Операцията с вируса и прекрояването на политическата карта на света    

Операцията с вируса и прекрояването на политическата карта на света    
Страхът от ядрената война, шумът около налаганите санкции и информационното цунами са само параван за развръщане на операцията с вируса. Той ще срине промишленото производство, ще провали образованието, ще затормози здравеопазването, ще увеличи безработицата, ще увеличи бедността и като резултат ще доведе до социални вълнения. Ако всичко това стане реалност, тогава вече ще може да започне осъществяване на глобалната цел - преустройване на икономиката на базата на шестия модел на промишлено производство, основаващ се на наслагване на материал /пример, 3D принтер/, а не на отнемане /студена обработка/ както е сега, на пълна автоматизация и роботизация с мащабно освобождаване на работна ръка и, като следствие, прекрояване на политическата карта на света.

   

На 18 октомври 2020 г. Стратегическото командване на САЩ започна планово учение с тендециозно наименование Global Thunder-2020. Целта е отработване на ядрен удар по противника с крилати ракети с голяма далекобойност, изстрелвани от стратегически бомбардировачи (два В-52Н Stratofortress и два B-2А Spirit) над територията на Полша. Те излитат от авиобазата в Южна Дакота и на рубежа за изстрелване на ракетите действат синхронно с още два В-52Н, излетяли от английска територия. В хода на учението се имитира нанасяне на ядрени удари по Калининград и Севастопол, доближавайки се до 30-50 км от границата на въздушното пространство на Крим.

 

На 9 декември 2020 г. Русия също проведе планово учение на стратегическата си ракетно-ядрена триада Гром-2020 с цел проверка на готовността ѝ за бойно използване, а също и надеждното функциониране на системата за нейното бойно управление. Бяха приведени в бойна готовност трите компонента на триадата – земен, морски и въздушен. В съобщението за проведеното учение не се уточнява замисъла за него, т.е. дали това е ответен, ответно-срещен или изпреварващ удар, което само по себе си е показателно.

 

Показателен е и фактът, че то се ръководи от Върховния главнокомандващ въоръжените сили, президента Владимир Путин, като не се уточнява от какъв команден пункт учението е ръководено – от стационарен или въздушен и дали командите за старт на ракетите са подадени от стационарната система за управление или от „ядреното куфарче” на Върховния главнокомандващ.

 

По време на учението се изстрелва МБР РС-24 Ярс от полигона Плесецк до цел на полигона Кура, Камчатка. От морския компонент участие взема ракетоносец Карелия (проект 667БДРМ Дельфин), която от Баренцоно море изстрелва балистична ракета Р-29РМУ2 Синева по цел на същия полигон. Активирани са и два стратегически бомбардировача Ту-160 Белият лебед и Ту-95МС, излетяли съответно от авиобаза Енгелс, близо до Саратов, и от Украинка, Амурска област. От тях стартират, по всяка вероятност, съответно неядрени крилати ракети Х-101 и Х-555 по цели на полигона Пембой, Република Коми.

 

Посочената информация показва пространствения обхват на учението и използваните ракетни системи, чийто възможности не се привеждат, защото вече са добре известни. Проведеното учение е по-скромно от миналогодишния Гром-2019, при който бяха активирани части на ВВС, ВМС и Сухоптните войски и бяха изстреляни 16 балистични и крилати ракети.

 

Тези учения, провеждани от двете велики ракетно-ядрени сили, имат за цел, освен да проверят боеготовността на триадите,

 

да демонстрират сила не само пред евентуалния противник, но и пред цялата световна общественост.

 

Известно е, че с наличните ядрени заряди една от страните, с един изпреварващ удар, нанасяйки го по „контрасиловия метод”, ще може да унищожи изцяло основните ударни средства на противника и по-голямата част от спомагателните елементи, като командни пунктове, свързочни възли и др.п. Предполага се, че в този случай противникът няма да може да осъществи дори ограничен ответен удар, т.е. ядрената война може да бъде спечелена.

 

В този аспект тревожен е фактът, че САЩ през последните години отказват да потвърдят принципа, залегнал в декларацията от 1985 г. между двете страни, според който в ядрената война не може да има победители и поради това тя никога не трябва да бъде започвана.

 

Значи ли това, че в САЩ допускат, че ядрената война вече е възможна и може да бъде спечелена? Според мен не. В САЩ много добре знаят какво ще им се случи дори при нанасяне на изпреварващ удар. Защо?

 

При днешните възможности на системите за ранно откриване на изстреляни ракети, които имат и двете страни, нападнатата страна своевременно ще открие и подготовката, и началото на удара, поради което ще има взможност да отговори с ответно-срещен удар.

 

Освен това, сигурно е, че нападнатата страна ще използва своята триада по „контраценностния метод”, т.е. ще нанесе удар по крупните населени места и промишлени центрове. Това е напълно възможно, защото вече няма цели за контрасилов удар и защото в системата за управление на ракетите са заложени координатите на всички обекти за поразяване и преминаване от един вариант към друг става автоматизарано и за минути. При контраценностен удар ще загине голяма част от населението, което е неприемливо и което именно е сдържащия фактор за незапочване на ядрена война.

 

Възниква въпросът: посочените по-горе цели изчерпват ли истинските  причини за провеждане на такива учения с ракетно-ядрените триади?

 

Навярно не. Тогава може ли да се допусне, че страхът на хората от ядрената война, а не самата ядрена война, е едно от средствата за постигане на някаква глобална цел? Възможно е, но само този страх не е достатъчен, трябват и други в комбинация с него. Например, постоянно поддържане на политическо напрежение чрез всевъзможни санкции и информационно противопоставяне.

 

Страхът от ядрената война съществува повече от половин век, вече десетилетие се налагат санкции и една след друга се провеждат ожесточени информационни операции, но те не създават необходимите условия за постигане на глобалната цел.

 

Значи трябва и друго средство, по-мащабно и по-въздействащо. През март тази година то бе пуснато в ход – това е вирусът.

 

Излиза, че страхът от ядрената война, шумът около налаганите санкции и информационното цунами са само параван за развръщане на операцията с вируса. Той ще срине промишленото производство, ще провали образованието, ще затормози здравеопазването, ще увеличи безработицата, ще увеличи бедността и като резултат ще доведе до социални вълнения.

 

Ако всичко това стане реалност, тогава вече ще може да започне осъществяване на глобалната цел - преустройване на икономиката на базата на шестия модел на промишлено производство, основаващ се на наслагване на материал (пример, 3D принтер), а не на отнемане (студена обработка), както е сега, на пълна автоматизация и роботизация с мащабно освобождаване на работна ръка и, като следствие, прекрояване на политическата карта на света.

 

В чия полза ще бъде нейното реализиране, аз точно не зная, но във всички случаи няма да бъде за доброто на обикновения човек.

 

 

 

Коментари

 • Явор

  12 Дек 2020 0:54ч.

  вземайки отношение като Gebirgsjäger, трябва да кажа на руснаците, че краят им е близо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  12 Дек 2020 6:34ч.

  Хайде да не ги мислим руснаците , а още по - малко американците . Да мислим само и единствено за българския интерес . Във всичко . И за НАРОДА ( опг герб не част от НАРОДА - вендета за тях . До крак ! ) .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  12 Дек 2020 7:27ч.

  Краят на американците и европейците е доста близо и това е доста вълнуващо ! :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  12 Дек 2020 7:33ч.

  Винаги съм подозирал, че Вирусът е изработен на 3D принтер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдаа

  12 Дек 2020 9:28ч.

  Имам чувството че сме на открито партийно събрание и ни гостува лектор от ЦК на БКП, а ръководител на държавата е още дрогаря Тодар живков

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мне-е-е-е,

  12 Дек 2020 10:08ч.

  вижда се, че главанаците са много над допустимия критичен минимум. Главанаците така и още не са разбрали, че това е война. И както винаги, инициатор за нея е запада. Главанаците така и не проумяха, че винаги, запомнете го - ВИНАГИ, агресорът е държава от запада. За да се прикрият, макар и крайно нескопосано, врещят до небето, че велика заплаха за света е Русия и руската агресия. И главанаците вярват. 800 броя военни бази на САЩ по целия свят, срещу 3 или 4 руски! Е, кой е агресорът бе, главанаци? Също така, главанаците не могат да проумеят, че като се каже "война", тя може да е нещо по-различно от това, което те имат като представа, в непотребните си глави, а именно - пехота, окопи, танкове, артилерия и самолети. Този начин на водене на война отдавна е в миналото. Начинът сега е друг. Той е пред очите на всички, но масата не може да го види, тъй като е приучена само да гледа, но не и да вижда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тъпоъгълника

  12 Дек 2020 10:12ч.

  А дали при реални намерения някой ще ги остави тия стратегически бомбери да си хвърлят торбата с ла*ната на 90 км от руската граница? Тия защо си вярват, че руснаците нямат средства да ги свалят още дълбоко в тила? Прекалено силното ударение, което американците поставят на стратегическата авиация, която при тях като парк е на почти 100 г. показва, че при тях няма никакъв прогрес в стратегическата и оперативно-тактическа автономна ракетна техника.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  12 Дек 2020 12:50ч.

  Който е учил малко военно дело - бил е поне войник, запасен офицер и си е учил редовно уроците, не му е трудно да направи тази асоциация. Това, което е в нашето сегашно ежедневие е биологична война. Официално вирусът се появи в Ухан, но не значи, че е китайски. Създаден е в лаборатория построена от французи, финансирана от САЩ и работници разбира са китайци. Ръководители на Ухан са били т.н. комсомолци - глобалисти. Вече са разчистени, както си знаят китайците. Война, сега се борим с острата инфекци, вече започнаха да се появяват ранните усложнения, през лятото ще имаме и късните, след 2 години усложненията от ваксините.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В състояние на война сме!

  12 Дек 2020 13:45ч.

  Понеже е неконвенционална - не гърмят пушки и не падат бомби някои не го осъзнават. След сриването на икономиката и непрекъснатото вземане на кредити, ще дойдат тези с парите и ще ни кажат, че сме тяхна собственост. И тогава ще бъде късно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алоо, "Работническо дело"?

  12 Дек 2020 14:16ч.

  Такъв вестник може зда излиза само там, където има потребители. А потребители у нас бол.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer на 12.12.2020 в 07:33

  12 Дек 2020 15:03ч.

  Време е за костият нож и кремъчната, брадва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • материал с видео

  12 Дек 2020 17:24ч.

  Руската стратегическа подводница "Владимир Мономах" за първи път изстреля наведнъж 4 МКБР "Булава" от подводно положение https://vz.ru/news/2020/12/12/1075427.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обаче,

  12 Дек 2020 20:54ч.

  ако руската стратегическа подводница "Владимир Мономах" не е изстреляла наведнъж 4 МКБР "Булава" по група коронавируси, то тази новина не е за тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обаче, на 12.12.2020 в 20:54

  12 Дек 2020 23:54ч.

  Либерал?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • либерална цензура

  13 Дек 2020 9:40ч.

  Не само либерал, ами и цензор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • яворчо

  13 Дек 2020 11:42ч.

  Не знам за руснаците, не ги мисла, но преди тяхния край ще дойде нашият край, като верни съюзници на фащ, на чиято територия има все повече ще има америкнски военни съоръжения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ядрена

  13 Дек 2020 17:11ч.

  война надявам се да няма -- но обикновена война в Украйна ще има с новия Бидонов президент. Ако не в Украйна, в близкия изток, но ще има. Нали затова правят басите и в БГ и струпват оръжия, Тръмп му коства президентството дето отказа америк. войници да се бият в далечни държави..... Само да няма в източна европа, че сме много зле тогава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай Подгорни

  15 Дек 2020 14:58ч.

  Русия правилно демонстрира,че е ядрена суперсила.В този ред на мисли колкото по-скоро Владимир Владимирович натисне ядреното копче,толкова по-добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Драган Петканов

  18 Дек 2020 16:08ч.

  Питам само нормалните от форума. Има ли някой тук? И ако има, какво още дирите тук?! Ей, хора, това място е заразно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи