„Гугъл“ опита да превърне цялата европейска история в подривна подигравка. Дигитално етническо прочистване

„Гугъл“ опита да превърне цялата европейска история в подривна подигравка. Дигитално етническо прочистване

Коментар на Владислав Апостолов, "Политически некоректно", БНР

Седмицата ни достави един едновременно смешен и страшен сигнал за абсолютната антиутопия, която напълно обезумели фанатици в гигантските технологични конгломерати ще се опитат да набутат в гърлата и мозъците на човечеството. Новият компютърен модел на „Гугъл“ за генериране на човешки изображения по заявки на потребители беше пуснат триумфално и спрян позорно, в рамките на дни, след като стана ясно, че явно е програмиран, за да изтрие белите хора от собствената им история. 

Хиляди потребители на социалните мрежи, най-вече в свободната от цензура Х на Мъск, споделяха потресени своя опит с базирания на Изкуствен интелект инструмент с името „Джемини“. 

Даваш му „поръчка“ да ти създаде изображение на английски крале – генерира ти азиатски жени. Искаш илюстрация на бащите-основатели на САЩ – ето ти група от чернокожи в ретро дрехи. Същото става с викингите, папите, благородниците от Стария континент, мъжете и жените от периода на Френската революция, всяка епоха от европейската и американската история... Никакви бели хора! Детайлно изучавани исторически периоди и подробно проучвани географски региони, за които е повече от ясно, че са били доминирани от „бледолики“ изведнъж са превърнати от могъщата нова технология на „Гугъл“ в дистопичен купон за избрани етнически малцинства.

Някаква потресаваща пародия. Първоначално мнозина действително смятаха, че става въпрос за номер, за трик, за агресивен опит да се очерни репутацията на невероятно влиятелната американска корпорация „Алфабет“, която всъщност притежава ползваните всеки ден от почти цялото човечество информационни инструменти на „Гугъл“. Но бързо стана ясно, че дори най-крайните опити за сатира на расизма срещу белите хора, практикуван от тези компании дори не може да се сравнява с реалността „на терен“.

Цялата европейска история действително се оказа превърната в подривна подигравка от една от най-богатите и всеобхватни корпорации на планетата. Пълно пренаписване и прерисуване на миналото. Дигитално етническо прочистване. „Няма място за бели хора в „Гугъл“. Буквално.

Корпоративните медии се забавиха с реакциите и явно не искаха да пускат заглавия как гигантската транснационална компания, от която зависят почти всички търсения на информация на планетата всеки ден, сериозно е пуснала модел за генериране на образи, който изтрива белите хора от историята и на тяхно място слага предпочитани малцинства. 

Но прекаляването в крайна сметка вбеси и изданията на либералния режим. Защото този AI бот се оказа програмиран да премахва белите хора дори от епохата на Третия райх. Така потребители получиха цветнокожи немски войници от 40-те години на миналия век. Това вече стимулира медиите да скочат срещу „Гугъл“ и нещата ескалираха.

От компанията официално се извиниха и обявиха, че ще прекратят възможността за генериране на човешки образи с „Джемини“, за да отстранят проблемите с „историческия контекст“ и тогава ще го пуснат пак. Но вече беше късно. Целият онлайн океан бълбукаше от безумните примери за чудовищен расизъм срещу бели хора на тази печална програма. 

Илон Мъск определи продукта на „Гугъл“ като „налудничаво расистки“ и „анти-цивилизационен“. Този път дори нямаше преувеличение. Всеки видял реалните резултати дори ще каже, че Илон тук е благосклонен към своите конкуренти в областта на компютърните технологии на бъдещето. Самият Мъск развива „политически неутрален“ модел за генериране на образи и информация.

„Политически неутрален“ обаче е последната дефиниция, която приляга на извращението, пуснато от „Гугъл“. 

 Потребител дават заявка за генериране на „силен чернокож мъж“ и получава подобаващи резултати с мускулести и авторитетни абаносови мачовци. Същият потребител пуска заявка за „силен бял мъж“ и програмата отказва да го генерира и посочва някакви безумни обяснения за „стереотипи“. Кошмар на дигитални стероиди.

„Джемини“ е само върхът на айсберга. 

Същото се случва и с търсачката на „Гугъл“, написа Мъск и алармира за цялостната информационна корупция на корпорацията, която засяга всеки един от нас, всеки един ден. А скоро стана ясно и, че по „Джемини“ са работили откровени активисти на режима на Байдън. 

Един от водещите хора зад модела е казал, че изпитал катарзис след като гласувал за Байдън и Харис и на няколко пъти е публикувал идиотско-расистки теории срещу „бялата привилегия“. 

Дали подобни фигури на високо ниво в „Гугъл“ няма да пробват мащабна манипулация и предизборна пропаганда тази година? Риторичен въпрос.

Припомниха се думите на уволнения от „Гугъл“ специалист Джеймс Дамор, който разкри как компанията се е превърнала в резерват за конформисти и инкубатор за манипулация и дискриминация, как реалността и истината вече не играят роля в корпоративната култура на мега-корпорацията. Той, разбира се, беше махнат преди години. 

Още тогава започнаха сравненята и игрите на думи с „Гугъл“ и информационния „Гулаг“.

Авторът Кристофър Руфо пък напомни как същата компания покани радикалния активист Ибрахим Кенди да изнася лекция на служителите. Кенди е известен със своята „теория“ за расизма на... белите новородени. Да, съвсем сериозно. Той проповядва против белите бебета. И получава покана от „Гугъл“ да зомбира служителите. Ако сте смятали, че положението е зле, да знаете, че е много, много по-зле.

Корозията и корупцията в тези технологични мега-компании са достигнали радиоактивни нива.Те вече манипулират резултатите в търсачките и правят брутални опити за пренаписване на историята. 

 Човечеството обаче е отдало на концесия бъдещето си в ръцете на организации като „Гугъл“. А те изтриват миналото и превръщат настоящето в корпоративна гротеска. Гигантската ни колективна грешка все още може да се поправи. Но трябва да я осъзнаем.


Източник: БНР

 

 

 

Още от Коментари

Коментари

 • Su38

  25 Фев 2024 8:48ч.

  Единствената радост от живота е фактът, че с всеки изминал остава все по-малко. И по-малко идиотизми, които ще видиш. И все по-малко срещне със странни тъпи индивиди, които са с безразмерни претенции за интелигентност. Борбата с тях на разумно ниво е безсмислена. Борбата с тях трябва да е като с вредителите и хлебарките....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Пут Ин

  25 Фев 2024 9:51ч.

  Единствената радост е, че дъртите комунета си отивате по демографски причини. И че децата ви никога няма да станат дърти комунета като остареят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • със собствения ти бастунь у глъътъ

  25 Фев 2024 9:56ч.

  Ако да си дърто комуне е страшно, да си дърто антикомуне с две гънки е хем страшно, хем нелепо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти обаче, 25 Фев 2024 9:51ч., дето вещаеш като циганка,

  25 Фев 2024 10:15ч.

  няма да доживееш технологичното безсмъртие, ако имащ деца - и те. То е религиозен брътвеж на глобалистите, но, ако не си разбрал, твоята роля е да им носиш чибука или ибрика, докато ставаш за тая работа. Не се предвижда да влезеш в Елизиум, та с други думи няма значение какво дрънкаш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  25 Фев 2024 11:26ч.

  Според гугълския "Джемини", "дъртите комунета" са чернокожи... което прави коментара ти расистки и назадничав!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Machno

  25 Фев 2024 18:02ч.

  СЕРСЕМ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • „Гугъл“ опита да превърне цялата европейска история в подривна подигравка. Дигитално етническо прочистване

  25 Фев 2024 9:03ч.

  Планетата на маймуните!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1984: КОЙТО КОНТРОЛИРА ДНЕШНИЯТ ДЕН КОНТРОЛИРА МИНАЛОТО!

  25 Фев 2024 12:19ч.

  КОЙТО КОНТРОЛИРА МИНАЛОТО КОНТРОЛИРА БЪДЕЩЕТО!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  25 Фев 2024 9:18ч.

  Опита за бързо монетизиране на AI и реалният резултат(по-скоро липсата) все повече прилича на дотком балона или издънката с 5g. Пропагандата на "четвърта индустриална революция" да не се превърне в поредна финансова криза...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • точно

  25 Фев 2024 9:20ч.

  ДОТ Ком 2.0 четвърт век по-късно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  25 Фев 2024 9:26ч.

  15-минутен град е по-скоро като рецепта, съдържаща всяка отделна съставка от дневния ред за климатичните промени и ковид локдауните в една цялостна Оруелска визия. Тя включва премахване на моторните превозни средства, премахване на частния транспорт, цифровизация на градовете и AI наблюдение на потреблението на електроенергия от всеки човек, наблюдение на потреблението на продукти и „въглеродния отпечатък“, биометрично наблюдение в рамките на компактен и подреден градски пейзаж, концепцията за безкасово общество, култизъм към „справедливостта и приобщаването“, контрол на населението и др.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  25 Фев 2024 9:28ч.

  Петнайсет минутен град е реалност. В Троян, Смолян,Айтос.В Мелник е дори петминутен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мето

  26 Фев 2024 15:50ч.

  Да,много вероятно е,защото обектите й са най-вече в сферата на услугите,а не в сферата на реалния стопански живот.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жълтопаветният наш "елит", провнициален

  25 Фев 2024 9:31ч.

  спрямо иситнските законодатели на Новия световне ред, се вписва плахо подражателски, както може, в тази тенденция, но понеже нямаме черни малцинства, а само цигани, към които нямаме историческа вина, не разполагаме със собствени технологии, става така, че само се пренаписва историята и се реве за Навални като жертва на доминиращите привилигивировани мнозинства, представени от, как беше опорката, "авторитарната клептократия на Путиновия режим".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как така нямаш историческа вина?

  25 Фев 2024 9:50ч.

  Не се притеснявай, скоро тази грешка ще бъде поправена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  25 Фев 2024 9:35ч.

  За втори път тая сутрин пиша, че чучулото байдън и всички чучуловисти от върхушката трябва да бъдат унищожени физически. Милост не трябва да има. Става дума за оцеляване на човешката цивилизация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сатанист

  25 Фев 2024 9:41ч.

  Ще оцелее представителна извадка на човешката цивилизация, популацията в сегашния й вид е предпоставка за унищожението на планетата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • такава опция съществува

  25 Фев 2024 17:18ч.

  И тя ще се реализира от военните. Военни от всички страни, съюзавайте се !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Пут Ин

  25 Фев 2024 9:52ч.

  На тоя пропаднал рубладжия му препоръчвам да поживее 6 месеца в Русия или С. Корея. Ще се върне природен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до горния малоумник

  25 Фев 2024 9:57ч.

  Отивам там и ще пиша оттам, за да бъдеш опроверган, както винаги става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  25 Фев 2024 10:02ч.

  Пич нещо започват да ти изпушва мозъкът, общият знаменател от който страдате либерастите е много дразнещ, някаква квази логическа постановка и като сектанти с промити мозъци! Я кажи за Путин и за плоската земя, защото е по темата нали.. Черно бялото мислене, е симптом на пълна дигитализация на съзнанието - 1 / 0

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  25 Фев 2024 11:05ч.

  кимчо, не разбрах какво искаш да кажеш...прирОден ли , природЕн ли...или си искал да напишеш "прероден", ама си нямал желание?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бахой

  26 Фев 2024 15:53ч.

  Не бе,акъл е нямал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ариана

  25 Фев 2024 9:53ч.

  Всички корпорации, разпространяващи такива технологии, ака съвременни форми на черна магия, са с евреи начело. Еврейското семитство има една свръхисторическа и свръхрепрезентативна задача: да заглуши арийския фактор, изопачавайки решаващата му роля в човешкото развитие. Специално стожерите на тази истина са най-зверски подигравани, налагайки им наказания даже отвъд анимацията. Накъдето и да се обърнеш в нашия бял свят, все едни евреи, от които нещо обезателно трябва да зависи. За жалост, оглавили са даже и световната консипрация, а домогването им до ключовите позиции е свързано с неразрушимата сакралност и най-спонтанна привързаност към тоталитарните достояния на Златния Телец, които действат матрично върху психиката на масите и всеки един член на обществата и народите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  25 Фев 2024 9:56ч.

  Не то и Китай има значителен принос към човешкото развитие, пък не ми мязат на арийци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прочети за философа Мо дзъ (Моди) - самата дума модерност има древнокитайски корени

  25 Фев 2024 10:01ч.

  Автентично китайското като древен продукт е обсебено от евреи в по-късните времена на конспиративната фалшификация чрез големите западни антиезически религии. Днешното китайско просто повтаря еврейския бранд. Което не е непременно порицателно, защото китайците уважават културата, за разлика от евреите, които изобщо не я познават.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  25 Фев 2024 9:55ч.

  Авторът Владислав Апостолов е винаги в час и много добре обяснява належащи и бъдещи проблеми около културно информационната война! Респект! Той е точно обратното на факчекърите на прокопиев, на които тъпотията сама по себе си е оръжие и действа деморализиращо! Едно се моля дано тяхната сатанинска тъпотия се обърне срещу тях в по кратки срокове, щото не се издържа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  25 Фев 2024 10:13ч.

  АI прилича на компютъра от "Пътеводител на галактическият стопаджия" даващ отговор на най-важният въпрос който никой не помни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан-1

  25 Фев 2024 10:29ч.

  Още едно доказателство,че не трябва да се използва Гугъл. Като човек доста време пишещ по поръчка и помагащ за написването на студентски дипломни работи твърдя,че руската търсачка Яндекс е по-добра от Гугъл . Ако използвате Яндекс ще видите,че при един и същи въпрос тя дава повече отговори. При Гугъл /признато от тях/ първите три отговора, независимо какво питаш задължително са от американски източници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  25 Фев 2024 10:36ч.

  DuckDuckGo също не е зле...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  25 Фев 2024 10:31ч.

  Повечето хора още не разбират какво им се случва и помагат всичко това да се реализира, като си мислят, че на тях и на семействата им ще е простено ... УВИ, всички без изключение ще пострадат, ако не бъде спряно ВЧЕРА, не ДНЕС!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лонгър

  25 Фев 2024 10:39ч.

  Тая работа много прилича на ЗРАС и правилата за акредитация, пробутвани от НПО-тата в нашите ВУЗ. Изисква се регистрацията ти и клиентско присъствие в референтния списък на поне три западни платформи, отчитащи индекси за наукоемкост, за да ти признаят изобщо някакъв индекс на цитируемост, което си е форма хем на клиентелизъм, хем на дискриминация, имайки предвид например, че антируски политики проникват не само в спорта, но и в науката. Затова няма да спра да повтарям, че трябва да се промени ЗРАС и да се освободи от клиентелистката си и шуро-баджанашка конюнктурност при оценка на творческте научни постижения на академичния състав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  25 Фев 2024 10:45ч.

  Галилей или Спиноза дали биха покрили днешните критерии?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • накрая всичко опира до волята на финансистите и чиновниците , обслужващи световната конспирация

  25 Фев 2024 10:52ч.

  То от тичане по приятели да ги цитират поръчково и да броят цитати в трите най-велики от платформите, няма да им остане време за никакво творчество.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кант, неизлизал никога от Кьонигсберг, със сигурност - не,

  25 Фев 2024 10:59ч.

  а Витгенщайн - с 1 монография (под 100 страници!), няколко статии и един детски речник публикувани приживе, щеше да полива градинките в Оксфорд, а не да е поканен да ръководи катедрата там. Затова пък Сапунджито едва ли някой щеше да го брои за учен в онези времена. Понеже между Наука и постнАука разликата е като между "Дънките ще цепна" и "Реквием" от Моцарт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  25 Фев 2024 11:46ч.

  Бернхард Риман е имал 9 публикации.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  25 Фев 2024 10:40ч.

  " Su38 25 Фев 2024 8:48ч. " Да. Всеки ден имам някакъв повод да си го мисля и аз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  25 Фев 2024 11:11ч.

  Не е лесно да си ей ай и да си либераст. Когато сбъраш и покажеш Хитлер, като чернокож лбгт започват да ти се сърдят тези с ен ай. Абе угодия няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе друго е си е картинки:

  25 Фев 2024 11:13ч.

  https://covidsteria.substack.com/p/best-woke-ai-memes-diversity-quest-no-limits

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съгласявайки се напълно с автора

  25 Фев 2024 17:32ч.

  Не мога да не отбележа, че той обсъжда СЛЕДСТВИЕТО, а не причината. ЗАЩО изобщо трябва да се ползват някакви сатанистки програми за генериране на исторически образи ? Защо изобщо трябва да се учи история от цифрови източници ? Не се ли схваща че това е част от тежката БОЛЕСТ , наречена "екранна зависимост" ? И че тази болест е умишлено натрапвана от сатанистите, и хората , дори най-добронамерените, САМИ попадат в капана на екранната зависимост ? Нима преди тридесет-четиридесет години изучаващите история да бяха по-малко подготвени и по-лошо информирани от днешните ? Не се ли схваща че ученето от интернет е все едно в морето да газиш и жаден да останеш ? Има само един сигурен,проверен, достоверен, обективен източник на знания и информация - това са КНИГИТЕ ! Точка. Книгите на хартиен носител, които не могат да бъдат подменени от гугъли, фактчекъри, дийп фейк софтуери и проч. сатанистки "нововъведения" . Който иска истински да се образова, трябва да го прави от КНИГИ. Един много интелигентен и успял човек, който в своите среди е нещо като "гуру" съветва. "Скоро, в близко бъдеще, богати ще са хората които имат ГОЛЕМИ БИБЛИОТЕКИ . Те ще имат истинското знание, тези които могат да си позволят много книги на хартия. Това ще бъде все по-голям лукс и висока класа. Пролите предназначени за изтребление ще ползват интернет и дистантно обучение, и то ще ги води без колебания към екстерминация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи