Дори медиите на Путин са бесни от развоя на войната в Украйна

Дори медиите на Путин са бесни от развоя на войната в Украйна

Владимир Соловьов започна все по-често да критикува руската армия

 

Пропагандаторите вече открито критикуват дефицита на оръжие и лошата тактика на руската армия
 

Руските държавни медии и изявените пропагандатори на войната в Украйна започнаха открито да критикуват състоянието на руската армия и развоя на бойните действия.

Владимир Соловьов, един от най-известните пропагандатори на Путин, срещу когото САЩ, ЕС, Канада и Великобритания въведоха персонални санкции, изригна срещу "срамното" време, което е нужно на оръжията, за да стигнат до фронта. Той беше потресен, че руската армия е загубила кораба "Москва" и поиска виновните за това да бъдат наказани. Соловьов се разневи, че руските войски нямат и дронове, защото се произвеждат много малко, а и не могат да стигнат до фронта. "Просто опитайте да внесете нещо в Донбас. По-лесно е да пренесете нещо през украинската митница в Лвов. Те пропускат всякакви оръжия. Но да занесем нещо на нашите момчета е почти невъзможно. Оплаквахме се стотици пъти!", каза той.

Соловьев критикует армию РФ

Други събеседници в коментарните студия пък се оплакаха, че руските войници се пращат в битка с "безнадеждно остарели оръжия" и руската икономика не може да издържи войната. Михаил Ходарьонок, пенсиониран руски полковник, каза на зрителите, че дори една обща мобилизация няма да обърне войната в полза на Москва, защото липсват оборудване и хора за нови части. "Нямаме никакви резерви", обобщи той.

 

Владимир Соловев

Военният кореспондент на руската държавна телевизия Александър Сладков се обяви против тактиката на Русия. Според него командирите са "позорно нерешителни" и техните атаки не могат да изтласкат украинските сили, защото "се бият 1:1, без числено превъзходство".

Промяната в тона на държавните медии е забележителна, като се има предвид, че доскоро те тръбяха за мощта на руските въоръжени сили, възхваляваха ръководството на Путин като силно и решително, и прогнозираха пълно поражение на Украйна в най-кратки срокове. Всичко това се случваше, дори когато руската армия се отказа от превземането на Киев, продължава да се мъчи с "Азовстал" в Мариупол и на места започва да отстъпва на контраатаките на украинците в Донбас.

Точно ситуацията в Донбас предизвика драматичното видео на Сладков в социалните медии, където той заклейми украинците, че обстрелват квартал Ленински в Донецк, където той е ситуиран. "Не можем да изласкаме украинските сили от града. Не можем да ги изтласкаме, защото ... не знам. Не бива да критикуваме, но ние атакуваме със съотношение 1:1 техните села и техните опорни точки. Ние правим подвиг от нещо, което трябва да е рутинно. Силите им продължават да идват, а ние ние нищо не можем да направим... Не, дай си боже, да пратят още войски... Разбирам, че е трудно да се говори за това, но поне някой глупак трябва да го обяви. Дори това да е днес, дори това да съм аз!" Сладков все пак отбелязва, че въпреки липсата на напредък, моралът на войските е висок. "Ние сме готови да се бием! Ние вървим напред! Атакуваме. Дори тези, които бяха, меко казано, нерешителни, даже те повярваха, че можем някак си да победим в тази война... специална операция. Срамно нерешителни!... Не знам какъв е тоя спортен подход, когато се поддържа тази пропорция - не дай боже повече войски да нападнат от врага".

 

 

Александър Сладков също не е очарован от това, което вижда на фронта

 

Източник: segabg.com

 

 

 

 

Коментари

 • nan

  13 Май 2022 8:07ч.

  ъъъ, добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  13 Май 2022 8:15ч.

  Ся. Соловьов никога не е критикувал армията и военните. Той говори, и то след като се върна от Донбас, за други структури в държавното управление и по-специално за митничарите. Пак за военните - "те си вършат работата перфектно, но някой по-нагоре трябва (замълчаване". Сладков е перфектен. Като цяло - възмущават се от туткането.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  13 Май 2022 8:18ч.

  Ходарьонок - той вдига идеята за мобилизация и за военизиране на икономиката. Други смятат, че засега, въпреки че на Украйна се пращат оръжия за много милиарди, не е необходимо. Вярно е, че всички искат да се разруши транспортната инфраструктура, най-вече мостовете, но то и аз го искам отдавна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прочита се източникът на препечата,

  13 Май 2022 9:30ч.

  И не се чете по-нататък. Макар че не е необходимо да се стига и до източника чак - още от заглавието се разпознава от чия газета е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За да победи без ядрена война, като опция,

  13 Май 2022 8:15ч.

  Русия е длъжна да атакува военните транспорти на САЩ в Атлантика, така както германците атакуваха американските конвои от САЩ за СССР. Това или ще принуди САЩ да прекратят захранването на ЕС и Украйна с оръжие, или ще доведе до ядрена война. В противен случай изходът за Русия е започване на ядрени удари по ЕС, т.е. пак ядрена война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма такъв филм.

  13 Май 2022 8:26ч.

  Поредната манипулация. Ще им се на хамериканците. Много добре си върви операция и поддръжката от руския народ нарастна до 90%. Къде ще ги стигнат руснаците? Няма такъв филм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има различни виждания за характера на военните действия

  13 Май 2022 8:27ч.

  и в това няма нищо странно, да се сблъскват мнения е полезно, макар че нещата не се решават "в ефир". Сладков е невероятен военкор. Във всеки случай предложения от типа на това на К. Сивков за нещо като "военен социализъм" са очевидно неприемливи. И да, Соловьов не е "бесен" на военните, трябва да се слуша внимателно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Провокации

  13 Май 2022 8:30ч.

  Американците мислеха да правят бърз преврат в Русия, ама не стана. И сега няма да стане, защото имат мозък само за къс пас. На дълга писта са гола вода. Така че, вече са извън шахматната дъска. Това и в приказките за Алиса е така, да четат приказки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ММ93

  13 Май 2022 8:31ч.

  Автор: segabg.com - Това казва ВСИЧКО ! Смешна и подвеждаща статия. Изсмукана от пръстите с извадени от контекста фрази. Тотална манипулация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  13 Май 2022 8:54ч.

  Аааа, не така..Дачков, ще си изгубиш аудиторията на зелените чорапи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Манаф Караибрахим

  13 Май 2022 13:07ч.

  Густо МАЙНА Филибето, пред бялата барака джанки ФРАШ, а край тях кордон ЛЕВАЦИ КАТО ТЕБ !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За зелени §орапи не знам

  15 Май 2022 5:42ч.

  но ние с работещите мозъци не сме отвикнали да четем разли§ни изто§ници... и да си правим изводите. А ти си дрънкай на една струна как "Русийката" фалирала, Зеленски ще вдигне лично свастиката над Кремъл и пр сладки ме§ти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  13 Май 2022 8:56ч.

  Не изпадай в паника, бе ! Борбата с неоколониалния фашизъм , окопал се дори само в Украйна, на всеки сантиметър, е трудна и епична ! Русия има много други, неконвенционални решения, но засега се въздържа от тях по хуманни причини. Не забравяй, че гладът е също много голямо оръжие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  13 Май 2022 8:56ч.

  А все още имат някакви чипове, когато нямат, ...не ми се мисли какво ги чака.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майно,

  13 Май 2022 9:37ч.

  знаеш ли къде се произвеждат най-много чипове? И защо трябва да чакаш по няколко месец, ако искаш да си купиш нов луксозен автомобил?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От акаунта на "Кофейное зернышко" в twitter:

  13 Май 2022 8:59ч.

  "Неща, които ме карат да се усмихвам: смърт на руски войници..."; и "сатана", казано за римския папа, който отговори на съпруги на криещи се в "Азовстал", че ще се моли (само!) за тях...https://twitter.com/q4XhkwnVqXMAOHv/status/1524749793662103552 Без коментар!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кон с капаци

  13 Май 2022 9:07ч.

  Миии, защото паралелно вървят дипломатически усилия, очаква се отварянето на един по-голям фронт от украинския, където всъщност е насочено вниманието, а в Украйна войната ще бъде или безкрайна, или уредена по дипломатически път. Там военна победа не може да има. Т.е., вместо да си жертва хората да превземат разрушено село, ръководството работи на други места.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кон с капаци

  13 Май 2022 9:09ч.

  И понеже се очаква още един фронт - или няколко, - изведнъж се появиха такива "дефицити", които са слабо вероятни - едва ли точно руската армия си е свършила бомбите и т.н. А в Сега освен силно русофобски и манипулативни материали, друго не пускат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От такива източници -

  13 Май 2022 9:33ч.

  такива материали. Какво друго да се очаква?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  13 Май 2022 9:46ч.

  Какви ги дрънка този? Откъде тая “информация”?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Соловьов не критикува

  13 Май 2022 9:48ч.

  а много тънко се подмазва на ръководството. Ако не сте разбрали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  13 Май 2022 10:04ч.

  Абе истината е че им се ходи на моренце и западен курорт с яхта... Но това приключи, и важно да се знае, че важи за всички граждани по целият свят... Пекин е блокиран в брутални икономически локдаун, под маската на Ковид1984, Вашингтон е фалирал морално и финансово, Москва се оцапа с браткса кръв и седи като Иван Грозни със зомбираният си утрепан син- Вовка Зеленчук...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  13 Май 2022 10:08ч.

  А останалият западен свят, е оцапан с вазелин, бездарие и бездушие, и чака само да се гмурне в безната на вечният упадък и налудно лицемерие! Света просто приключи, въпроса е дали да се мъчи, или да му се спестят мъките.. Според мен ще се мъчи до дупка, за да се онагледи колко пропаднало животно е хомосапиенс... паразит, наравно с вирусите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Човекът е повече от егоизма

  13 Май 2022 11:27ч.

  ако може да осъзнае че всяко същество се вписва в жизнената си среда. По това се различава от животните, че може да вижда отвъд алчността да консумира повече жизнени ресурси. Егоизмът и алчността няма как да бъдат допуснати в никоя система, освен след смъртта в ада където са все такива умници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  13 Май 2022 10:09ч.

  Колкото и да се потят Сега и Дневник файда йок ! Войната ще бъде дълга и Украйна ще бъде разрушена. Това е идея фикс на руския елит ! Каквото и да струва това на Русия, дори взаимно ядрено унищожение със Запада ! :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моско москала

  13 Май 2022 17:37ч.

  Ааа,не.Войната въобще няма да е дълга-още 4-5 месеца.Да хлопне капака на котела в Славянск-Краматорск.После всичко ще стане много бързо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  13 Май 2022 12:45ч.

  криво му е на Соловьов, заштото не може да си почине във вилата му на брега на италианско езеро, а и му ја запалиха. Трудно става за пропагандаторите на Велико Джудже на запад

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • План "Б" изисква мобилизация

  13 Май 2022 20:18ч.

  И тя ще се проведе - явна или прикрита. В момента руснаците атакуват в съотношение 1/3 в числена полза на ВСУ ! Очевидно така няма да стане. Полковник В. Квачков описа, на целия огънат като подкова фронт, руснаците имат смешно малко батальонни групи, и то основно на "дъгата" . Към Николаев и Харков няма никой.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Имаше един офицерски кандидат Биглер

  15 Май 2022 5:38ч.

  на времето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • План "Б" изисква мобилизация

  13 Май 2022 20:22ч.

  Необходима е поне частична мобилизация /Само в Москва , след санкциите има 200 хил.офисен планктон, който стои без работа/ Не е необходимо мобилизираните да се хвърлят на предната линия. Достатъчно е да идат 2-ри и 3-ти ешалон и така да отменят контрактниците за включване напред. Трябва съдействие и от Лукашенко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изпращането на столичната мрънкаща интелигенция на фронта е добра идея

  14 Май 2022 8:20ч.

  Може зад нея да застанат заградотряди от сибирските племена, които вече се прочуха с мародерства и изнасилвания. Така ще се решат две задачи едновременно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ех, с тия мечти за изнасилване

  15 Май 2022 6:48ч.

  от някой монголец ще си останете в паметта ми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За 200 000 офисен планктон ще трябват

  15 Май 2022 6:52ч.

  200 милиона комплекти памперси. По-добре да ги поканим в Булгария като бежанци от кърволока Путин, да запълним и балнеосанаториумите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи