:22ч.

  Когато си от "друг свят" и не разбираш /мързи те да се напрегнеш да разбереш/ хилядолетната история на Русия , трябва все пак да го направиш. Това не е Бурунди или Бутан. Това е Русия с 1200 ракети - среден обсег и стратегически, 6500 ядрени заряда. Няма мърдане, напъваш се до макс и се опитваш да разбереш руснаците. Няма не искам , няма недей...Задължен си !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това

  11 Фев 2024 10:57ч.

  е най-дългият пост, някакво неясно упражнение, което и нищо не казва!....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анализирай това

  11 Фев 2024 12:24ч.

  Милая Сондра, има и още как! Защото никой не се ражда и не си тегли куршума случайно. А общото е толкова много, като да симулираш , че си откраднал Моне, като си го маскирал под Писаро, кордисан до дама чадър. Ама едва ли ще разбереш. Ще ти дам още една подсказка. В математиката има такова понятие, като множество и подмножество, и за да провериш принадлежи ли един елемент на едно множество е необходимо да познаваш елементите или свойствата на това множество и най-малкото да намериш пресечната им точка с този елемент, да го наречем 205. Например, как смяташ, принадлежат ли на едно множество измисленият персонаж Thomas Crown и реалният персонаж Tucker Carlson и къде откриваш пресечната им точка, ако картината на Магрит "The Son of Man" е прикритие за връщането на един Моне, който вчера за пореден път беше залят с френска супа, този път с лионска? И ако залятата му лионска "Пролет" без да си приличат е просто съименница на друга "Пролет", която понастоящем се подвизава, като "Читателката" в музея в Балтимор? Объркващо е нали? И пак ще питаш какво е общото с дело 205?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • респект пред предложеното = култура на херменевт

  11 Фев 2024 13:08ч.

  Тук опираме до феномена на т.нар. невъзможно удържимо общо. Все по-задълбочаващото удържане на общо става все по-голямо предизвикателство за конвенционализираните познавателни схеми, респ. губи оправданията си откъм представителствата на познатото и социума. За мен няма проблем да те разбера с оглед на магичната обяснимост на връзките, които предлагаш, въпросът е доколко е готова масата, влизаща тук, да го направи, и нещо по-трудно - да се съгласи да живее с непосилния кръст, на който я разпъваш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георг Фердинанд Лудвиг Филип Кантор

  11 Фев 2024 13:20ч.

  С една дума, кажи ми какво четеш, за да ти кажа, в кой музей ще виси портрета ти! И нека не бъркаме Балтимор с Балтийско море. Балтимор винаги се е намирал в Мериленд. А Мериленд означава само и единствено „Земята на Мери“. Както виждате, всички елементи принадлежат на едно множество - множеството на Мери. Друг е въпросът, че твърде много претендират да са Мери. Но Мери е само една. The Son of Marry, тоже!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • имаше след него още по-радикалната теория на Цермело-Френкел

  11 Фев 2024 13:35ч.

  Множествеността е пулсираща в единството на битието, което на свой ред не е природа, нито субстанция, а само дискретно и екзистенциално изводим абсолют. Но без този абсолют и всякога чистата възможност за неговата непосредствена изява през екзистенцията, ние не бихме разполагали с никакви способности за универсализация, респ. удържане на общото, колкото и крехки да са те. Парадоксът е тотален, и най-вече познат като единство в многообразието, при което, с оглед на рефлексиращия конспекта спрямо значимо множественото, нито едното не се извежда детерминантно от другото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • това ли искаше да кажеш?

  11 Фев 2024 17:22ч.

  Леля му е болен, отиде да го бръсне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  12 Фев 2024 22:19ч.

  БравО, месю! Дълбок поклон... за сега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Америка е велика заради такива като Сноудън и Такър

  11 Фев 2024 9:33ч.

  Неуместен анализ. Обвиняваш някого в неща, които не се твърдят. Сам си съставяш списък с липсващи неща и на базата на липсващо обвиняваш. Такър стигна до гроздето. А вие не. Кисело било. Чест и почитания за Диляна Гайтанджиева. А разни Сивиловци да духат супата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тъкър не е глупак

  11 Фев 2024 10:26ч.

  Той е над "средния американец" и не му е било проблем да си направи една справка по история, да се подготви по темата. Все пак не е чак толкова трудна, а той не е от помощно училище... Това че Тъкър го игра пред Путин "глуповатото момче" , което все напъва да прави "шоу-интервю" , а Путин е в традиционната роля на лектор, бяха предварително договорени роли. Като за пред руската и най-вече американската публика. И двамата си изиграха ролите отлично.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джо гладника

  11 Фев 2024 10:45ч.

  "Тъкър не е глупак..." - съвсем адекватен коментар. доста народ смята, че това, което видяме за два и кусур часа, е резултат на една проста уговорка - "да се видим, да направим интервю". самият тъкър спомена, че то е резултат на няколко месеца работа. едва ли е само логистика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ма защо

  11 Фев 2024 11:04ч.

  вие, НЯКОИ, смятате, че нещата трябва да се случват според вашите представи?! Много сте дребни и трябва да си знаете мястото! Лесния достъп до публично "приказване" във форуми, ви създава ЛЪЖЛИВО чувство за значимост!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Людмил

  12 Фев 2024 10:00ч.

  аз съм на същото мнение. Това бе единственият шанс гласът на Путин да бъде чут на Запад. Защото там медийното заглушаване е 100%. А той от своя страна представи позицията на Русия, мотивите, нещо, което Тъкър каза още в предния анонс, преди интервюто - че иска да даде възможност на западната публика да чуе и мотивите на другата страна, на Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  11 Фев 2024 9:34ч.

  Където са най пропадналите режими там са и тукашните рубладжии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сушито пак се появило

  11 Фев 2024 10:01ч.

  Язък за хубавия ориз!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • десятник

  11 Фев 2024 10:29ч.

  Ако продължаваш с тия къси подпръцквания, няма да ти ги осчеводявам ! Не се преструвай че работиш ! Или се напъвай нещо свое, или ако не можеш - дадени са ти лишчета. Не имитирай работа !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  11 Фев 2024 9:34ч.

  какво наше пък прибираме ние, нямаме обща граница с Бесарабия, през Румъния ли, точно румънците претендират за Бесарабия, където живеят българите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ако имахме Държава...

  11 Фев 2024 10:37ч.

  Нямаше никакъв проблем да си поискаме нашите земи в Бесарабия, териториите с българско население. Това че нямаме обща граница не е фатално. Има много страни по света с анклави в чужди територии - Ангола, Италия, Русия, Испания ... и т.н. да не ги изброявам. Проблемът е че ние си изгубихме Държавата и следователно - няма кой да търси българските интереси навън. В същото време в Бесарабия укро-нацисткият режим успя да промие главите на не малко етнически българи, и от про-руски да ги обърне на "Слава Украине" , така че България не може и да разчита на някаква пълна лоялност от това население. Които там искаха, през годините дойдоха в България, кандидатстваха и взеха българско гражданство. Процесите леко-полеко угасват... България е "шагренова кожа" и у дома, и навън.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това интервю

  11 Фев 2024 9:38ч.

  беше ВЕЛИКО събитие! Всичко останало са жалки усилия на дребни хора да нанесат вреди, което е постоянното им занимание в живота !....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  11 Фев 2024 9:42ч.

  Интервюто си изигра своята роля на хвърлен в блатото камък. Сега хиляди коментатори по целия свят му правят анализ и щат не щат споменават и какво е казал Путин и тези същите коментатори ще очакват някакъв смислен отговор и от администрацията на Байдън.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  11 Фев 2024 9:54ч.

  Аз пък много искам бай Дън да даде двучасово интервю пред изтъкнат руски журналист - примерно Симонян. Единственото което ме притеснява е, че мога да изкарам два часа при толкова смЕх, смЕх, смЕх, смЕх ПРЕЗ СЪЛЗИ и тъга за това, как може един напълно изкукал и в 100%-тна деменция дъртак да е начело на самообявилата се за "хегомон" на света държава. Няма такъв т@шак!!!!!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Настолен указател за напреднали

  11 Фев 2024 11:12ч.

  Прав си, Маргото ще ГО СБЪРКА, не че той не е вече сбъркан !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  11 Фев 2024 10:06ч.

  В Путиновите слова винаги има втори, подтекстуален, иносказателен пласт. Англоамериканската настройка обаче не е пригодена към един такъв символизъм чрез словото. Затова и хора като Путин и Байдън са несравними по дифолт - две различни вселени, при втория импулсивната склонност на душата към трансцендиране няма сили за друго, освен да избие в транссексуални девиации. Самото интервю на Карлсън с Путин пък точно в тоя сюблимен момент, има стойността на надтекст.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефчо, Стефчо

  11 Фев 2024 10:23ч.

  Май си станал анализатор само от 2 години. Изслушай забележителната реч на Путин на 10 февруари 2007 г. на 43-та Мюнхенска конференция по сигурността. Тогава ще разбереш какво говори Путин, и от колко време. Интервюто се правело за "по-ниски слоеве" на американската публика? "Нефактчектната"? Да му се чудиш на акъла на Стефчо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да му се чудиш на акъла на Стефчо.

  12 Фев 2024 18:08ч.

  За жалост те са цяла тумба, сами един друг се четат, сами си се харесват, дигат и някоя буря в чаша вода. Ерзац-интелигенция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • беломорец

  11 Фев 2024 10:51ч.

  Много неща каза Путин в това интервю, но нищо относно руските претенции от декември 2021 г.Ще продължи ли да настоява НАТО да се изтегли към формата си от 1997 г ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До спорещите по-горе!

  11 Фев 2024 11:19ч.

  Тъкър Карсън беше не само в ролята си на журналист при Путин! Ако някой друг с такова търпение и внимание е вземал интервю от Путин - това е Оливър Стоун! Защо Тъкър се държа по този начин? Просто защото той имаше една основна мисия - да доведе до западната публика същността на този конфликт! И Путин го направи по своя си начин! Тъкър беше под напрежение! Това всеки специалист ще ви го каже! Интервюто е взето! Западната публика вече е наясно какво се случва по света! Тъкър изпълни блестящо ролята си на вестоносец и глашатай! Кой разбрал, разбрал!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мечо пух

  11 Фев 2024 11:30ч.

  Може би най-важното което каза Путин в това интервю, на което никой не обърна внимание, е че няма никакво значение кой е президент на САЩ, защото не той взима решенията. И дори даде примери. Уникално послание към американския народ, и не само.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • точно така

  11 Фев 2024 11:46ч.

  Това е много лош атестат за демокрацията им, защото излиза, че системата няма сили от себе си да генерира отговорни политици - скоро ще бъдат заменени от изкуствения интелект. Живият, отговорен човешки фактор е незаменим, защото е рисков. Остане ли да разчиташ на Системата с нейната безличност, не само демокрацията, но и човешкото го пиши отписано, защото липсва риск, няма повече никаква ексклузивност и динамика на живота. Всичко се е превърнало в статика и предвидимост. Русия не е такава страна, защото безкрайно грозна, сива и скучна е една такава тотална обсебеност от Системата, разбирай още Матрицата или Капитала.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  11 Фев 2024 11:49ч.

  Всеки получи каквото искаше. Карсън взе интервю и натри носа на Фокс(и демократите), Путин даде интервю и получи реклама в Запада(като натри носа на "фактчекърите"), прескачайки всякакви опити за цензура, при това в медия(интернет) създадена точно от Запада

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Песков

  11 Фев 2024 11:59ч.

  Много се забавлявам с коментарите тук. Тъкър Карслън е идиот, а Путин му се подигра още в началото дали водят сериозен разговор или правят шоу. Тъкър Карлсън има точно толкова общо с журналистиката колкото и Слави Трифонов и Тошко Йоранов имат - разбират много от телевизия, но не са журналисти. Това, че ви харесва, че Карслън прави интервюта с Орбан и Тръмп и плюе демократите в САЩ и лижералите като цяло е отделна тема. Авторът добре се е досетил, че Тъкър Карлсън бе употребен от Путин, а и от американските властови кръгове, за да се поставят на масата определени теми. Той си свърши добре работата в този смисъл и това трябва да му се отчете. Авторът на статията също го е намекнал леко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Типично

  11 Фев 2024 12:06ч.

  Типично за либерастен болшевик - лепиш етикети и оценки и щом фактите не ти изнасят създаваш нова реалност. Хубавото е,че средният американец получи факти и от тук нататък е свободен да ги осмисля според капацитета си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Песков

  11 Фев 2024 12:14ч.

  Както казах, Тъкър бе употребен. Точно защото средния И НИСКИЯ американец получи информация, за която не бе чувал досега. И това се прави с цел да се подготви терена в САЩ за неизбежната сделка с Русия, в която Украйна със сигурност не печели войната. На самия властови елит в САЩ не му се занимава повече в тая война, защото видяха, че я загубиха. Имат и по-важни проблеми от Украйна. В крайна сметка семейство Байдън и приятели от партията направиха едни пари с кръвта на украинците и до там

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Тъкър е идиот"

  11 Фев 2024 14:15ч.

  Е 1/1 цитата на Килъри Клинтън, това изчерпва всичко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До ПЕСКОВ:

  11 Фев 2024 16:13ч.

  Няма да пиша дълго, като тебе... Това са думите, които ТИ си избрал, за да опишеш ТВОЯТА интерпретация на видяното от вече над 200млн. Но има и други думи, и в никакъв случай не можеш да твърдиш, че твоите възприятия са АБСОЛЮТНАТА истина, която изчерпва съдържанието на събитието!... Напротив, късогледо-неолиберално обременен си и поради това - ПРЕДНАМЕРЕН, за разлика от болшинството хора, проследили това събитие !...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Песков

  11 Фев 2024 16:43ч.

  Поласкан съм, че ме сравнявате с Килъри, но аз лично имам по-скоро консервативни виждания в личен аспект и либерални в икономически. Това че Тъкър Карслън е калпав журналист е доказан факт. То ви е пред очите бе хора :) Колкото Юксел Кадриев и Ани Салич са журналисти, толкова е и този. Трябва да правите разлика между водещ и журналист. Тъкър Карлсън е водещ, зад него има екип - редактори, писачи на текстове, анонси. В основата си това е човек, който чете един текст от аутокю. Аз уважавам личното му мнение, в голяма степен то съвпада с моите разбирания. Но е факт, че не успя да извади нищо кой знае какво от интервюто си с Путин, а то стана значимо (чакай, нека цитирам коментарите тук) "просто защото се случи само по себе си" и щото "много хора го видяха". Ми извиявай, ама това не е журналистика. Това е пиар, но не е журналистика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точният цитат е: “Такър е полезният идиот”

  11 Фев 2024 17:32ч.

  Казва го Хилари, която е само идиот (нищо полезно).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите имена

  11 Фев 2024 19:20ч.

  "Песков", съгласен съм с мненията Ви, но у мен възниква (всъщност - отдавна се питам за това) един въпрос - какво, по дяволите, означава "журналист", какво точно работи един "журналист", това професия ли е, занаят ли е, призвание ли е, съдба ли е, какво е!?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво

  12 Фев 2024 0:32ч.

  ли означава това: "...консервативен в личен план и либерален(или може би неолиберален?) в икономически..."?! Нещо като дървено желязо?! Каквото и да е, неприлично самонадеяно е да даваш оценки на личности, с които не можеш да се съизмерваш - " Тъкър бил идиот..." ИДИОТ си ти, да си мислиш, че е приемливо, да плямпаш в този вариант!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ленин

  12 Фев 2024 10:19ч.

  Култът към личността се е преродил в тексаски тип. Още помня какви глупости говореше този пишман журналист по време на пандемията. Разбирам, че голяма част от пишещите тук вярват и в кемтрейлс. Земята също е и плоска… :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отново

  12 Фев 2024 16:34ч.

  самонадеяни обобщения! Не, няма кемтрейлс и Земята не е плоска... Няма и прераждане. Бил говорил глупости, бил пишман журналист...Не схвана ли, каза ти се : Нямаш капацитет да оцениш нищо, което е по-сложно от обичайното за тебе, смири се и поне бъди учтив - за това, дори не е нужно да си умен, а само да имаш ВЪЗПИТАНИЕ!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  12 Фев 2024 22:35ч.

  какво, по дяволите, означава "журналист", какво точно работи един "журналист", това професия ли е, занаят ли е, призвание ли е, съдба ли е, какво е!?! Значи само и единствено мръсен, долен, подмазвачески слугински бизнес! Тук-там ще се чви някой си Тъкър, докато не му намерят цаката и смени плочата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това което се иска

  11 Фев 2024 12:01ч.

  За нас в България Путин почти не казва нищо ново защото въпреки цензурата все пак много от нас все още знаят руски и ползват и други източници вън от мисирските. Историческата екскурзия на Путин наистина беше предназначене за средния американец защото е световноизвестен факт,че средният американец е нивеж в историята и географията. С което не упреквам американците защото такава е образователната им система. При свирепата либерална цензура на руснаците им е било ясно,че само чрез това интевю фактите ще стигнат до масовия американец защото интервюто няма да може да бъде заглушено, а само орди от анаблизатори ще изкривяват казаното от Путин. Карлсън направи това което се иска от истински журналист - да даде възможност да се чуе и види мнението и на другата страна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бяла или черна котка

  11 Фев 2024 12:26ч.

  НАТО откачи вагонът Русия от локомотивът ЕС работещ с газ и фашизъм. И закачи Русия за локомотивът Китай, на магнитна възглавница. Така НАТО и ЕС, ускориха икономически Русия, а те са само на инерция без газ. Но на Путин не му харесва Китай, и още иска да се закачи за ЕС. Понеже е психодесен, обича Милтън Фридман и Пиночет, и приватизацията, неолиберал номер едно е той, направи частна армия. Китай са комунисти, а Путин е номер едно антикомунист.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  11 Фев 2024 12:45ч.

  “ полужурналиста от тексаски тип Тъкър Карлсън” И Гласове трябва да се отчетат пред господарите, за да нямат неприятности.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами

  11 Фев 2024 16:21ч.

  вие какво правите тука, дошли сте да ги "разобличите", разобличавайки себе си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не намирам нищо “историческо” и велико в това интервю

  11 Фев 2024 13:07ч.

  И двамата бяха в капана на собствените си илюзии и се представиха под нивото на възможностите си. Малко скучновато ми се стори всичко. Такер се яви неподготвен за историческата компонента, малко стреснат и изненадан от такова начало и не зададе никакви трудни въпроси. А Путин беше готов да отговаря на такива въпроси, но до това така или иначе не се стигна. Путин успя да каже това което искаше, даже с пискюл и спести много от това, което трябваше да изрече в прав текст. Не го направи, предполагам за да си остави вратички за следващи преговори. Аз бих пропуснал “историческата част”. Бутам му оная папка в ръцете (да чете и да се ограмотява в къщи) и бих показал само една карта с разположението на американските бази (с точни числа на контингенти и арсенали) по границите на Русия и аналогична карта по границите на САЩ. Кой сега кого заплашва? И от там нататък говорим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Едни руснаци се бият с други руснаци

  11 Фев 2024 13:43ч.

  Къде се бутат тука американците? Все едно Путин сега да започне да изпраща оръжия в Тексас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много

  11 Фев 2024 16:29ч.

  дълго, за да кажеш: "Ами аз видях само това..." На практика казваш : "Толкова са ми възможностите да виждам..." Да, МНОГО МАЛКИ са ти възможностите...., има и други такива, но все напират да се изказват!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А ти какво видя бе цървул с твоите по-големи въчможности?

  11 Фев 2024 17:02ч.

  Кажи за да чуем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • като ще си мерим възможностите, нека и аз да се изкажа:

  11 Фев 2024 17:05ч.

  Кило и половина, 28см.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой

  11 Фев 2024 20:11ч.

  каквото и да ти обяснява, ти не можеш да надскочиш себе си, така че няма смисъл. Каквото си видял, видял си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво Тъкър Карлсън не разбра от интервюто си с Владимир Путин

  11 Фев 2024 20:28ч.

  https://youtu.be/J7tXCKPwV9k?si=A3OUG7-h8Gb88taa

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Два пласта

  12 Фев 2024 18:40ч.

  За нас няма нищо историческо защото гдре-долу,щем-нещем знаем или си припомнихме руската история. Ретроспекцията ня Путин имаше два пласта,две нива. Първото ниво беше общообразователно за средния американец ,защото всеки знае,че американците са невежи по история и география. Вторият пласт беше деликатно,хитро,иносказателно политически - Путин добре описа историческите руски райони,които без изрично да споменава ще си вземе - Киев,земите на изток от Днепър и Новорусия. Кой разбрал-разбрал. Кой не разбрал да изгледа пак интервюто.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • беломорканал

  11 Фев 2024 14:11ч.

  През 2021 Путин постави условие да се изтегли ИНФРАСТРУКТУРАТА на НАТО на позициите отпреди 1997, а не да се изключат приетите след това членки. За един необразован атлантрол от беломорието е повече от нормално да не знае значението на думата, но за ръководителите му - не. Смятам, че Галя от посолството, Пенка от Америка за България, Кунка от Отровено общество и подобните тям много добре разбираха какво казва Путин, просто изпълняваха партийното поръчение да изкривят истината (създаване на фейк, както го наричат) за да превъзбудят линейните промитомозъчни източноевропейски атланти как Путин иска да слязат от връхтъ на цивилизацията и да не се допусне каквато и да е мисъл за договаряне с Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И от какъв зор

  11 Фев 2024 16:07ч.

  заради инфраструктурата на НАТО трябваше да загинат няколкостотин хиляди руснаци и украинци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  11 Фев 2024 14:36ч.

  Тъкър бил "полужурналист", а тоя джендов сигурно е "цял"журналист? Въобще кой тоя джендов? Някой чувал ли е, че съществува, извън кръгът семейство и приятели? Няма такъв смях просто - най-влиятелният журналист на свето, да бъде наречен "ПОЛУжурналист" от някакъв тотален анонимник !!! Все едно някой деветокласник, с двойка по физика, да нарече Айнщайн или Хокинг: "смешници".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • все пак да помислим

  11 Фев 2024 14:47ч.

  Остави влиятелността, в Америка може и да минава една подобна еднозначна сводимост само до известност и харизма, познат ни като холивудски синдром, ала в културните страни се искат и други данни. С това не омаловажаваме направеното от Т.К. до този момент, но и няма да бързаме да обвиняваме автора, че не е имал нещо друго значимо предвид.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  11 Фев 2024 15:22ч.

  Ще обясня, като за бавноразвиващи се, какво е журнализъм с пример. Отива журналист на пазар за плодове и зеленчуци и обяснява на народа какво се продава, като посочва и цените. Това е журналист. След това започва да казва на народа какво народа трябва да яде или да обяснява, че за цените са виновни конкретни политици, това НЕ Е журналист а нечия подлога. Сега можете да сравните Тъкър Карлсън със Стефан Джендов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • русский "освободитель"

  11 Фев 2024 16:23ч.

  до Наблюдател още един път ще го повторя специално за теб, и Б-А-В-Н-О, в миналото, освен радиоприемници, имаше и радиоточки, това бяха нещо като високоговорители, свързани с радиото, и поставени във всички стаи на една фирма. Т.е. каквато станция е избрана в радиото, това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО слушаш в стаите, само можеш да увеличиш или намалиш децибелите. Хрумва ми това заради твоето написано, че "Работата на истинският журналист е да е посредник на предавана на информация до народа", защото според теб истинския журналист трябва да е като радиоточките, т.е. да пропагандира:-) Когато интервюираш някого, целта е да извадиш фактите, за да може случателите да си направят извода. Фактите! А интервюираният естествено се стреми да каже само това, което работи за него, без да иска да отговаря на въпроси, които го компрометират. Не иска алтернативна гледна точка! На В.В.Путьо в това "интервю" му бе даден комфорта да си води монолозите и да повтаря напоително своето мнение защо няма такова нещо като украинска нация и украинска държава(но НЯМАШЕ въпрос защо 2 пъти РФ признава границите и независимостта на Украйна и как през януари 2022 лично В.В.Путьо обяснява, че няма да нахлува в Украйна, а през февруари нахлу в Украйна). Тъкър си е получил сребърниците, защото "забрави" да попита защо 1800 руски журналисти са избягали от РФ, защо има списъци с културни дейсци, които не се допускат до обществеността и дори са в затвора, защо има автори, чиито книги се свалят от книжарниците, защо след голямата чистка през 1937-38г НЯМАШЕ случай в СССР и РФ автор на книга да бъде обявен за терорист и екстремист, но вече ИМА. Защо затворите в РФ ги пълнят със затворници, само заради тяхното мнение, което е различно от официалното в Кремъл. Или накратко да беше осветлил какво е положението в РФ с Волтер-уважават ли го или не го уважават. И затова нямаше интервю, имаше пропаганда, в която В.В.Путьо си изброява опорките, които никой не го е спирал да си изброява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ква

  11 Фев 2024 16:33ч.

  е тая дума "журнализъм", бе?! Няма такава , казва се "журналистика", научи езика първо, после пробвай да поучаваш социума!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • русский "освободитель"

  11 Фев 2024 16:38ч.

  до "Ква 11 Фев 2024 16:33ч."-ДЕБИЛ,горко й на БГ ако ти си 'социума'( за граматиката ти изобщо няма да те питам)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Р-я "О-л",

  11 Фев 2024 20:00ч.

  Горко и на Бг, защото и ДЕБИЛИ като тебе са в социума , за граматиката ИЗОБЩО не можеш да говориш, защото не я знаеш, както и езика. Мътилката в главата ти рсжда дълги, объркани постове, които нищо не казват и нищо не доказват. Пробвай се някъде другаде, има други сайтове , по-като за тебе!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До идиота от 11 Фев 2024 16:23ч.

  11 Фев 2024 21:19ч.

  Едни опорки си знаеш и все тях си баеш. Разбрахме, че не е имало турско робство, а българите и българките са били на курорт в Османската империя. Затова и слагаш в кавички думата освободител и се мъчиш да оригиналничиш. За Карлсън и за Хилари не съм убеден, че са идиоти, но за теб нямам никакво съмнение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • русский "освободитель"

  12 Фев 2024 0:24ч.

  до ДЕБИЛИТЕ от "11 Фев 2024 20:00ч." и "11 Фев 2024 21:19ч."-написаното от мен не е за ДЕБИЛИ като вас, не се притеснявайте:-) Вие "знаете" как са нещата и никога няма да възприемете нещо ново. За мисловния ви процес няма да пиша, то се вижда-има статия, по нея нямате мнение, а се занимавате с мен.Написаното от мен е за други читатели, които след време ще стигнат до полезни изводи какво зависи от тях и какво да изискват. А вие, драги ми ДЕБИЛИ, ще си останете винаги стадо задунайци, които намират комфорт само когато са набутани в кошарата:-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лекувай се, нещастнико

  12 Фев 2024 11:51ч.

  От теб по-голям дебил в този сайт няма. Дано да си получиш центовете от посолството чрез Галя. Нужни са ти за сериозно лечение. Не отлагай, защото си зомби, достойно само за съжаление...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  12 Фев 2024 22:39ч.

  Което си е верно за ослободения от морал и съвест, верно си е...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Беше ли обмислен

  11 Фев 2024 16:03ч.

  все по-засилващият се тремор на Путин и има ли обяснение от екипа му болест ли е това и каква е прогнозата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обмисли!...

  11 Фев 2024 16:36ч.

  Тц, тц, тц, тц !...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цветан Цветанов

  11 Фев 2024 16:55ч.

  След цялата вакханалия от коментари тук вече съм убеден, че след като Цветан Цветанов въведе у нас думата "евроатлантизъм" (пълна безсмислиц) и измисли име на партия "Републиканци за България", сега вече преспокойно може да въведе и понятието "български реднек". Пред очите ви Путин закопа Тъкър Карслън като го пита дали едно от образованието му е История, Карслън потвърди "да" и след това половин час гледаше като в небрано лозе докато Путин му изнасяше лекция по история. Какви повече доказателства искате? :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • че какъв "специалист по история" може да е Такър?

  11 Фев 2024 17:44ч.

  Тя тяхната история я има, я няма 200 години. Нужника в двора на баба ми е на повече години от тяхната държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нужника в двора на баба ми

  11 Фев 2024 18:19ч.

  Не, казва се: - Тяхната история е на по-малко години, отколкото са годините на нужниците в Большой Театр. ... Инак, браво на баба ти. Почитания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  11 Фев 2024 17:37ч.

  Джендов нищо не е разбрал от интервюто. Основните тезиси на Путин са тези от речта му в Мюнхен през 2007г., че евро-атлантическата общност не зачита интересите на Русия, че не иска да чуе, какви са те, че е недоговороспособна. Следствие на това е съдбата на украйна, която се явява жертва на това отношение. Останалото е история, т.е. по-ранни събития, както и текущи събития в защита на тази история.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Georgi Arnaudov

  11 Фев 2024 18:39ч.

  Хубав сайт, малко не съвсем културна публика. Ама нейсе, вече 35 години затъпяваме*ни затъпяват най-съзнателно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ИНТЕРВЮТУ!!!!...това беше ТРЕТИят ШУТ В ГъZ@ на

  11 Фев 2024 20:23ч.

  ЕВРО аталантиците!!!БЕZ КОМЕНТАРИййй!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тъй тъй

  11 Фев 2024 20:34ч.

  Изтински журналист, като Цветанка Ризова, нямаше да позволи на Путин да си отвори устата. И щеше непрекъснато да му задава нови и нови "смели" въпроси, без да го оставя да отговаря.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  12 Фев 2024 22:42ч.

  Ако не се беше гътнала от злоба, междувременно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хаха!

  11 Фев 2024 22:11ч.

  В същото време Ню Йорк Таймс си гризе ноктите от яд, че:" Тези дни Владимир Путин въобще не изглежда изолиран... С помощта на популиста, бившата звезда на Fox News, и най-богатият човек в Америка, президентът на Русия получи площадка за оправдаване на своите действия." Либерастки неволи, сър!:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • sof

  12 Фев 2024 11:09ч.

  Не е важно да харесваме Русия......а дали ни харесва настоящето ,ако посетите САЩ.....................огледайте внимателно, какво става там............

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЖиваДаНеБях

  12 Фев 2024 12:22ч.

  Тъкър бил полужарналист ли? Това е повече от смешно! Този полужурналист е работил за CNN, MSN и FOX. Които макар, че на всички вече им е ясно, че са корпоративни машини за пропаганда, все пак се водят гиганти и имат престиж. Но точно затова и Тъкър го махнаха оттам - не е подходящ за пропагандатор, а е разследващ журналист. Да не забравяме, че е и американец. Това е най-тъпата нация, която не знае почти нищо за света освен за себе си и имат свръх-самочуствие, че са древни и едва ли не първата цивилизована държава. Това се дължи на факта, че образованието им е плачевно, от десетилетия им промиват мозъците, че са "люлка на демокрацията и свободата", желязната завеса, холивуд и всякакви други промивки, които излъгаха не само тях, а и голяма част от света, че наистина са нещо. За американец е изключително трудно да проумее какво представлява останалата част от света и особено нашите народи. Сащ са прокси-нация създадена от англосакси и евреи, с една едниствена цел - да пороби останалата част от света. Но все пак, разни журналисти, с миниатюрна аудитория, да наричат професионалист като Тъкър полужурналист. Ами, извинявайте, ама за 4г. българина все още е в неведение за повечето световни събития като цяло. Причината е, че са по-важни нашите махленски свади. Че и нашите "журналисти" се информират само от масмедии" и всичко, което не е пропагандна масмедия е "конспиративна теория". Общо взето журналистиката ни върви минимум 3г. назад. Като гледам тази статия е четена 10 000 пъти, има 104 коментара. А интервюто на Тъкър в момента е гледано 200 милиона пъти и има 75 000 коментара. Смешна работа. Нашите нищо не пишат все още за измамата ковид, измамата климатични промени, измамата дигитализация и т.н. Въпреки, че тези теми се разискват в евро парламента, сената на сащ и Австралия, в Канада има скандали на високо ниво, в Хърватия правят разследване, в англия също, половин европа гори и т.н. и т.н. Изобщо не знам какво трябва да стане - може би да удушат трюдо на трубуната публично, че българския журналист да схване, че конспиративна теория много отдавна не е нито конспиративна, нито теория, а термин въведен от цру - за справка Кенеди (или и той е полу-нещо си там, според великото, българско, непознато на никой извън неговата махала, журналистче)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Име

  12 Фев 2024 14:24ч.

  Инспекторът като да е казал всичко, което е нужно да се каже за въпросното интервю: https://www.youtube.com/watch?v=4ZdxnOp8SMU

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хаджитошко

  12 Фев 2024 16:48ч.

  Бе той и Слави Трифонов беше най-популярния водещ у нас ама после го видехме. Е те така и Тъкър Карлсън. Но народа обича да си създава идоли, дори и уж интелигентните хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • какво

  12 Фев 2024 20:34ч.

  е станало със Слави? Животът си върви! И Тъкър също, има интересен живот, всичко продължава, да е жив и здрав !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин

  12 Фев 2024 16:57ч.

  Много се смях с коментарите . Пичове, предлагам да направим 9 февруари празник - Деня на Светото интервю на Тъкър Карслън. Най-добре ще подхожда на общата истерия в този сайт

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и къде

  12 Фев 2024 20:26ч.

  я видя тая истерия, 100-тина коментара, иди в дира да видиш как е, нещо си се объркал...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  15 Фев 2024 13:52ч.

  Хубава статия, предизвикваща размисъл. Благодаря !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи