Euractiv: "Отворено общество" и Хелзинският комитет съдят България за провал на ваксинацията срещу Ковид

Euractiv: "Отворено общество" и Хелзинският комитет съдят България за провал на ваксинацията срещу Ковид

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Срещу България са подадени три правни жалби, свързани с провала на ваксинационната кампания и реакцията на властите по време на пандемията, която доведе страната до най-високата смъртност от Ковид-19 в Европа, научи Euractiv.

В жалбите се търси отговорност от държавата за неваксиниране на най-уязвимите от Ковид-19 хора. Една жалба е подадена до националните съдилища, а втората до Европейския комитет по социални права към Съвета на Европа. Третата се отнася до решението за затваряне на училища, когато имаше безплатен достъп до ваксини.

Причината е, че хиляди българи с придружаващи заболявания – сърдечно-съдови, диабет, хронични респираторни или нефрологични заболявания или рак, както и хора над 60-годишна възраст биха могли да избегнат тежки заболявания и смърт, ако бяха ваксинирани навреме.

Въпреки че сегашното правителство ще трябва да отговаря за исковете, те са насочени към действия и бездействия на предишни управления.

„България не е осигурила приоритетен достъп до ваксини за тези групи в периода, в който достъпът до ваксини е бил ограничен, между декември 2020 г. и май 2021 г.“, се казва в жалбата, подадена до Европейския комитет по социални права от българския офис на „Отворено общество“.

Съгласно националния ваксинационен план, приет от правителството на Бойко Борисов на 7 декември 2020 г., възрастните и хронично болните бяха поставени в най-късната възможна четвърта фаза на ваксинация. Те са поставени след почти всички видове държавни служители и медицински персонал и са определени „по предварително изготвени списъци“.

„Неясната формулировка, използвана в Националния план за ваксиниране, позволи да се ваксинират всякакви хора преди уязвимите хора“, обясни Адела Качаунова, директор на програмата за правна защита на Българския хелзинкски комитет. Тя заведе делото в съда.

В съдебната жалба се подчертава, че дори след като започна масовата ваксинация, властите не са положили никакви усилия да създадат достъп на уязвимите граждани до дефицитните тогава ваксини.

В резултат на това между януари и май 2021 г. в България от Ковид-19 са починали 8813 души на възраст 60 и повече години, което представлява над 80% от всички смъртни случаи, свързани с Ковид-19 през този период. В жалбата се твърди, че България е нарушила правото на живот на тези уязвими хора.

Колективната жалба пред Европейския комитет по социални права касае и липсата на адекватна кампания за убеждаване на обществото в необходимостта от ваксинация.

„България не е изпълнила задължението си да информира и образова надлежно и адекватно хората, особено най-уязвимите, за значението на ваксинацията срещу Ковид-19 като средство за защита“, се казва още в жалбата.

Документът настоява Европейската комисия да прибегне до незабавни мерки към българското правителство за избягване на нови случаи на предотвратима загуба на човешки живот.

ECSR е орган на Съвета на Европа, който следи за правилното прилагане на ревизираната Европейска социална харта.

Междувременно Българският хелзинкски комитет води дело за дискриминация пред българските съдилища. Предстои решението на Върховния касационен съд.

Предстои и трето дело срещу българското правителство. Това е над решението за затваряне на училища и преминаване на учениците само към онлайн обучение, което беше наредено от властите през октомври 2021 г. Тогава училищата бяха единствените затворени публични институции в България, въпреки че страната вече имаше безплатен достъп до ваксини за цялото население.

До момента у нас срещу Ковид-19 са ваксинирани 2 077 996 души. Според официалната статистика на страната 38 665 души са починали от Ковид-19, което е втората най-голяма смъртност в света след Перу.

Източник: Euractiv.com

 

 

Коментари

 • Стефан

  29 Дек 2023 14:42ч.

  Още една проява на невероятна наглост! Тези боклуци трябва да бъдат забранени в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абсолютно съгласие

  29 Дек 2023 14:55ч.

  Плюс една възможност за тези отрепки за пари ! За съжаление и разходи на България за адвокати. Трябва България да спечели и да им вземе парите а след това, дай Боже да дойдат на властполитици които да изгинят сорос и отровено общество!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • свободен

  29 Дек 2023 15:03ч.

  Българите РОБИ ,сами си копаят гробовете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @свободен

  29 Дек 2023 15:07ч.

  едва ли осъзнаваш с ДВЕТЕ мозъчни клетки че не си свободен. Сегашните на власт и такива екскременти като теб биха искали да ни копаят гробове. Но знай че трябва да приготвиш и гроб и за теб!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФАКТ

  29 Дек 2023 22:50ч.

  Американците създадоха вируса , започнаха да произвеждат безконтролно "ваксини" , в което е замесена фон дер Лайен и съпругът и , започнаха алъш-вериша по света , но тук удариха на камък. Тези международни терористи трябва да отговарят пред целия свят за предизвиканата умишлено смърт ! СОРОС И ВСИЧКИ НПО -та нямат място в БЪЛГАРИЯ ! Те са сатани !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и как ще обяснят тогава,

  30 Дек 2023 1:05ч.

  че свръх-смъртността у нас (и в Румъния) след края на епидемията са НАЙ-НИСКИТЕ в ЕС? https://obektivno.bg/visoka-svrahsmartnost-v-czyala-evropa-s-izklyuchenie-na-balgariya-i-rumaniya-evrostat/. Тези хора не четат статистиките...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всъщност ние трябва да осъдим тях и Урсула затова, че платихме 4 милиарда за ваксини, които не ни бяха нужни

  02 Яну 2024 7:00ч.

  и бяха изхвърлени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съществуването и дейността и на двете е престъпление трещу човечеството, за което няма давност

  29 Дек 2023 14:47ч.

  Същото се отнася до провеждането, организацията, финансирането и медийното обслужване на самата "епидемия" и на "ваксинацията" срещу нея със западните "ваксини". Само тук няма да ни стигнат ни въжетата, ни диреците. А още за бесене има около избиването на птиците, прасетата, овцете и козите, върху които тренираха за добиване на кураж, преди да се захванат с хората.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Протоиерей Андрей Ткачов

  29 Дек 2023 15:34ч.

  Лъжата за прогреса и грозният идол на светлото бъдеще Лъжата за прогреса и грозният идол на светлото бъдеще

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И аз мисля така - съществуването и дейността и на двете е престъпление трещу човечеството, за което няма давност

  29 Дек 2023 22:05ч.

  Тези финансирани отвън организации са най-опасни в страни като България, където е пълно с маргинали. като предходния.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензинджия

  29 Дек 2023 14:51ч.

  в печални времена живеем. всеки, който успее да натрупа достатъчно парици, може да се прокламира за филантроп, да си направи фондацийка, да си наеме местни алчни хорица, които на нищо съзидателно не са способни, и да к.лати това, което имаме като държава. всеки, стига да не го мързи. за целите няма да пиша, че от вчера ме трият системно. ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Според официалната статистика на страната 38 665 души са починали от Ковид-19, което е втората най-голяма смъртност в света след Перу."

  29 Дек 2023 17:09ч.

  Между редовете да се чете: За високата смъртност в България с и най-вече без Ковид-19 НЕ са виновни комерсиализирането здравеопазване, никнещите като гъби частни болници и лаборатории, и ЕС-то, което изсмуква обучените по ДЪРЖАВНА поръчка за нуждите на нашата Държава лекарски и сестрински персонал, не ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За високата смъртност в България

  30 Дек 2023 9:19ч.

  Е виновна разрухата в здравеопазването. Лошият здравен статус на българите. Ноксите - гадната храна, мръсният въздух, масовото пушене и вреден начин на живот, и в конкретния случай -20 те % от лекарското съсловие, което взе участие в ЛЪЖАТА - ГЕНОЦИД наречена "Ковид 19" . А иначе нито един българин не е умрял от "Вируса" по простата причина че такъв вирус няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ники

  29 Дек 2023 14:55ч.

  Голям трън сме им на сатанистите от "Отровенно общество",че ние българите не се подаваме на опитите да ни унищожат.Българите сме имали много по-тежки моменти в историята от настоящото ни "американско робство".Тия не знаят колко упорити можем да бъдем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Те нищо не знаят изобщо

  29 Дек 2023 15:01ч.

  Животинчета, оформени като хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Унгарският опит е положителен

  29 Дек 2023 21:59ч.

  Всичко соросоидно - вън. (Няма нужда да сме им трън.)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И защо тогава

  29 Дек 2023 22:14ч.

  в Унгария процентът ваксинирани е два пъти по-висок от този в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И защо тогава 29 Дек 2023 22:14ч

  30 Дек 2023 9:24ч.

  Нито една статистика за заиглянията, в нито една страна, не може да се приема за достоверна. Само БОГ знае колко хора реално /истински/ се набодаха с душегубките на Пфайзер и Модерна. В Европа болшинството от декларираните са фикция. Не подценявайте европейците, не са такива глупаци на каквито се правят. Дори в Америка статистиките са надути. Иначе досега щяха да са измрели стотици милиони "ваксинирани"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наивен въпрос

  29 Дек 2023 15:01ч.

  Хммм..м, има ли еквивалентно по действие на игнориране на мръсната им шайка и ИЗГОНВАНЕ. Какво би станало, въобще кои са тия отрепки от отровено общество и бхк?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 29 Дек 2023 15:01ч. Хммм..м, има ли еквивалентно по действие на игнориране на мръсната им шайка и ИЗГОНВАНЕ.

  29 Дек 2023 17:59ч.

  Интересно, не би ли било възможно държавата да заведе ответен иск срещу онези, които налагат бульона в експерименталната му фаза?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаирсъзин

  29 Дек 2023 15:02ч.

  Да благодарим на гологлавия тъпанар с тужурката и гербера ангелов, че направиха необходимото в онова време да не се практикува друга причина за смърт освен ковид. Да припомним също и че пак благодарение на тях електронна система за контрол на респираторните заболявания, изградена с американско финансиране, не отчете никакви други грипове, вируси и пр.... Да им благодарим и за лудите пари за ваксини които изхвърлихме. А отворените екземпляри и тези от хелзинки - да се забранят и изхвърлят, тутакси !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българинът

  29 Дек 2023 15:06ч.

  не е толкова глупав,за колкото се опитват да го представят.Има шесто чувство.Неофашистите,бивши комунисти,троцкисти и сатанисти,все едно как ще ги наречеш ,не могат да имат душите ни,колкото и да искат.Не стига,че избиха много хора с неправилно лечение,било по телефона,протокол ,тръби ,със закъсняло лечение и т.н.,ами и си ги пишеха такива ,просто ей така за едните пари.Имам 2 случая в семейството,в които хората си отидоха ,умориха ги и ги погребахме като животни в чували,просто защото си ги писаха ей така,за едните хартийки,че са си отишли от модерния вирус,а не бяха.Спрягаха се суми от по 2000 лв да те пишат ,че си предал богу дух, чумав.От въпросните им отрови имам и други познати,които си отидоха преждевремнно,само защото се подадоха на пропагандата.Сега какво ,жалят за другите хартийки,кото няма да получат ли?Колко пострадали има знаят ли.но не няма да ни избият,колкото и да им се иска.Българина ще оцелее,напук на пъклените им планове

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Още една причина

  29 Дек 2023 15:09ч.

  за наритване на тия "организации" оттук. Колкото до повишената смъртност, тя е по-скоро свързана с т.нар. "ваксинация", а не с ковида и данните на НСИ за смъртността го потвърждават. Пиковете на повишена смъртност спрямо последните 4 години преди 2020 са от 43-та/44-та седмица 2020 до края на 2020 (с максимум около 225%), от 8-ма до 20/21-ва седмица на 2021 (с максимум около 195%, съвпада с "ваксинационната кампания), и от около 35-та седмица до края на 2020 (с максимум около 200%). За 2022 има леко повишение около 4-та до 8-ма седмица и след това е плато, неразличимо от последните години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Козичката

  29 Дек 2023 15:09ч.

  Благодаря за тази информация. Сещам се за много ваксинирани антиваксъри от политиката, които са идеални за обвиняеми при подобно дело.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • козичке, козичке

  30 Дек 2023 12:47ч.

  не се занимавай с ваксините на антиваксърите, че да не ти порасне брадата набързо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @свободен

  29 Дек 2023 15:11ч.

  Стигна ли осмия бустер?! И да си и да не си - бий си инжекциите, ама истицки, химическия коктейл с мРНК и не спирай докато не ти почернее лицето!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  29 Дек 2023 15:14ч.

  Сега е времето да бъдат ИЗГОНЕНИ завинаги от България! Направиха го редица уважаващи себе си държави! Време е да го направи и България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Козичката

  29 Дек 2023 15:16ч.

  Много точен ник си избрала ! Козичке, не гледай хората със свободна воля дадена от Бог, паси си каквото ти сипат и където те пуснат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крадеца вика дръжте крадеца!

  29 Дек 2023 15:17ч.

  Яд ги е сатанинско-геноцидните организации, че още ни има! Яд ги е, че не си пласираха докрай отровите, въпреки че бяха платени и източиха БВП за какво ли не! Ама алчни докрай! Вижте само как и за какво харчат парите-за изнудване, за ваксини, за Магнитски, за оръжие, клепат българи в чужбина и какво ли не, и все не им стига? Проблема си е техен, щото не са срещали директно ни с Вуте, ни с Бай Ганьо, ни с баба Македонка или баба Врачанка, нито с тройно ваксиниран ром! А и Господ има други планове! Но ако искат да пробват!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И тях лище наказват?

  29 Дек 2023 15:27ч.

  Познавам празноглавци, повярвали на Глашатая МУ на смъртта и доброволно уболи се многократно с експерименталната течност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И сигурно даже и хрема не хващат?!

  29 Дек 2023 17:12ч.

  Щото са сертифицирани от Австрийският институт за качество и безопастност, например. И могат да ходят ДОРИ и без шлем пред носа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  29 Дек 2023 15:48ч.

  Най-умните се ваксинирахме. Антиваксърският плебс не е България. Сега ще плащаме всички заради страхливците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  29 Дек 2023 15:57ч.

  Кой си ти, че ще издевателстваш над свободната воля на хората?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обикновенчовек

  29 Дек 2023 16:05ч.

  Това май е надпис от надгробна плоча на един от хилядите "ощастливени" с фък_цина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Затова СИНИЯТ е ЗЕЛЕН

  29 Дек 2023 16:09ч.

  от ваксинационната отрова!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  29 Дек 2023 16:16ч.

  Всеки си преценя, но пак сме на опашката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пак сме на опашката

  29 Дек 2023 17:05ч.

  По какво? По "неизяснена, внезапна смърт" ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  29 Дек 2023 18:06ч.

  Син, стига серсемлъци. Кой ги е упълномощил от наше име да ни съдят, включително и мен? Като иска, да си съдят, ама само от тяхно лично име. И пред кого е задължена българската държава за ваксините, че искат да я съдят за неизпълнение на някаква норма? Колко, според теб, требвало да се ваксинират, че да мирясате? И по какво задължение? Кой го е приел?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: Sin

  29 Дек 2023 18:16ч.

  С големи прететенции сте, а демонстрирате НЕГРАМОТНОСТ, присъща на новите еничари. Каква дума само - преценя?! Що се отнася до опашката, може само да се радваме, че все още има мислещи хора. Те са надеждата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  29 Дек 2023 19:59ч.

  Просто се забавлявам с вас като гледам какви юрдеци сте и как влизате в обяснителен режим на всеки бройлер, който изтърси клише или пък някой лаф (например "преценя" - Pro100). Никак не е обнадеждаваща ситуацията. (:

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: Sin

  29 Дек 2023 21:15ч.

  Твърде съм грамотен даже - висше, докторска степен и чета доста книжки от доста време. Вероятно не познаваш и 5% от класиката, която съм препрочел двукратно. Що се отнася до "преценя" - лафа си има автор, при това много прост. На теб ти липсва чувство за хумор...и не чуваш много петлите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • цигов чарк

  29 Дек 2023 21:15ч.

  умрем начи да четем ентелегенти, които преценят, намалят, сглабят, разглабят и т.н. да се бустетизират за осми път отзад и да оставят нормслнуте хора на мираз,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чарката

  29 Дек 2023 21:39ч.

  Забравил си и ваканцуват!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Генчо

  29 Дек 2023 15:52ч.

  Нормално е в държавата с най-висока смъртност по принцип, да се обяви и най-високата Ковид смъртност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нали? Българина помнел точно три дена!

  29 Дек 2023 17:02ч.

  И забравил, че точно месец преди "пландемията" вече бяхме изтипосани на първото място.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Логика...

  29 Дек 2023 15:59ч.

  Съдят България като втора най-голяма смъртност в света, защото страната с първа (Перу) е прекалено далеч от Хелзинки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сампо че населението на Чили и Перу, както и Ирландия

  30 Дек 2023 1:21ч.

  са 90% ваксинирани! Нашата висока смъртност се дължи на лошото здравословно състояние на народа, некачествени храни (предимно на промоции от "веригите"), липсата на профилактика и хроничния песимизъм, който ни мъчи заради същите, които ни завеждат делата сега. Проклети да са!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аугусто Пиночет

  30 Дек 2023 9:36ч.

  Като сте отворили приказка за Чили, ето последните статистики за смъртността в Чили. https://pbs.twimg.com/media/F3gGD2IX0AAQRlx?format=jpg&name=medium Значи 2020-2021 , когато "вилнееше вируса" смъртността е по-ниска от 2022 , когато вече чилийците са МАСОВО НАБОДЕНИ ! Би трябвало да са "защитени" и смъртността да пада. Вместо това тя хвърчи нагоре ! Требе си тъп като козичка, да не направиш причинно-следствената връзка... Впрочем в Чили управляват леви, леваци, социалисти, ТРОЦКИСТИ !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  29 Дек 2023 16:08ч.

  "... касае и липсата на адекватна кампания за убеждаване на обществото в необходимостта от ваксинация". Иначе казано, по-разбираемо и с по-прости думички: обществото не беше достатъчно старателно лъгано, мамено, будалкано и манипулирано, за да може Урсула да си гушне достатъчно безпрепятствено 10%-те процента полагаема й се комисионна от 83-милиарда евро за "Пфайзер".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не е това

  30 Дек 2023 9:42ч.

  Урсула и урсулоидите си гушнаха милиардите при всички положения ! Както се вижда,взеха парите и за унищожаваните "ваксини" ... Не, тука болката ИМ е другаде. Планът за ДЕПОПУЛАЦИЯ не беше достигнат поради ината на туземното население /българите/. Търсят се виновни, защо това население не е било тероризирано ОЩЕ ПО-СИЛНО , та да измре още повече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  29 Дек 2023 16:14ч.

  Абе в другите държави вече хората започнаха да съдят държавата, за това, че ваксините са им причинили или отключили други заболявания! В Южна Корея, където масово ги ваксинираха с 3 ваксини, жените им започнаха да страдат от безплодие и сега държавата им изплаща обезщетения. Само тук някакви майцепродавци ще съдят държавата си, че не доубила повече хора с тези измислени ваксини! Тепърва ще се почва -ваксинираните са с нисък имунитет и сега се разболяват много по-лесно от всякакви бацили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А в държавата на R-доган, Туркия,

  30 Дек 2023 12:54ч.

  в репродуктивните им клиники НЕ ПРИЕМАТ ваксинирани кандидати/мераклии за изкуствено оплождане. Това да ви говори нещо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Първо докажете

  29 Дек 2023 16:16ч.

  Че този старец е бил ваксиниран и с какво. Българският офис на ОО трябва да се закрие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЧОВЕК

  29 Дек 2023 16:31ч.

  Международният Наказателен съд за тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Българският офис на ОО трябва да се закрие"

  29 Дек 2023 16:52ч.

  И на БХК. И на "Америка за България" и останалите дъщерни дружества на USAID.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  29 Дек 2023 18:19ч.

  Тези организации нямат място в България! Трябва да бъдат забранени и офисите им закрити. Вместо това, те се издържат и с пари на българските данъкоплатци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кАде ли?

  30 Дек 2023 7:52ч.

  ами в огромната дупка, която е твоето ОбразУвание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • длагнест

  29 Дек 2023 16:53ч.

  "Причината е, че хиляди българи с придружаващи заболявания – сърдечно-съдови, диабет, хронични респираторни или нефрологични заболявания или рак, както и хора над 60-годишна възраст биха могли да избегнат тежки заболявания и смърт, ако бяха ваксинирани навреме." - Това не е самата причина, а една от възможните причини. най-малкото съществува друга възможна причина, диаметрално противоположна на първите: че при ваксиниране жертвите щяха да са многократно повече. Да не говорим, че няма никаква причинност извън ума, а отделни умове, които си въобразяват по различен начин - колкото искаш. Така че, не само че вярата в причинната връзка е суеверие, както е казал Витгенщайн, но и причината не е една-единствена ,както ни уверява с директивата си Министерството на истината, работещо към троцинтерна на другаря Сорос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  29 Дек 2023 16:53ч.

  има лекарства несъвместими с ваксината не може да ни задължавате насила да се ваксинираме защо договорът с фирмата е до 2027 г от къде накъде ще раздавате нашите пари за ваксини и оръжие за украина

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  29 Дек 2023 16:55ч.

  Маските паднаха, поне за нас Българите всичко отдавна е ясно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мара Подробната

  29 Дек 2023 16:56ч.

  Соросоидите се гаврят с нас! Кога на тях ще се търси отговорност за сиропите с неясно съдържание, от които сега внезапно си отиват хора? А корумпираната до гуша Мърсула - кога ще висне на въжето?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината

  29 Дек 2023 17:05ч.

  да бъдат изхвърлени и забранени в БГ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  29 Дек 2023 17:08ч.

  Соросоидите действат на принципа най добрата защита е нападението, това което провеждат е хибридна война срещу човечеството, извергът Сорос им е свирил сбор и ги е пуснал да съсипват и унищожават всякакъв смисъл и структури на нормалността! Жалко е че в България не се прави равносметка и не се отчита какъв зловещ антихуманнен експеримент се проведе с отвратителни и изключително опасни инжекции! Извергите ще се провалят, времето им е пределно, отборът им е пълен с олигофрени и бездарници с меки китки и просто като побеснели зомбита искат да повлекат максимално количество хора с тях в пъкълът! Времето им изтича и първи ще бъдат зачистени, никой няма да търпи истерията им и психотичното поведение като ято хищни рибки с колективна воля(в нета)...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  29 Дек 2023 17:08ч.

  Напротив, благодарение на нашата държава, ние българите (нормалните) не се ваксинирахме...и след като преболедувахме, си изградихме естествен имунитет...на 3тата вълна се разболяваха само имунизирани...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • има ли случайности?

  29 Дек 2023 17:16ч.

  Знаменитая молодая гонконгская актриса и «посол вакцинации» Коммунистической партии Китая Кэти Чоу внезапно скончалась от остановки сердца

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  29 Дек 2023 17:16ч.

  Видно става, пак и пак, че и най-гнусната свинщина може да бъде надбягана с голяма преднина!!! Превърнаха част от медиците и самата медицина в директни убийци! В страните с масова ваксинация, по заповед и с принуда, умиращите след наблъскването им с рнк-суроватки бяха и продължават да стават все повече! Здравето на останалите измамени и насилени е сериозно под въпрос. Отделно са фалшивите данни използвани за установяването на Световна "пандемия" - те бяха и си остават фалшиви. А колко са останалите след изкуствената зараза с подровено здраве, докато: - умрелите , умрели. За всичко това е писано до безкрай. Минаха и съдебни дела срещу ковидистите. В България май също имаше неотдавна дело и бе обявено, че ковида не бе пландемия - в този смисъл. Ако някой помни нека посочи за какво бе делото.Най-престижните световни учени, изнесоха фактите за мошеническата престъпна и целенасочено изпълнена операция "ковид". *** И хоп сега, се появяват пак някакви малоумници, идиоти (мед. определение) и пак подкарват гнусотата на пълен ход. Каква е целта им? Вероятно да се доведе стадото до нова задълцителна ваксинация? Та милиардите пръснати от ЕС да имат все пак оправдание и награбилите подкупите, да отърват кожите? ... И да, и в нашето семейство имаше една жертва - съзнателно убит мъж преди година и нещо, за да го "прекарат" по Ковид-пътеката. Убиха го по протокол! Никога не може да се прости на тези ПРЕСТЪПНИЦИ, участвали в заверата, а сега агентите на Изпълнителите на световния заговор, пак тръгнали да "СЪДЯТ"!!! Пак с разни задни мисли и лукави поръчки. За ръчкане на народа и изнудване на държавата, както и вероятно, за да подхванат наново с убийствата, директно или със закъснение - чрез "ваксиниране" - на българския народ. *** - Вие, паразити, сте виновни и съучастници във ВСИЧКО което сега масивно става, което се нагнетява и което подемате да засилвате и на тази плоскост! ... Да. Единственото от което разбирате е ... Всеки го знае и прекалилите ще си го получат!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  29 Дек 2023 17:17ч.

  Само за обичащи " конспирацията". https://youtu.be/TP8FLMnPgqU?feature=shared

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нямат право да ни съдят, не сме длъжни до безкрайност да купуваме ваксините на пфайзер

  29 Дек 2023 17:37ч.

  от които Урсула поръча по пет дози на човек, без да ни пита дали сме съгласни. И нямаха право да забраняват руските ваксини много преди войната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Симеонов

  29 Дек 2023 17:56ч.

  Най-висока бе смъртността в Южна България, където живеят семействата на така наречените миньори - багеристи насред полето, невиждали минна галерия, дишали десетилетия черен въглищен прах, установили родово-общинен патриархат в селата около Гълъбово-Раднево, принуждавали жените, дъщерите и внучките си да не се ваксинират, за да не се заразят с "американския" боен вирус, дори при висока температура им давали да лочат ракия, а някои бащи дори са изнасилвали малолетните си дъщери, ужким профилактично, като ги надъхвали срещу правителството и срещу Европейския съюз и им забранявали да летят за Западна Европа, за да ги държат в подчинение в родово-общинните си мръсни българяшки бърлоги, където с Ковид са влизали да играят ледени хора и да колят прасета посред зима, само и само да покажат че са за Адолф Путин и Москва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • калруковски санитари

  29 Дек 2023 18:13ч.

  Не знам дали са ти предписали хапчета за шизофрения, но със сигурност си за лудница и е време да си кажем сбогом!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  29 Дек 2023 21:44ч.

  Уважаема Редакция, моля не трийте изверженията на предходния светъл ум, отрядника на НСР - Симеонов! Уникална композиция от бръщолевения, достойни за доказателствените архиви на д-р Чезаре Ломброзо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тцъ,тцъ...

  29 Дек 2023 22:54ч.

  ти да видиш какво ниво на психиатричните заведения - ето пациентите като Симеонов имат уай-фай интернет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДО УМНИКА СИМЕОНОВ

  30 Дек 2023 14:45ч.

  ЗЛОБАТА НЕ Е В ГОРАТА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • BACHE KIKI

  29 Дек 2023 17:59ч.

  Това се казва приятелски партньорски отношения според бастуна Габриел и съсела баш академик и цялата им пасмина

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стар български лекар

  29 Дек 2023 18:10ч.

  Българите се спасиха от ваксинациите и затова в страната са много малко случаите на смърт от неопределена причина... За разлика от ваксинираните поголовно страни... Пореден случай на алчна сороска наглост....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емилия

  29 Дек 2023 18:16ч.

  За друго няма ли да осьдят Бг, за корупцията, за нищетата и бедността, за липсата на пьтища и комуникации. Азбучна истина е, че по време на ковид компанията, всички починали бяха с ковид, защото др.направления в здравната система не работеха, бьлгариньт е болен и умира, но не непременно от ковид! Или не им се срещнаха намеренията да ваксинират всички с нещо, което вече се разкри че е опасно за здравето! Не можаха да умьртвят народа, той ще оживее! И няма потребители за ваксините, да си ги ползва сьс здраве Урсула!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • също истина е, че НЯКОИ лични лекари

  30 Дек 2023 13:09ч.

  се изкушиха да получат онези 15 лв. (стимул) за всяка поставена игла. Нагушиха се хубавичко, а сега редовните им пациенти оредяват - след внезапни диагнози "рак", а останалите ваксинирани боледуват от всичко, и им се налага да работят извънредно... И продължават да набират нови пациенти!?! Ковидът се оказа благоприятен за "бизнеса". По обезлюдяване на държавата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  29 Дек 2023 18:24ч.

  и как така след протеста, премахване на зеления сертификат и премахване на задължителното ваксиниране в болници и училища, изведнъж няколко пъти намаляха случаите на ковид и смъртността от него

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • anon

  29 Дек 2023 18:53ч.

  Предлагаха пари на роднини на починали, за да пишат, че е ковид на смъртния акт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вярно

  30 Дек 2023 0:07ч.

  Колко вече такива случаи. Задължават ги, да повишават смъртността от ковид.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  29 Дек 2023 19:01ч.

  Със сигурност България няма как да е на първо място по смъртност от Ковид! Това е лъжа, за която са отговорни и политиците, които подтикваха лекарите да пишат на всеки починал С ковид, че е починал ОТ ковид. По принцип знам от статистици, професионални, че в днешно време статистиката се ползва за политически цели, подобно социологическите агенции и се лъже изключително много с нея. Очаква се, че хората ще занемеят пред цифрите, обаче аз вече не вярвам нито на цифри, нито на нищо, което идва да подкрепи политико-икономическите интереси на прогресистите (и не само). Вероятно готвят нови ваксини за не знам и аз какво предстоящо и си постилат опакият български народ да бъде смачкан този път да се ваксинира!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Друг Доктор

  29 Дек 2023 19:03ч.

  Ковид 19 е абсолютна лъжа и измама. Съответно има нулева смъртност от Ковид. Но пък има огромна, глобална смъртност причинена от "мерките" срещу лъжата, които спряха здравеопазването за дълго време и причиниха смъртта на хиляди и хиляди човешки същества. Отделно към това се прибави глобалното избиване на хора с иРНК препаратите, които не са ваксини. Те са генитични модификатори с огромна палитра от вредни и в част от случаите - смъртоносни действия. Браво на българите че проявиха природна интелигентност и в този случай се запазиха и опазиха в максимална степен. Правителствата нямат никаква заслуга за това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Urbi et Orbi

  29 Дек 2023 19:16ч.

  България и българите са защитени ! За ужас на платените идиоти , бълващи денонощно отрови срещу България и българите. България и българите не поддават на идиотизма и това вбесява олигофрените , които пукат като пуканки . Весели празници !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онуфри

  29 Дек 2023 19:30ч.

  Щом Сорос се е загрижил, че не сме се инжектирали достатъчно, значи правилно постъпих като не се поддадох и не се инжектирах. От вчера са задължителни пак маските в Гърция и в Калифорния. Пак ще ни тормозят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  29 Дек 2023 19:39ч.

  Има и друго обяснение, Сорос врътна кранчето на организацията и намали дръстично финансирането и грантовете, като по този начин принуждава увълчените му слуги, да мислят начини как да си набавят финансиране! И на някой роден соросоид му е хрумнала гениалната идея да заведат дело срещу държавата, като казусът им е така скалъпен, че да им гарантира "финансиране" поне за половин година паразитиране! Това са организации функциониращи изцяло на принципът на паразита, който унищожава гостоприемникът си, което говори и за подобно паразитно влияние в главите на новонормалниците, дори и Илон Мъск говори за вирус на съзнанието, което го превръща в хипнотизирано и лесно манипулируему... Какви мръсник трябва да си да съдиш държавата която съсипваш?! Проблемът е че никой не заведе дело срещу държавата за това че изхарчи нови 150 милиона за експерименталните генетични инжекции, което показа в колко жалка клиентела сме се превърнали, спрямо глобалните сатанисти, които прочистват човечеството!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Единомислие

  29 Дек 2023 20:57ч.

  Щях да пиша пост с подобно съдържание, но се отказах, защото ти си се справил много добре. Поздравления!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно така

  29 Дек 2023 20:59ч.

  В Америка има практика в училищата, търсят се деца, които да бъдат пришити към някаква група. Агресивни, некомуникативни, демек извън някакви измислени правила. И се започва, група за такива деца, значи пари от държавата за тях, другата група пък такива, пак пари. За всяко ваксинирано дете училището получава пари. Не вярвате? На гърба си го изпитах!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • евроатлантизмът се оказа

  29 Дек 2023 19:55ч.

  най-смъртоносният вирус за българският народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Адела Качаунова

  29 Дек 2023 20:14ч.

  Това име се споменава. Айде , разберете що за човек е, поканете я в някое студио, задайте и въпроси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тотална забрана

  29 Дек 2023 20:16ч.

  Крайно време е да се подеме кампания с подписка за забрана на всички соросоидни и евроатлантически НПО поради опасност за живота

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  29 Дек 2023 20:18ч.

  В началото на тази година ми се наложи да отида на хирург ето и разговора, който проведохме: Хирург: - Ваксинирана ли сте срещу ковид-19? Аз: = Не. Хирург: -Считайте, че това е най-доброто нещо, което сте направили за себе си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Такъв вирус няма

  29 Дек 2023 21:40ч.

  И никога не е имало "епидемия", нито още по-малко "пандемия". Такъв вирус никога не е изолиран в клетъчна култура от проба от "болен от Ковид 19" . Такъв вирус никога не е наблюдаван с електронен микроскоп в такава култура. Въпреки обявената награда от 10 000 000 $ няма екип който да е изолирал "вируса" . Две години глобалната сатанистка медийна помия ни заля с милиарди фотошопчета на "вируса" и с нито една автентична снимка от електронен микроскоп. Този "вирус" никога не беше доказан по класическата тетрада на Кох за новооткрит инфекциозен причинител. Цялата глобална истерия и терор беше базирана на един единствен тест - PCR теста, който НЕ Е медицински тест /той е биотехнологичен тест/. Откривателят на PCR К.Мълис , беше ликвидиран 4 месеца преди началото на Глобалната Лъжа - през лятото на 2019. Мълис винаги отхвърляше неговото откритие /за което взе Нобел/ да има медицинско приложение... С този тест-менте милиарди клинично здрави хора бяха набедени за "носители" на вируса, без да им има каквото и да е ! Други стотици милиони болни от най-различни заболявания, бяха обявени за "болни от Ковид 19" - лекувани погрешно, или умишлено влошавани. Стотици хиляди бяха убити в реанимациите с ударни дози кортикостероиди. К 19 е най-голямото престъпление и лъжа в човешката история. Просто нищо не може да се сравни с него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фоки

  29 Дек 2023 20:22ч.

  Никой не знае колко пари отидоха на вятъра.Измамата Ковид,която направи сатанистите богати.А Тиквата затвори хората и се возеше по пътищата.Мръсника Борисов

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нали са обратни

  29 Дек 2023 20:55ч.

  Всичко, което за нас е достояние, те го обръщат. Те го обръщат и ни обвиняват. ...............Паметникът на победата над фашизма, го обърнаха като паметник на окупатор. Така работят, нали са обратни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има ли тази организация

  29 Дек 2023 20:58ч.

  Офис в Турция?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Yoyo

  29 Дек 2023 21:19ч.

  Т.е. съдят, защото не сме се самоубили. Това си е пълна идиотщина .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Искрено се надявам

  29 Дек 2023 22:05ч.

  България да бъде осъдена. За много пари. Само така мнозинството антиваксъри могат да бъдат заставени да платят за простотията си, причинила смъртта на няколко хиляди българи, които можеха да бъдат спасени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има случаи, в които трябва да спреш с простотиите си

  30 Дек 2023 0:06ч.

  Чак пък толкова идиотизъм не бива!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гадинке

  30 Дек 2023 9:12ч.

  Щях да ти пожелая да си набиеш 7-8 "ваксини срещу ковид 19" , и да последваш руския ковидист Жириновски. Но зная /от първа ръка, като свидетел/ ,че вие форумните ковидари , всъщност сте НЕВЯРВАЩИ. И функцията ви е само да леете ковидарщина в интернет и да подлъгвате наплашените лаици да се набодат. Както и да ругаете нормалните хора на "антиваксъри !". А всъщност ВИЕ САМИТЕ СТЕ НЕ "ВАКСИНИРАНИ" с неваксините П.и М. Щото са ви подшушнали на ушенце да не го правите. Затова вие не сте обикновени глупаци - наплашени и необразовани хорица, развили реактивна психоза "К 19" , не ! Вие сте престъпници, мръсници, истински ГАДИНИ. Нека всички четящи го знаят, ти си платена гад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МИХАЙЛОВ

  29 Дек 2023 22:09ч.

  ...ТЕЗИ ОБВИНЕНИЯ ОТ ОТРОВНОТО ОБЩЕСТВО НА ГЛОБАЛНИЯ СВЕТОВЕН ПРЕСТЪПНИК МОШЕННИК - СПЕКУЛАНТ И НАЙ - ВИСОКОПОСТАВЕН АГЕНТ НА ЦРУ НА САЩ - - ДЖОРДЖ СОРОС СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ СА ПРОЯВА НА ВЪРХОВЕН ЦИНИЗЪМ И ФАШИЗОИДНА ГАВРА И ТЕРОР... ...А ЕТО КАКВИ СА РЕАЛНИТЕ ФАКТИ: - ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ УМРЯХА НЕ ОТ КОВИДА, А ПОРАДИ ТОВА, ЧЕ СЛЕД УСТАНОВЯВАНЕ НА КОВИД БЯХА ПОСТАВЕНИ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ И КАРАНТИНА И ТАКА ВЪОБЩЕ НЯМАХА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ОТИДАТ НИТО НА ПРЕГЛЕД, ИЗСЛЕДВАНИЯ И ПРОЦЕДУРИ, НИТО ДА СИ НАПРАВЯТ РЕНТГЕНОВИ СНИМКИ, НИТО СКЕНЕР, НИТО ДА БЪДАТ ДИАГНОСТИЦИРАНИ И ДА ИМ БЪДЕ НАЗНАЧЕНО ЕФИКАСНО ЛЕЧЕНИЕ И ЛЕКАРСТВА ОТ ЛЕКАРИ СПЕЦИАЛИСТИ... ...НИТО ДА БЪДАТ ПРИЕТИ В БОЛНИЦА.... ЗА ЛЕЧЕНИЕ ОТ УСЛОЖНЕНИЯ ПРИ МНОГО ДРУГИ ТЕЖКИ И ХРОНИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ КОИТО СА ИМАЛИ ОЩЕ ПРЕДИ КОВИДА - - КАТО СЪРДЕЧНОСЪДОВИ, БЕЛОДРОБНИ, МОЗЪЧНИ, НЕВРОЛОГИЧНИ, ОНКОЛОГИЧНИ И МНОГО ДРУГИ... ...МНОГО ХОРА УМРЯХА ЗАЩОТО РАЗВИХА СКОРОТЕЧНА ПНЕВМОНИЯ, А ИМ БЕШЕ ЗАБРАНЕНО ДА ИЗЛИЗАТ ОТ ДОМОВЕТЕ СИ И БЕШЕ ЗАБРАНЕНО НА ЛЕКАРИ ДА ВЛИЗАТ В ДОМОВЕТЕ НА БОЛНИТЕ... И ПНЕВМОНИЯТА ИМ ДОРИ НЕ БЕШЕ УСТАНОВЕНА ОТ ЛЕКАРИТЕ НА БЪРЗА ПОМОЩ ЗАЩОТО САМО С ЕДНИ СЛУШАЛКИ НЯМА КАК ДА СЕ УСТАНОВИ... ....УМРЯХА ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ЗАЩОТО ИМ ОТКАЗВАХА ДА ГИ ПРИЕМАТ ЗА ЛЕЧЕНИЕ В БОЛНИЦИТЕ ДОРИ КОГАТО ВЕЧЕ УМИРАХА ЗАЩОТО СЕ ЗАДУШАВАХА ОТ ПНЕВМОНИЯТА... ...ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ С КОВИД УМРЯХА И В БОЛНИЦИТЕ НЕ ОТ КОВИД А ОТ ДРУГИТЕ СИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ЗАЩОТО БЯХА БЛОКИРАНИ В КОВИД ОТДЕЛЕНИЯТА И ПРАКТИЧЕСКИ ИМ ОТКАЗВАХА ПРЕГЛЕДИ ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ДРУГИТЕ ИМ ЗАБОЛЯВАНИЯ... ...ХИЛЯДИ УМРЯХА ОТ РАЗЛИЧНИ ДРУГИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НО НЕ ОТ КОВИД... ....НООО... ...НО ГИ ВПИСВАХА, ЧЕ СА УМРЕЛИ ОТ КОВИД ЗАЩОТО ТАКИВА БЯХА УКАЗАНИЯТА ЗА ДА СЕ НАГНЕТЯВА СТРАХ И СПЛАШВА НАСЕЛЕНИЕТО И ДА СЕ ПРИНУЖДАВА ДА СЕ ВАКСИНИРА... ...И ЗАЩОТО ТАКА СЕ ОСИГУРЯВАХА ПОВЕЧЕ ПАРИ ПО ПЪТЕКАТА НА КОВИДА... ...ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ УМРЯХА, ЗАЩОТО НЕ ГИ ПРИЕМАХА В БОЛНИЦИТЕ ПОРАДИ ЛИПСА НА СВОБОДНИ ЛЕГЛА, А ГИ ОСТАВЯХА В ДОМОВЕТЕ ИМ ДО КАТО УМРАТ... ....МНОГО БЪЛГАРИ УМРЯХА И СЛЕД ИЗПИСВАНЕТО ИМ НЕДОИЗЛЕКУВАНИ ОТ КОВИД ОТДЕЛЕНИЯТА И БЕЗ НУЖНИТЕ ГРИЖИ, ЛЕКАРСТВА И БЕЗ НИТО ЕДИН САНАТОРИУМ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ... ...МНОГО БЪЛГАРИ УМРЯХА ЗАЩОТО НЯМАХА ПАРИ НИТО ЗА ЛЕКАРСТВА, НИТО ЗА МАШИНИ ЗА КИСЛОРОД / С ЦЕНИ ОКОЛО 4 000 ЛЕВА / НИТО ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ И ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ... ...НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА КАРАНТИНА ПОД ЗАПЛАХА ОТ ГЛОБА ОТ НАД 10 000 ЛЕВА И ЗАТВОР ИМАШЕ РЕШАВАЩА РОЛЯ И БЕШЕ ГЛАВНАТА ПРИЧИНА ЗА ВИСОКАТА СМЪРТНОСТ - - СМЪРТНОСТ ОТ МНОГО ДРУГИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НО НЕ ОТ КОВИД...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крайно време е със закон

  29 Дек 2023 22:10ч.

  да бъде вдигната тайната върху ваксинационния статус на всеки антиваксър, който се е обявявал публично против ваксините, а се е ваксинирал. Особено тези, които са си поставили по 2 и повече ваксини.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  29 Дек 2023 22:21ч.

  тези препарати не са ваксини, а генно модифициращи информационни РНК които карат тялото ви да синтезира синтетичен протеин- "дразнител"! В много сериозен хазарт сте се забъркали със здравето си, и в нито една възможна ситуация не сте на печалба, дори да са ви поставили физиологичен разтвор, имате ясен отговор колко струвате като човек, по брутален тест за интелигентност и моралност никога не е провеждан, и сертификата ви показва, че не сте го взели и сте животно...добиче!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И този ваш бълвоч

  29 Дек 2023 22:26ч.

  какво общо има с разобличаването на ваксинираните “антиваксъри”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бълвочът

  30 Дек 2023 7:49ч.

  е плиснат на 29 Дек 2023 в 22:10ч. от идиот, който, като истински дебил, повтаря идиотската политическа опорка за "ваксинираните антиваксъри". За да е ясно, става въпрос за няколко депутати на "Възраждане", които били ваксинирани, но участвали в протест "срещу ваксините". На тъпите мисирки от "СМРАД"-овете беше обяснено стотици пъти, че ваксинирането е непринуден личен избор и такъв трябва да остане. Може да си ваксиниран и в същото време да отстояваш правото на другите да направят своя ЛИЧЕН избор. Но явно това е прекалено сложна морална концепция за жълтопаветните тъпанари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  30 Дек 2023 8:20ч.

  Към ваксинираният със законодателна инициатива, бълвоча е във вашият мозък и кръвоносни съдове! Законопроекта ви нарушава редица граждански права и лекарската тайна, толкова е тъп, че си мисля че мозъкът ви е бил повреден от инжекцията... Положението ви е плачевно, а ако се замислите колко тариката са си извадили сертификати без да се бодът, направо ще получите инсулт, и ще ви стегне сърцето с миокардит!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Виктор

  30 Дек 2023 9:58ч.

  Не, Викторе, съвсем не е тъп този ГАД. ПрочетИ поста от 30 Дек 2023 9:12ч. отнася се за него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Атанас

  29 Дек 2023 22:30ч.

  А какво да кажем за хората, които си заминаха внезапно след ваксинация, защото не са малко?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Насе,

  29 Дек 2023 22:44ч.

  не вярвай на ваксинирани антиваксъри. Лъжат те, че ваксините са опасни, а те самите се ваксинират.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само от раз -

  30 Дек 2023 9:59ч.

  Георги Коритаров . Татяна Лолова .....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лъжат те, че ваксините са опасни, а те самите се ваксинират.

  30 Дек 2023 10:03ч.

  В това няма елементарна логика. Щом са "ваксинирани", значи те ЛИЧНО са убедени във ваксините ! Защото да лъжат останалите че "ваксините са опасни" ,напротив - биха дали личния си пример. Но вие, ковид-пропагандистите на хонорар, сте скаранаи с логиката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не mRNA ваксините не са опасни, те са фатални,

  30 Дек 2023 13:20ч.

  защото са смъртоносни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kim

  30 Дек 2023 2:13ч.

  Закриване и изгонване на всички нпо-та от България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свобода

  30 Дек 2023 2:16ч.

  Вие сте смешни. Затова шва завидени хиляди дела срещу Phaizer

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моше & Авраам Банк

  30 Дек 2023 7:43ч.

  Нищо лично , просто вратичка за правене на лесни пари докато ПП , ДБ , ГЕРБ , СДС и ДПС царуват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ангел

  30 Дек 2023 8:48ч.

  Василев вкарва в действие новите си приятели от външните правни кантори. Сега милиони ще бъдат платени за тези дела, а той ще си получи процента!!!! Кой гласува за тези унищожители на България???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БайДън

  30 Дек 2023 9:01ч.

  Съдят ни, че изкараха малко пари от нас и пъкленият им план не се реализира. Статистиката не е вярна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • както писа колега по-горе -

  30 Дек 2023 9:08ч.

  "Такъв вирус няма". "Ковид-19" e най-мащабният експеримент по социално инженерство, с изключение на войните от 20-и и 21-и век. Не е чудно, че и той беше милитаризиран, поне в страните на англосаксонския фашизъм, където се и пръкна. По наглостта на измамата прилича на 9/11, затова му лепна прозвището "9/11 на бавни обороти". "Ковид-19" е колос на два глинени крака - единият е т. нар. PCR-test, а другият - "смъртност от Ковид". За PCR-test е писано много. Създателят на теста, Кари Мълис, умира от "усложнения на пневмония" през август 2019, 4 месеца преди появата на Ковид. Мълис в много интервюта заявява, че тестът му не може да се използва за диагностика на каквото и да е. Друга обществена фигура, отишла си скоропостижно след нашумяла медийно подигравка с писиар теста, е президентът на Танзания Джон Магуфули. Магуфули разпорежда през 2020 г. тестване на машинно масло, папая, коза и овца с писиар тест. Тестът излиза положителен. Другият глинен крак на пландемията е ковид смъртността. Тя може да се раздели на две част - смъртност преди ваксинационния стадий и смъртност след него, т.е. след 2021-2022 година. Все повече свидетелства излизат за измамното регистриране на смъртността от Ковид. Смърт с Ковид се регистрира като смърт ОТ Ковид, а наличността на Ковид се установява с измамния PCR-test. Интересна е смъртността след 2021-2022 година, след като пландемията бе прекратена от войната в Украйна. Има един доктор - д-р Джон Камбъл, чийто Ютюб канал е посветен на анализи на официална статистика, научни публикации и т.н., свързани с Ковид. През 2022 и 2023 г. се появяват два феномена - "внезапна" смърт и "извънредна" смърт. Едни от първите, които бият тревога, разбираемо, са сдруженията на застрахователите. За тях извънредната смъртност носи големи загуби. В едно от предаванията си д-р Камбъл сравнява две статистики - процента на извънредна смъртност в ЕС и процента на ваксинация срещу Ковид в ЕС. Корелацията е желязна - в страните с най-нисък процент на ваксинация, около 20%, като България и Румъния, процентът на извънредна смъртност е най-нисък, пренебрежимо малък. Това жълтопаветниците да си го набият в тъпите чутури.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MMMM

  30 Дек 2023 9:20ч.

  ЗАБРАНЯВАТ ХЕЛЗИНГСКИЯ ОЛИГОФРЕНСКИ КОМИТЕТ И И ГИ ПРАЩАТ НА ЕШАФОД

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коти

  30 Дек 2023 10:38ч.

  Има ли някой, на който да не му е ясно, че зад красивите призиви за демокрация и права на тези НПОта стоят интереси за власт и МНОГО пари!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д@Кастрираме СополанПаситто

  30 Дек 2023 10:40ч.

  Няма ли най-сетне Яхве да се погрижи за този обществено опасен евреин- паразит и за шайката му в англо- краварската колония Бугристан и да го прати да се пържат в Ада ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изгонете сорос и отровено общество!

  30 Дек 2023 15:01ч.

  Смъртоносните опасности на мРНА инжекциите - последното интервю на немски учен и патолог: https://www.thelastamericanvagabond.com/arne-burkhardt-interview-12-23-23/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наме

  30 Дек 2023 16:40ч.

  Намериха начин да съберат пари за Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария Петрова

  31 Дек 2023 1:43ч.

  Това някаква смешка ли е или какво? Умрели от КОВИД??? В България да те пишат умрял от ковид плащат 200 лв на опечалените… кажи честно колко са умрели от ковид. Ваксини? Па дай да си правим експериментите вярно върху хората които са най-уязвими, да така наистина ще повишим статистиката на умрели от КОВИД. То не е ваксина това, ваксина според старите учебници се изпитва около има няма 20-30 години. Аман от пропаганди честно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Inner Cynic

  01 Яну 2024 22:00ч.

  Живеем абсурдна реалност. Не съм фен на ББ, но обръщайки се назад, виждам как, като типично български селски хитрец ББ за да се измъкне от отговорност за това, което може да се случи на тези, които промотираха фалшивите ваксини за още по-фалшивата пандемия, не се натягаше чрез фашистки методи, като например в Канада и редица страни в Европа да набоцка максимален брой от българите. ББ по същия килифаревски метод заобаляше изискванията на американските управляващи за ред други нещаб. В края на краищата, политикът е принуден да действа в рамките на възможното. Накрая това ги принуди да му спретнат една цветна революцийка и да го изритат. (То при нас, българите и цветните революцийки са българска работа). Слава богу, че това е таказащото... оня ден намирам в един коментар на американец в сайта ZEROHEDGE, че България е единствената страна в която няма ДОПЪЛНИТЕЛНА смъртност (excess death) вседствие на увеличените смъртни случаи от ваксините против грипа на Фаучи. ББ се изплъзваше по същия начин и за куп други неща, докато пиндосите не се принудиха да го изгонят и да инсталират (прости боже) харвардците и те не спуснаха окончателно страната в канализацията…Може да проверите за “excess death от mRNA” по страни в интернет…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Албена

  02 Яну 2024 18:08ч.

  Боже, каква безпрецедентна наглост! Вместо те да бъдат осъдени заради експерименталните си течности, с които умориха сума хора, те щели да съдят. Докога ще ги търпим тези евроолигофрени?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи