Георги Кадиев: Казусът на Спецов е прост - продава си фирмата с голям дълг към хазната и си купува имот в Дубай

Георги Кадиев: Казусът на Спецов е прост - продава си фирмата с голям дълг към хазната и си купува имот в Дубай

Кадиев във Фейсбук: Гледах Спецов по бТВ сутринта. Обяснения за евентуалната му политическа кариера и неистини- например, че фирмата му Грайнър нямала задължения по ДДС, защото на покупките на зърно нямало ДДС. Всъщност, към периода, за който се отнася ревизията, ДДС има и точно за това е съставен ревизионен доклад, предшестващ ревизионния акт. Като собственик и управител на фирмата Спецов получава ревизионния доклад, разбира, че нещата отиват към акт от над 1 млн.лв. и продава фирмата на малоимотно лице с 24 фирми, преди да е излязъл ревизионният акт. НАП и до днес не е взела 1 лев от този акт, а Спецов си купил апартамент в Дубай... Казусът е прост, та прост. И Спецов никога не би трябвало да доближава НАП.

Наследникът му? През 2004 група служители на НАП възстановяват ефективно около 3 млн.лв. ДДС на фирма, която е "изнесла" 12 млн. чифта обувки за Кипър. Митническите декларации за износ са фалшиви, а в Кипър живеят има-няма 250 хил. мъже. Групата от 5 данъчни, сред тях настоящият шеф на НАП е арестувана, Борисов е гл. секретар на МВР, Камен Ситнилски е наблюдаващ прокурор. Има досъдебно производство и данъчните са освободени от системата. По-късно Борис Михайлов е обявен за невинен и дори осъжда прокуратурата за незаконен арест. 18 години по-късно е шеф на НАП.

В НАП всъщност има страхотни служители. 

Но те никога нямат шанс. Ето това е "превзета" държава. И с това трябва да се преборим като общество и политици.

 

 

 

 

Коментари

 • рукола Z

  16 Авг 2022 17:08ч.

  Ако имаш имот в Дубай, винаги можеш да получиш защита от страната... не случайно всички престъпници си купуват имоти там, като Килъри Клинтън например и като спеца, оня Божкоф ли беше... и той, да не говорим за шишанката. Таз покупка не е случайна и не е от фирмата, а от откраднатите държавни парички ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рукола Z

  16 Авг 2022 18:04ч.

  Да допълня - много руски престъпници като Лавров и Песков имат имоти в Дубай. За дворците на Путлер построени от заграбеното от престъпленията му,се знае

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай II

  16 Авг 2022 18:55ч.

  Руснаците се учат от западните си колеги. Но са много изостанали в корупцията, рекета и кражбите. Много още имат да учат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джосая Контапишкофф

  16 Авг 2022 21:40ч.

  Много точно се самоопредели какво представляваш ! Няма какво да се добави повече!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вече работещ беден благодарение на Кирчо

  17 Авг 2022 14:42ч.

  В НАП работят магарета и парашутисти. Магаретата ги товарят двойно и тройно с работа, парашутистите, включително на най-високо ниво, папкат спокойно държавната пара и си гледат живота. Винаги плащам данъците с отвращение, защото НАП наистина е още една бухалка за българите. Щом си позволяват да заплашват хората в това тежко време със запориране на заплатата, какво говорим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи