“Демократичната” цензура или защо България спря руските телевизии?!

 “Демократичната” цензура или защо България спря руските телевизии?!

Автор: Светлана Шаренкова Следвайте "Гласове" в Телеграм

От 1 февруари България официално спря излъчването на руски телевизии, в т. ч. най-гледания Первый канал. Това се случва в нашата държава, която ще чества националния си празник след броени дни, ще почита паметта на освободителите от Руската империя с венци и цветя.  На 3 март тържествено ще честваме 145 години от Освобождението си, дошло благодарение на руската кръв и саможертва. А дни преди този свят за всеки българин празник ни се налагат Цензура и пещерна русофобия!?

Буря от възмущение в обществото и социалните мрежи предизвика влязлата в сила забрана за излъчване на руски медии в ЕС и съответно в България. Възмущението е от неприкритата цензура, от натиска как да мислим „правилно“, от ограничаването от страна на еврочиновници ястреби на основни свободи, като свободата да получаваш информация и свободата на словото, които доскоро бяха прокламирани като “фундаментални” за същата Европа. А сравненията, които се правят, са с времена, които уж бяха отминали – фашистката цензура срещу съветските радиостанции по времето на Втората световна война, заглушаването на западните радиостанции преди 1989 г. и падането на Желязната завеса.

Мнозина са категорични – веднъж създаденият прецедент за цензура срещу медии създава пряка опасност за свободите и основните принципи на ЕС, за нови прояви на цензура срещу инакомислието, срещу свободната мисъл, съвест и слово. Срамът през XXI век в уж демократична и просветена Европа да се забраняват медии е както за европейските чиновници, така и за българските власти, които безропотно се съгласиха със случващото се. Съгласиха се не само погазвайки историческите връзки между България и Русия, но и желанията на огромното мнозинство от българските граждани. А също така – забравяйки, че сред страните на т. нар. колективен Запад има държави като Турция и Унгария  - едната, огромна по мащаба на въоръжените си сили, член на НАТО, а втората – член на ЕС и НАТО. Държави, които въпреки санкциите и противопоставянето успяват да защитят националните си интереси и водят балансирана външна, икономическа и енергийна политика с Русия.

Защо България си позволи да цензурира руското слово и да спре руските телевизионни канали? 

Нали вярвахме, че това е минало и никога няма да се върне!? Навремето тайно слушахме „Свободна Европа“ или четяхме „Доктор Живаго“. Днес се оказва, че свободата в Европа е контролирана, а всичко различно, т. е. руско, е „зловредно“, както казваше бившата посланичка на САЩ Херо Мустафа.

Ето част от текста, въз основа на който се цензурират руските телевизии (цитатите са от consilium.europa.eu.), както и част от преамбюла и Дял II от Хартата на основните права на ЕС, посветен на свободата. Текстовете са пределно ясни – санкциите на ЕС зачеркват основни права на европейците и фактически забраняват другата гледна точка. 

Според еврочиновниците: „Руската федерация участва в системна международна кампания за дезинформация, манипулиране на информацията и изопачаване на фактите, за да засили стратегията си за дестабилизиране както на своите съседи, така и на ЕС и неговите държави членки. За да противодейства на това, ЕС спря излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл дезинформационни медии: Спутник; Русия днес; Русия РТР/РТР Планета; Русия 24; Русия 1; ТВ Център Интернешънъл; НТВ/НТВ Мир; РЕН ТВ; Първи канал. Русия използва всички тези медии, за да разпространява умишлено пропаганда и да провежда дезинформационни кампании, включително за своята военна агресия срещу Украйна.

Ограниченията срещу „Спутник“ и „Русия днес“ (заедно с дъщерните дружества - RT English, RT Germany, RT France и RT Spanish) са в сила от 2 март 2022 г. Ограниченията за другите образувания са в сила от юни (Русия РТР/РТР Планета, Русия 24 и ТВ Център Интернешънъл) и от декември 2022 г. (Русия 1, НТВ/НТВ Мир, РЕН ТВ и Първи канал).

Те обхващат всички средства за предаване и разпространение в държавите – членки на ЕС, или насочени към тях, включително кабелна и сателитна телевизия, телевизия чрез интернет протокол, платформи, уебсайтове и приложения.

В съответствие с Хартата на основните права тези мерки няма да попречат на тези медии и техния персонал да извършват дейности в ЕС, различни от дейности по излъчване, например проучвания и интервюта.”

Анатомия на овластеното лицемерие

Но ето какво казват документите на Европейския съюз, заради които доскоро ЕС беше желана и уважавана институция и бе притегателен пример за други народи по света. Същите документи същият ЕС наруши лицемерно и брутално със своето собствено решение за цензура над легитимните руски медии:

„Като съзнава своето духовно и морално наследство, Съюзът се основава на неделимите и универсални ценности на човешко достойнство, свобода, равенство и солидарност; той почива на принципа на демокрацията и на принципа на правовата държава. Той поставя човека в центъра на своята дейност, като учредява гражданството на Съюза и създава пространство на свобода, сигурност и правосъдие” (Из преамбюла на Хартата на основните права на ЕС).” 

Също така: “ДЯЛ II  СВОБОДИ – Член 11 - Свобода на изразяване на мнение и свобода на информация
“1. Всеки има право на свобода на изразяването на мнения. Това право включва свободата да отстоява своето мнение, да получава и да разпространява информация и идеи без намеса на публичните власти и независимо от границите.
2. Свободата и плурализмът на медиите се зачитат.“

Българи! Кога забравихте, че държавността ни е изградена върху руска кръв и саможертва!? Кога забравихте думите на Поета, възпял и борил се за българщината:

Кат Русия няма втора, 
Тъй могъща на света!
Тя е нашата опора! 
Тя е нашта висота!

Коментарът е излишен! Да живее Цензурата, която води Европа и България към безпътица и мракобесие…

 

 

 

 

Коментари

 • Платон

  02 Фев 2023 16:42ч.

  "Демокрацията винаги води до тирания". ПЛАТОН, "ДЪРЖАВАТА", КНИГА 8

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  02 Фев 2023 16:46ч.

  Няма нужда от коментар!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • анти

  02 Фев 2023 16:51ч.

  Така правеше и Украйна, там войнстващата русофобия взе нечувани измерения, после видяхме до къде се развиха нещата. Ще има ли Deja Vu само че с участието на цяла Европа?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ооо,

  02 Фев 2023 17:00ч.

  бъди сигурен, че това предстои, защото просто вече е в ход. Очевадно...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • има начин

  02 Фев 2023 16:59ч.

  Ами, аз отдавна следя новините по руските телевизии през интернет... Още от миналата година, когато А1, като първенци-подлоги, спряха излъчването на телевизионния канал „Россия 1“... При желание, да бъдете информирани, както и да чуете друга гледна точка, винаги има начин. Просто се напънете малко. А това, че се връщаме в мрачните времена на диктатура, цензура и репресии вече е факт... Всеки трябва да прецени иска ли да живее така, както и да прецени как да противодейства на новото "демократично" робство. Добре, че поне за сега, господарите не могат да се справят със задачата да контролират или направо да спрат изцяло Интернет!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  02 Фев 2023 17:09ч.

  И Бог създаде VPN. Но не е работата в това, а че заради едноклетъчните управници ще плащаме като натегачи от първа линия на фашистка Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://www.1tv.ru/

  03 Фев 2023 12:47ч.

  Новости; Большая игра; Время покажет...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ддск

  02 Фев 2023 17:10ч.

  Ами политиците от БСП, какво правят по въпроса с тази цензура? Борят ли се или така им изнася, щото и те се поамериканчиха и станаха параван за всякакви извращения с участието си във властта? А президента, около който се върти крилото БСП- Антининова? Какво прави този лицемер, от когото уж нищо не зависи, докато правителствата му изпълняват всички пъклени планове на сатаната, а той се прави на разсеян ? Шаренкова и тя се върти около него, и изобщо не го критикува за нищо, еле пък за гадната му лицемерщина от избори до избори. Това, че гласове дава гласносност на подобни публикации е нещо, което изобщо не решава проблема. Всички сте съучастници, защото сте участници в тази игра.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Политиците от БСП са получили доверието на има/няма 10% от избирателите.

  02 Фев 2023 17:48ч.

  Някак лицемерно изглежда да натовариш някой, на когото си дал 10% доверие, да свърши работа като за 100%. Очевидно всички останали нямат нищо против тази цензура и си избират представители, които я въвеждат. Ако не знаеш, авторката е член на НС на БСП. След два месеца можеш да избереш цензурата отново. Или да не я избереш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  02 Фев 2023 18:11ч.

  "Някак лицемерно изглежда да натовариш някой ..." Изцяло съгласен. И не само в този случай. Ах, цензура! Какво прави БСП?! Какво прави Радев?! Ах, оръжие за Украйна! Какво прави БСП, Курнела, Радев?! Защо БСП, Радев трябва да мият осраните ни задници? С нещо подкрепяме ли ги?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MM93

  02 Фев 2023 18:15ч.

  ддск, след вашия коментар е излишно да се пише, БРАВО !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  02 Фев 2023 18:34ч.

  10% на БСП не и пречат да организира пресконференция и да каже публичното мнението си за цензурата. Също така не знам какво е мнението на БСП за присъединяването ни към Еврозоната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • !!!

  03 Фев 2023 13:01ч.

  А защо всички упрекват БСП ,питайте вашите избраници какво казват по въпроса €

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  02 Фев 2023 17:11ч.

  Сега искат ли всички в ЕС и НАТО? Не е нужно да ни отговарят. Лицемери !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  02 Фев 2023 17:13ч.

  Волтер: "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш." За съжаление наследниците му са го забравили. Иначе - браво на г-жа Шаренкова, написанотое въздействащо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пропагандата на Империята на Лъжата вече не успява да държи в подчинение дори хората в поробените от нея държави - ЕС, ОТАН, АУКУС...

  02 Фев 2023 17:42ч.

  А пропагандата беше единственото, което наистина го умееха на Запад... някога.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  02 Фев 2023 18:08ч.

  Защото знае, че е гола вода и кал в ушите - затова! Нито може да скрие истината, нито да я изкриви, нито да я купи, подобно на щраус скрил безмозъчната си тиква, си мисли, че никой не вижда голия му задник ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изроди, поне Вазов да бяхте прочели!

  02 Фев 2023 18:54ч.

  "Тирани, всуе се морите! / Не се гаси туй, що не гасне! / Лучата, що я днес гасите, / тя на вулкан ще да порасне."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обикновен фашизъм

  02 Фев 2023 18:58ч.

  На поколението на родителите ни запечатвали радиоапаратите с восък, на нас ни спират руските медии. Ибрици нещастни, идея си нямате какво губите, когато си въобразявате, че печелите. И вие ще си получите заслуженото накрая. Бог е с Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговорът на българите ---->

  02 Фев 2023 19:38ч.

  1-На 3-ти март - 100 000 човека на Шипка ! 2-На 2-ри април всички гласове за "Възраждане" !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боги

  02 Фев 2023 20:11ч.

  Изразявам абсолютно съгласие!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Буревестник

  02 Фев 2023 19:58ч.

  На 3 март всички Българи на Шипка !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  02 Фев 2023 20:05ч.

  +++++

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Герой.

  02 Фев 2023 19:58ч.

  За да има плурализъм, на 03 март отивам на Шипка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От сега обмисляйте хайдушки пътеки !

  02 Фев 2023 20:05ч.

  От "Козяк" ще наредят на местните ни лизачи да ни забранят качването на Шипка ! Ще има затворени шосета, спиране на коли, блокади ... Затова ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НА ВЪРХА !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Деница

  02 Фев 2023 20:50ч.

  Чист Фашизъм! Защо си мълчим - Българи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кирчо

  02 Фев 2023 20:54ч.

  Преди няколко месеца бях чул, че ще ремонтират паметника на Шипка. Някой от първа ръка знае ли нещо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боги

  02 Фев 2023 21:04ч.

  Внимание! Внимание! https://smotret.tv/ МНОГО руски телевизии онлайн. Всеки може да си избере кой канал да гледа. ОЩЕ!!! http://www.interntv.ru/?name=View&amp%3Bidtv=2907 ОЩЕ!!! http://rus24.tv/rossiya1.html ОЩЕ!!! https://wwitv.com/television/174.htm ОЩЕ!!! https://smotrim.ru/ ЦЕНЗУРАТА Е ПРЕОДОЛЯНА! :))))))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дедо

  03 Фев 2023 12:20ч.

  Благодаря!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Правилно, обикновен инфогеноцид, прокламиращ джендърство

  02 Фев 2023 21:37ч.

  било то и примитив

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • антирашист/КА

  02 Фев 2023 21:57ч.

  Моята кабеларка не ми е спряла руските телевизии, както ми обясниха още миналата година поради голямото търсене на зомбираните путинофили потребители, дори от днес забелязях добавяне на още такива, предимно културни, технически, кино- и детски. Редовно чета и следя по интернет руски медии (VPN), но много лъжат, бееее, като за овчо стадо, каквото са путинофилите:) Стават за забавление за образовани, без предразсъдъци и политически зависимости човек да се посмее от сърце. Идиоти, сър! От всички медии, форуми и блогове на руски активисти предпочитам тези, които обявиха за "чуждестранни агенти" и "нежелани", защото те вече няма какво да губят, стават все по-независими и казват истината такава, каквато я светоусещат според своя мироглед. Обикновеният руснак не яде доматите с колците за разлика от обикновения български зомби путинофил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  02 Фев 2023 22:14ч.

  Ходи се лекувай.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Случаен

  02 Фев 2023 22:16ч.

  Какво лошо има да се гледат руски филми или забавни програми? Съжалявам, но техните са в пъти по- добри. След като нашите телевизии дават само турски и американски филми, ще гледам руски. Какво общо има това с путинофилството?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига демагогия, безродници, оправдайте думите си с действия

  02 Фев 2023 22:17ч.

  Който не му харесва в цивилизацията на Европа, да бяга за руски паспорт при Митрофанова и чамодан, вокзал, Москва, Евразия, с еднопосочен билет, както е редно за национални предатели! И да заработва като роб за Путинофилската дикататура!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  02 Фев 2023 22:17ч.

  Има общо с липсващите и чозъчни клетки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • антирашист/КА

  02 Фев 2023 22:26ч.

  @Случаен 02 Фев 2023 22:16ч., точно така, това е и моето мнение като дългогодишна почитателка русофилка, обичам руската култура, изкуство, литература, поезия, балет, спорт, шах, руската душа... Но именно руските творци, интелигенция и активни руски будители сега са обявени за "чуждестранни агенти" и "нежелани", преследвани, съдени, пращани в наказателни лагери от администрацията на Путин. Това не ви ли гневи - завръщането на стализизма в нова униформа?! п.с. А има и български тв канали, които дават руски стойностни филми - БНТ/BNT2, Cinemania, VTK...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вие имате забрана да коментирате

  02 Фев 2023 23:23ч.

  Да, Галкин, Пугачова, а защо не и Ксения Собчак - будители! А не шутове...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  02 Фев 2023 23:25ч.

  А вас, антирашистке, не ви ли гневи - завръщането на хитлеризма в нова униформа? Щото Хитлер започна с комунистите, после последваха други... Има един хубав цитат на Мартин Нимьолер по този въпрос "Когато нацистите дойдоха за комунистите..." А "преследвани, съдени, пращани в наказателни лагери" от американската администрация, като Асанж? Или Сноудън, който искаше да "събуди" американците... Пък в САЩ някои "демократи" сравняват републиканците с терористите от Ислямска държава, което докъде ли ще доведе...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А ти като си толкова тъп, да харесваш "цивилизацията на Европа",

  03 Фев 2023 12:58ч.

  защо си въобразяваш, че и българите са тъпи като теб? Ние, българите си имаме наша, собствена цивилизация - християнската православна цивилизация и наша собствена култура, и собствена азбука, българската православна култура и азбука, която се изповядва в Руската федерация и на която все още пишат и бандеровците укро-нацисти. Няма по-могъща крепост за БЪЛГАРСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ОТ КРЕПОСТТА РУСИЯ! А ти си наври твоята "европейска цивилизация" там, където слънцето не огрява, както се изразяват твоите цивилизатори!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ма какво искате? - "FUCK THE EU!" State underSecretary Victoria Nuland 2014

  02 Фев 2023 23:00ч.

  Тръгнали да коментират...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алексий Слав

  02 Фев 2023 23:45ч.

  Цензурата винаги е съществувала. Съвременните либерали да просто новите простаци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алексий Слав

  02 Фев 2023 23:55ч.

  Не си правете илюзията, че в Интернет имате анонимност. Ако посмеете да приемате стриимс от Русия или Китай вие ще получите една един тик до вашето ЕГН. Лека вечер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • свободен дух

  05 Фев 2023 8:45ч.

  Голям праз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • президентът

  03 Фев 2023 0:58ч.

  Очакваме президентът да вземе отношение относно фашистката цензура и да отговори на въпроса, защо не се е противопоставил на този пакет от санкции и нарушаването на принципа за свободен достъп до информация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цоко

  03 Фев 2023 8:27ч.

  Седерунгелската демокрация - издънка на фашизма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  03 Фев 2023 8:35ч.

  Преди т.нар. демократични промени руска телевизия, доколкото си спомням, имаше само в петък, а сега по всяко време и по всички канали, повечето натрапени, се въртят едни и същи американски и британски простотии. Вече дори не мога да понасям езика им.... Чудесната Руска книжарница на "Алабин" беше винаги претъпкана с всякаква качествена литература - и руска, и западноевропейска. Сега там продават кюфтета и пица....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чудесната Руска книжарница на "Алабин" беше винаги претъпкана

  03 Фев 2023 9:16ч.

  с комунистическа и великоруска макулатура!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  03 Фев 2023 10:32ч.

  До елемента след мен - библиотеката ми е пълна със Стефан Цвайг, Балзак, Голсуърти, Шекспир, Дикенс и др. руските не ги изреждам..., и то луксозни издания с кожена обвивка...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock - "че ще ремонтират паметника на Шипка"

  03 Фев 2023 10:57ч.

  - А дали не ИМ е наблъскана мъдрата мисла да ДЕМОНТИРАТ паметника на Шипка? Няма паметник - няма проблем пред САЩисаният ИМ господар. То така е и с другите, облайвани интензивно в последните години, паметници! ... Колкото до действията на националните предатели и мишкуващи чужди слуги тъдява, самоназовалите се за "елит", е по-добре да се замислят какво ги чака в недалечно бъдеще! Но, къде имат тези толкоз междуушен петмез, та да стоплят какви възмездия ги чакат? Колкото до Чемодан-съветниците гонещи и тормозещи народа да се махал, ще е много по-добре да си плюят своевременно на петите накъм Мордор. Защото вече видяхме как подобните "ценни кадри" висеха по колесниците на последните самолети от Афганистан на към "Меката на "демокрацията"". * На чифтокопитното от 9:16ч. по-горе може не само да се съчувства, но и от съмишлениците - да му завиждат: - "Много е удобно да се живее в тяло благословено само с уста, хранопровод и анус!" - никога не го смущават мисли извън кръгозора на едноклетъчно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen.Gurko

  03 Фев 2023 11:48ч.

  На изборите всички с бюлетина за Възраждане! И си искаме парите от доставчиците! Ето ви и цялата европейска либерална демокрация ,свобода на словото и неотменно право на информация в пълният им блясък.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Докои

  03 Фев 2023 11:49ч.

  По-голямо доказателство от това колко ги е страх западните елити че ще загубят властта си и колко безсилни се чуствуват здраве му кажи. Те не отчитат че ние имаме преживян опит с цензура като тяхната, който ни показа че тя цензурата е като гасене на огън с бензин, а истината е като водата… все намира израз и път каза един човек.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • цензурата

  03 Фев 2023 13:01ч.

  Цензурата е най-добрата евроатлантическа ценност за евроатлантическата сган, която е застанала на амбразурата по форумите, за да защитава наложената цензура.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Satan71

  03 Фев 2023 13:07ч.

  Основната Функция на всяка една държава е Социалната Функция! Когато една държава не изпълнява Социалната си Функция, то тя Държавата се превръща в Репресивен Орган... България е именно такава държава ... Европейския Съюз ще се разпадне между 2007-2032, а НАТО в близките до 5 години)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Satan71

  03 Фев 2023 14:04ч.

  Европейския Съюз ще се разпадне между 2027-2032, а НАТО в близките до 5 години)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Козяк 16

  03 Фев 2023 13:20ч.

  Някои хора намират за странно, че защитата на свободата и демокрацията изисква толкова много цензура. Те си мислят, че едно свободно и демократично общество не би трябвало да има проблем с това, че хората искат да чуят и другата страна в един дебат, свързан с война, в която НАТО провокира най-голямата ядрена сила в света. Моля, не слушайте тези хора! Те са агенти на Владимир Владимирович Путлер, който мрази свободата и демокрацията и затова е пратил тези лоши хора, да ни дестабилизират! Моля, консумирайте само правилната истина, излъчена от официалните демократични медии, за да не се объркате!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  03 Фев 2023 14:01ч.

  Медийте цензурират по заповед от фашисткия ЕС. Според някои демокрация е равно на фашизъм! Аз съм напълно съгласен. А истината се научава макар и по-бавно, така вече се знае, че загубите на укро нациската армия са над 500 хиляди! Дано пак Русия ни освободи от демокрацията, тоест от фашизма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  03 Фев 2023 14:28ч.

  Съжалявам, че съм гласувала за Радев!! Друго няма...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой по-точно наложи цензурата в България?

  03 Фев 2023 14:53ч.

  Божидар Божанов ли, като министър на електронното управление? Да се протестира може не само на Шипка. Цензурата нарушава основополагащите документи на ЕС, Декларацията за правата на човека и конституциите на всички страни членки. Когато влязохме в ЕС, не се подписахме за цензура и не сме длъжни да я изпълняваме. Фон Лайнен може да се опитва да ни убеди в правотата си, но НЯМА ПРАВО ДА ЗАБРАНЯВА ДРУГАТА ГЛЕДНА ТОЧКА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Относно цензурата

  03 Фев 2023 15:38ч.

  Хората са казали отдавна - управлява се с измама и насилие. И когато измамата е разкрита, остава само насилието. А цензурата е форма на насилие, информационно такова. Иначе, спрели са не само изброените телевизии, а примерно и RT DOC - ДОКУМЕНТАЛЕН канал, който не е в тези списъци. От спрените (само в България!!!) е и един известен в близкото минало чат-клиент, от няколко години с руска собственост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  03 Фев 2023 15:52ч.

  актуален лозунг по ТВ във фашистка украйна (очаквам го и по ТВ във фашистка българия): „Ако подкрепяте руснаците, трябва да носите червена звезда на дрехите си. Ако вървиш срещу „обществото“, тогава ти трябва да бъдеш идентифициран. И в публичните заведения не бива да се допускат такива хора, било то фризьорски салони, бензиностанции или кина. Нека да се чувстват изгнаници.“ (във фашистка германия също са задължавали евреите да носят върху дрехите си жълта звезда)...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гуда от връо

  03 Фев 2023 16:21ч.

  И който не беше разбрал, и той научи, след поредното осмърдяване на орталъка със забраната за гледане на руски телевизии, че демокрацията е дерьмо-крация, при която дерьмо-кратите винаги изплуват най-отгоре и винаги се изтаковат на метеното, та всеки да го забележи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • VI4Е

  10 Фев 2023 16:34ч.

  ДА!ТАКА Е!ДЕБИЛИТЕ от сащ и противна протестантска Англия ,от фашистите от Прибалтика, Окраина, Полша нищо няма да постигнат.Сами ще подвият първи опашка.За ПУТИН!ДАВАЙ РУСИЯ, смажи главата на змията-тя е в сащ и разклонението е в Англия и Окраина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • VI4Е

  10 Фев 2023 16:30ч.

  Тъпаците от VIVACOM спряха ,по заповед на тъпаците от ЕС, тъпата Урсула, престъпния фашистки сбор от дерьмо/лайна/.Те заедно с нашите дермьа, се izsracha на метенето-това бяха ПП и просто Киро, ДБ и Бойкикиев, целувача Б. Борисов и Герб, СДС и Деси, ДПС/ДС и Карадайъ,който има за родина Турция, Кордела Н. и БСП.Ето какви прошляци ни управляват.Цензура!Спиране от ВИВАКОМ Руската Телевизия.Намерихме начин и я гледа целия 7 милионен народ Българи.Срам и позор от гнусните индивиди ,подлоги на престъпната полицейска страна, с 41 престъпни секти-сащ.Но, те първи ще бъде унищожени СВИШЕ и прах няма да има от тъпаците от сащ.ЗА РУСИЯ!ЗА ПУТИН!85% от Българите сме за РУСИЯ и ПУТИН!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи