Global Times: Путин демонстрира силната си способност да контролира ситуацията през последните две години

Global Times: Путин демонстрира силната си способност да контролира ситуацията през последните две години

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руският президент Владимир Путин спечели последните избори, което означава, че ще остане на власт поне до 2030 г. Много западни медии твърдят, че това е "кошмар" за Запада, съобщава Global Times.

Тези избори се проведоха повече от две години след избухването на руско-украинския конфликт. В момента Русия има явно предимство във военни сили и огнева мощ, а украинската армия е изправена пред трудности на всички фронтове. Статия, озаглавена: „В това украинско село почти не останаха мъже“, беше публикувана от „Вашингтон пост“ на 16 март, в която се посочва, че „хората се ловят като кучета на улицата“. Украйна е изправена пред сериозни трудности с нужда от повече войници, а някои хора дори настояват полицията да бъде изпратена на фронтовата линия.

Путин демонстрира силната си способност да контролира ситуацията през последните две години.

„Специалната военна операция“ не приключи толкова бързо, колкото Москва планираше, но всеобхватните санкции, наложени от САЩ и Запада на Русия, не смазаха Русия, както се надяваха. Военната им помощ подкрепи битката в Киев, но не успя да създаде очакваното предимство на украинското бойно поле. Русия не само показва мощен военен потенциал, но и поддържа стабилност в икономиката и цялостното единство в обществото, без да разширява опозиционните сили. Данни от Чикагския съвет по глобални въпроси и Levada Center, руската независима социологическа организация, показват, че около половината руснаци „силно подкрепят“ войната с Украйна, а 28 процента „донякъде подкрепят“ войната.

Русия има изобилие от храна, енергия и минерали. Западът изчислява, че капацитетът на Русия за производство на артилерийски снаряди е около три пъти по-голям от този на САЩ и Европа. Въпреки подкрепата на целия Запад, Украйна все още е в неравностойно положение, липсва й артилерия и боеприпаси. Освен това Русия е ядрена сила с изключително силно стратегическо възпиране.

Френският президент Еманюел Макрон наскоро заяви няколко пъти, че не може да изключи разполагането на сухопътни войски на НАТО в Украйна в бъдеще. В отговор Путин заяви в неделя, че това би било "една крачка от пълномащабна Трета световна война". Позицията на Макрон се изправи пред открити въпроси и опозиция от страни като САЩ, Обединеното кралство и Германия, като само Финландия изрази подкрепа.

Докато Путин е на власт, западните страни като цяло няма да могат да облекчат отношенията си с Русия. Доналд Тръмп заяви, че след като влезе в длъжност, ще се стреми да сложи край на войната в Украйна. Враждебността на Запада към Русия и Путин обаче е твърде дълбока. Въпроси като украинската криза, балтийската и централноевропейската враждебност към Русия и кризата в Сирия остават неразрешени, като Западът не може да обедини позицията си за справяне с тях.

Източник: "Труд"

 

 

Коментари

 • А, може и под тази статия да си оплюят брадите пишман-евроатлантиците 😄

  21 Март 2024 9:07ч.

  Горките лузъри, всеки ден - нов удар от съдбата срещу правата им вяра 😁

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  21 Март 2024 11:08ч.

  Западът (и Христо Грозев), които близо две години, ежемесечно обясняваха, че ей този (или другия) месец някой свършвал снарядите и войната ще приключи, кога разбраха, че "капацитетът на Русия за производство на артилерийски снаряди е около три пъти по-голям от този на САЩ и Европа" и че 50-те държави взети заедно не могат, дори и да искат, да въоръжат Украйна с достатъчно техника и боеприпаси, че да отблъсне врага? Нещо, което повечето самостоятелно и критично мислещи хора, които бяха обвинявани в сляп (русо) фанатизъм и/или идиотизъм, знаеха още от самото начало на войната, тъй като руският ВПК бе втори в света по износ на оръжие, задоволявайки не само собствените, но и чуждите потребности от оръжия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахаха

  21 Март 2024 12:40ч.

  плюс капацитета на С. Корея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прости хора сте рубладжиите

  21 Март 2024 11:40ч.

  абе, която година от началото на войната сме, бе копейки ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тодор Панайотов

  22 Март 2024 10:20ч.

  А,ти усещаш ли как се вее руското знаме над Киев? Скоро ще го видиш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахаха

  21 Март 2024 13:13ч.

  31,6 млн. от гласовете за Путин са фалшиви, това е половината от изборния му резултат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  21 Март 2024 13:24ч.

  Тия нефалшифицирани данни лично дедото, който си общува с Митеран и Кол, спечелил нефалшифицирани избори ли ти ги подшушна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стоян

  21 Март 2024 23:30ч.

  Не бе, оня дето говори с умрялото си куче, го е научил от въпросното куче, а след това е уведомил чрез медиум Галя от посолството, за да може да го използва като упорка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи