Георгиев: Бъдещият зам.-кмет на София изрича с революционен плам неща, от които ти настръхва косата

Георгиев: Бъдещият зам.-кмет на София изрича с революционен плам неща, от които ти настръхва косата

Бъдещият зам.-кмет на София арх. Любо Георгиев изрича с революционен плам неща, от които ти настръхва косата.

Това написа общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев минути след като арх. Любо Георгиев сам съобщи, че ще бъде новият зам.-кмет на София.

Ето я и цялата публикация на Георги Георгиев:

"Една кола на семейство не ви ли стига?", уважаеми софиянци? 
Това ни пита назначеният за съветник на кмета Терзиев и бъдещ зам.-кмет на София арх. Любо Георгиев.

Неделя сутрин, в студиото на БНТ арх. Георгиев изрича с революционен плам неща, от които ти настръхва косата. Не заради политическите ни различия с този пореден „спасител на София“, а заради Конституцията, която този човек тотално игнорира.

Обобщавам идеите на „звездата“ от екипа на Терзиев (само припомням, че арх. Георгиев беше служител на г-жа Фандъкова и изхарчи няколко стотин хиляди лева за писане на визии и стратегии, направихме му ревизия на харчовете и той напусна обиден): 

- Допуска се максимум 1 автомобил на семейство. Повече от това е лукс. Ще вдигат данъка за втора кола. 

- Общината ще управлява частните ви имоти - поне вече няма да ги придобива, както доскоро казваха, но ще дава под наем празните ви апартаменти. Точно така - общината ще ви е брокер - без да пита искате ли или не... 

- Ако имате апартамент, то не можете да си правите каквото искате - така пишело в Конституцията. Не знам обаче в коя, може би в Димитровската или в Живковската. В настоящата такова нещо няма. 

- И черешката на тортата - ако живеете в сграда - паметник на културата, няма да ви гонят да я оправяте, НО ще ви отворят двора за свободен достъп и "туристически турове". 

На казаното от бъдещия зам.-кмет на София ще отговоря с цитат от действащата Конституция на Република България - чл.17, ал. 3: "Частната собственост е неприкосновена." Толкова.

Защо в предизборната кампания Терзиев и екипа му не казаха тези свои свежи "идеи" на софиянци? Така че ще плащаме, уважаеми съграждани, аз лично съм готов да дам безплатни „частни“ уроци по правна грамотност на тези хора, амбицирани да управляват не само града ни, но и апартаментите ни от тяхно име и за наша сметка.

P.S.

И за да не си помислите, че се заяждам и изопачавам - предлагам избрани цитати от изказванията на арх. Георгиев по БНТ:

Водещ: По отношение на втория автомобил в едно семейство, вие ли сте лансирал идеята, че за него трябва да се плаща по-висок данък? 

Л.Г.: - Да, аз със сигурност съм на мнение, че притежаването на автомобил и то повече от един автомобил в градска среда трябва да е лукс. Пространството е ограничено, то струва пари.

Водещ: Не може всички на тротинетки да се качим, г-н Георгиев! 

Л.Г.: Една кола на семейство не ви стига ли? Като че ли няма градски транспорт?! Аз се придвижвам с колело и с градски транспорт и не живея в центъра.

"Тази идея, че аз съм си купил апартамент и имам право на всичко не е реалистична". 

"Не може да се мисли, че с покупката на имота, човек е платил и за улицата, канала, дървото, парка и детската градина“. 

"Собствениците на такива сгради не трябва да бъдат гонени, а да върнат парите по друг начин – например използване на дворовете или туристически турове."

P.P.S.. Ето за разкош и фундаменталния цитат:

"Това е най-пазарната логика - да може да оперираме с ресурса, с който разполага София въобще."

Коментар на автора: София и общината "въобще" не разполагат с апартаментите на хората, били те и празни, неотдадени под наем. С тях разполагат собствениците им. И никой друг - поне според действащата Конституция.

 

Коментари

 • Бесовете нямат почивен ден

  26 Ное 2023 16:08ч.

  Ленин жив, Ленин жив, Ленин будет жить ! Ура другари ! Последиците от ковид -19 са ужасяващи.Удрят в централния мозък особено революционери и различните видове легионери ,напористи за власт изява и промяна. Лудницата продължава. Да развеем знамето на Украина не само над общината но и пред всеки дом,във всеки автомобил във всяка паланка,всяка психушка и във всеки дурдом.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Туй не е Ленин

  26 Ное 2023 20:17ч.

  Туй е Троцки ! Лев Давидович - ултраболшевик, липсва му само тужурката и нагана. Но нека да си направи справка как завърши Лев Давидич ? Как бе, товарищ Любчо ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПФУУУ

  27 Ное 2023 9:02ч.

  ТЪПАНАР!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • badfinger

  29 Ное 2023 16:03ч.

  Какво ти настръхва ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  29 Ное 2023 16:32ч.

  Чудя се, от къде изпълзя целия този човешки отпадък и тези откровено недоклатени боздугани, напоследък?! Само до преди няколко години, чак такива идиоти на килограм, нямаше или поне не се виждаха... Как незабележимо, покрай всички останали простотии, се докопаха до властта... Направо, ужас! Като някаква кошмарна пандемия са!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  26 Ное 2023 16:34ч.

  Този архитект, ако не бъде спрян навреме ще нанесе неописуеми щети на града. И не само това. Идеите му граничат с крайно леви идеи от които всички ще плачем. И, да. Владее умело езика и, ако ме го слушаш внимателно лесно може да те излъже.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коба

  26 Ное 2023 16:35ч.

  Наскоро, зарази избора на софянци, писах, че в София живеят идиотите на България. Ето го доказателството! Навремето се кефеха на избора на Софиянски, е той им се отблагодари с водата, Общинска банка, боклулка и пр. и пр. Сега е ред на нов сериал...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че преди Мафиянски нали се кефеха на Янчулев

  26 Ное 2023 17:19ч.

  и обясняваха как комунистите източили язовир Искър, за да оставят "синя София" без вода.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Диди

  26 Ное 2023 16:46ч.

  Тези двамата Георгиеви са от едно котило,но продължават да ни играят спектакли уж,че са различни. Повръща ми се от тази евроатлантическа палач. И на този господин да му кажа, че Димитров и Живков раздаваха апартаменти, не ги взимаха.Апартаментите бяха лична собственост за живеене.Частна собственост е мръсна дума-Прецакал си някого,за да го ограбиш, да го лишиш от нещо,да имаш повече,да си избиваш комплексите .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  26 Ное 2023 16:48ч.

  Бъдещият зам кмет небръснат, с жилетка все едно е на пазар в Горно Нанадолнище! Ако опитът му е като приказките, които изплещи, Бог да пази софиянци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  26 Ное 2023 16:55ч.

  Не бе, той е модерен градски пич. :))) София му е бащиния, за туй е дошъл по чехли в студиото. Нямам търпение да почне с "комсомолските" си реформи, и много скоро след това може и да го нямерят на кълбо в някоя тъмна уличка. На българина пипнеш ли му футбола, ракията, колата или къщата, жив ще те одере.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  26 Ное 2023 16:52ч.

  Тоя пикльо, дето няма и 40 години явно иска да върне комунизма, който не е заварил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То като ти гледам представата за "комунизма"

  26 Ное 2023 17:21ч.

  май си му набор... или просто не си пораснал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  27 Ное 2023 9:02ч.

  ТЪПАНАР!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Софиянци

  26 Ное 2023 18:00ч.

  Да продължават да се борят с "комунизма", да рутят паметници и да си веят бандеровски байраци на общината. Чака ги светлото КлсусШвабско бъдеще.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фют

  26 Ное 2023 19:44ч.

  За втората кола според мен са прави и действителността ще го потвърди. Относно жилищата мисля, че не могат да реализират идеите си без закон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така ли бе дърт чугун ?

  26 Ное 2023 20:22ч.

  И тука ли налази от онова котило на дърти комунисти керпедена ? Ами ако едно семейство има нужда от две коли, щото двама от членовете му работят на различни места ? Имат нужда от кола за да пътуват на работа ? Няма обществен транспорт до работата им ? Това комунизмът-чугунизмът е мозъчна болест, до гроб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Млад чугун

  26 Ное 2023 22:05ч.

  Да пътуват с таксе, кво толкова?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има и тротинетки освен това

  27 Ное 2023 10:31ч.

  Даже за двама - г-н архитектът ще държи дръжките, а някой от новите българи отзад ще го направлява с курмило

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до 20:22 Едно семейство от два члена

  27 Ное 2023 10:33ч.

  нещо не ми се вързва, едното трябва да е членка, ама знам ли ви сега младите либералчета

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба ви все на кола се е возила

  27 Ное 2023 10:54ч.

  Има градски транспорт поне за тези чиновноВЛЯК, които пътуват поединично сутрин и вечер, предимно до Центъра, където се намират повечето институционални сгради, в които работят. Иначе да ползват електроавтомобилите под наем, което не е по-скъпо, ако поддържат отговорно частен автомобил. Или пък такси при извънредни/спешни случаи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДС Кмет

  26 Ное 2023 21:27ч.

  Хе, хе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Албена

  26 Ное 2023 22:55ч.

  Ами вижте физиономията на интервюирания "гений-демократ", тя е достатъчно красноречива. Боже, как допуснахме този легион от недоправени изроди да ни управляват. Дано поне на столично ниво "сглобката" им (каква гадна дума) се разпадне!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Софиянец

  26 Ное 2023 23:25ч.

  А дали може този да си е.е п.....а майчина!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  27 Ное 2023 9:04ч.

  Че нали искахте да сте като западняците? Да бяхте се позаинтересували как стоят нещата там! За втора кола данъка е двоен, за трета е троен! И няма анархия като тук. Знам, че на много българи им харесва анархията, защото никой не им търси сметка за нищо, но това на запад го няма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • това на запад го няма!

  27 Ное 2023 10:37ч.

  Няма го спрямо законопослушните местни обитатели. Плащат си и двойни и тройни данъци като попове, за да хранят по 7-8 чавета на някой Ахмад или Бонго-Бонго. На тях разчитат властимащите на тоя свят, да разрушат световния ред, преди да построят Новия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @27 Ное 2023 10:37ч.

  27 Ное 2023 11:26ч.

  Това не е така. Данъците за МПС-тата отиват в бюджетните разходи за поддържане на шосета и улици, а не просто свободно и непрозрачно, както е у нас и напр. за соц. разходи за мигранти. Новите избранници обещаха и столичният бюджет да стане прозрачен, но това не е достатъчно, защото законодателството и практиката се разминават. Напр. нито процент от глобите за пияни и дрогирани шофьори не постъпват за здравно-осигурителния бюджет, в болниците, които ги лекуват или лекуват пострадалите от тях, което е най-малкото несправедливо. А може би и затова не се търсят и събират от КАТ, а по-големият процент отпадат по давност и така нито има превенция за такъв тип шофьори, нито справедливост за потърпевшите и ангажиралите се с леченията. За което последствията и щетите се поемат от потърпевшите, както и обществото/данъкоплатците плащаме вместо виновните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак да ви напиша

  27 Ное 2023 9:52ч.

  Това набедено за архитектче е "ръководител екип" на списалите дебелия т.нар. "документ" "Визия за София". Изразените от Георгиев възмущения са много малка част от съдържимото в документа, там е по-страшно. "Документът" е приет 2019 г, има го на сайта на общината, във въпроса се пита - Георгиев сега ли ги разбира тия работи и какво е работил тогава?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето ви още идеи

  27 Ное 2023 10:04ч.

  "Сред едни от по-слабо популярните действия се открояват въвеждане на входна такса за преминаване с МПС през централна градска част и стесняване на лентите за движение по главните улици, въвеждане на синя зона през почивните дни и такса задръствания. Те имат както своите противници, така и силни привърженици." От "Изследване за нагласите към целите и мерките на Визия за София": https://vizia.sofia.bg/wp-content/uploads/2019/10/%D0%98%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%92%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F.pdf

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има едни сайтове, които умишлено манипулират и лъжат

  27 Ное 2023 11:16ч.

  30% от жилищата са необитаеми жилища в София, защото най-вероятно са купени като инвестиция. Като необитаеми не могат да гарантират инвестицияте, ако цените паднат, както напр. беше 2007-2009 г. Най-добрата печалба за такива имоти е те да са в оборот - да се отдават под наем и/или продават, а не общината да ги взима. Това въобще не стои в програмата на този архитект. Въпросът е как да станат тези имоти оборотни. Общината може да медитира или предложи фирма-брокер, която да гарантира и защитава собствениците от безотговорни ползватели/покупатели. Поради страховете на частмия собственик на какви наематели може да попадне или как могат да го излъжат при продажба. Идеята е общината да СТИМУЛИРА този имотен ресурс да влезне в оборот и с добрия пример, а не със задължително разпореждане на частната собственост как да се оперира. И логиката наистина е пазарна, защото когато 30% имоти не са на пазара, то цените се изкривяват, както и предлагането на различни видове имоти. Ето чуйте от източника какво точно казва, а не какво манипулира Георг Георгиев: https://bnt.bg/news/arhitekt-lyubo-georgiev-izborat-na-predsedatel-na-os-e-test-za-demokraciya-v355645-323395news.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  27 Ное 2023 15:48ч.

  Този май и той е от лгбт бандата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОСТОВА

  28 Ное 2023 18:59ч.

  Това не е истина. Значи, първо апартаментите нещо им влязоха в очите. Сега колите!? Моооля!? Абе що не си гледате работата, нещастници недоклатени!? И какви са тия аргументи " Баба ви все в кола се е возила"?! Моята- да! Освен когато не ходеше пеш. Което беше доста често. И аз така. Или съм пеш, или съм в колата. И знаете ли защо? Не защото имам нещо против столичното метро или друг градски транспорт, а защото имам МНОГО ПРОТИВ ползващите този транспорт! Които в 98% от случаите се къпят на Коледа и на Великден- ако се сетят! В останалото време от годината не се сещат да ползват сапун РЕДОВНО! Да не говорим за такива "отживелици" и "подробности" като нормални маниери, неблъскане, нормално отношение към другите пътници. Използване на слушални за телефон. А не целия автобус да ти слуша тъпия клип, малоумната чалга или идиотския разговор, който водиш на ВИСОКОГОВОРИТЕЛ в ПРЕТЪПКАН автобус. Щото мама и тате не са те научили, че обществентия транспорт не е у вас в хола. Ей за това НЯМА да ви стъпя в обществения транспорт. Заради австралопитеките, дето го обитават! Вие ще ми кажете на мене колко коли да караме вкъщи! Я тоя умник с идеята да ми отговори на един прост въпрос. Съпругът ми е пилот. Пътува постоянно. А съм работеща жена с три големи и едно малко дете. Плюс двама възрастни, които не живеят при мен, но пак са на моите грижи. Ежедневно. Без да слагаме в сметката извън училищните занимания на децата, където пак някой трябва да ги заведе и прибере. И без да споменаваме "дреболии" като пазаруване и лични ангажименти. И без да споменаваме, че работата ми е такава, че става дума за срокове и графици. Плюс фактът, че ръководя над 80 човека. Та, питам умника мамин- как точно се очаква да се справя БЕЗ кола!? Ей. Аман от късо и мекопишковци, ей!!! Лекувайте ги тия комплекси, бе! Ама не на чужд гръб!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Атеист

  29 Ное 2023 16:27ч.

  БОЖЕ! Божееее! От къде се пръкват такива идиоти и дебили, като тоя Любчо?! Защо ни наказваш така жестоко, Господи?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи