Победата на Байдън може да се окаже пирова

Победата на Байдън може да се окаже пирова
Джо Байдън изглежда не просто като американски Брежнев, а повече се доближава до образа на Черненко: един покорен заложник на натрапеното му обкръжение, който не смее и на милиметър да се отклони от предварително зададеното му поведение. Върху новоизбрания държавен глава вече тежи клеймото, че е избраникът на елитите и ако това се допълни с усещането, че Белия дом се е превърнал в котерия на задкулисието, популярността на новото управление бързо ще се изпари.

Колаж от снимки на АП и "Ройтерс"

 

Джо Байдън не спечели. Той бе избран. От формална гледна точка изборът му е напълно законен, но се изгуби усещането за постигната класическа политическа победа. По-скоро се разкри един прекалено изкуствен, прекалено технологичен резултат, който трудно се вписва като елемент от естественото развитие на американското общество.
 

Establishment-а, медиите, социолозите, неправителствените организации така открито заложиха и работеха за демократите и Байдън, че маргинализираха значението на вота на самите избиратели. В допълнение, създадоха усещането, че изборната битка не премина в условията на равнопоставеност и честа конкуренция между двамата кандидати.

 

Точно този аспект на изминалата предизборна борба създаде условията за появата на всякакви конспиративни теории, които тепърва ще се развиват и несъмнено ще подкопават легитимността на бъдещото управление. Което прекалено заложи на отрицанието на Тръмп, а не на достойнствата на Байдън. И новият президент ще бъде лишен от онази емоционална обвързаност с привържениците си, на която се радва Тръмп. Затова и бъдещата битка между двата лагера ще се води между една мотивирана и автентична републиканска общност и една амалагма от различни групи, подкрепили кандидата на демократите, но лишени от вътрешна хомогенност.

 

Че войната между двата лагера ще продължи няма никакво съмнение. Въпросът опира до мащабите и проявите на процеса. А в центъра на сблъсъка ще бъде несъмнено фигурата на Тръмп. Ако той съхрани авторитета си сред Републиканската партия и запази сегашната си подкрепа сред американското общество, победата на демократите може да се окаже пирова.

 

Защото Тръмп в ролята на загубил кандидат в някакъв смисъл е по-опасен за системата, отколкото ако бе спечелил втори мандат.

 

Конституционното устройство на Америка показа, че един президент популист може да бъде ограничен да прокарва идеите си в областта на управлението. Но един партиен лидер много по-трудно може да бъде озаптяван от собствените си партийни структури, при това ако се ползва с подкрепата на екзалтирана партийна маса. Все пак много по-лесно е да наложиш авторитаризма в една партия, отколкото в цяла държава. Затова и битката за контрола над Републиканската партия всъщност ще предопредели и политическото бъдеще на Америка.

 

Разбира се, за републиканските партийни бонзи много привлекателно звучи идеята да изхвърлят Тръмп извън борда на партията. Проблемът е, че няма с какво да го заместят. В навечерието на изборите през 2016 г. те се бяха примирили с победата на Хилари Клинтън и бяха започнали да се концентрират към следващите президентски избори.

 

Тръмп буквално ги възкреси.

 

Макар че мнозина републиканци предпочитаха да умрат политически, отколкото да да им сервират наготово подобна победа.

 

Но партийната маса бе прелъстена от Тръмп. Днешната му популярност сред републиканците надхвърля популярността на Рейгън от 80-те г. на миналия век. А съвременните социални медии позволяват вече на лидера да комуникира директно с избирателите си, без да има нужда от какъвто и да било партиен апарат. Не бива да се подминава и факта, че на тези избори Тръмп получи повече гласове, отколкото събра през 2016 г.

 

И все пак той засега не успява да вкара Репубиланската партия в позицията на тотална обструкция спрямо обявените изборни резултати. В сянката на водещата новина - изборът на Байден, остана негласният отказ на републиканските лидери да последват конфронтационното поведение на собствения си кандидат. Което вече говори за разкол в партията. Който ще се превърне в първата бариера пред Тръмп да запази сегашните си политически позиции през следващите четири години.

 

Ако елитът на Републиканската партия възприема Тръмп за товар, който трябва да бъде изхвърлен, то за демократите той е олицетворение на злото. Което трябва да бъде унищожено. Те го стигматизираха и тормозеха през изминалите четири години не толкова защото той бе президент, а защото бе носител на политически маниер, който постави под въпрос основите на американската политическа система, такава, каквато тя същестува поне от втората половина на ХХ век.

 

В този смисъл за новото управление е въпрос на живот и смърт да продължи борбата си срещу Тръмп и неговите последователи. Тръмп може да загуби битката за Белия дом, но това дори може да му помогне още по-успешно да продължи да дискредитира американският либерално-демократичен политически спектър. А че той ще прави точно това, няма никакво съмнение. Отказът му да признае победата на Байдън не е просто въпрос на каприз и на наранено самолюбие. Това е акт на обявена политическа война. Която може да бъде по-лесно водена от опозиционни позиции. Особено когато имаш насреща си противник като Байдън. Който изглежда не просто като американски Брежнев, а повече доближава образът си до Черненко. Един покорен заложник на натрапеното му обкръжение, който не смее и на милиметър да се отклони от предварително зададеното му поведение.

 

В този смисъл, за Америка и света по-важен от избора на Байдън ще бъде кръгът от хора, които ще формират най- близкото му обкръжение. Защото акцентът ще бъде не само каква политика ще бъде провеждана, но и в какъв контекст ще бъде поставена тя. Върху новоизбрания държавен глава вече тежи клеймото, че е избраникът на елитите и ако това се допълни с

 

усещането, че Белия дом се е превърнал в котерия на задкулисието,

 

популярността на новото управление бързо ще се изпари. Наред с накърнената изначално легитимност на изборите, този проблем ще бъде втората пречка за осъществяването на една цялостна контра- (Тръмп) реформация. Нещо повече, ако кабинетът на Байдън не се справи с текущите тежки предизвикателства, пред които ще се изправи, не само няма да може да унищожи омразното нему политическо наследство, но даже може да го реабилитира.

 

И тук не става въпрос за предизвикателството на Корона-кризата и свързаният с нея икономически спад, а за самият имидж, който ще си изгради новата администрация. Байдън се възползва максимално от възможността да бъде галеника на елитите и медиите, но подобен образ неминуемо ще срине популярността му сред масите.

 

Парадоксално е, но излезлият от едно бедно работническо семейство нов президент намира много по-трудно общ език с обикновенните хора, в сравнение с милиаредера Тръмп. А без ясна и открита комуникация между Белия дом и обществеността, обявеното намерение да се ревизират политиките на Тръмп ще се превърне в оръжие, обърнало се срещу своите създатели.

 

Също толкова опасен ще бъде опитът радикално да бъде заличена не само политиката от последните четири години, но и нейните носители. Новоизбраната в Конгреса 31-годишна Александрия Окасио-Кортес, вече поиска да  се търси отговорност от всички „подмазвачи“ на Тръмп. И което е по-интересно, оказва се, че съществува група, нарекла се „Проект за отговорността на Тръмп“, която е съставила спискък на чиновници, заподозрени, че енергично са подкрепяли политиките на отиващата си власт.

 

Едно ново управление, обвинявано от политическите си противници, че е оглавило страната по нечестен начин, един нов президент, лишен не просто от харизма, но и проявяващ на моменти неадекватно поведение, трудно ще прокара смислени и радикални промени. Може да се окаже, че новата администрация не само не е разчистила наследството на Тръмп, но сама се е превърнала в непомерна тежест за американския народ и държава.

 

Ако резюмираме всичко до тук, може да очертаем протичането на следните политически битки в рамките на американското общество:

 

1) Противопоставяне в национален мащаб по оста "за" и "против" Тръмп и неговото наследство;

2) Същото противпоставяне в рамките на самата Републиканска партия;

3) Противоречия в Демократическата партия по оста либерали- социлаисти;

4) Дестабилизация вследствие на ограничената дееспособност на Байдън.

 

Това са прекалено много и прекалено ключови области на напрежение, за да се предполага, че вълненията в Америка могат да утихнат от само себе си. Напротив, има всички предпоставки те да се усилват. Като първата им жертва ще стане повсеместната загуба на вяра в същестуващия избирателен процес. Голяма част от републиканците вече са разочеровани от него. Ако управлението на Байдън бързо загуби своята популярност и демократите ще погледнат с опасение на изборите. От страх, че те ще реставрират ако не Тръмп, то тръмпизма. И тогава ще настъпи истинският политически колапс на Америка.

 

 

Коментари

 • Коба

  10 Ное 2020 9:58ч.

  "Затова се разпратиха маса бюлетини, за да се привлече нова категория избиратели, които по-рано не просто не участваха в изборите, но и не проявяваха и най-малък интерес към тях. Получаваха ги хора, които никога не са искали тези бюлетини. Някои от тях даже не владеят езика достатъчно, за да разберат какво е написано в тях. Демократите им дадоха възможност да гласуват, без всякакво губене на усилия и време. Заявките се попълваха вместо тях. С бюлетини бяха покрити масово черните гета, райони с нелегални имигранти с американски членове на семействата, хора без определени занятия. Тези категории са склонни да гласуват за Байдън." От което е ясно, че белите и гласувалтие за Тръм ще се почувстват измамени, и те са! Официално може да изглежда, че не са, но на дело са! Всъщност става дума за манипулация и подвеждане. И сега им предлагат да се примирят, че Тръмп бил недоразумение! Мислите ли, че ще се примирят. И с какво да се примирят! Доброволно да се превърнат в "унижените и оскърбените", във виновни за Троянската война, да предадат страната, която са изградили на тези които ограбваха магазини и пр. в изблик на праведен "гняв"! Мислете ли, че те не разбират, че са жертва на малка група манипулатори, използващи игноранти и такива, които са готови да плюят на всичко направено от други. Това не може да се примири и дори да остане Байдън за 4 години, реваншът ще бъде страшен!... Лошият сценарий е задължителен...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Следвайте

  10 Ное 2020 10:06ч.

  американския пример! Изпращайте имената на враговете на либералната демокрация на доц. Христев от СУ. Победата ще бъде наша!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • heh heh

  10 Ное 2020 10:14ч.

  Прекрасен и леко утопичен анализ. Надценявате масите. Ако сега успяха да им внушат, че трябва да гласуват за дедо байдън, няма да е проблем да им внушат, че търпят реално подобрение на живота, даже да е обратното. Достатъчно е бедните мързеливци вече да не чуват вече от Белия дом заплашителното "Jobs! Jobs! Jobs!". :) Системата повече няма да пусне властта. Освен това по всяко време младата, енергична, харизматична и преди всичко ЦВЕТНОКОЖА Камала може да заеме мястото на дедото. Претекст ще се намери. Даже мисля, че това е финалната фаза на плана "Да изберем дядо".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така значи

  10 Ное 2020 10:15ч.

  Пролетарският интернационализъм умря, заедно с идеите за всеобщо равенство и братство. Затова дай да заложим на проверените от практиката национализъм и расизъм. Загубата на Тръмп е само повод да бъде засипан врага с обиди и обвинения. Непълноценна държава, населена с непълноценни хора. Това се разбира от преписаните отнякъде думи, ясно откъде, на коба джугашвили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация

  10 Ное 2020 11:00ч.

  Плачът по Тръмп няма да го възкреси - политически, имам предвид. По-добре се концентрирайки върху това, което предстои, а то няма да има нищо общо с него...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Загуба голяма. Отиде си една епоха на смях и забавления

  10 Ное 2020 11:07ч.

  Как си представяте гумен Байдън надут с хелий да лети над Лондон за радост на лондончани?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • VOTE (ГЛАСУВАЙ)

  10 Ное 2020 12:02ч.

  В кампанията на Байдън имаше призив VOTE. Тоест ГЛАСУВАЙ. V беше с цветовете на дъгата, O беше с черен стиснат юмрук,Т беше с нарисувано влагалище и яйчници, Е беше като знамето на САЩ с мрежи....тоест всички хомосексуалисти (педал и и лесбийки),черни,феминистки и привърженици за свободно влизане на емигранти Гласувайте за Байдън. ...и като добавим един поставен дъртак с старческа деменция и пошли наклонности Ви е ясно кой ще управлява страната ( кой ще и държи червеното копче ).Само не ми е ясно как ще пътува по света този дъртак? Брежнев някога едвам говореше и мърдаше, Елцин бе постоянно пиян....е дошло е ред и на голямата "демокрация" да стане за резил.След него (Байдън) е ред на някой млад ( статистически).Ще има жена за кратко предполагам щото тоя надали ще изкара мандата.Майната им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За онези, които смятат, че пролетарският интернационализъм

  10 Ное 2020 13:06ч.

  е нещо по-лошо от неолибералния глобализъм и не са погледнали платформата на Байдън, ето линк: https://joebiden.com/wp-content/uploads/2020/08/UNITY-TASK-FORCE-RECOMMENDATIONS.pdf

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо Клоуна от Белия дом трябваше да бъде махнат

  10 Ное 2020 13:26ч.

  + още любопитни факти във видеото: Световните Господари от Давос обясняват необходимостта от „Големия рестарт“ – абстрактно и патетично, но с господарска загриженост за нашите съдбини. + Любопитния факт, че папа Франциск е приготвил своя концепция за „икономически рестарт“ още през 2019 г., сякаш добре е знаел какво предстои. + Още много интересни факти, които проясняват настоящето и показват какво да очакваме... www.facebook.com/groups/968331220354994/permalink/985202095334573/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  10 Ное 2020 13:50ч.

  Естествено няма "световен заговор", само световна "пандемия", нагласени резултати - къде ли не и пр. и пр. "случайни" случки из Света. Колкото до тав. Трамп, при спешна нужда на него - както обича да споменава доц. В. Вацев - е подсигурено луксозно пребиваване на "Рубльовка" и достъп до висшият елит на Русия. Е, неолиобералите - доколкото ги има още там - ще го загърбят, но това не ще е сериозен проблем. При добро здраве, след 4 год. може пак да опита ренесанс. До тогава, ако САЩисаните все още ги има, вероятно ще са узрели за втори негов мандат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  10 Ное 2020 13:59ч.

  Това което се случи на тези избори бе усетено от Тръмп още в края на Август. Той каза, че с гласуването по пощата демократите се канят да откраднат изборите. Но въпреки това ръководството на Републикнската партия не се зае активно да предотврати очакваните негативи. С други прости думи в Републиканската партия има ако не разкол, то сериозни разногласия. Но сега след като се избистрят нещата и видят докъде са стигнали нещата с дементения Байдън и с многобройните фалшификации и манипулации които няма да променят с нищо резултата, очаквам в тази Републиканска партия да се стигне до отрезваване и оздравяване. Какво ще се случи ще видим, вариантите са доста, и са повече от изброените в статията, която не е никак лоша!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  10 Ное 2020 15:19ч.

  Ако на тези избори за "гласуване по пощата" беше достатъчно барбекю и бира на сбирките за попълване на бюлетините..... на следващите ще се раздават и банкноти!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Агирре

  10 Ное 2020 15:40ч.

  Който не е осъзнал, че Тръмп направи революция в американското общество, значи нищо не е разбрал дотук. Следя от години речите му, а сега и предизборните му изяви. Хората не просто, го харесват - те го обожават! И всичко повтарят едно - той изпълни всичко, което бе обещал. За колко политици сте чували това? Това са над 70 милиона избиратели. Проблемът за Републиканската партия е голям - ако смятате, че някой като Джеб Буш или Тед Круз /когото уважавам/ имат шанс оттук нататък да спечелят тази маса - пак нищо не е разбрал от революцията, която направи Тръмп. Демократите имат не по-малък проблем. Ако следите истинските новини в YouTube, а не от вмирисани тв-клоаки, вече знаете, че от вчера започна открита война между крайнолявото "социалистическо крило" на Демократите в лицето на екзотични птици като Александрия Окасио-Кортез /AOC/ и старата умерена генерация конгресмени и сенатори. Умерените обявиха, че повече не искат да чуват в предизборни речи "социализъм" и "дефинасиране на полицията", защото отблъскват нормалните избиратели. Обясняват провала в сената точно с крайнолевите идиотизми. AOC пък обяви, че смята да не се занимава повече с политика в знак на обида. Делят се на тесни и широки социалисти и като нищо радикалите като Кортез може да разцепят партията. Мандатът на Байдън ще е провал - първо ще затвори страната заради ковид, след това ще се набута в Зелената сделка, а накрая заради деменцията си ще бъде заменен с Камала Харис. А тя е от крайнолявото течение на Кортез.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  10 Ное 2020 16:05ч.

  Първо Байдън изобщо не е сигурно че е победил, панически бързат да го обявят за такъв. Тепърва щае се разглеждат безпрецедентните измами и фалшификации на т.нар. демократи в сговор със всички леви, сексуални, троцкистко-анархистки и прочие малцинствени, агресивни групи. Голямо разочарование за тези , които са имали илюзии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А все още може да се окаже

  10 Ное 2020 16:19ч.

  и че напразно се е зарадвал... До 14 декември нищо не е сигурно, нямат "President Elect", защото точно техния Election College обявява по закон победителя на тази дата (И ТО само ако няма съдебни действия, каквито в този случай има)... Доказателствата за изборните измами на Демократите валят в щаба на Тръмп, и адвокатите му ги проверяват и включват в защитата си! Така че, да се запасим с търпение и ... пуканки. Не знам само как ще се извинява на Тръмп наш Боцко за нелоялността си - нови Ф-ки, нови снимки пред камината... Тежко и горко на данъкоплатците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • майска

  10 Ное 2020 16:32ч.

  Деменцията Байдън си получи и първия български лизач в лицето на Асен Агов, който заяви , че го поканил на гости още през 2015 година и си хортували часове наред. Байдан като "познавач" на Балканите да дойде пак на гости та белким издигне Агов за президент на републиканците на Цвинокио - такъв майтап ще падне....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Kubis на 10.11.2020 в 13:59

  10 Ное 2020 18:18ч.

  Даже ми се струва, че Тръмп разбра в началото на медийното ковид-истерясване, че се очертават измами с гласуването по пощата. Наглите фалшификации обаче със сигурно надминават всичко, което е предполагал дори екипът на Тръмп. И може да изглежда прекалено "конспиративно", но дали тази истерия не беше организирана именно за да сплаши американците така, че да предпочетат гласуването по пощата? Психодемията се подържа от глобалистките медии. Няма защо да се лъжем, непрекъснато измислят клопки на Тръмп още от началото на мандата му. И триковете с фалшификациите едва ли са скроени в последните седмици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  10 Ное 2020 18:35ч.

  Измамите са документирани . Вече има и промени в някои окръзи в Мичиган поради грешно преброяване / от демократи / и Тръмп ще остане да довърши глобализма ......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • trasporter

  10 Ное 2020 19:32ч.

  Далеч съм от възможността да бъда дори минимално компетентен в сложната амалгама на американските избори т.г. Но тревогите са ми в нашите, изглежда редовни, избори през март 2021г. Предполагам, че изборната технология и тактика на Демократичната партия ще бъде най-сериозно проучена и използвана у нас от вещи в тази област изборджии. Разира се, акцент няма да е пощата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • XYZ

  10 Ное 2020 19:43ч.

  Много малко хора знаят истината кой управлява земята и каква е целта на тези хора или нехора. Но осъзнаването се засилва все повече и повече. Особено в американското общество. Борбата между двата полюса е жестока. Никаква изненада не е изключена относно изборите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коба

  10 Ное 2020 20:24ч.

  Скелетите в гардероба започват да излизат... Неподкупната всесветейша Камала, впрочем, от къде и беше произходът!? https://trud.bg/кандидатът-за-вицепрезидент-на-сащ-камала-харис-корупция-защита-на-педофили-и-бардаци/?fbclid=IwAR2TGBVtL_vxybyN07GQY9rcddB3UMrfA9UZNMt3m5JaP3IHxXnaJnQOJH0

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  10 Ное 2020 21:30ч.

  Миража на мумията която язди камила, пред белият дом, започва да се разпада! Тези мошеници Байдън и Харис никога няма да бъдат администрация. Проблема е че цялата демократическа върхушка трябва да се вкара в съда, а това е като да събираш плъхове в разпран чувал, и все пак опашките на всичките демократи са вързани и водят към Китай, тези нищожества искат да подарят цял континент на комунистически Китай само за да изкарат някой сребърник! Предатели...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще почакаме да видим

  10 Ное 2020 21:46ч.

  Типичните бели протестантски американци са много наивни - въобще не е проблем един път да ги излъжеш и метнеш. Те все още вярвят ня дадена дума и стиснати ръце. Точно затова църно-мургавите демокраставци ги излъгаха на изборите с гласуването по пощата. Белите американци въобще не допускаха какъв огромен и нагъл размер има фалшификацията. Демокраставците обаче не знаят колко яростен е излъганият бледолик - пуритан...... и че раздаването на правосъдие няма да закъснее.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не "може",

  10 Ное 2020 22:48ч.

  ами "победата" на Байдън си "Е" пирова. Тук няма може или не може или твърде вероятно или с голяма степен на допускане. Става дума за факт. Точка. Другото е плямпане, дърдорене, ломотене, бръщолевене . .. с каквото единствено може да се похвалят "американците" днес. Достойни конкуренти на Италия. Ако ги запиташ колко е часа, ще получиш половин часово ломотене, с гръмки, купешки фрази и клишета, които, естествено, ломотещият въобще не разбира. Но, така е, когато количеството измести качеството и започне да се мисли за качество.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко

  11 Ное 2020 1:52ч.

  Прочетох статията но сравнението на Байдън с Черненко ме озадачи.Помислих,че автора е англоезичен но не е. Като изключим Черненко другото е разумно и логично.Проблема на САЩ а и по света е че ерозираха партийната система. Произволно избран хороскоп ще твърди,че "'Близнаците'' са харизматични личности.Тръмп,Б.Джонсън,Орбан,Борисов, Симеон,Кадафи,Кенеди все близнаци.Случайно?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пир

  11 Ное 2020 8:56ч.

  За американците не знам, но за нас несъмнено ще бъде Пирова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Диана

  11 Ное 2020 12:10ч.

  В статията се казва, че Байдън е избран, което фактически не е вярно. Той е обявен от медиите, че спечелил, но само проекция на гласовете. Де факто в нито един от щатите не е сартифициран официално като такъв. Абсурден е факта, че една Аляска вече една седмица не оже да преброи гласовете, които са за Трумп. Освен това, вчера след като 56 конгресмена от Републиканската партия написаха писмо до Главният прокурор на Америка Уилям Бар, От своя страна той упълномощава Министерството на правосъдието да разследва „съществени твърдения“ за нередности при гласуването. Съответните съдилища имат срок до 8 декември да разрешат изборните спорове, докато членовете на Избирателната колегия имат срок до 14 декември, за да финализират резултатите. Кампанията на Тръмп в понеделник заведе редица дела в Мичиган и Пенсилвания, в които се твърди, че има нередности при гласуването, като GOP заяви, че са получили 131 декларации в Детройт, за да оспорят резултатите. Така че все още нищо не се знае и е много некоректно от страна на медиите и байдън да твърдят, че Тръмп не искал да напусне Президентството. От страна на Демократите панически се търси начин и се налага всякакъ натиск, за да се узакони предполагаемата от медиите победа на Байдън. Прекрачва се всякакво право. Но шоуто тепърва предстои.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  11 Ное 2020 14:07ч.

  видео с вариант как Тръмп напуска Бел. Дом , от 0:52 на видеото:-) https://www.youtube.com/watch?v=zbsD7ygbFeY&feature=youtu.be

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тодор

  11 Ное 2020 17:34ч.

  Още не е спечелил...Вие в ред ли сте?Ало? Не обтривайте хората, докато върховенството на съда не се произнесе...Простотията няма край!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  12 Ное 2020 1:24ч.

  Беееееееееее:-) https://e-vestnik.bg/33203/sasht-poshtenski-sluzhitel-prizna-che-si-e-izmislil-izborni-izmami/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • dass

  13 Ное 2020 8:31ч.

  Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя===>>>www.Selfmax5.com

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вижте разликата между СССР и Путинова Русия:

  13 Ное 2020 15:23ч.

  https://youtu.be/B4XElh8JwXQ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ази

  13 Ное 2020 20:49ч.

  Не е спечелил де, хайде по-сериозно. Има още една дата 14 декември, а инагурацията е чак края на януари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • dds

  14 Ное 2020 12:13ч.

  Джо Байдън не спечели. Той бе избран. То и Тръмп не просто не беше избран, а загуби...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • муспи

  15 Ное 2020 20:54ч.

  Силата на Демократето е в тези шоута, защото укрепва вярата в тълпите че има броене. Нещо като нашето - купени цигански гласове. Задкуисието нищо не купува и продава, всичко си е негово, и със свята работа гешефти не прави. Само веднъж са се броели бюлетините - в Германия 1933г., когато Хитлер печели, от тогава Азербайджанотюрките (секретното задкулисие) не допускат подобна разсеяност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Както каза единамерикански анализатор,

  16 Ное 2020 18:06ч.

  Гласували са и гробищата. За нас е позната картинка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи