"Фигаро": Украйна е все по-изолирана на фона на Русия

"Фигаро": Украйна е все по-изолирана на фона на Русия

Положението на Украйна се влошава, тъй като проблемите се натрупват под формата на недостиг на оръжия, отслабване на обществената подкрепа на Запада и нарастваща вътрешнополитическа конкуренция, докато Русия успява да устои на западните опити за изолация. Това пише вестник "Фигаро", съобщава ТАСС. „Украйна е все по-изолирана на фона на Русия“, гласи заглавието на поредица материали за положението в Украйна, публикувани на първа страница в петъчния брой на вестника.

Един от тях отбелязва, че западните страни „не спазват обещанията си към Киев“ за доставката на необходимите оръжия, което „до голяма степен обяснява“ провала на лятната контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). В материалите се казва, че „военната икономика“, обещана от френския президент Еманюел Макрон, не е дала реални плодове, докато руската военна индустрия е „влязла в боен режим“ и поради това Москва може да измести баланса на силите на бойното поле в своя полза. В същото време авторката на материалите, колумнистът Изабел Ласер, отбелязва, че европейските страни не са готови да направят жертви, за да могат „украинците да се противопоставят на Русия при по-добри условия“, а в рамките на ЕС отново нарастват разногласията относно предоставянето на нова помощ за Киев.

"Европейската умора и разцеплението в Европейския съюз са точно това, на което Владимир Путин разчиташе, за да промени хода на войната. От няколко седмици руският президент демонстрира превъзходство при благоприятно стечение на обстоятелствата. Неговата армия устоя срещу подкрепяните от Запада украинци, той разруши изолацията на Запада и заобиколи санкциите, опирайки се на своите съюзници в антизападния глобален Юг, (…) и възобнови пътуванията си в чужбина“, се казва в статията.

Негативен фактор за Киев стана избухналият в Близкия изток конфликт между Израел и палестинското движение Хамас, поради което „украинският конфликт изчезна от радара“. Освен това, според други два материала във "Фигаро", бойната умора става все по-явна сред украинците и „разпадането на свещения политически съюз е все по-очевидно“. Това се изразява в публични изказвания на противници на политическия режим на украинския президент Володимир Зеленски и неговата негласна конкуренция с главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, нивото на доверие в когото според социологическите проучвания е осезаемо по-високо, отколкото в сегашния президент. 

На този фон блокирането на следващия транш от помощта в Конгреса на САЩ „заплашва да доведе до военно поражение“ на Украйна. "В момента Европа не е в състояние да вземе лидерството от американците, ако Вашингтон спре кранчето на военната помощ. Тя няма нито средствата, нито политическата воля да направи това", заключава Изабел Ласер във "Фигаро".

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Truman

  08 Дек 2023 9:12ч.

  Даваме оръжие на Окраина...събаряме паметници...ПАК си купуваме фабрика на 8 септември...ГЛУПАЦИ,СЪР..ГЛУПАЦИ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензинджия

  08 Дек 2023 9:21ч.

  мърша, сър. мърша.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 404

  08 Дек 2023 21:09ч.

  Ако бяха глупаци - да им простиш. Въпросът е, че това са НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, които в нормална държава щяха да бъдат разстреляни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  08 Дек 2023 9:34ч.

  "От няколко седмици руският президент демонстрира превъзходство при благоприятно стечение на обстоятелствата. Неговата армия устоя срещу подкрепяните от Запада украинци, той разруши изолацията на Запада и заобиколи санкциите, опирайки се на своите съюзници в антизападния глобален Юг, (…) и възобнови пътуванията си в чужбина“ . И това, авторката нарича "благоприятно стечение на обстоятелствата."? С такива "анализи", нищо хубаво не очаква Запада. Това не е "стечение на обстоятелствата", а използване на изработените с пот и кръв обстоятелства.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тотално неадекватни

  08 Дек 2023 9:54ч.

  Пропастта между паралелните реалности на Запада и Изтока не позволява никакви сериозни глобални взаимодействия и само приближава войната. Някои казват - залогът на Запада бил много голям и затова не отстъпвали. Тия хартишки, с които засвидетелстват залаганията си, не струват и пукнат грош, ако и да номинализират милиарди. Залогът, доколкото е легитимен, е един и същ за всички - животът и достойнството на честните и отрудени хора. Ето такъв залог е благословен от Бога, а не онова, което се опитват да спасяват стожерите на съвременната глобално-робовладелска система.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  08 Дек 2023 9:56ч.

  Ако всяко подухване на вятъра те събаря, може би е противопоказно да се речпиш на големия (и принципно кротък) брат ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киек

  08 Дек 2023 10:10ч.

  Глобално Златния милиард е ступор, разединен в своя бездушен империалистически егоизъм и напълно погрешната му самооценка за изключителност! Факти: В Конгреса на САЩ отхвърлиха бюджета с помощи за 404 и Израел!!! Причината е огромния дълг на САЩ, в същност е вътрешна необходимост при т.н." хегемон" на каквото се сетите. В ЕС Унгария,а вече и Словения, а в бъдеще и Нидерландия ще продължат да блокират помощ за 404, с различни мотиви най- съществения сред които е че това са пари на европейски данъкоплатци и следва да се изразходват за тях! РФ изобщо не почувства санкциите. Пазарите бяха мълниеносно стратегически променени, а вътрешния пазар бързо бе овладян от местни производители и вносители. Пътища за заобикаляне на санкциите търсят не само руснаците а и производители от т.н. колективен Запад. Съвсем наскоро Венецуела пристъпи към анексиране на Западна Гвиана, без Великобритания и САЩ да шукнат до ден днешен. Китай точи зъби за присъединаване на Тайван. За сега е обявено че се търси мирен път, но да видим... Путин бе посрещнат в ОАЕ и СА като Пророка Мохамед, а след това в Кремъл пристигна Президента на Иран. Днес в Багдат е обстрелвано Посолството на САЩ с ракети. В Испания Ел Паис съобщава за изгонване на 2бр. сътрудници на Посолството на САЩ за шпионаж в Кралския двор. Цялата палитра от факти показват накъде отива Светът!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  08 Дек 2023 21:21ч.

  Накрая ние ще останем последните подлoги на загиващата американска империя, докато кирчо, кокорчо и цялата престъпна клика около тях не увиснат на въжeто !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • aZ-ът

  08 Дек 2023 11:47ч.

  Нищо чудно няма . От една страна Западът винаги е бил лицемерен, те помежду си са така, Какво остава за източноевропейците, които те смятат за втора ръка хора. Те си отглеждат свои ибрикчии - либерасти, обикновени, прости посредствени нещастници, които освен умението да козируват изпънати и да оближат всичко, което им се продаде други качества нямат. Наистина ли някой мисли,че САЩ са имали дългосрочни планове за едно второразрядно комедийно айтьорче. Наистина ли го мислите? Той се е айтьорче момчето, да си играе ролята, това е неговата задача - да играе ролята на тоалетна хартия в клозета. Ако слуша и ако е умен ще избегне съдбата на Кадафи и ще си харчи откраднатите милиони на някой гръцки остров. Но дотам, няма как да се надява на повече. Либерастията - това са хора -салфетки, това е тяхната роля, това е тяхното място.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алока

  08 Дек 2023 12:52ч.

  Ми то целта на америка не е да спечелят украинците войната ами да се утилизират застарелите оръжия на натовските партньри с което да ги принудят да си купят нови, да видят оръжията си как ще се държат срещу равностоен противник щото до сега не са пробвани в такива условия, да видят какво ще извадят руснаците срещу тях, и ако се получи да поотслабят максимално ама това последното не се получи което пак е плюс за америка защото изпълнява плана на по горните цели... всичко е бизнес а той води политиката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Стоев

  08 Дек 2023 14:51ч.

  Утилизират :D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ваньо Иванов

  10 Дек 2023 18:53ч.

  Точно така Алока. САЩ и НАТО утилизират старите си оръжия в Усраина, което същата ще заплати като за нови чрез кредити. Тони Блинкен нали каза онзи ден, че 90% от “помощта” за Укрите отивала в американски военни производства за самите си тях. Амитата подаръци не правят, тъй че бъдещите няколко поколения на Украйна ще връщат ли, връщат “щедрата помощ”. Долни манипулатори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хахаха

  08 Дек 2023 17:01ч.

  Колкото по дълго по добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  08 Дек 2023 17:05ч.

  Общи приказки. Дайте списък кой къде е ходил последната година. За Путьо се сещам Казахстан, Оае и С. Арабия, преди това среща с Ким в Русия. Даже и Мадуро има по сериозни контакти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  08 Дек 2023 21:24ч.

  А ти гледай как го посрещат - като император и то в държави, които до преди няколко години бяха верни слуги на САЩ. А как посрещат чучулото байдън? Или шолц или урсула или бебокова, или макрон? Посрещат ги като просяци и натрапници !!! Умишлено и очевидно ги унижават, а те не смеят да гъкнат дори !!! Така че Путин в момента е най-влиятелния политик в света, а пyтю си ти !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  09 Дек 2023 1:54ч.

  саудитският престолонаследник е отменил посещението си в Лондон, за да се срещне с Путин

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прогноза: В кюпа сте, момчета !

  09 Дек 2023 19:06ч.

  Тези дни се появиха все повече доказателства за наближаващата тотална мобилизация в Украйна:  Зеленски инструктира Залужни и Умеров да представят цялостен план за мобилизация в страната. Според Зеленски той е инструктирал Умеров, Залужни и членовете на правителството да представят този "Eкспресен" план в Президентството още . . .следващата седмица ! Явно това бързане се явява като резултат от състоялите се разговори между канцлера Шолц и президента Байдън.Това ще е последен напън от страна на Запада да спаси хунтата в Киев, преди да се достигне до крайнните мерки, взети на съвещанието на високо равнище на НАТО в Рамщайн, а именно "прифронтовите" държави на конфликта, като: Прибалтийските републики, Полша, Румъния и България да изпратят свои "ограничени" военни контингенти на територията на конфликта. Както знаете подобно искане от страна на "Големия брат", ще се посрещне с неприкрито задоволство от страна на "Сглобката" у нас, която ще го гласува в Парламента с внушително болшинство ! За това вие младите хора, се молете в Църква и "палете" свещи този коварен план на Неоглобализма да не се осъществи, защото . . . милна ви майка : https://disk.yandex.ru/i/_uRy9uDiqLpJiA

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи