Иван Кръстев във "Файненшъл таймс": Сценарият "Западна Германия" ли е бъдещето на Украйна?

Иван Кръстев във "Файненшъл таймс": Сценарият "Западна Германия" ли е бъдещето на Украйна?

Днес в света може да цари несигурност, но можем да сме сигурни, че следващият президент на Руската федерация, който ще бъде избран в средата на март, ще бъде досегашният - Владимир Путин.

Също така е сигурен залог, че Путин няма да влезе в никакви смислени преговори преди изборите в САЩ. Той може и да ни изненада. И макар че ще бъде грешка да приемем твърде сериозно шума на Москва за “край на войната”, ще бъде грешка и да го пренебрегнем напълно, пише политологът Иван Кръстев в статия във “Файненшъл Таймс”.

Путин вече веднъж се е опарил в очакването си, че Америка на Тръмп е неговият естествен партньор. Тръмп е олицетворение на непредсказуемостта, а това е нещо, от което Москва се отвращава. В сряда руският президент заяви в интервю за държавната телевизия, че Джо Байдън е “по-опитен /и/ предсказуем”.

Тръмп почти не бе споменат в друго скорошно интервю, този път с бившия водещ на Fox News Тъкър Карлсън. Вместо това Полша беше обвинена за избухването на Втората световна война, НАТО беше обявено за виновно за нахлуването на Русия в Украйна, а бившият министър-председател на Обединеното кралство Борис Джонсън беше обявен за лично отговорен за това, че войната не е приключила бързо през март 2022 г.

Русия плаща много висока човешка цена за скромния си военен напредък. Всичко това означава, че има все повече признаци, че Москва може да реши да настоява за  “край на войната” в момент, когато и европейците, и американците се готвят да се отправят към урните, пише Кръстев.

Путин използва срещата с Карлсън като възможност да изрази ясно желанието си да преговаря. “Ще ви кажа какво казваме по този въпрос и какво предаваме на ръководството на САЩ”, каза руският президент на Карлсън. “Ако наистина искате да спрете да воювате, трябва да спрете да доставяте оръжия. Това ще приключи за няколко седмици. Това е. А след това можем да се споразумеем за някои условия.”

За Москва следвоенният статут на Украйна в идеалния случай би приличал на бъдещето на палестинската държава, както си го представя крайната десница в Израел. В най-добрия случай тя би била окупирана територия, а в най-лошия - демилитаризирана, обезлюдена и икономически неустойчива държава.

С други думи, Путин вижда края на войната като край на прозападна Украйна. Ясно е, че за руснаците преговорите са само прелюдия или претекст за капитулация на Киев. Но също така е ясно, че ако Москва реши да използва преизбирането на Путин, за да започне дипломатическа офанзива, както европейските, така и американските политически лидери ще се сблъскат с обществен отпор, ако настояват, че Украйна и нейните съюзници никога няма да разговарят с руския лидер и няма да приемат никакъв резултат, различен от освобождаването на всички окупирани територии.

Днес тази позиция не е толкова убедителна, колкото преди една година. Украинската армия е в несигурно положение, а американската военна подкрепа е в застой. Макар че в западното обществено мнение все още доминиращи са симпатиите към Украйна, нараства броят на избирателите, които не са склонни да платят цената за победата на Киев. Да се позволи на пропутинските сили да изземат мантията на “партията на мира”, би било политическа катастрофа.

В една дълга война целите и на двете страни неизбежно еволюират и затова би било добре лидерите да са гъвкави за това какво представлява победата. Но това, което лидерите не бива да правят, е да държат представата си за поражение неопределена. Ако Украйна бъде принудена да се откаже от територия като част от бъдещо споразумение, това ще бъде трагедия и болезнен компромис. Но ако цената за прекратяване на войната е превръщането на Украйна в ничия земя, това ще бъде поражение за Европа и заплаха за нейната сигурност.

В крайна сметка украинците ще решат кога и как да преговарят. Но когато Москва допуска разговори, е важно западните лидери да са наясно какво не подлежи на преговори, когато става въпрос за бъдещето на Украйна и Европа. А това, което според мен не трябва да подлежи на договаряне, е не толкова пълната териториална цялост на Украйна, колкото нейната демократична и прозападна ориентация, смята Кръстев.

Сега е време тези, които подкрепят договорено прекратяване на войната, да започнат да се застъпват за това НАТО да приеме Украйна възможно най-скоро като единствен ефективен отговор на желанието на Москва за териториални промени. Само Украйна, която е част от НАТО, може да преживее постоянната или временната загуба на контрол върху част от територията си.

В случай че предложението на Путин е: "Ако наистина искате да спрете да воювате, трябва да спрете да доставяте оръжие", западното контрапредложение трябва да бъде: "Ако наистина планирате да окупирате украинската земя, трябва да приемете, че Украйна ще бъде член на НАТО" - както беше Западна Германия по време на Студената война. Време е западногерманският сценарий да бъде поставен на масата, заключава политологът.

 

 

Коментари

 • thenewone

  19 Фев 2024 16:49ч.

  Онанализатор. Нашто Ким Пут Ин пише по-смислени неща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  19 Фев 2024 17:13ч.

  Хаха, едноочко, сценария за Усрайна не е западна Германия а Северна македония :) Само дето рашките няма да им пука за Галиция (или поне това което ви оставят от нея).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  19 Фев 2024 17:23ч.

  Кога избягахте като мишки от Херсон, кога стигнахте до Галисия. Между другото тукашните копейкаджии сте по зле от редовия мужик, който е по наясно към кои области от Украйна Русия може да има претенции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кимчи, дорогой,

  19 Фев 2024 17:35ч.

  крайно време е да си изясните разликата между "тактическо" и "стратегическо" отстъпление, както и тясната връзка между целите на този конфликт (още познат като "СВО") и геополитическата обстановка. Но това е 4D шах, не е за всеки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  19 Фев 2024 17:36ч.

  И двамата са кретени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун Белия Делфин

  19 Фев 2024 19:13ч.

  Кiм, нали правиш разлика между ГалиЦия в Слава-Украини и ГалиСия в Северозападна Испания? В испанската област даже вчера имаше важни регионални избори - все някой поглед на новините извън ареала ти на служебна дейност не хвърляш ли чат-пат, барем?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чета Кривогледия от Каспичанско

  20 Фев 2024 9:08ч.

  "... Само Украйна, която е част от НАТО, може да преживее постоянната или временната загуба на контрол върху част от територията си...." Ей стига се самозалъгвайте трансатлантически боклуци!!! Може е с 1% от територията да направите едно изчадие-държава, което смуче десетилетия донорски пари. Справка Палестина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @!@

  20 Фев 2024 16:44ч.

  Тоя наистина е грозен и уродлив, колкото от вън, толкова и отвътре! Но те всички сатанисти са такива... Просто ги разгледайте по-подробно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  19 Фев 2024 16:51ч.

  Тези кухи краварски слуги още не могат да вденат, че никаква Украйна няма да бъде член на сатаНАТО. Големи "анализатори", няма що.?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  19 Фев 2024 17:25ч.

  Що, бе ? Финландия с граница от 1300 км. С Матушката ти как стана ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как как стана

  19 Фев 2024 17:53ч.

  Натискат една курва или курварин във властта и държавата продадена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванчо, попКръстев, "родолюбецо"!

  19 Фев 2024 16:54ч.

  Ма си Идиот, еша си нямаш! Обаче си полезният идиот! А що се отнася до усрайна - сценарият комай ще да е връщане преди 1999 г., за "ужаст" на кураторите ти! И с "анал-лузачеството" по-полека, че нахални чука на вратата ...! Анадънму?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Z T.M.

  19 Фев 2024 16:57ч.

  Не Иванчо, моделът е СССР! Наака ли се комсомолче бившо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Z T.M.

  19 Фев 2024 17:03ч.

  Роден е на 1 януари 1965 г. в гр. Луковит. Баща му Йото Кръстев е журналист, а по-късно член на ЦК на БКП и завеждащ отдел „Средства за масова информация“ при ЦК на БКП. Майка му, Латинка Кръстева, е учителка по български език и литература.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MMN

  19 Фев 2024 16:58ч.

  Малоумно, както се очаква. Сериозно, какво трябва да ти е в главата да мислиш, че война започната заради (разширението на) НАТО ще се реши с повече НАТО!?!? Торолинг ли е това? И какво общо има НАТО с демокрацията?!? Какво означава също "ничия земя"? Какво? Че не ПРЕНАДЛЕЖИ на някой, т.е. явно на Запада, и затова е "ничия"? Болезнено малоумна статия дори за западно издание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помнещ

  19 Фев 2024 16:58ч.

  На времето учител ( дядо Славейков) би казал: Чети бе, Иване. Иван не чете. Или ти като чукчата си писател, а не читател. Нямам намерение да опонирам на Ивановите тези, а само ще му спомена трансформацията на Арестович ( дано е прочел и знае кой е той). Та Арестович стигна до истината и каза: Аз съм руснак. Такива са Богдан Хмелницки, Франко, Т. Шевченско. Такава е Киевска Рус ( Украинска Рус). И за какво приемане в НАТО след като Украйна не отговаря на условията на Пакта. Чети бе, Иване! Това е гражданска война. Много кръв се е ляла по тези степи, но пак са се разбирали помежду си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  19 Фев 2024 16:59ч.

  недоразумение, което плещи глупости ! отново ялов опит за "задълбочен анализ" на проблема ! и отново отказ да се каже истината, а тя е: англо-американската фашистка шайка /по-точно голямата англо-езична петорка - САЩ, Британия, Канада, Австралия и Нова Зеландия + новите им сателити от немско-езичните страни и Скандинавия/ има интерес от непрекъснато провокиране на войни и хаос по света, в опит да задържи господството си в планетарен мащаб през следващите 50 години...а планът за робски народи / като нашия например / е за пълно заличаване от земята...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Днес колективния Запад глътна вода

  19 Фев 2024 17:03ч.

  Утре направо ще се удави в своята алчност да граби целия свят. Според мен след бившата УССР наред е Казахската ССР. И това ще бъде отклонение по принуда от посоката на Запад към линията Керзон (със или без допълнението "Линия Б").

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  19 Фев 2024 17:08ч.

  Ще го пуснеме гн Кръстев да преговаря с Путин за Украйна в нато. Една от заявените цели на СВО е извънблоков статус на Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И макар че ще бъде грешка да приемем твърде сериозно шума на Москва за “край на войната”, ще бъде грешка и да го пренебрегнем напълно, пише политологът Иван Кръстев в статия във “Файненшъл Таймс”.

  19 Фев 2024 17:12ч.

  Боже, Праведни... За тези глупости някой му плаща на двуликия?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Илиева

  19 Фев 2024 23:49ч.

  Не, сам си ги произвежда. Вече е цялостно платен, изплатен и е завършен продукт на многословната и невярна претенциозност. Опитва се да е смислен релативист, но дори това не става, защото в соросоидната пробита кошница няма верни и надеждни анализи и переспективи. Номенклатурна издънка с адаптивна кариеристична образованост, която поради това не може да прави верни переспективи. Халал да им е тия, които съветва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Едно си баба соросоидна знае,

  19 Фев 2024 17:13ч.

  едно си бае. Никакво въображение! ОТАН ще се разпадне преди да приеме Украйна. "Демократичният" (с извинение) Запад пожертва почти милион украинци заради свои интереси. Наркорежимът на Зеления разпродава плодородната земя и стратегически инфраструктурни обекти на западни корпорации. "Украйна" в "НАТО" е нещо като "нищо в нищо".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Кръстев е умен пич

  19 Фев 2024 17:14ч.

  Сценарият е по-скоро Афганистан/колесници/Сирия/бази/Либия/дърво.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пико

  19 Фев 2024 17:16ч.

  Аз пък виждам една ескалация на войната ,към употреба на ядрено оръжие.САЩ се подпичкват с Русия давайки все по мощни оръжия на Украйна.Количествените натрупвания водят до качествени изменения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Палачинка - side B

  19 Фев 2024 17:19ч.

  Не бъдете толкова повърхностни и заядливи. Експерт Кръстев се опитва да "продаде" на Запад идеята, че май-май ще трябва да се преговаря за мир и то от/за една новопрекроена Украйна. Как ще се развият и завършат преговорите, не само Експерт Кръстев, но и никой не е сигурен. Но Кръстев поне вече е осъзнал, че тая работа не върви на добре и е време да се предефинират понятията "победа", "загуба" и други подобни. Целофанът лека-полека става по-важен от пълнежа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 19 Фев 2024 17:19ч. Но Кръстев поне вече е осъзнал, че тая работа не върви на добре и е време да се предефинират понятията "победа", "загуба" и други подобни.

  19 Фев 2024 19:40ч.

  А, осъзнал бил?! Глупости! Дали са му новите опорни и то ги рецитира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  19 Фев 2024 17:20ч.

  Тцъ, Ваня.Бъдещето на Украйна е кат след инвазия на Атила, Батий и прочее Златни, Ногайски и други орди! ТОТАЛЕН МРАК. " Я люблю тебя Империя.ЦАРСТВО ГРЯЗИ И НАСИЛИЯ"... Вие "русофилите" дори не можете да осмислите "руското ултранасилие".Тва е наследство от монголите...:)) https://m.youtube.com/watch?v=04LVGbQhAck&pp

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  19 Фев 2024 17:21ч.

  Украйна З. Германия няма да стане, но виж това, че Русия я чака съдбата на С. Корея е сигурно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Днешната ГФР ще цъде разделена на три части. ГДР ще си прибере около 30% от днешна Полша и ще възстанови Прусия (без Калининград ?)

  19 Фев 2024 17:30ч.

  Католическа Бавария отива към новата Австро-Унгария. Заедно с Трансилвания, впрочем. Остатъка от ГФР отива с Бенелюкс и части от Френска Еврабия и Пиренеите под Западен Пакистан. Геополитическата граница минава по меридиана на Берлин. Всъщност, малко по-западно. Ти завършваш житейския си път като свинско лайно, обединявайки по този начин съдържанието си с формата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  19 Фев 2024 17:29ч.

  Въпреки разширяването на НАТО ядреният Арсенал е на позоциите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  19 Фев 2024 17:32ч.

  ...от ако не Кубинската Криза то началото на седемдесетте. Вярно-ракетите на СССР вече не са в Беларус, Казахстан и Украйна. А и конвенционалните армии не са в кондицията на идването на Рейгън на власт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doktor

  19 Фев 2024 17:34ч.

  Лъжи!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • статията е

  19 Фев 2024 17:38ч.

  Уникален мисловен и словесен сюргюн. Ако не знаете какво е това, питайте бабите си. Кръстев не е толкова тъп, за да напише такова нещо от сърце и душа. Значи работи на акорд - производител на мисловни и словесни сюргюни. Какво нищество Кръстев !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кирчо

  19 Фев 2024 17:41ч.

  Съвсем е превъртял. Явно не познава Русия. Изпуска момента за ядрена сила и това, че украинката армия е почти унищожена и помощ няма. Избори идват и нови политици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  19 Фев 2024 17:53ч.

  “Файненшъл таймс” имаше тежест, но сега публикуват статии от всеки глупак. Невъзможно е да приемат в НАТО държава която е във война. Това означава, автоматично, НАТО да е във война. Което пък означава заличаване на Западна Европа и САЩ от лицето на Земята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Господинов

  19 Фев 2024 18:00ч.

  Несериозна статия. Кръстев просто пише клишета и по-безобидни за самия него неща. От това, кой има полза. Никой общо взето. Може би само самия той.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Кръстев във "Файненшъл таймс": Сценарият "Западна Германия" ли е бъдещето на Украйна?

  19 Фев 2024 18:07ч.

  Ами не знаем.Какво казаха Господарите ти?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • означава заличаване на Западна Европа и САЩ от лицето на Земята.

  19 Фев 2024 18:10ч.

  и РъФъ ше им прави компания

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • русский "освободитель"

  20 Фев 2024 0:05ч.

  да, ама в РФ колхозиците ще отидат в рая, В.В.Путьо им го обеща а и Гундяев го ратифицира. За чеченците на Кадиров пък отпускат по 72 девици в техния им рай. Оферти, които никой не може да откаже:-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 0:05 ч.,

  20 Фев 2024 0:38ч.

  Не се интересуваме от твоите сънища. Разказвай ги само на домашните си, моля!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ZNAESHT

  20 Фев 2024 10:50ч.

  В случай на ядрена война САЩ ги няма, Русия ще остане 30%. Яков Кендми. Евреите знаят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  19 Фев 2024 18:11ч.

  И тоя се е взел много на сериозно.Какво нато и Украйна бе иване,нали тогава ще видите една съвсем различна война,тоес звезди посред бял ден.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай II

  19 Фев 2024 18:18ч.

  Кръстев е донякъде прав - Путин ще остави западна Украйна да влиза в ЕС, НАТО и където другаде си поиска. Въпросът е къде са границите на ''западна'' Украйна. Защото според историческата истина това е около 25 % от територията на сегашната, начертана от комунистите Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир ІІ

  19 Фев 2024 19:16ч.

  Вовата е щедър и великодушен - ще им остави незаслужено много повече от 25 %.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Влади

  19 Фев 2024 18:20ч.

  Скрий се бе...соросоиден плужек!. Добре, че идва краят ви, че трудно се изтрайвате вече!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рашку

  19 Фев 2024 18:39ч.

  Боже,Боже!Иванчо Кръстев се е продал на дявола и си мисли за паричките от новия ни голям брат....Иване ,помниш ли,какво стана с предишния брат?? Ами с по-предишния какво стана? ..и т. н."братя".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  19 Фев 2024 19:03ч.

  Тоя се прави на интересен или е проспал интервюто. Нищо от казаното не отговаря на истината, но все пак говорим за лъжец и манипулатор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джани

  19 Фев 2024 19:14ч.

  Само за стената нищо не казва.Може да е решил да внася камъни втора употреба от германската

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начо Ю.

  19 Фев 2024 19:30ч.

  Иване, Иване, уж трябва да ги разбираш тези рабати, а си се продал на новите господари и прокарваш техния наратив за лошотията на Русия. Ако Русия преди 30 години беше приета в голямото семейство на белите народи, та даже в НАТО, сега нямаше да имаме тези проблеми и противостоене. Но тогава амитата казаха НЕ, защото те искаха Русия без руснаците. Ами това няма как да стане. С чифутския метеж през 1917 успяха до някъде, с Хитлер се провалиха, а с Путин ще се сгромолясат. Иване, ориентирай се навреме, че иначе…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  19 Фев 2024 19:55ч.

  Даже и Ким Чен Ун пише по-добре от афтора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ne***

  19 Фев 2024 20:10ч.

  Съдбата на Украйна е да живее в мир и разбирателство с Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратителници

  19 Фев 2024 20:19ч.

  Е такива като Кръстев и Станишев и тем подобните папагали и плужеци убиха Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Комунистическото отроче Иван Кръстев

  19 Фев 2024 20:48ч.

  да не се парви на интересен и на много умен. Първото условие на Русия (Путин) е Украйна да е НЕУТРАЛНА, а не вражеска натовска държава. Путин ясно каза, че Русия е най-голямата държава в света и на нея повече територии не й трябват. Русофобите да не се правят на хамави! Но които територии вече конституционно са неразделна част от Руската федерация - Крим, ДНР, ЛНР, Херсонска и Донецка области - все населени с руснаци - няма как с преговори или без преговори да станат част от изкуствената и исмислена руска Македония - окраината (Украината) на Русия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 2014 г. Иван Кръстев е бил на закуската в Киев, на която Сорос и посланик Дж.Пайет, чертаят бъдещето на Украйна

  20 Фев 2024 0:12ч.

  Конституционният съдия Георги Марков по същия въпрос: 6. Майданът в Украйна 2014 г. бе ясен предвестник на войната. Тогава още Украйна загуби завинаги Крим. Виктория Нюланд тегли майната му на ЕС и постави на власт за премиер Яценук. Кличко бе елиминиран. Сорос, който водеше мероприятието на прочутата закуска с посланика на щатите Джефри Пайет елиминира Тимошенко и заедно с присъстващите големци на Отворено общество - чертае бъдещето на Украйна. Вицепрезидентът Байдън пък уволни чрез Порошенко главния прокурор на Украйна Шокин, задето разследва Burisma, a Хънтър взима тлъсти пачки." - На тази закуска е бил и българина Иван Кръстев. Кръстев, големец на ОО, що не каже какъв плана на Сорос за бъдещето на Украйна отпреди 10 години?! - ето от тук - https://dev.glasove.com/komentari/georgi-markov-zashto-ima-vtora-gledna-tochka-za-voynata-v-ukrayna

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  20 Фев 2024 1:37ч.

  Редно е да не се големее ами да се яви в предавнето на Андрей Райчев "кръг квадрат", заради доброто старо време :) Нямам идея в какви отношения са сега, но аман от чужбински дискусии и мъдрувания на Квази

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чочо

  20 Фев 2024 2:26ч.

  Този пък откъде го извадиха нещастник ! “Стратегическата” му куха,предателска глава не може да проумее,че скоро държава Украйна няма да има.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А това, което според мен не трябва да подлежи на договаряне, е не толкова пълната териториална цялост на Украйна, колкото нейната демократична и прозападна ориентация, смята Кръстев.

  20 Фев 2024 9:35ч.

  На някой да не му е станало още ясно, че на никой не му дреме нито за Украйна, нито за населяващите я туземци?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Войниците имат загуба на памет". Експерименти в Мариупол са били провеждани дори с кърмачета!

  20 Фев 2024 9:51ч.

  ПРОЗАПАДНА ОРИЕНТАЦИЯ НА УКРАЙНА ЛИ?! На иванкръстевците пука ли им за живота и страданието на хиляди човешки души в Украйна, върху които са правени нечовешки експерименти?! Вселенската справедливост неизбежно ще наложи същото насилствено безпричинно страдание причинено на невинни души, да се върне и на подлогите глашатаите на ЛЪЖАТА иванкръстевците. Презрение за алчните жалки глупави антибългари. Жестокостта не знае граници у някакви изроди човеци (по Марк Твен) Ето тук - https://pogled.info/svetoven/ukraina/voinitsite-imat-zaguba-na-pamet-eksperimenti-v-mariupol-sa-bili-provezhdani-dori-s-karmacheta.166071

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 2022 Пентагонът съобщи, че 33% от 1,3 милиона служители на американската армия са отказали ваксинации с ваксините на Pfizer и Moderna

  20 Фев 2024 9:57ч.

  Да се чудите защо изведнъж? Това са млади и здрави, не трябва да има смъртни случаи. Но те отказаха. Значи ЗАПОДОЗРЯХА нещо. А през март 2023 г. избухна нов скандал около фармацевтичната компания Pfizer в САЩ. Проучванията показват, че американската коронавирусна ваксина може да доведе до БЕЗПЛОДИЕ. Освен това разработчиците знаеха за този страничен ефект. Но го скриха. Те не се поколебаха да използват лекарството дори сами. И го пуснаха на пазара срещу подкупи. През същата година се появиха още по-интересни новини. Директорът на изследванията на Pfizer Джордан Тристан Уокър избухна в частен разговор, че компанията ТАЙНО СЪЗДАВА щамове на коронавирус. Видеозапис на този разговор беше публикуван от Project Veritas. Както и в предишния случай, нямаше производство с последствия за фармацевтичния гигант. Управляващите се задоволиха с обяснения от рода на „проучваме възможни модификации на вируса, за да увеличим ефективността на ваксините“. ПОЗОР за неизтребимата човешка жестокост (по Марк Твен)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  20 Фев 2024 10:40ч.

  Какво да очакваш от Ванката Кръстев, син на партиен функционер от БКП, черпил с пълни шепи от привилегиите на баща си, а след идването на "Демокрацията", пръкнал се като прясно пребоядисан либераСТ-демоНОкрат, спонсориран от сороските НПО-та и активист на "Америка за България". Сега, изживяващ се, като бард на джедър-либерастките содомити и сатанисти, неспирно прославя американската експанзия и колонизирането на ЕС от еврейско-американското лоби. Изкривено лице, извратена душа, демагогски изказ – типичен пример за породата хуманоиди-човекомразци…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  20 Фев 2024 16:41ч.

  Едно уточнение: Лицето Иван Кръстев официално е и стипендиант на "Отворено общество", пак на Сорос... Близък е също с Александър Сорос, синът-наследник на империята на дъртия сатанист Джордж Сорос, както и се ползва със специалното благоволение на самата Усрула Фон Дер Лайен…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  20 Фев 2024 15:17ч.

  Към 1945 Третият Райх включва и Австрия("интегрирана" след "аншлуса" ) . Като разглежда Бундесрепубликата и ГДР що пропуска примера с отделянето на Австрия и неучастието и във военни блокове дори и в Студената война(при цялата сила струпана по границите и)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • john lenov

  20 Фев 2024 16:37ч.

  Няма ли НовиChок за иван кръстев - сивия генерал на гей-либерализма в България?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Черпак Манчев

  20 Фев 2024 17:06ч.

  Кой е Иван Кръстев и какво е тъмночервеното му минало, може да прочетете в книгата на Достена Лаверн - "Експертите на прехода".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Диди

  20 Фев 2024 20:23ч.

  Това Квазимодо,няма ли да спрете да ни го тикате в очите.Разваляте ни естетиката..Това физическо чучело е и интелектуално такова.. Грозотата унищожава света. Всички на Запад и техните гъзолизници на Изток са грозни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gavroche

  21 Фев 2024 22:25ч.

  Boje mili..molia te ..spasi mladoto ni pokolenie ot natrapchivata prostashtina koiato balva BTV i i neinite "zabavni predavania,," Tova li e modelat na povedenie za mladite momicheta..ot proslovutia "Ergen "..Otvrat!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя е тия..

  21 Фев 2024 22:47ч.

  — Носил си вода на майка си да ти пере гащите. Гарга с гарга! Дето има леш, и ти все там. Не минава ни курбан, ни задушница, ни трапеза без тебе. Махай се оттука.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сценарий

  22 Фев 2024 15:26ч.

  Тоя кривоглед плужек пише сценарий за Трета световна война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи