Георги Марков: Изборите до дупка са неизбежни

Георги Марков: Изборите до дупка са неизбежни

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Вървим към къси парламенти и дълги президентски управления. Де факто ставаме президентска република. Не случайно, Радев откри съоръжение, което не е направил и не покани този, който го е направил като премиер - Борисов. Дори почна в Родината си да говори на английски, нали сме колония, коментира бившият конституционен съдия и бивш депутат Георги Марков. 

 

НЯКОИ ИСТИНИ ЗА ИЗБОРИ 2022

1. Отново 2/3 от българските граждани обърнаха гръб на парламента. Партията на не гласуващите победи гласуващите.


2. Партиите са в такава криза, че дори победителят изглежда ще е под 600 000 гласа. Едно време с толкова едвам се влизаше в парламента.


3. Вървим към къси парламенти и дълги президентски управления. Де факто ставаме президентска република. Не случайно, Радев откри съоръжение, което не е направил и не покани този, който го е направил като премиер - Борисов. Дори почна в Родината си да говори на английски, нали сме колония.


4. В България няма десен лидер и дясна партия. Десните избиратели нямаше за кого да гласуват. ГЕРБ се набута в неолибералната писта на ПП и ДБ.


5. Изборите до дупка са НЕИЗБЕЖНИ. Каквото и правителство да се направи, ще бъде обрулено като круша. Парламентът е слабо представителен без ясно мнозинство.


6. Машинното гласуване е идиотщина. Трябва да следваме италиянците и поне 1/3 от депутатите да се избират мажоритарно в един тур. Не може бариерата за една партия от 4% да е същата и за коалиции. В Италия я направиха 10%, колкото в Унгария.


7. Лозунг да се гласува за евроатлантически ценности не е печеливш. Маса хора свързват с него третия пол, джендър идеологията, ислямизацията на Европа, не контролираната миграция, майдан и войни като тази в Сърбия и Ирак.


8. Не работи примитивната русофобия, но и същата русофилия. Излизането от НАТО е глупост, която ще ни направи безпомощни. Излизането от ЕС също, въпросът е, че Съюзът трябва да бъде на национални държави, а не Съединени европейски щати, както искат Макрон и Щолц.


9. Сорос навлезе с милиони в България чрез десетки НПО, които в София и големите градове извършват политическа дейност, което Конституцията забранява. Ако не изгоним Сорос никога, ама никога няма да се оправим. Та той ще има 70 депутати, което е позор за България.


10. И децата знаят, че сме колония, управлявана от американското посолство и не виждат смисъл да дават своя вот. Надупили сме се като по времето на СССР.


11. БСП почина, отиде в небитието при френските социалисти. Заради едно министерско кресло, лидерката клекна на соросоидите.


12. Кампаниите на всички партии започнаха и завършиха с комедии от грешки. Да вземат Цветанов под наем. Обадих му се да си направи фирма - що е изборна кампания и има ли почва у нас.


13. България няма лидер, но има опитен политик, който може да се опита да се справи в апокалипсиса, който ни чака. Това е Борисов.

 

Източник: "Епицентър"

 

 

 

 

 

Коментари

 • Исак Шорош

  03 Окт 2022 9:26ч.

  Благодаря на Жоро Дантелата за адекватния коментар. Прав е в общи линии..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Тиквун не е прав

  03 Окт 2022 9:46ч.

  опитен бил, колко да е опитен, като сега ситуацията е съвсем различна от "неговия опит". Ще козирува и изпълнява заповедите на "големите му началници" и ще се оправдава с простия народ и неговата слаба държава. Виж за това Тиквун е опитен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тантелата казва само,

  03 Окт 2022 19:52ч.

  че тиквата МОЖЕ да се ОПИТА да се справи, не е казвал, че непременно ще опита, камо ли пък, че непременно ще успее да се справи. Най-вероятно си съвсем прав - ще отдаде чест с лява ръка и с думите "Слушам, гус'жа Фондерлайнен" ще тръгне със строева крачка да изпълнява отдадения приказ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ех, Жоре...

  03 Окт 2022 10:24ч.

  Жоро, от време на време издишаш. Опитен бил тиквун. Сега времето е толкова сложно, че трима умници едва ще се справят. Виж, тиквун да си върти задника наляво и надясно става. Я, кажи в какво просперира България при любимия ти тиквун? В нищо...0000. А...пардон...в едно успя - призна си, че е прост и нас направи по свое подобие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТАРА СИСТЕМС

  03 Окт 2022 14:47ч.

  така е,призна си и за кюлчетата,много ви е къса паметта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • точка10 е вярна само донякъде

  03 Окт 2022 10:58ч.

  Нямахме руска есенна окупация и война не горене до нас. А сега имаме перспективата да защитаваме педераси и крадци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • военна окупация

  03 Окт 2022 10:59ч.

  Спел чекър

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТАРА СИСТЕМС

  03 Окт 2022 14:49ч.

  май,тулупчо,си е най големият крадец,но с мазното си говорене,ви замаза очите и душите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какви времена дойдоха !

  03 Окт 2022 11:07ч.

  Да съм съгласен на 90 % със Жоро Дантелата. Десетте процента разбира се е т.10 за Бай 200 км/ч ! Бай 200 е "опитен" само в краденето в особено големи размери ( сега е в абстиненция, ще се накраде на воля !) Спрямо американците Бай 200 е заел колянно лакетна поза и ще изпълнява всяка заповед ! Вкл. да повреди собствения си газопровод !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минчо

  03 Окт 2022 11:24ч.

  Абе да си кажем правичката, Барба Ганьос пак е на далавера...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  03 Окт 2022 11:44ч.

  Като изключим точка 13 /фатална/ за банкянската Тиква, останалото в голяма степен е вярно! По принцип Г Марков има верен поглед и винаги писаното от него е освен верно и интересно! Но с Тиквун залита!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  03 Окт 2022 18:53ч.

  Хич не залита с Тиквун, защото пенсийката на бивш съдия от К.С. е около 8 000 лева /без индексацията/ и жоро-агент Николай си получава от България в Будапеща около 4 К еврака на месец, пък вий си чешете клавиатурите....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  03 Окт 2022 12:28ч.

  Съгласна съм, че за първите точки без тази за ББ е прав. Не ми се вярва, че ББ ще може да преодолее склонността си към хитруване и лъжа, тези "способности"по принцип са вродени и следователно непреодолими, а това е несъвместимо за един държавник. Един държавник не трябва да лъже народа си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма ляво, няма дясно, няма център. Дори средният пръст, къде ще попадне, няма гаранция и сигурност!

  03 Окт 2022 14:17ч.

  Докато Путин и Лавров забележимо си „мерят“ езика, а и прецизно претеглят термините, с които „етикират“ западните си колеги, последните са изпаднали сякаш в транс, при който са загубили напълно контрола си върху подбора, употребите или градацията на семантично ескалиращите ругатни и обидите към руснаците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истерията е синдром на губещите

  03 Окт 2022 15:19ч.

  а паниката е майка на поражението

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като

  03 Окт 2022 15:04ч.

  Марко в е ченге да каже дали знае колко е дълбока дупката

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точка 8 е есенцията на дантеленото българянско предателство

  03 Окт 2022 15:35ч.

  "Съюзът" ни с паразитите протестанти и католиците паразити ще затрие България. Нямаме място нито в ЕС, нито в ОТАН. Избори и референдуми са безмислени при съществуващата световна медийна диктатура, координирана от един център.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  03 Окт 2022 17:20ч.

  Изключително точно и ясно формулирано. Имам някой малки несъгласия и допълнения. По т.8 - вижда се, че общуването ни с протестантите и католиците не ни донес предполаганите ползи. Ако се махнем от тези западни съюзи, няма да сме по-зле от Сърбия, а тя е по-добре от нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  03 Окт 2022 17:21ч.

  Израз на това драстиното намаляване на населението ни. По т. 1О Бойко Борисов не е " цвете за мирисане", но е по-малкото зло от Кирчовчи и Кокорчовци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  03 Окт 2022 19:15ч.

  Ми като не искате Баце...тая зима освен студени ще сте и бедни и гладни....ноо честни...Честито!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Надупили сме се като по времето на СССР."Гьорге, Гьоргееее, надупил си се за депесарски шут.

  03 Окт 2022 19:25ч.

  По времето на СССР за голямо неравенство се считаше, че някой директор на голям завод го карали с черна Волга и имал 3 стаен апатамент... Иди сега да видиш на Драгалевци шоу на Мазерати и Майбах. Каква беше тая соц разруха и тия дългове на бай Тодар, дето 30 години ги смучете, дворци построихте, копилетата си пръснахте по цял свят да учат за умни и красиви.. и още има кожа з дране...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това същото

  03 Окт 2022 20:35ч.

  Го казва Костадинов, но без да се подмазва на Борисов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • все пак шофьора на самолет има повече способности от шофьора на цара

  04 Окт 2022 7:34ч.

  Например на дипломатическата писта. ББ можеше успешно да се хили и прегръща, но РР може да разговаря със западните лидери в пряка реч. Западните лидери в момента са на толкова ниско, ниско, ниво на менталитет и легитимност, че всъщност РР може да има самочувствие на водеща фигура сред тях и да им диктува дневния ред по въпросите, касаещи България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи