Еманюел и Брижит Макрон в България, краят на обиколката им в Източна Европа

Еманюел и Брижит Макрон в България, краят на обиколката им в Източна Европа
Еманюел Макрон и съпругата му Брижит в петък са на посещение в България, третият и последен етап от обиколката им в Източна Европа, пише "Пари мач".

 

 

След Австрия в сряда и Румъния в четвъртък, в петък Еманюел Макрон и съпругата му Брижит са в България, третият и последен етап от обиколката им в Източна Европа. Президентската двойка пристигна в четвъртък вечерта на летище Варна от Букурещ и бе посрещната около 10 часа на официална церемония в двореца "Евксиноград", една от президентските резиденции, разположена във Варна.

 

 

 

 

 

 

Двете президентски двойки се срещнаха за кратко сутринта, преди работната среща между френския президент и българския му колега Румен Радев, последвана от съвместна пресконференция на двамата държавни глави.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимки: АФП

 

Според програмата, обявена от Елисейския дворец, Еманюел Макрон трябва да се срещне също с българския премиер Бойко Борисов, с когото са предвидени официална снимка, среща, съвместна пресконференция и работен обяд. В следобедните часове Еманюел Макрон ще се срещне с ръководителите на френски фирми, които работят с България, след това ще посети Висшето военноморско училище във Варна.

Френският държавен глава завършва там обиколката си в Източна Европа, чиято основна цел беше да даде тласък на бързо преразглеждане на европейската директива за командированите работници, източник на много злоупотреби. Други дипломатически срещи очакват френския президент, а именно посещение в Люксембург на 29 август, в Гърция (7 и 8 септември) и френско-италианска среща на върха в Лион.

 

Превод от френски: Галя Дачкова

 

Коментари

 • OLD

  25 Авг 2017 19:16ч.

  Имаше едни прекрасни и за времето си и за днешното такова, български игрални филми : " Вилна зона " , " Преброяване на дивите зайци". Може би думата е за питомните, обаче.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи