Експерти по киберсигурност: Цифровата самоличност, която се подготвя в ЕС, е електронен намордник за контрол

Експерти по киберсигурност: Цифровата самоличност, която се подготвя в ЕС, е електронен намордник за контрол

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Свързани статии: ЕС въвежда цифрова самоличност, с която ще пазаруваме и ползваме социални мрежи и услуги

Споразумението между Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз относно електронния портфейл за самоличност на ЕС позволява злоупотреби и дава възможност на Брюксел да лишава хората от права и да ги контролира, пише Дариуш Матушак за ReMix.

Според новото европейско законодателство портфейлите, които засега ще бъдат доброволни, ще включват цифрови версии на всички лични карти, шофьорски книжки, свидетелства за завършена степен на образование и медицински документи. Европейската комисия настоява, че системата ще бъде сигурна, а настоящото испанско председателство на ЕС твърди, че това ще превърне ЕС в цифров лидер на световно равнище в защитата на демократичните ценности, но какво общо има цифровизацията с европейските ценности?

Напротив, този ход всъщност застрашава европейските ценности, както твърдят 504 учени и експерти от 39 държави, които подписаха отворено писмо, в което предупреждават за опасностите за сигурността и свободата на хората в интернет.

Пандемията ни придвижи в тази посока, когато бяха въведени паспортите с ваксина Ковид-19 и се ограничи правото на пътуване. Новият портфейл ще ни придвижи много по-напред в посока на потисничество.

Наличието на всички документи на едно място означава, че те могат да бъдат конфискувани с едно кликване. Това беше направено от администрацията на Трюдо в Канада, когато по време на Ковид отказваха на отказалите ваксина достъп до сметките им, а по-късно бяха отнети застрахователните права на шофьорите, участвали в протестната блокада на столицата Отава.

Това също така означава, че държавите членки започват да губят изключителното право да анулират издадените документи. Това ще може да прави и Брюксел. Брюксел и комисар Тиери Бретон искат да отидат още по-далеч, като въведат цифровата валута евро, а Бретон е комисарят, който се стреми да цензурира социалните медии.

Ако финансовите въпроси намерят място в този портфейл, ще бъде улеснен по-големият контрол върху живота на хората с възможността за въвеждане на система от социални кредити или електронни санкции за участниците в протестите. Подобна система ще позволи на властите да контролират и начина, по който хората харчат парите си, както се случи в Канада. Цифровата валута улеснява бизнеса, но е и инструмент за отнемане на правото ни на личен живот.

Ръководителят на централната банка на Полша Адам Глапински казва, че потребителите не искат банката им да знае за всички техни транзакции, а пълната цифрова централизация на транзакциите премахва това право на анонимност.

Тази последна стъпка на ЕС е свързана и с предложените промени в договора, които включват постепенното премахване на всички национални валути в полза на еврото. Полша не само ще бъде лишена от правото да провежда собствена парична политика, но и ЕС ще контролира портфейлите на полските граждани.

Банките в Канада и Австралия вече започнаха да отчитат въглеродния отпечатък от покупките на своите клиенти. Това е само една крачка от това да им се забрани да извършват някои транзакции, ако са надвишени определени лимити.

Но именно ЕС, заедно с Китай, е лидер в изграждането на електронни намордници за своите граждани. Цифровата трансформация на фондовете след пандемията трябва да помогне и на Европа да се насочи в тази посока.

Иронията обаче е, че целият този процес в ЕС може да бъде спрян в резултат на лошото състояние на цифровата икономика в Германия. Тази страна изостава значително по отношение на достъпа до широколентов достъп и оптични влакна, а без това ще ѝ бъде трудно да се справи с прехвърлянето на масивите от данни. Трудно е да се говори за цифрова валута или цифрови паспорти в страна, в която все още има проблеми с онлайн услугите и онлайн картовите транзакции.

Позицията на полското правителство по този въпрос не е ясна, а заседанието на Европейската комисия на 28 ноември, на което ще се обсъжда този въпрос, бързо наближава. Няма съмнение, че еврократите искат да създадат либерален режим, в който гражданите да бъдат все повече контролирани от властите в Брюксел.

Източници: newsnadzis.pl, kritichno.bg

 

 

 

 

 

Коментари

 • CBDC

  22 Ное 2023 8:05ч.

  ЕК смятат, че CBDC ще улесни налагането на политиките. Това на български означава точно безусловен контрол на напр. мерки като тези на Трюдо в Канада. "Улесняване на налагането на политики" означава, че ако не си съгласен с някоя политика, ще трябва да отхвърлиш цялата верижка от "цивилизационни избори" на "дигиталното зелено общество", т.е. трябва да станеш аутсайдвр (Путинист) инда живееш в гората/на село без достъп до модерни блага.. и това разбира се ще е незаконно. Един вид партизанщината се завръща до 2030 г. Това е ефективен контрол. Другата дума за това е фашизъм/тоталитаризъм. Избирайте умно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онуфри

  22 Ное 2023 12:25ч.

  Не е само в Китай и Европа. Всички плануват да го направят, дори и Русия. Да, колкото и невероятно да звучи, и в Русия масово по новините "облъчват" за дигитализация на икономиката. Гадно е. Страшно е. Някои казват, че историята се повтаря - веднъж като трагедия, после като фарс. Може би първата част ще ни се стори фарс в сравнение с втората. Знае ли човек... Демокрацията си отива. И в Римската империя е било така - свобода, избори, република и след Цезар (при когото е било обявено извънредно положение няколко пъти) им шибнали един император и край. Скоро имаше изказвания в ЕП или ЕК, че сега пак на мода идват империите. Може би им се услади пълната власт по време на пландемията. Ще излезе, че Оруел не е писал за СССР.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ми не е писал за СССР

  22 Ное 2023 14:30ч.

  Има видео интервю с него по ББС малко преди да си отиде от този свят. В него в прав текст заявява, че не става дума ни за комунизъм ни за СССР а става дума точно за тях - за ЗАПАДът!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онуфри

  22 Ное 2023 16:55ч.

  Значи е осъзнавал ясно на какво са способни собствените му събратя или е разработил концептуален план за контрол над обществото, прикрит като роман. Да, това звучи още по-откачено, но е бил достатъчно умен за да поеме тази задача. А конспираторите го възхваляват, че разкривал плановете на правителствата. Каква ирония!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ онуфри

  22 Ное 2023 18:02ч.

  Оруел нито е първия, нито последния, писал за тези неща. Джек Лондон - "Желязната пета". Хъксли - "Прекрасният нов свят". Замятин - "Ние". Бърджис - "Непокорното семе". И т.н. и т.н. Какво са искали тези, които изобличават не само тези писатели е било ясно дори тогава. А специално Оруел има доста други произведения, които категорично отхвърлят това, в което го подозираш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • онуфри

  22 Ное 2023 22:20ч.

  Само нахвърлям мисли, но някои властимащи определено черпят идеи от подобни произведения. Нищо не им пречи да осъществят своя утопичен свят, вдъхновявайки се от Оруел и виждайки прозорец от безкрайни възможности за начесване на съкровените си фетиши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Светльо

  22 Ное 2023 8:15ч.

  Тоя филм го прожектират от 2020, с пЛандемията. Тогава беше конспирация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан-1

  22 Ное 2023 8:46ч.

  В Библията началото на света е записано така" "В началото бе словото". Очертава се и израза, с който ще бъде обявен края на света и той ще бъде- " в края на света бе цифрата".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дебнещ

  22 Ное 2023 9:02ч.

  Хм. Примката се затяга. Лошото е че след 10-тина години ще съм стар за отпор на случващото се, ако съм жив и здрав, а сега малко хора си дават сметка какво се задава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • това не се прави за 30+ годишни

  22 Ное 2023 14:31ч.

  "старци". Таргет групите са тези, които са родени преди 10 години - някъде около 2010-2013 та и нагоре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • либерализмът, посредством присъщата си техногенна култоващина, се изроди в най-долнопробен фашизъм

  22 Ное 2023 9:14ч.

  Управлението трябва да се изземе от ръцете на чиновници, които са се продали на корпорациите. Организацията на властта трябва непосредствено да се контролира от всеки един гражданин, а не да й се оставя възможност тя сама да си организира неприкосновени структури и идеология. Фактически корпоративно заразеното чиновничество на Запад, превръщащо чиновниците в затворена каста на цифроваци, сее заразата си по целия свят и други страни с нормален човешки морал и култура са принудени да цифровизират управлението си и самите те да се самоубиват с трансхуманистични политики и практики.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  22 Ное 2023 9:20ч.

  Най лошото обаче ще се окаже, когато младите не проявят никаква реакция и рефлексия с порив към свобода! Това е отчайващото и страшното, че поколението което идва е вече подготвено, с промит мозък, и живеещо антиутопия и в новото нормално! Това са деца родени в силиконовата мрежа, химически подготвени да бъдат бездушни и оглупели до не възможност да съществуват без смарт-устройство! В тези млади и симпатични хора, човешкото е отдавна унищожено и е останала само една хубава обвивка... Това ще е по страшната констатация и конспирация, за осъзнаване, а именно че идните поколения са били отглеждани за тази антиутопия на антихриста...не случайно всяко 25 дете в Америка е аутист.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ицо

  22 Ное 2023 10:18ч.

  Това в крайна сметка е съвършено нормално. Никога в историята на живота продължаващите напред еволюционно не са били мнозинство. Бройлеризирането на младите логично ще доведе до тяхната смърт. Това е просто пореден природен генетичен експеримент от многообразието. Всеки, дръзнал да се отклони от историческата книга (Библията) просто не продължава напред. Да, толкова е просто. Содом и гомор е масова смърт - духовна и физическа. И така трябва да бъде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викторе, че тия младите в

  22 Ное 2023 14:34ч.

  момента изживяват "американскта си мечта". Евтин достъп до пари, секс, бързи коли, мимолетни връзки, пътувания. Никой не ги кара да работят, да учат или пък да създават семейства. Идеални са за цифрово робство. Шваб и компания имат предвид точно тях а не поколоенията родени преди 2000-2010 година.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Бойкот

  22 Ное 2023 9:28ч.

  У нас ковид сегрегатите се провалиха заради масовия бойкот на българите. Сега трябва да направим същото. Не използвайте тези "улеснения", плащайте си в кеш, използвайте алтернативните начини. Ако се държите като овце ще ви третират като овце. Нека покажем, че сме свободни хора и отхвърлим диктатурата на Брюкселското Политбюро. Нито сме ги избирали, нито правят нещо за нас. Докога ще им се кланяме и ще им се водим по акъла?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CBDC

  22 Ное 2023 10:25ч.

  Проблема е, че не е достатъчна пасивната съпротива. Кеша ще бъде инфлиран безкомпромисно. Компенсаторните помощи ще бъдат пожелателни. Да се откажеш от CBDC е все едно да се откажеш от ваучерите, които ти дават за храна - имаш избор, както обичаха да казват по времето на ковид. А кеша просто ще ти го унищожи инфлацията. Ако не искаш CBDC - па стой си беден. Това е подлият план, който за да се отхвърли, трябва да има 1. алтернативен път, 2. масова АКТИВНА подкрепа. Само с пасивна подкрепа на кеша няма да се получат нещата. Дори разни тройкаджии по икономика и финанси, като Стоян Панчев, не разбират проблема и ходатайстват за увеличение на ваучерите и запазване на кеша, без да осъзнават, че ваучерите всъщност са форма на CBDC. С такива знаменосци алтернативата е невъзможна. Те са некомпетентни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абсолютно подкрепям !

  23 Ное 2023 8:09ч.

  Ключовата дума от 2020 до сега е "БОЙКОТ" ! Освен това - "пробуждане" , това за заспалите но все пак не лоботомирани. И още, образовайте и възпитавайте децата си - ВИЕ ! САМИ !!! Не чакайте някой друг да го прави, най-малко - училището... Създайте сами интелигентни деца , деца с историческа и родова памет, с елементарна обща култура ! Вяра в Бог, която или я имаш , или я нямаш - да. Но може и да се възпитава. Всеки може да открие Бога, да стигне до него, макар и късно... Това са ключовите послания - бойкот и съпротива ! Както казва Айк , ако 99 % от хората кажат на сатанюгите - "Ей, пич, тая дето си я намислил няма да стане. Разкарай се !" И ТЕ ЗАГИВАТ ! Тяхната власт се държи на вашия страх.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MSA

  22 Ное 2023 9:43ч.

  Това ако се случи, така както е планирано и най-лошата "сглобка" ще ни се стори празник. Жалко, че масите са приспани в относителен комфорт. Ще ни сварят като жаби

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Големият въпрос

  22 Ное 2023 9:44ч.

  Има ли някой, който да извика: "Вън ЕК и ЕП от ЕС!".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  22 Ное 2023 9:53ч.

  Добре го е описал това Оруел! Новото Робовладелство, но в цифрово общество! Вървим към нов първобитен обществен строй! А на върха на държавата кукли, които са се продали за нищо пари! Една кукла постоянно плаши с оставка, друга грамадна от етническа партия бързо оправя нещата , тя е доброто ченге, трета кукла отстрани подклажда огъня и чака да свари няколко кукли! Докарто на върха са куклите, поробването от ЕС ще бъде направено без проблеми!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ицо

  22 Ное 2023 10:29ч.

  Повечето хора наистина са овце и напълно си заслужават фермерската съдба. Това е повече от очевидно. Те са грешници, невъзпитани, некултурни, необразовани, слепи и незаинтересовани от Истината. Какво се очаква при това положение? Да дойде спасител, че да го разпънат на кръста ли.. пак? Масово хората са водени от изкушения по възможно най-лесния път без никакво усилие. Изненада ли е, че този път води към кланницата? За мен не е изненада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мари

  22 Ное 2023 13:18ч.

  Сега само политиците са кукли на конци, а след цифровизацията всички хора ще са кукли. Контрол над здравето им, контрол над парите им, контрол над политически и другите им възгледи, контрол над децата им. Много зомби невярващ и спящ народ скоро ще се събуди ,но твърде късно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Santana

  22 Ное 2023 9:58ч.

  Това е краят на сатанистите, а не на народите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  22 Ное 2023 9:58ч.

  Можем да си представим какво се получава, когато добавим и реалната възможност от въвеждането на тотални разплащания с електронни пари- Аушвиц в световен машаб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На баба им фърчилото

  22 Ное 2023 9:58ч.

  Какво ще ми контролират? Мижавата пенсия която ми дават? Глупостите които пиша в нета? Шофьорската книжка за колата, която не карам (с тази цена на бензина)? Аз на протести не ходя, да гласувам също. Тая държава е мой личен враг, само глупости и неприятности, мафиоти и крадци отгоре до долу. Нищо не могат да ми контролират, те отдавна са ме зачеркнали във всякакви списъци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво ще ми контролират?

  22 Ное 2023 10:19ч.

  Общо взето изброеното, плюс, предполагам, че все още ядеш? Нормална храна, може би? А що не ей това: https://www.spiegel.de/international/the-food-of-the-future-grasshoppers-are-more-valuable-than-caviar-a-d34a9baf-4c91-45ac-8998-2aba6fa11cae Да ти преведа свежия край на статията: "... много ще се промени в следващите 10 години, и потребителите лека-полека ще свикнат с насекомите. Дори в Европа, където "Европейската агенция за безопасност на храните" одобри брашнения червей, не-знам-си-какъв-бръмбар и щурците за консумация преди няколко години. Много е възможно да последват и други насекоми." п.с тази статия е част от серията "Глобални общества". Проектът продължава 3 години и се финансира от "Фондация Бил и Мелинда Гейтс".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба

  22 Ное 2023 10:32ч.

  Живота е краен. Така или иначе в един момент човек умира. Да му мислят останалите. Аз моята мъдрост ще си я нося в гроба. Като е расло поколение на бройлери, да си сърбат попарата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точен

  22 Ное 2023 11:08ч.

  Смисълът на живота е не само да предадеш семето и гените си, а и мъдростта, която си натрупал /евентуално/ през годините на своите наследници. Разсъжденията Ви са на абсолютен егоист и социопат, "след мен и потоп". Да не стане накрая като с вопъла на пастор Нимьолер "аз мълчах, докато идваха за тези, онези и т.н, защото не ме инетресуваше....и накрая дойдоха и за мен".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вече е писано, но

  22 Ное 2023 10:11ч.

  това е един от трите стълба на модерното робство - цифрова идентичност (реалност), цифрови програмируеми валути (реалност) и система за социален рейтинг (все още "конспирация"). Всяка от тях позволява частичен контрол, и трите заедно позволяват пълен и тотален контрол върху популацията. Много е писано за тях, но понеже днешната младеж не чете, мога и филми да препоръчам. Първо - документалния "State of control" - има го навсякъде, включително и в Youtube, но най-добре да се гледа при тези, които са го правили - debunkproductions.com, след това (почти) всички серии на Black Mirror, барем на някой му светне. Другото интересно е, че тези системи за контрол са НАДНАЦИОНАЛНИ, разработват се, внедряват се и се управляват от частни компании. Т.е. няма да те контролира дори собственото ти правителство, а някой много далече от теб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  22 Ное 2023 10:13ч.

  А добро утро! Докато ви занимават с глупости лекичко и бавно ви нахлузват намордника!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точен

  22 Ное 2023 11:11ч.

  Изборът минава през това дали сме склонни да се откажем от някои "удобства на цивилзацията", с които удобно ни разлигавиха и приспаха, за да останем относително свободни човеци. Или ставаме нули и единици в определен порядък като част от Матрицата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алтернатива за оцеляване има

  22 Ное 2023 11:13ч.

  Алтернативата е в това - който може, да започне да се управлява сам. А не да чака "отгоре ония" да го оправят. В момента, в който започнем ограничаването на консуматорското отношение към живота - и кастата на цифроваците ще остане без сила. Апропо, понеже отивам на официално мероприятие, един познат цифровак ми спря водата - иска да не ми върви по вода. Веднага да се коригира и повече да не се изкушава да го прави, защото собственият му цинизъм и безмилостност ще го убият (аз даже няма да си мръдна пръста)!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И виси въпросът: ЗАЩО и на кого е нужен този тотален контрол над човеците?!

  22 Ное 2023 11:19ч.

  Какво ще постигне с този пълен контрол над човеците?! Ще се освободи място за Изкуствения Интелект ИИ и 1 000 000 000 биоединици ще населяват цялата Планета ... и какво от това, КАКЪВ ЩЕ Е СМИСЪЛЪТ ИМ НА ЖИВОТА - ядене, пиене, ср.не, е.ане ... и друго какво, ... и после какъв смисъл има изобщо цялата тази дехуманизация на човешките индивиди и превръщането им в дебили, защо? Какво ще се постигне с поставянето под пълен контрол на човеците?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  22 Ное 2023 11:39ч.

  Война срещу Бога, това е което се случва поне от 1000 години, систематично планирано и предсказано още преди 2000 години! А така е най бунтовно и предизвикателно, когато се ползва човек и човешкият род за да богоборство, все пак носят нещо от образа на Бог и са негово изначално творение! На микро ниво това представлява, да полъжеш един син с поквара и греховност, че да посегне на баща си или на брата си... за съжаление това е от както свят светува, луцифер е "награден" да отговаря за човешкият род, който така силно мрази и се надява от човешката перушина пак да си направи крила! За радост това е предвидено и предсказано, за жалост хората са оръдие в тази война и човешки щит и ще си го получат от две посоки- лява и дясна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И това "защо и кому е необходимо" е писано:

  22 Ное 2023 11:43ч.

  Прочетете "Граници на растежа" (Limits of growth), издаден лето '72ро (или '71во, или '73то). Все още се намира, за съжаление сканирана версия, та не става за електронен четец и трябва да се чете на компютър. Там си пише в-с-и-ч-к-о! В много кратко резюме: Много народ се е наплодил, ресурсите намаляват и всичките ни симулации!!! показват, че всички ресурси ще изчезнат до 50-100 години. Трябва да се ограничат едновременно потреблението на ресурси, броя на населението, употребата на земеделска земя, копането на горива и други полезни изкопаеми, за да "имаме шанс за оцеляване". С други думи, "някакъв там плебс НИ хаби ресурсите, а те са крайни и са на изчерпване, трябва да се справим с този проблем". В едно интервю към края на 70-те/началото на 80-те Дейвид Медоус (главният списвач на тая глобалистка библия "Граници на растежа") си казва в прав текст "ако населението продължава да се увеличава, свободите трябва коренно да се ограничат, а ако намалим световното население докъм милиард може да се запазят на близо до познатото ниво". Taка става ли по-ясно?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на кого е нужен този тотален контрол над човеците

  23 Ное 2023 8:20ч.

  На НЕчовеците ! Хайде излезте най-накрая от унеса и започвайте да схващате. Най-горе в Пирамидата, всевиждащото око, са НЕХОРА ! Това не е научна фантастика , а ужасяващата реалност. Антиутопията. Планетата ни е един очарователен резерват, а хората са животински вид под контрол в Резервата. Всеки резерват си има Собственик и Пазачи. И това не са хората.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тук я има за електронен четец:

  24 Ное 2023 18:57ч.

  https://library.lol/main/8E38C3AAB38A61B1B727D94DFD95A1AB

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Lucy

  22 Ное 2023 12:01ч.

  Този цифров намордник ще бъде само и единствено за бедните - цигани, маргинали, неграмотни, малоумни , олигофрени и т.н. непълноценни индивиди. Хората със собствени жилища, собствени банкови сметки, собствена земя, няма как да бъдат включени във цифровия концлагер доброволно. Ще трябва да ги насилват по някакъв начин със оръжие или друго. Това означава въоръжена борба от партизански тип. Нима някой очаква , че нормален човек със собственост доброволно ще се съгласи да го чукат като куха лейка ? Ами няма. Следователно плановете на световните идиоти ще бъдат провалени със гръм и трясък , както е редно за безумните планове. Справка - планът на Адолф Х. за Хилядолетен Райх и т.н. P.S. - За да се осъществи подобен план за масово зомбиране на хората със CDBC , трябва човечеството да е максимум 500 000 000, колкото бяха написали върху Джорджия гайдстоун като заповед. Това може да стане единствено след 3-та и последна световна война задължително със нюкове , което няма как да стане, защото и те ще изгорят като пуканки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  22 Ное 2023 12:11ч.

  Първо в Китай вече е така с напълно функционираща социално кредитна система! "Средната Класа" за която говорите, всъщност отдавна е собственост на банките и цялата и собственост и привилегии за които пишете всъщност е една илюзия! До толкова са зомбирани и атомизирани, че няма да им се повярва че точно техните деца ще ги разкулчат, в името на опазването на "майката природа" DEI-ESG! Не забравяйте, че те вече се домогнаха до телата им, като осъществиха експеримент с геннетични инжекции от ново поколение, след което им сложиха зелен сертификат, който представлява реално цифровият индидикатор- банкова сметка, здравен картон, трудова книжка, тоест вече са си постлали, и имат точната представа колко струват модерните и успешни хора от средната класа...нищо не струват, не могат и не знаят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  22 Ное 2023 12:22ч.

  П.П Дори не им пука да пръскат със самолети и да си играят с климата и с всякакви други експерименти и достижения на съвременната наука.. какво тука значи някаква си собственост, като отношението е като към вредители, напаст и добичета, не способни да разсъждават и чувстват! На човечеството се влияе по най различни начини, без дори да предполагат, водят го за носа и го помпат с "фармакия" и лъжа! Иначе няма начин да се обясни масовото зомбирано поведение и тотална инверсия в която всичко да бъде с разменени позиции, доброто да стане зло, черното бяло, и 2+2 = 5 И здрави и прави деца, да се превръщат в дебили, които не знаят кой пол са, или направо аутисти! Тече си сериозно зануляване, по всички възможни начини, като се създава проблем, след реакцията на уплах, се предлага "решение" и то винаги е в полза на общото сатанинско дело!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Китай, Путинова Русия и

  22 Ное 2023 12:28ч.

  Турция водят с много обиколки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОЙ ще съхранява данните е

  22 Ное 2023 14:27ч.

  големият въпрос и отговорът е със сигурност няма да е ЕС, защото нямат капацитет за това. ЕС, не произвежда абсолютно нищо от към клауд услуги и т.н. Агент Лайнен се готви да продаде самоличността на всички граждани на ЕС на корпорациите от Америка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • свидетел

  22 Ное 2023 17:51ч.

  Не знам от какво да се страхувам повече - от електронен намордник или от възраждащ се религиозен фанатизъм?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МИХАЙЛОВ

  22 Ное 2023 20:53ч.

  ...ЕТО ТАКА КАКТО ИЗТРИХА ПРЕДИШНИЯ КОМЕНТАР НА МИХАЙЛОВ ТУК В САЙТА... ...ТОЧНО ТАКА С ГЛОБАЛНОТО ЕЛЕКТРОННО ЦИФРОВО И ПО СЪЩЕСТВО - ФАШИСТКО РОБСТВО ЩЕ ВИ БЛОКИРАТ И ПРИСВОЯВАТ ВАШИТЕ ЕЛЕКТРОННИ ВИРТУАЛНИ ПАРИ ДАЖЕ БЕЗ ДА ВИ УВЕДОМЯВАТ ПО КАКВИ ПРИЧИНИ И БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА... ...А МОЖЕ И С ФОРМАЛНИ ОБВИНЕНИЯ НАПРИМЕР, ЧЕ МНЕНИЕТО ВИ Е "НЕПРАВИЛНО", ЗАЩОТО НЕ Е ЕДНАКВО С МНЕНИЕТО НА ГЛОБАЛНИЯ ХЕГЕМОН - САЩ И НЕ Е В СИНЕРГИЯ С ИНТЕРЕСИТЕ НА САЩ ИЛИ ЗАЩОТО СТЕ ИЗРАЗИЛИ МНЕНИЕ ИЛИ СТЕ УЧАСТВАЛИ В ПРОТЕСТ ПРОТИВ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ, ПРОТИВ ДИКТАТОРСКАТА ТОТАЛИТАРНА ЕВРОКОМИСИЯ И ПРОТИВ ЕВРОКОМИСАРИАТА, ПРОТИВ ДЖЕНДАРИЗМА И ПЕДЕРАСТИЯТА И ПРОТИВ ИЗНУДВАНЕТО, РЕКЕТА, РЕПРЕСИИТЕ, ТЕРОРИЗМА, ГРАБЕЖИТЕ И АГРЕСИИТЕ НА ГЛОБАЛНИЯ ХЕГЕМОН - САЩ... ...ИЛИ МНЕНИЕ ПРОТИВ ЕНИЧАРИТЕ НА САЩ В БЪЛГАРИЯ, ПОСТАВЕНИ ОТ САЩ В БЪЛГАРИЯ КАТО ШЕРИФИ, КАТО ПАШИ И БЕЙОВЕ И КАТО КОЛОНИАЛНИ УПРАВИТЕЛИ НА КОЛОНИЯ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Михайлов

  23 Ное 2023 8:35ч.

  Канализирай патоса си. Антиамериканист съм, но ЗЛОТО не е базарино само в САЩ ! Злото е дифузно и има база във всички държави. В Русия също - Набиулина им ръководи Банката , въвежда им цифрова рубла, продължават да ги бъзикат с "Вируса". Герман Греф унищожава децата им с "цифровизация", младите руснаци са тъпи като галоши... В Китай е трагедия. Критикуваш Си в интернет ? Моментално ти блокират сметката и не можеш да си купиш нищо дори за ядене ! Все така си имат концлагери, за които забравяте... Изобщо - сатанизмът и цифровият трансхуманизъм не са се разположили само в САЩ , та да кежем - "Унищожете САЩ , та да въздъхне света !" Не. Злото е в почти всички държави и мордата му стърчи по различни начини, но стърчи ! Спасението е в хората, да се пробуждат навсякъде ! Да се осъзнават и да се съпротивляват ! Както по-горе написаха - БОЙКОТ на ЗЛОТО ! We are the 99% !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  23 Ное 2023 20:45ч.

  Значи за Китай можем да поспорим дали като критикуваш и те банват. Не съвсем. Си отпусна малко юздите, а тези които поддържаха твърдата линия отлетяха на небето. В Китай има система за рейтинг, с цел превенция на престъпленията. Подобна има и в Южна Корея. Кола без камера няма. Всичко се следи с CCTV с лицево разпознаване. Така ако те хванат, че например свиваш колелото на някого, жална ти майка. Можеш да отидеш да кафене, да отидеш до тоалетната му и на масата да си оставиш лаптопа, телефона, чантата-никой няма да ти ги вземе, защото ще го хванат до 20 минути (има такава система в полицията-Златното време, да хванеш някого, преди да изтекат 20 минути от засеченото престъпление). Затова като дойдат в Европа азиатците си носят раниците на гърдите, а не на гърба. Защото всички им казват, че тук се краде масово.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи