Делян Добрев: Г-жо Нинова, ръстът на износа се дължи на оръжията за над 1 млрд. евро за "Полша"

Делян Добрев: Г-жо Нинова, ръстът на износа се дължи на оръжията за над 1 млрд. евро за "Полша"

Корнелия Нинова днес пак казала, че всичко е цветя и рози. Цял ден се чудя как да я убедя в противното?! И измислих! Не може да не вярва на собствените си документи. В крайна сметка тя ги е подписала! Възможно ли е един и същи човек устно да твърди едно, а писмено друго? 

 

Та стигам до втората причина за високия индустриален ръст и ръста на износа - оръжията и боеприпасите. За Полша!!! Да не помисли някой, че са за войната в Украйна. Просто поляците ползват украински товарни самолети и пилоти, понеже в Украйна скучаят и нямат друга работа. 

Та фактите за оръжията и боеприпасите, според писмото на самата Корнелия Нинова са, че само за 4 месеца (от 01.03 до 30.06) сме изнесли продукти, свързани с отбраната на стойност 1 016 336 858 евро. 

Над 1 милиард евро за 4 месеца означава по над 250 млн евро на месец!

Колко е за миналите години? По около 80 млн евро на месец. 

Това е 3 пъти по-голям износ на боеприпаси, стрелково оръжие и т.н. от началото на войната в Украйна. За Полша!

И още нещо. Да, госпожа Нинова, има ръст и в износа на колелета (велосипеди), но обемите са несравними. За да си представите колко са 250 млн евро във велосипеди да приемем, че един велосипед струва 1000 лева и е дълъг 2 метра. Велосипеди за 250 млн евро на месец са 1000 (хиляда) километра велосипеди гума до гума. Това е разстоянието от София до Виена наредено плътно гума до гума с велосипеди. На месец!

 

 

 

 

Коментари

 • бандеровец

  17 Юли 2022 20:02ч.

  Корнела заслужава държавен орден на Украйна за оръжието, което е изпратила за Украйна, за да се бие с нахлулите варвари, а тия бесепари, които й вярват, че и един патрон не е изпратен за Украйна, и смятат пак да гласуват за нея, са напълно луди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  17 Юли 2022 21:14ч.

  Корнела и укротацистите плюс любителите на Бандера и разбира се всички обикновени фашаги ...заслужават само едно...разстрел

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  17 Юли 2022 21:57ч.

  Стига с тия путиновски щампи, бе Мунчо. Нацисти станаха след речта на вашия фюрер след нападението на Украйна. Предо това си бяха украинци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Grandi specialisti bulgari

  17 Юли 2022 23:10ч.

  И Бандера не е нацистки съюзник и престъпник, а само Путин се стреми да го изкара такъв. И бандеровците и УПА не са избили десетки хиляди евреи, поляци и руснаци, нали бре Мунчо ? Разбирам че за руснаците не ви пука, та даже сте и доволни от това, ама какво ще кажеш за поляците и особено за евреите? Ама не смееш , естество.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така си е!

  17 Юли 2022 23:56ч.

  Дори когато излязоха кадри в You tube как горят живи хора в дома на профсъюзите в Одеса, а на който се опита да скочи от запалената сграда му размазват главата с железни тръби и пръти пред очите на безразличните милиционери, дори тогава си бяха обикновени украинци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов

  18 Юли 2022 10:25ч.

  Защо скачате върху Корнелия?Тя зае отдавна мечтан пост и няма никакво намерение под какъвто и предлог да се раздели с него.Още повече,че който и да сложат на това място ще върши същото.Скачайте срещу тези,които ни създадоха този политически "елит"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • велосипеда ми скърца

  17 Юли 2022 22:18ч.

  Чакай аз като по-прост да попитам: защо Радев преди време каза, че не иска с българско оръжие да се избиват българи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  18 Юли 2022 0:03ч.

  Много лоша Корнелия защото мутренската сган и техния тартор искаше да даде оръжията безплатно (е срещу съответния процент, което да влезе в чекмеджето, разбира се).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  18 Юли 2022 0:29ч.

  сигурен съм, че докато аскјувскија тарикат е пресмјатал дължината на велосипедите, успоредно с това е пресметнал 1. колко чекмеджета с евра можеха да се напълнјат с комисионната за това оръжие, 2.колко чекмеджета можеха да се напълнјат със злато от комисионната за това оръжие 3.колко загуби в лева на месец от комисионни има когато не е във властта

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи